Ανδρας / 19 / Παντρεμένος
Βραζιλία
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 1.576
'Aρεσαν+: 0%
τσου...
Παράθεση:
Σχόλιο # 60 από Paralia48
Παιδιά ξέρετε, αν έχω τριανταφυλλιές κοντα κοντά, πειράζει αν τα κλαριά της μιας, μπαίνουν ανάμεσα στα κλαριά της άλλης;
Θέλουμε να φυτεψουμε τριανταφυλλιές στο φραχτη στη σειρά (αγαπημένο λουλούδι των αντρών μου). Στο μαγαζί κηπουρικής μου είπαν για τις φουντωτες τριανταφυλλιες ν αφήσω περίπου 1 μετρο απόσταση από ρίζα σε ρίζα. Τεσπα είχα λογαριάσει να πάρω μια φουντωτή / μια όχι φουντωτή και είχα αφήσει 80 cm . Έβαλα ορισμένες ωραίες τον Οκτώβρη και είπα να δω πώς θα πάνε μέχρι το Μάρτη και να βάλω άλλες 2. Βλέπω όμως τα κενά μεγάλα και σκέφτομαι να πάρω και τις δυο που λείπουν από τις φουντωτες, για να γεμίσει μπροστά ο φράχτης. Αν μεγαλώσουν, θα μπουν τα κλαριά της μιας , στης άλλης λίγο. Πειραζει;
Ανδρας / 49 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 417
Παραλία το πρόβλημα δεν είναι να μπλέκονται τα κλαδιά τους. Απλά χρειαζεται απόσταση της μιας ριζας από την άλλη στο υπέδαφος για να αναπτυχθούν και να τρέφονται σωστά. Μπορείς να καθοδηγήσεις την ανάπτυξη τους με συγκεκριμένο κλάδεμα. Πχ να τις κλαδευεις περισσότερο στο ύψος αφήνοντας τες να αναπτύσσονται πιο πολύ στο πλάι για να καλύψουν το κενό.
Γυναίκα / 41 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Μαρούσι
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 127
Αν είναι θηλυκά καλά κάνει και απλώνει τα χλωρά του πάνω της ο άλλος. Τα θέλει τα μπερδέματα της.
Mathusalas
# 65
στις 18/10/2021
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Σας ενδιαφέρουν πληροφορίες και βοήθεια πάνω στη λογοτεχνία, στη άρδευση και στη δενδροκομια; δεν τα ξέρω όλα αλλα μπορώ να χαρίσω τις γνώσεις μου αλλά και να πάρω δικές σας γνώσεις. Στείλτε μου ότι θέλετε και ακόμη αν δεν το ξέρω έχω πολλούς συναδέρφους να το μάθω.
Mathusalas
# 66
στις 18/10/2021
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Διορθώστε αν μπορείτε αντί για λογοτεχνία σε κηποτεχνια στο 65.
Γυναίκα / 57 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 31
Απαντήσεις: 9.841
επανερχομαι στο παλιό αυτό θέμα, γιατί έχω προβληματακια. Όποιος ξέρει, ας απαντήσει
Μετά από μια άνοιξη, που δεν ασχολήθηκα με τον κήπο, για σοβαρούς λόγους δεν είχα χρόνο, έφτασε ο Ιούνιος και ο κήπος είναι σα ρημαγμένος.
Το γρασίδι έχει γεμίσει αγριόχορτα και το λιγοστό χρόρτο είναι κίτρινο. Το κούρεψα σήμερα, έριξα και ενισχυτικό εδάφους και περιμένω. Το να τον ξεχορταριάσω είναι μάλλον αδύνατο! Έχετε κάποια ιδέα, πώς μπορεί να ξαναπρασινίσει;
Οι τριανταφυλλιές έβγαλαν ελάχιστα άνθη. Ενώ τον Μάρτη έκοψα τα κλαδιά που έδειχναν πως είναι ξερά, έριξα και λίγο λίπασμα, αλλά μπααα! Πολύ χειρότερα από πέρυσι.Τι φταίει; Μήπως τα φυτά καταλαβαίνουν τα συναισθήματα των αφεντικών;
Το μόνο καλό είναι η μηλιά. Έχει γεμίσει παιδιά! Όποιος θέλει μήλα, να κοπιάσει! Έκοψα και τα κλαδάκια με τις κάμπιες (δε ραντίζω) και φαίνεται πως θα χορτάσουμε μήλα εφέτος. Τα φύλλα φαίνονται λίγο ζαρωμένα, αδύναμα, αλλά ίσως επειδή οι θρεπτικές ουσίες πηγαίνουν στα μήλα; Γιατί μιλάμε για παραγωγή! Θα έχει πάνω τουλαχιστο 300 μήλα!
Γυναίκα / 57 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 31
Απαντήσεις: 9.841
Επίκαιρο φθινοπωρινό : Αγριάμπελος.
Τη λάτρεψα, όταν κάθε Οκτώβρη/Νοέμβρη γίνονταν τα φύλλα κόκκινα και κοκκίνιζαν τοίχοι, ή μάντρες ή κάγκελα, ή όπου σκαρφάλωνε. Είναι ένα υπέροχο αναρριχητικό φυτό, αλλά,...
Μόλις απέκτησα τη δυνατότητα κηπάκου, αμέσως τη φύτεψα στα σύνορα με τον κηπάκο της γειτόνισσας, για να γεμίσει το διαχωριστικό τοίχο μας. Σε 5 χρόνια μεγάλωσε τόσο, που και οι δυο (η γειτόνισσα και γω, δεν ξέραμε από πού να κόψουμε. Στο τέλος της έπνιξε ένα ηρεμο καρπερό αμπέλι που είχε και θύμωσε και την ξεριζώσαμε παρέα.
Εδώ που μένω, έχω φυτέψει 2 στη μάντρα με το γείτονα και 2 στα γειτονικα γκαράζ. Κοιτάξτε τι όμορφη έχει γίνει του γκαράζ! Την κλαδεύω, για να μην του καταστρέψει τίποτα εκεί μέσα, γιατί δεν... έχει το Θεό της!
Αλλά η άλλη στη μάντρα, επιτέθηκε στην τριανταφυλλιά μου!
Έβγαλε ένα ύπουλο κλαρί, απλώθηκε πάνω στη γη, δεν την είδα και περιτυλίχτηκε στην όμορφη πορτοκαλιά τριανταφυλλιά!! Και το κατάλαβα τώρα, που έγινε κόκκινη και δεν μπορούσε να κρυφτεί. 
Παιδιά, υπέροχο φυτό, αλλά πολύ επιθετικό! Κακιασμένο! Γιαυτό το λένε φαίνεται αγριάμπελο!
Το μέλος
Paralia48 έχει επισυνάψει το αρχείο:
WilderWein.jpg (199.27KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 19 φορές
Andreas-Volos
# 69
στις 6/10/2022
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Aχ τι μου θυμισες τωρα, παλιες καλες μερες με τα λουλουδια.
στα social media