Ταμαμ!...
Παράθεση:
Επειδη στα 30 μου
Σχόλιο # 60 από sAvArAειχα "φαει"
σε ενεσιμο,σε ποσιμο,σε εισπνεομενο κτλ.
οτι μεγαλο σπιτι στην εξοχη-προαστια,
σημαινει και ευμαρεια-ανεση-χαρα κτλ.
εφτιαξα ενα τετοιο , σε maximum εκδοση που τωρα δεν ξερω τι να το κανω...
& τι να με κανει...
Τωρα στα 50 φευγα μου,
θελω φωλιτσα στο large της
( το χουι δεν εφυγε πληρως)
Θελω πολη-κινηματογραφο-θεατρο και λιγο θαλασσα και λιγο βουνο και λιγο πουλακια τσιριτρι τσιριτρο...
Συνδυαζονται θα μου πεις;;;
Συνδυαζονται θα σου πω...
Γλυκοκοιταζω προαστια 5 με 10 χλμ.το πολυ απο το κεντρο..και σε κανα 2 χρονακια ...
Οσο για τις εξοχες και τα τοιαυτα,
τις θελω κανα 2-3 μηνες το χρονο
το πολυ&
ας ειναι καλα τα ενοικιαζομενα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 63 από Sivilla_I
Θα ήθελα να ζήσω σε ενα σπίτι ολόλευκο
με απλές γραμμές,
χωρίς πολλά πολλά σε τοίχους
χωρίς πολλά έπιπλα
με λεπτομέρειες μάρμαρου
πατητής τσιμεντοκονίας
και κρύσταλλο
σε φουτουριστικό σχεδιασμό μέσα κι έξω:
Σιβυλλα, πολύ όμορφα τα σπιτάκια σου.
Εεπιδή όμως είμαι μερακλού στα χρώματα,έτσι ολόλευκο με φοβίζει και μου είναι κρύο εμένα.Τα σχεδια είναι καταπληκτικά. Αν είχα το πρώτο, θα είχα τις κολόνες σε κάποιο έντονο χρώμα. Το αγαπημένο μου χρώμα στο σπίτι είναι το τέρρα (ανοιχτό κεραμιδί). Θα το έβαζα στο τζάκι,στην κολόνα,στη σκάλα και στο πρεβάζι του παραθύρου. Για φαντάσου το. Θα σου άρεσε;
Στο δεύτερο θα έβαζα κάτι πιο επαναστατικό,να ταιριάζει με το στυλ. Π.χ.ένα μπλε όπως η επικεφαλίδα του σχέσεις. Τι λες;
Το τρίτο είναι τέλειο!
Παράθεση:
Σχόλιο # 64 από Alezandra
Εμενα μ αρεσει οποιοδηποτε σπιτι αρκει να εχει γκαραζ με λουξ περιεχομενο Εκτος αν ο ιδιοκτητης τσουγκριζει το ποτηρι τοσο ρομαντικα και αντρικια σαν τον copy .Τοτε συμβιβαζομαι και με λιγοτερα κυβικα μπεμβε .
γιατί καλέ; Στη Μπεμβέ το κάνεις;
Το λευκό μου αρεσει κι εμένα. Ειναι αρχοντικο.
Είναι ωστόσο και βαρύ, κουραστικό χρωμα. Και η συνεχής έκθεση του ματιού στο λευκό μπορεί να προκαλέσει έως και απώλεια ορασης.
Παράθεση:
Σχόλιο # 63 από Sivilla_I
Θα ήθελα να ζήσω σε ενα σπίτι ολόλευκο
με απλές γραμμές,
χωρίς πολλά πολλά σε τοίχους
χωρίς πολλά έπιπλα
με λεπτομέρειες μάρμαρου
πατητής τσιμεντοκονίας
και κρύσταλλο
σε φουτουριστικό σχεδιασμό μέσα κι έξω:
Φήμες. Ήδη ζω σε ολόλευκο σπίτι και βλέπω άριστα!
Το λευκό διαθλά το φως ανα τις ώρες της ημέρας και καταλήγεις να ζεις σε μια παλέττα απο ροζ, μπεζ, γκρι, γαλάζιο...
Παράθεση:
Σχόλιο # 67 από HeptamerΤο λευκό μου αρεσει κι εμένα. Ειναι αρχοντικο.
Είναι ωστόσο και βαρύ, κουραστικό χρωμα. Και η συνεχής έκθεση του ματιού στο λευκό μπορεί να προκαλέσει έως και απώλεια ορασης.
Ζουλιαρα, στην πολη μου δηλαδη
Παράθεση:
Σχόλιο # 62 από Nuvolla
παλιότερα θα έλεγα ένα μικρό πέτρινο σπίτι στο βουνό ...
τώρα όχι,(το βουνό τον χειμώνα είναι δύσκολο ,πολύ...)χώρια που το αγαπάς περισσότερο όταν το περπατάς με την φτέρνα,με αμάξι ,με μηχανή ...
τώρα ονειρεύομαι κάτι τέτοιο,ένα παλιό μακεδονίτικο ''άκλειστο'' σπίτι στο ψηλότερο σημείο της πόλης
Πολύ θα μου άρεσε και κάτι τέτοιο.
Διωροφο, νεοκλασσικό, και το αγαπημένο μου καφέ σε απόσταση αναπνοης.
Να ξυπνάω από τα ευωδιαστά χαρμάνια καφέ.
Παράθεση:
Σχόλιο # 68 από Sivilla_I
Φήμες. Ήδη ζω σε ολόλευκο σπίτι και βλέπω άριστα!
Το λευκό διαθλά το φως ανα τις ώρες της ημέρας και καταλήγεις να ζεις σε μια παλέττα απο ροζ, μπεζ, γκρι, γαλάζιο...
αν όμως η περιοχή που μένεις, είναι κρύα, ή το χειμώνα, το άσπρο είναι κρύο χρώμα. Κρυώνεις περισσότερο.
Γιαυτό βλέπεις ότι στις σκανδιναβικές χώρες προτιμούν το ξύλο. Το ξύλο είναι ζεστό, αλλά και δίνει μια ζεστή γλυκιά ατμόσφαιρα, όπως και το χρώμα του και μόνο, αρκεί για να κάνει ζεστή ατμόσφαιρα.
Στο παλιό μας σπίτι,είχαμε περίπου 6 χρόνια μπεζ πλακάκι. Έπειτα είχε σπάσει ,τέλος πάντων κάναμε αλλαγή και βάλαμε τερακότα πλακάκι. Ε, στο ίδιο σπίτι,ενώ κάθε πρωί ερχόταν ο γιος για το πρωινό τυλιγμένος με κουβέρτα,έπειτα από την αλλαγή άρχισε να έρχεται χωρίς κουβέρτα. Δεν κρύωνε πια!
Ακόμη ένα πρόβλημα για ορισμένες από μας...χμμμ το ολόλευκο σπίτι, θέλει σχολαστική καθαριότητα. Αυτά τα παστέλ χρώματα δείχνουν όταν το σπίτι λάμπει!
Αλλά βέβαια καθένας έχει το ονειρεμένο του σπιτάκι...Αυτό με την όραση είναι λίγο τραβηγμένο
Διόλου.
Η συνεχής έκθεση στο λευκό σου αφαιρεί την όραση.
Παράθεση:
Σχόλιο # 72 από Paralia48
Αυτό με την όραση είναι λίγο τραβηγμένο
Διόλου.
Η συνεχής έκθεση στο λευκο
Είναι αδύνατο να είναι συνεχής η έκθεση των ματιών στο λευκό
Αλλάζει ο φωτισμός, αποσπάται το βλέμμα σε αντικείμενα, χρώματα κλπ
Μα τι υπερβολές λέτε πια
Παράθεση:
Σχόλιο # 74 από HeptamerΔιόλου.
Η συνεχής έκθεση στο λευκό σου αφαιρεί την όραση.
Διόλου.
Η συνεχής έκθεση στο λευκο
Χεπτάμερ, φέρε αποδεικτικά στοιχεία. Είπαμε,αν δεν το αποδείξεις, δεν το πιστεύουμε.
Και μένα μου φαίνεται πολύ μεγάλη υπερβολή.
Ίσως εννοείς να είναι όλα όλα άσπρα, να μην ξεχωρίζουν αντικείμενα,να ζεις σε ένα λευκό φωταγωγημένο χιόνι .../.Τότε ίσως μπορούμε να το πούμε.
Αλλά φέρε λίγα παραπάνω στοιχεία, για να οριοθετήσουμε την ασπρίλα.
Σε μένα το λές, χρυσό μου???
Που όλα μου τα έπιπλα είναι σαν κουραμπιέδες???
Τωρα καταλαβα γιατι ολοι οι κατοικοι του Περσικου κολπου, ειναι τυφλοι...
Σχετικό-άσχετο: Ψιλοφρικάρω όταν μπαίνω σε σπίτια που δεν έχουν βιβλιοθήκες
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media