Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Θελω η πρεπει;

Επιλέξτε σελίδα: (1-17)
Σελίδες 12345678910Τελ.»

Sourya

# 1 στις 3/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Θελω η πρεπει;

Πως πρεπει να αντιμετωπιζουμε την ζωη; Με τα ΘΕΛΩ της ψυχης μας ,ασχετα αν οι αλλοι διαφωνουν μαζι μας αλλα εμεις κοιμομαστε ησυχοι, η με τα ΠΡΕΠΕΙ ,οπου θα ειναι διπλα μας ολοι και θα μας επαινουν που εχουμε συμβιβαστει;

Το μέλος Sourya έχει επισυνάψει το αρχείο: 000542f17113d6d4f4c0948a2b247d05.jpg (100.57KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 174 φορές

alisida

# 2 στις 3/5/2019
author
Γυναίκα / 53 / Διαζευγμένη
Καζακστάν
Θέματα: 37
Απαντήσεις: 9.937
'Aρεσαν+: 0%

δεν θελω να "πρεπει"

Στα 42 μου ,ανακαλυψα οτι εκτος επαγγελματος ( που ηταν επιλογη μου) ,στους υπολοιπους τομεις ειχα ζησει με το " πρεπει"...Εκτοτε παω με το "θελω" ...Η ζωη ειναι μικρη για να μην απολαμβανει ο καθενας απο εμας τα θελω του ...Διεκδικω τα δικα μου .Και δινω την ελευθερια στους ανθρωπους μου να απιλαυσουν τα δικα τους ...Με οποιο κοστος
Αρέσει στα μέλη Helenaki4, Persefoni__

26-29-31

# 3 στις 3/5/2019
author
Ανδρας / 59 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γλυφάδα
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 3.722

"Να εχεις η να εισαι"  εριχ φρομ..

Ξεκινα απο αυτο σουρυ...
Αρέσει στα μέλη Helenaki4, Enikos

marie_la_journaliste

# 4 στις 4/5/2019
author
Ν. Θεσσαλονίκης / Πεύκα
Θέματα: 23
Απαντήσεις: 670

υπάρχει μια ακομα χειροτερη λεξη απο το πρεπει

το... έπρεπε!

Αρέσει στα μέλη Mindthegap-, Helenaki4 και σε ακόμα 1 μέλος.

lamprand

# 5 στις 4/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από Sourya

Θελω η πρεπει;

Πως πρεπει να αντιμετωπιζουμε την ζωη; Με τα ΘΕΛΩ της ψυχης μας ,ασχετα αν οι αλλοι διαφωνουν μαζι μας αλλα εμεις κοιμομαστε ησυχοι, η με τα ΠΡΕΠΕΙ ,οπου θα ειναι διπλα μας ολοι και θα μας επαινουν που εχουμε συμβιβαστει;

αγαπητή πήρα φόρα να απαντήσω αλλά πρόσεξα αυτό το: " με τα θέλω της ψυχής " και αναρωτήθηκα τι να εννοείς με το της ψυχής . το ξεχωρίζεις απο το πνευμα μας ή απλά σου ξέφυγε και εννοείς μαζί και το πνευμα μας ;

εγω απλά να πω ότι δεν είμαι απόλυτος για να διαλεξω το ένα ή το άλλο η σχέση των αντιθέτων είναι αλληλενδετη και θέλω και πρέπει . 

με τον διαχωρισμό που κάνω σε άλλο ψυχή άλλο πνευμα , θεωρώ άλλη η απάντηση σε ότι αφορά την ψυχή που έγραψες και άλλη αν εννοείς το πνευμα .

και τα δύο πρέπει να ισχύουν στον άνθρωπο το δύσκολο είναι να βρεις ποτε πρέπει και πότε να θέλεις ! 

αν ακολουθήσουμε το να θέλουμε τότε πάμε σε ανοργάνωτη κοινωνία με τις συνεπειές της αν θέλουμε να παραμείνουμε σε οργανωμένη κοινωνία τότε θα πρέπει να μην θέλουμε όσα δεν πρέπει !  χαχα

lamprand

# 6 στις 4/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από lamprand

αγαπητή πήρα φόρα να απαντήσω αλλά πρόσεξα αυτό το: " με τα θέλω της ψυχής " και αναρωτήθηκα τι να εννοείς με το της ψυχής . το ξεχωρίζεις απο το πνευμα μας ή απλά σου ξέφυγε και εννοείς μαζί και το πνευμα μας ;

εγω απλά να πω ότι δεν είμαι απόλυτος για να διαλεξω το ένα ή το άλλο η σχέση των αντιθέτων είναι αλληλενδετη και θέλω και πρέπει . 

με τον διαχωρισμό που κάνω σε άλλο ψυχή άλλο πνευμα , θεωρώ άλλη η απάντηση σε ότι αφορά την ψυχή που έγραψες και άλλη αν εννοείς το πνευμα .

και τα δύο πρέπει να ισχύουν στον άνθρωπο το δύσκολο είναι να βρεις ποτε πρέπει και πότε να θέλεις ! 

αν ακολουθήσουμε το να θέλουμε τότε πάμε σε ανοργάνωτη κοινωνία με τις συνεπειές της αν θέλουμε να παραμείνουμε σε οργανωμένη κοινωνία τότε θα πρέπει να μην θέλουμε όσα δεν πρέπει !  χαχα

και ας απαντήσω και στο σωστό ερώτημα : πρέπει ο άμθρωπος να ακολουθεί τα θέλω του ή τα πρέπει του ;

η απάντηση μου είναι κάθετη τα πρέπει του !

με την έννοια την διαλεκτική όμως που έθεσα πριν . ότι δηλ. αυτά είναι μια ενότητα οπότε δεν μπορείς να αποκλείσεις το ένα ή το άλλο . δεν γίνεται !

αλλά βάσει αυτού που λέω και ξαναλέω ότι σε κάθε ενότητα αντιθέτων υπάρχει το πρωτευον ή κυρίαρχο και το δευτερευον ή κυριαρχούμενο πρέπει να βρούμε πιο είναι το κυρίαρχο .

το θέλω είναι ατομικό ενω το πρέπει συλλογικό . δηλ. το πρέπει είναι τα θέλω τών άλλων .

αν τα ζυγίσουμε θα βρούμε τελικά 'οτι τα θελω των άλλων είναι βαρύτερα .

οπότε ; πάντα πρέπει να ψάχνουμε το πρέπον και αυτό να θέλουμε ! 

Andreass66

# 7 στις 4/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Ολοι θελουν να κανουν αυτο που εχουν στο μυαλο τους γιατι ειμαστε οντα εγωιστικα και εν μερει καλα κανουμε οταν ομως ειμαστε μονοι μας...πραγμα σπανιο.

Αν μπορουσα να κανω μονο τα θελω μου, πιστευω οτι δεν θα ηταν καλο μετα απο καποια στιγμη, θα ηταν ενοχλητικο να περναω μονο τα δικα μου.

π.χ. Θελω να καθομαι συνεχεια στο καναπε και να μη πηγαινω σουπερ μαρκετ. Αν αυτο ειναι και αποψη της συντροφου τοτε υπαρχει θεμα...κοινως θα πεσει πεινα

Αρα τα θελω καλα ειναι οταν δεν ερχονται σε αντιπαραθεση με καποιο αλλο ατομο και το συμφερον καποια ομαδας που εισαι.

Τα πρεπει, οι λεγομενες υποχωρησεις ειναι απαραιτητες για να μην υπαρχει ενταση ειτε σε επαγγελματικο ειτε σε προσωπικο επιπεδο.

Τα θελω ειναι αυτα που ξεκινουν πολλες φορες πολεμους ειτε σε προσωπικο ειτε σε παγκοσμιο επιπεδο.

Πρεπει να υπαρχουν τα θελω και ακουω και τον αλλο. Γιατι μπορει τα θελω του αλλου να ειναι πιο σωστα απο τα δικα σου.

Τα πολλα θελω φερνουν τη μοναξια στο τελος

* Συγχαρητηρια για το θεμα σου Sourya

sokolatakis

# 8 στις 4/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Τι πρέπει τι δεν πρέπει..ποτέ δεν ρώτησα

Εγώ μέχρι θανάτου..σε ερωτευτηκα..

giannis8691

# 9 στις 4/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

κάνω πρέπει αυτά που θέλω

Κατ' αρχή καλησπέρα σας. Νομίζω πως αν αυτοί που έχουμε δίπλα μας μας επαινούν για τα πρέπει και όχι για τα θέλω μας, τότε έχουν συμβεί τα εξής δύο: 

α) έχουμε βάλει δίπλα μας ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται τις δικές μας ανάγκες - ιδιαιτερότητες.β) είμαστε σε ένα "τοξικό" περιβάλλον και κάποια στιγμή αυτό διαβρώνει τη ψυχή μας γινόμαστε ίδιοι και θα έρθει και η δική μας αλλοίωση. 

agrotis53

# 10 στις 4/5/2019
author
Ανδρας / 58 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 2.537

απο τα θελω στο μπορω ενα τσιγαρο δρομος, τα πρεπει τα καθοριζεις με τα θελω σου, μονο ψυχη βαθεια και ελευθερη...

https://www.youtube.com/watch?v=lxDDJu4Sgco
Αρέσει στα μέλη Helenaki4, alisida

giannis123345545

# 11 στις 4/5/2019
author
Ανδρας / 29 / Ελεύθερος
Ν. Μαγνησίας / Βόλος
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1

θελω να ειμαστε μαζι 

Enikos

# 12 στις 4/5/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.091

Να σε ρωτησω κατι Σουρια?...

Σε τι θα σε ωφελησει η απαντηση?... (η οποια δεν υπαρχει, επειδη ειναι σχετικη για τον καθενα)...

Εσυ τι διαλεγεις απο τα δυο?...

squirrel1968

# 13 στις 4/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Τα πρεπει  μας να τα μεταμορφωνουμε σε θελω κ το αναποδο...

Τα "πρεπει" δεν ειναι συμβιβασμος απαραιτητα

• πχ πρεπει να παω στη δουλεια μου ...

• Θελω να βρω μια δουλεια να μου αρεσει..

Κρατιεσαι απο τα θετικά της εργασιας σου κ προσπαθεις να βλέπεις αισιοδοξα τα πραγματα οποτε το πρεπει σου το μεταμορφωσες σε θελω..

Πιστευω οτι το μυαλο μας "πρεπει" να το λειτουργουμε, να το σπιντάρουμε .. για να πετυχουμε τα θελω μας 

Σε θεματα σχεσεων τωρα,

αν δεν θες δεν πρεπει..( προκειμενου να εχω συντροφο , ειμαι σε μια σχεση που δεν με καλυπτει)
κ 
αν τα θελω σου ειναι πανω απο τα πρεπει σου ( γι αυτο επιλεγω να ειμαι μονος μου )

..

alisida

# 14 στις 4/5/2019
author
Καζακστάν

Τα "πρεπει" μας φιλε μου,ειναι στην ουσια τα "θελω" μας

Αν δεν συμβαινει αυτο,υπαρχει θεμα,ερχομαστε σε συγκρουση με τον εαυτο μας.

Πχ: δεν κλεβω ,οχι γτι δεν πρεπει ,αλλα γιατι δεν θελω να γινω κλεφτης .

Δεν συκοφαντω οχι γτι δεν πρεπει ,αλλα γτι δεν θελω να κανω κακο σε καποιον.

Δεν κανω μια πραξη που πληγωνει,οχι γιατι δεν πρεπει,αλλα γιατι δεν θελω να πληγωσω τον αλλο..

Αν δεν θελουμε αυτα που πρεπει ,ειναι δυσκολο να τα ακολουθησουμε 

Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από lamprand

η απάντηση μου είναι κάθετη τα πρέπει του !

με την έννοια την διαλεκτική όμως που έθεσα πριν . ότι δηλ. αυτά είναι μια ενότητα οπότε δεν μπορείς να αποκλείσεις το ένα ή το άλλο . δεν γίνεται !

αλλά βάσει αυτού που λέω και ξαναλέω ότι σε κάθε ενότητα αντιθέτων υπάρχει το πρωτευον ή κυρίαρχο και το δευτερευον ή κυριαρχούμενο πρέπει να βρούμε πιο είναι το κυρίαρχο .

το θέλω είναι ατομικό ενω το πρέπει συλλογικό . δηλ. το πρέπει είναι τα θέλω τών άλλων .

αν τα ζυγίσουμε θα βρούμε τελικά 'οτι τα θελω των άλλων είναι βαρύτερα .

οπότε ; πάντα πρέπει να ψάχνουμε το πρέπον και αυτό να θέλουμε ! 

Αρέσει στα μέλη agrotis53, Helenaki4

lamprand

# 15 στις 4/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από alisida

Τα "πρεπει" μας φιλε μου,ειναι στην ουσια τα "θελω" μας

Αν δεν συμβαινει αυτο,υπαρχει θεμα,ερχομαστε σε συγκρουση με τον εαυτο μας.

Πχ: δεν κλεβω ,οχι γτι δεν πρεπει ,αλλα γιατι δεν θελω να γινω κλεφτης .

Δεν συκοφαντω οχι γτι δεν πρεπει ,αλλα γτι δεν θελω να κανω κακο σε καποιον.

Δεν κανω μια πραξη που πληγωνει,οχι γιατι δεν πρεπει,αλλα γιατι δεν θελω να πληγωσω τον αλλο..

Αν δεν θελουμε αυτα που πρεπει ,ειναι δυσκολο να τα ακολουθησουμε 

αυτό θα ήταν το ιδανικό φίλη μου που λες : "ότι τα πρέπει μας είναι και τα θέλω μας "

αλλά δεν γίνεται να είμαστε τέλειοι και γι αυτό υπάρχει η σύγκρουση με τον εαυτό μας και τους άλλους .

πάντα δίνουμε μάχη για να συγκρατούμαι τα παράλογα θέλω μας !

στα παραδείγματα που βάζεις δεν είναι το πρωτευον το θέλω σου αλλά το πρέπει που σου έμαθαν οι γονείς και η παιδεία , η θρησκεία .

αν δεν υπήρχαν αυτά τα πρέπει τότε θα έκανες και αυτά που αναφέρεις ανάλογα την κατάσταση που θα βρισκόσουν (σε θυμό ή αγάπη ) .

alisida

# 16 στις 4/5/2019
author
Καζακστάν

Συμφωνοι,μας διδασκουν τα "πρεπει" αλλα δεν τα κανουμε ολοι ολα και "θελω" μας .

Για να κανουμε πραξη το καθε δυσκολο πρεπει ,χρειαζεται θεληση 

Νομιζω οτι το διλημμα θελω ή πρεπει ,τειθεται στα "δυσκολα " και οχι στα ευκολα.

Δηλ στα μη ανατρεψιμα ( αν σε σκοτωσω δεν μπορω να το αλλαξω μετα )

Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από lamprand

αυτό θα ήταν το ιδανικό φίλη μου που λες : "ότι τα πρέπει μας είναι και τα θέλω μας "

αλλά δεν γίνεται να είμαστε τέλειοι και γι αυτό υπάρχει η σύγκρουση με τον εαυτό μας και τους άλλους .

πάντα δίνουμε μάχη για να συγκρατούμαι τα παράλογα θέλω μας !

στα παραδείγματα που βάζεις δεν είναι το πρωτευον το θέλω σου αλλά το πρέπει που σου έμαθαν οι γονείς και η παιδεία , η θρησκεία .

αν δεν υπήρχαν αυτά τα πρέπει τότε θα έκανες και αυτά που αναφέρεις ανάλογα την κατάσταση που θα βρισκόσουν (σε θυμό ή αγάπη ) .

lamprand

# 17 στις 4/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από alisida

Συμφωνοι,μας διδασκουν τα "πρεπει" αλλα δεν τα κανουμε ολοι ολα και "θελω" μας .

Για να κανουμε πραξη το καθε δυσκολο πρεπει ,χρειαζεται θεληση 

Νομιζω οτι το διλημμα θελω ή πρεπει ,τειθεται στα "δυσκολα " και οχι στα ευκολα.

Δηλ στα μη ανατρεψιμα ( αν σε σκοτωσω δεν μπορω να το αλλαξω μετα )

έτσι είναι αγαπητή Αλισιδα ! δεν πρέπει να αφενόμαστε στα θέλω μας αλλά να τα επεξεργαζόμαστε πρώτα με το μυαλό μας !

θέλω να βγω για καφέ μπας και τρακάρω καναν έρωτα ! πρέπει ;

Andreass66

# 18 στις 4/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Συγνωμη αλλα μαλλον εχω μεγαλωσει και καποιους απο εσας δεν μπορω να καταλαβω τι λετε...γερασα μαλλον πριν την ωρα μου

ειδικα εσυ φιλε Σπαρτιατη με μπερδευεις...καλυτερα σε καταλαβαινω οταν πινεις κανα ποτηρακι

alisida

# 19 στις 4/5/2019
author
Καζακστάν

#17 lamprand :θέλω να βγω για καφέ μπας και τρακάρω καναν έρωτα ! πρέπει ;

Αν εισαι ελευθερος φιλε μου και θελεις να τρακαρεις ερωτα...ε..τοτε οχι μονο πρεπει αλλα και ...επιβαλεται !!! (Φατσουλα που χειροκροτα)
Αρέσει στο μέλος agrotis53

Lena_7_

# 20 στις 4/5/2019
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 2.744
Τα πρέπει = φυλακή Τα θέλω = ελευθερία Όσοι μετατρέπουν σιγουτσικα σιγουτσικα, γλυκουτσικα γλυκουτσικα, τα πρέπει με τα θέλω, συμβιβάζονται, βολεύονται, μαντρωνονται και τους αρέσει κιόλας. Δύσκολη η υπερβάση. Και μην μου αρχίσετε για φόνους, κλεψιές, νομοθεσίες και τα ρέστα. Το θέμα τέθηκε δυστυχώς πολυ ανοιχτο και αυτο εμποδιζει την επιτυχια της ουσιας του.
Αρέσει στα μέλη COSTAS42, 26-29-31
Επιλέξτε σελίδα: (1-17)
Σελίδες 12345678910Τελ.»
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.