Στον Συμβουλο Γαμου γιατι δεν πηγαίνουν τα ζευγάρια ΠΡΙΝ παντρευτούν;
Το έχω απορία
Διοτι δεν υπαρχουν παιδια
Διοτι στο συμβουλο δεν παμε ποτε προληπτικα γτι νομιζουμε πως τα ξερουμε ολα και πως με την ...αγαπη θα τα λυνουμε ολα ...
Εδω δεν παμε προληπτικα ουτε σε γιατρο...
Οχι βεβαια πως τα παιδια ειναι ο μονος λογος για να σωθει μια σχεση ,διαφωνω με αυτο ..
.Αλλα οι περισσοτεροι απ ο,τι φαινεται ετσι το βλεπουν ...
Δεν μπορει ενας συμβουλος γαμου να σου βαλει μυαλο στο κεφαλακι σου αν εσυ δεν θελεις...ο ρολος του ειναι βοηθητικος και οχι να σου λυσει το προβλημα.
Εδω καλα καλα ουτε οι ψυχολογοι μετα απο χρονια συνεδριων μαζι τους δεν μπορουν να κανουν πολλα.
Ο χαρακτηρας του ανθρωπου ειναι ας πουμε ευκολος για τον ιδιο αλλα αν ερθει σε επαφη με αλλο ατομο γινεται πολυ δυσκολος να κατανοηθει.
Ολη η δουλεια πρεπει να γινει απο το ιδιο ζευγαρι αλλα πρεπει να θελουν και οι δυο ομως και να μην θεωρουν ο ενας τον αλλο δεδομενο αλλα να δουλευουν συνεχεια τη σχεση τους.
Δυστυχως η ωραιοπαθεια μας και τα μυαλα πανω απο το κεφαλι δινουν στο ατομο την 'ευκαιρεια' να δοκιμασει πολλους συντροφους.
Ετσι ειναι πιο ευκολο να ξεφευγει απο τις υποχρεωσεις και τα προβληματα...ετσι νομιζει δηλαδη... δημιουργει αλλα προβληματα ομως αντι να λυσει τα υπαρχοντα λες και δεν θα τα ξαναβρει μπροστα του...ας μη τα αναλυσω τωρα.
Δεν ξέρω πώς θα χαρακτήριζες εσύ κάποιον που:
1. Σε πρώτη φάση λέει: "Ας κάνουμε μια προσπάθεια, ας πάμε και σε ένα σύμβουλο γάμου, ας πάρουμε και μια γνώμη από έναν ειδικό. Δώσε μου μια ευκαιρία!"
2. Σε δεύτερη φάση: Ψάχνει, βρίσκει, κλείνει το πρώτο ραντεβού (στην αρχή κάνει από ένα ραντεβού ο καθένας μόνος του). Όταν πηγαίνει λοιπόν, αυτός στο πρώτο ραντεβού δε λέει τίποτα στη Σύμβουλο, παρά μόνο: "Με έδιωξε η γυναίκα μου, δεν ξέρω το λόγο.."
3. Πηγαίνουμε μαζί, απευθύνεται σε μένα η Σύμβουλος με ρωτάει "γιατί", διότι ο άλλος "δεν ξέρει το λόγο...". Γίνομαι έξαλλη αλλά ... κρατιέμαι και δίνω τις δέουσες πληροφορίες (ο άλλος μούγκα...)
4. Στο επόμενο ραντεβού (μαζί), αργεί να έρθει 20' γιατί ... "είχε δουλειά και άργησε". Απλά... (Για 1 ώρα + 10' λεπτά, η συνεδρία κόστιζε 80,00 ευρω.. θεωρώ τα χαμένα 20' πολύτιμα και από άποψης ωφέλιμου χρόνου αλλά και από άποψης κόστους)
5. Και τέλος... στο τρίτο ραντεβού (μαζί)... σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίας, έπαιρνε και έστελνε μηνύματα από το κινητό... Μιλούσε η σύμβουλος με ηρεμία, απαντούσα εγώ με φαινομενική ηρεμία, πετούσε κι αυτός κανένα "ναι" ή "όχι" πού και πού ... σε πλήρη νιρβάνα. Ε, δεν άντεξα να ολοκληρωθεί η συνεδρία..!! Κανένα τέταρτο πριν να τελειώσει και την ώρα που είχε πάλι το κινητό και έστελνε μήνυμα... σηκώθηκα, είπα ένα "συγνώμη" στη σύμβουλο και έφυγα...
Προς τι οι συνεδρίες και οι σύμβουλοι και οι ταλαιπωρίες, ρε άνθρωπε? αφού δε συμφωνεί και η γκόμενα??
Εγώ "ανεύθυνο" τον είπα, Αντρέα... Το παίρνω πίσω, αν έχεις εσύ κάποιο άλλο χαρακτηρισμό γι' αυτή τη συμπεριφορά...
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από Andreass66Πως καταφερνετε χωρις να ειναι παροντες αυτοι που πηγατε στις συνεδριες ολες σας να τους βγαζετε 'αχρηστους' - 'ανευθυνους' χωρις να ακουστει η δικη τους αποψη ειναι το κατι αλλο.
Μην την ψαχνεις..
Ολες τους χωρισαν "χωρις λογο",ετσι ξαφνικα ενα πρωι και "χωρις καμια αιτια" μου ειπε να φυγω
Δεν εχω ακουσει καποιον να λεει πως γνωριζει το λογο
Παράθεση:
Σχόλιο # 24 από Ash-11Δεν ξέρω πώς θα χαρακτήριζες εσύ κάποιον που:
1. Σε πρώτη φάση λέει: "Ας κάνουμε μια προσπάθεια, ας πάμε και σε ένα σύμβουλο γάμου, ας πάρουμε και μια γνώμη από έναν ειδικό. Δώσε μου μια ευκαιρία!"
2. Σε δεύτερη φάση: Ψάχνει, βρίσκει, κλείνει το πρώτο ραντεβού (στην αρχή κάνει από ένα ραντεβού ο καθένας μόνος του). Όταν πηγαίνει λοιπόν, αυτός στο πρώτο ραντεβού δε λέει τίποτα στη Σύμβουλο, παρά μόνο: "Με έδιωξε η γυναίκα μου, δεν ξέρω το λόγο.."
3. Πηγαίνουμε μαζί, απευθύνεται σε μένα η Σύμβουλος με ρωτάει "γιατί", διότι ο άλλος "δεν ξέρει το λόγο...". Γίνομαι έξαλλη αλλά ... κρατιέμαι και δίνω τις δέουσες πληροφορίες (ο άλλος μούγκα...)
4. Στο επόμενο ραντεβού (μαζί), αργεί να έρθει 20' γιατί ... "είχε δουλειά και άργησε". Απλά... (Για 1 ώρα + 10' λεπτά, η συνεδρία κόστιζε 80,00 ευρω.. θεωρώ τα χαμένα 20' πολύτιμα και από άποψης ωφέλιμου χρόνου αλλά και από άποψης κόστους)
5. Και τέλος... στο τρίτο ραντεβού (μαζί)... σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίας, έπαιρνε και έστελνε μηνύματα από το κινητό... Μιλούσε η σύμβουλος με ηρεμία, απαντούσα εγώ με φαινομενική ηρεμία, πετούσε κι αυτός κανένα "ναι" ή "όχι" πού και πού ... σε πλήρη νιρβάνα. Ε, δεν άντεξα να ολοκληρωθεί η συνεδρία..!! Κανένα τέταρτο πριν να τελειώσει και την ώρα που είχε πάλι το κινητό και έστελνε μήνυμα... σηκώθηκα, είπα ένα "συγνώμη" στη σύμβουλο και έφυγα...
Προς τι οι συνεδρίες και οι σύμβουλοι και οι ταλαιπωρίες, ρε άνθρωπε? αφού δε συμφωνεί και η γκόμενα??
Εγώ "ανεύθυνο" τον είπα, Αντρέα... Το παίρνω πίσω, αν έχεις εσύ κάποιο άλλο χαρακτηρισμό γι' αυτή τη συμπεριφορά...
Εγω τον ξερω το λογο
Γιατι ως γνωστον ειμαι ψηλος και εξυπνος ...αλι απο τις κοντες
γι αυτό πρεπει να γινονται κατι σαν σεμινάρια ομιλιες για το γαμο πριν παντρευτείς.
να ξερεις τι σε περιμενει και τι εχεις ν αντιμετωπίσεις αλλά και πως πρεπει να συμπεριφέρεσαι όταν ξεκινάς τη ζωη σου σαν "μαζι" και όχι σαν "εγω και εσυ"!
καθολου ευκολο πραγμα ο γαμος!!!θελει μεγαλη προσπαθεια,αγαπη και υπομονή.
γι αυτό πρεπει να γινονται κατι σαν σεμινάρια ομιλιες για το γαμο πριν παντρευτείς.
δεν ξερεις δηλαδη απο πριν τη σε περιμενει. βγηκες απευθειας απο τη σπηλιες. οταν δεν μαθαινεις απο το μεγαλυτερο σεμιναριο που ειναι το ιδιο σου το σπιτι που μαγαλωνεις σαν ατομο πριν αποφασισεις για το δικο σου σπιτι, ποιο σεμιναριο θα στο μαθει???
να εισαι προφητης και μαντεις θελει ο γαμος, τα αλλα ειναι θεωριτικες και ηθικες μαλα...
ααα και το αλλο οχι παιδια τουλαχιστων ελαχιστα στα 2 πρωτα χρονια, στην χειροτερη να μη πληρωνουν αυτα τα σπασμενα... ολα τα αλλα περι αγαπης και υπομονης ναχαμαι να λεγαμε...
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από wish_γι αυτό πρεπει να γινονται κατι σαν σεμινάρια ομιλιες για το γαμο πριν παντρευτείς.
να ξερεις τι σε περιμενει και τι εχεις ν αντιμετωπίσεις αλλά και πως πρεπει να συμπεριφέρεσαι όταν ξεκινάς τη ζωη σου σαν "μαζι" και όχι σαν "εγω και εσυ"!
και ξεχασα και το οτι οπωσδηποτε συγκατοικηση πριν το γαμο ενα χρονο τουλαχιστων...
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από wish_γι αυτό πρεπει να γινονται κατι σαν σεμινάρια ομιλιες για το γαμο πριν παντρευτείς.
τι ωραια που τα λετε...
Παράθεση:
#28 Agrotis :οχι παιδια τουλαχιστων ελαχιστα στα 2 πρωτα χρονια, στην χειροτερη να μη πληρωνουν αυτα τα σπασμεναΔυστυχως τα προβληματα αρχιζουν σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις μετα απο τα παιδιαΟποτε η οποια καθυστερηση ( ακομα και νομοθετικα επιβαλομενη)δε θα μειωσει το ποσοστο χωρισμων
Σχόλιο # 30 από alisida![]()
Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από agrotis53και ξεχασα και το οτι οπωσδηποτε συγκατοικηση πριν το γαμο ενα χρονο τουλαχιστων...
σιγουρα οχι, απλα λεω οτι αν ενα ζευγαρι περασει απο τη διαδικασια του μαζι παντρεμενο, στα 2 χρονια θα εχουν φανει και τα θεματα που προκυπτουν και πανω κατω θα εχουν το χρονο να σκεφτουν και να διωρθοσουν η ακομη και να χωρισουν , χωρις το θεμα τον παιδιων σαν μεγγενη, δεν λυνει το προβλημα των διαζυγιων αυτο σαφως.
Παράθεση:
#28 Agrotis :οχι παιδια τουλαχιστων ελαχιστα στα 2 πρωτα χρονια, στην χειροτερη να μη πληρωνουν αυτα τα σπασμεναΔυστυχως τα προβληματα αρχιζουν σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις μετα απο τα παιδιαΟποτε η οποια καθυστερηση ( ακομα και νομοθετικα επιβαλομενη)δε θα μειωσει το ποσοστο χωρισμων
Σχόλιο # 30 από alisida![]()
Ειχα διαβασει καποτε για ενα ζευγαρι που πριν το γαμο υπεγραψαν συμφωνητικο πολλων σελιδων.
Μεσα ειχαν καταγραψει ολες τις πιθανες αιτιες διαφωνιας που μπορεσαν να προβλεψουν και ανεφεραν για την καθεμια χωριστα ποιος θα ειχε την τελικη αποφαση.
Δυστυχως δεν κρατησα τα ονοματα για να τα γκουγκλαρω τωρα να δω ποιο ηταν το αποτελεσμα ( πανε χρονια,προ ιντερνετ ηταν η ειδηση)...
Το θυμηθηκα με αυτα που διαβασα απο τη σκιουρινα ...
Πώς θα σας φαινοταν και αυτο ,προγραμματισμενη ζωη μεχρι τη λεπτομερεια ..
.Εμενα παντως μ σηκωθηκε η τριχα
Είναι κ το άλλο σχέδιο. Να μη μένουνε μαζί! Να έχει ο καθένας το χώρο του. Όποτε θέλουν να κοιμάται ο ένας στο σπίτι του άλλου. Τα παιδιά με δύο ζευγάρια παντόφλες, δύο πυζάμες.
Αυτο ειναι το καλυτερο
Παράθεση:
Σχόλιο # 34 από achinosΕίναι κ το άλλο σχέδιο. Να μη μένουνε μαζί! Να έχει ο καθένας το χώρο του. Όποτε θέλουν να κοιμάται ο ένας στο σπίτι του άλλου. Τα παιδιά με δύο ζευγάρια παντόφλες, δύο πυζάμες.
Τελειότης!!!
με το συμβουλο ??
Μην της βαζεις ιδεες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 35 από Alezandra
Δεν ειναι κακο να πατε σε συμβουλο.Μπορει να τα φτιαξετε μαζι του
Αν το θέλετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ, θα το λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας χωρίς συμβούλους και τα λοιπά. Αν όχι, κανένας συμβουλάτορας τρίτος δε θα σας σώσει.
στα social media