Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Mάθετε για τους βιορυθμούς σας.

Σελίδα : 1

koyrsaros

# 1 στις 15/4/2003
author
Ανδρας / 59 / Παντρεμένος
Ν. Θεσσαλονίκης / Καλαμαριά
Θέματα: 226
Απαντήσεις: 1.831
'Aρεσαν+: 0%

Mάθετε για τους βιορυθμούς σας.

Υπάρχουν πράγματι κάποιες μέρες έξαρσης και κάποιες μέρες ύφεσης στη ζωή του κάθε ανθρώπου.
Υπεύθυνοι γι' αυτές τις μεταπτώσεις είναι οι βιορυθμοί, που μπορει να εκληφθουν σαν πραγματικά βιολογικά ρολόγια, των οποίων η αλληλεπιδραση ρυθμίζει βασικές λειτουργίες.
Οι Βιορυθμοί χωρίζονται σε είδη ανάλογα με την κατάσταση που επηρεάζουν:

Φυσικός Βιορυθμός (Physical). Ο Βιορυθμός αυτός διαρκεί 23 ημέρες και θεωρείται ο κυρίαρχος βιορυθμός των ανδρών. Ρυθμίζει φυσικές αντιδράσεις, τη δύναμη, την αντοχή, τη σεξουαλικότητα, τη φυσική σωματική κατάσταση, το μεταβολισμό, την αντοχή στις παθητικές καταστάσεις, την ικανότητα ανάρρωσης από ασθένειες.

Συναισθηματικός Βιορυθμός(Emotional). Με περιοδικότητα 28 ημερών, θεωρείται ο κυρίαρχος βιορυθμός των γυναικών. Επηρεάζει και ελέγχει τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις, τα αισθήματα, την ψυχολογική διάθεση, την ευαισθησία, τη σεξουαλικότητα, τη φαντασία, τα νεύρα, τις αντιδράσεις, τη δημιουργικότητα.

Διανοητικός Βιορυθμός (Intellectual). Ο Βιορυθμός αυτός που κατά μέσο όρο διαρκεί 33 ημέρες, επηρεάζει τη διανοητική μας κατάσταση ελέγχοντας τη διαύγεια του μυαλού, την λογική, τη διανοητική αντίδραση και ετοιμότητα, τη σκέψη, την αποφασιστικοτητα, τη διεξαγωγή λογικών συμπερασμάτων, τη μνήμη, τη φιλοδοξία.

Βιορυθμος του ενστίκτου (Intuitional). Με 38 ημερες περιοδικοτητα, καθορίζει τις λειτουργίες που απτονται της σφαίρας του ενστίκτου.

Οι βιορυθμοί σχηματίζουν ο καθένας ξεχωριστή, ανεξάρτητη καμπύλη. Ειναι ευνόητο πως οι καλύτερες στιγμές μας ειναι όταν οι καμπύλες βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ενώ το αντίθετο ισχύει για τα χαμηλά επίπεδα των κύκλων και κατα τις ημέρες που αλλάζουν πρόσημο.

Μεταβατικές Ημέρες: Είναι οι μέρες κατά τις οποίες η καμπύλη του κάθε βιορυθμού βρίσκεται α) στο μεσο β) ανώτερο και γ) κατώτερο σημείο του κύκλου. Είναι οι λεγόμενες "κακές" μας μέρες. Αυτό συμβαίνει οταν ο βιορυθμός φτάνοντας στο υψηλότερο ή χαμηλότερο σημείο του κύκλου του, μηδενίζεται ή μετατρέπεται από θετικός σε αρνητικός και το αντίθετο.

Αν δεν γνωρίζουμε τις ευνοϊκές μας περιόδους, αν αγνοούμε τις ημέρες που οι επιδράσεις είναι αρνητικές, χάνουμε πιθανότατα σημαντικές ευκαιρίες.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι μεταβατικές μέρες και οι αρνητικοί κύκλοι είναι επίσης σημαντικοί και αναγκαίοι στη ζωή μας. Για παράδειγμα όταν ο διανοητικός μας κύκλος είναι σε χαμηλά επίπεδα, η διαίσθησή μας βρίσκεται στο ζενίθ της. Κατά τη διάρκεια του τριπλού χαμηλού κύκλου (όταν οι τρεις κύκλοι βρίσκονται ταυτόχρονα σε αρνητικά επίπεδα) η συνείδησή μας δεν είναι πολύ απαιτητική, και έτσι αφήνεται περισσότερος ελεύθερος χώρος για να κινηθεί και να δράσει το υποσυνείδητό μας. Ειναι μία από τις καλύτερες στιγμές για να επικοινωνήσουμε με το βαθύτερο είναι μας να αυτοσυγκεντρωθούμε και να παρουμε το στίγμα μας.

Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, στην περίπτωση του τριπλού θετικού κύκλου (όταν και οι τρεις κύκλοι βρίσκονται ταυτόχρονα σε θετικά επίπεδα), γινόμαστε πολύ ερεθιστικοί και βιαστικοί, αναπτύσσοντας υπερ-εμπιστοσύνη, που μπορεί να μας οδηγήσει σε καταστροφικά λάθη.

Εάν ελέγχουμε τις δυναμικές περιόδους μας, εάν γνωρίζουμε τις στιγμές της κατάθλιψης και της κόπωσης και εάν προβλέπουμε τους βιορυθμούς μας, κατευθύνουμε σωστά τη ζωή μας, γινόμαστε δραστήριοι, υπομονετικοί και κύριοι της συναισθηματικής, φυσικής, και διανοητικής μας κατάστασής.

Ο υπολογισμός των κύκλων των βιορυθμών απαιτεί απλα την ημερομηνία γέννησης σας. Εδώ μπορείτε να δείτε τους βιόρυθμους σας

http://www.pipini.gr/them/zod/viorythm/index.html
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.