Ανδρέας και Κούκι
Λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.
Αυτό που δεν λένε, και ισχύει επίσης, είναι ότι και ο άνθρωπος είναι ο καλύτερος φίλος του σκύλου.
Οπως αποδεικνύει και πρόσφατη έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο Σάλφορντ στο Μάντσεστερ, όσες οδηγίες δίνουμε καθημερινά στα σκυλιά μας, άλλες τόσες δίνουν και τα σκυλιά μας σε εμάς.
Και μάλιστα τις ακολουθούμε πιστά. Και όταν δείχνουμε να μην καταλαβαίνουμε, οι σκύλοι μας το κάνουν λιανά, επιμένοντας, ή επιστρατεύοντας περισσότερες «χειρονομίες».
Οποιος λέει ότι ο σκύλος δεν έχει προσωπικότητα, μάλλον έχει γάτα.
Πολλοί από μας έχουμε σκυλιά...
Εχουμε να πούμε ιστορίες με αυτά.
Μπορούμε να πούμε ιατρικά θέματα που θα βοηθηθεί ο ένας από τον άλλον.
Διατροφικές συνήθειες.
Να βάλουμε φωτογραφίες των σκυλιών μας, μόνα τους ή μαζί μας.
Καλημέρα Αντρέα , ωραίο θέμα ! Δεν είμαι σκυλογονιος , ο δρόμος μου μ έβγαλε στα γατάκια , εχω τρία στο σπίτι και ταΐζω πολλά αδέσποτα .
Όλα τα ζώα έχουν τη δικη τους ξεχωριστή προσωπικότητα . Καθε ένα από αυτά φέρει και κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει .Θα ηθελα να ξεκινησω απο αυτο εδω!!
Για να μη παρεξηγηθω, δεν εχω τιποτα με τα αλλα ζωα και κυριως με τις γατες.
Απλως εχω μεγαλωσει με σκυλια και εχω μια αδυναμια σε αυτα.
Στη ζωη μου ειχα 3 λυκοσκυλα και 1 μπασε τα οποια εχουν πεθανει.
Η Κουκι που εχω ειναι 5 ετων, στειρωμενη μου εμεινε απο τον τελευταιο μου γαμο και χαιρομαι για τη παρεα της.
Το καλοκαιρι κανοντας ηλιοθεραπεια ...και οχι δεν ειναι δικα μου ολα...της αδερφης μου.
Αν θα επέλεγα τετράποδο κατοικίδιο, αυτό θα ήταν η γάτα.
Ένα ανεξάρτητο / αυτόνομο ζώο που σε αντιμετωπίζει στα ίσα, είναι αλλιώς.
Δε μου αρέσουν τα υποδουλα ζώα. Τα ζώα που με φοβούνται.
Αυτό δε σημαίνει πως αντιπαθώ τα σκυλιά. Αναγνωρίζω τον πιστο τους ρόλο, τη συνεισφορά τους.
Όπως γνωρίζω, επειδή είναι δουλικα / εξαρτωμενα ζώα και τι τους κάνει ο άνθρωπος για να εξασφαλισει ακριβώς αυτό.
Και σαφως ο άνθρωπος είναι ο καλύτερος φιλος του σκύλου, γιατί απλούστατα είναι ο μοναδικός που έχει. Αυτόν μόνο ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται.
μπα δεν τοχω με τα σκυλια , εννοω σαν κατοικιδια, ισως με της γατες λιγο αλλα και εκει οχι πολλα πραγματα παντως συμφωνο οτι τα σκυλια ειναι πιο πιστα, η γατες ειναι αρκετα αλανιαρες
Απο την ημερα της γεννησης της μεχρι και σημερα κοντα της
αυτή είναι ζωή
αραχτά,να τα χτυπάει ο ήλιος
δεν ξεκολλάνε από το πάτωμα τώρα,έχουν γίνει ένα με αυτό...
θέλουν γκουρμέ γεύμα για να κουνηθούν από εκεί
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Andreass66Το καλοκαιρι κανοντας ηλιοθεραπεια
...και οχι δεν ειναι δικα μου ολα...της αδερφης μου.
τί χαριτωμένο,,. δεν είχαμε τέτοιο εμείς ,,.
Το κείμενο σας είναι πολύ μικρό και δεν μπορεί να αναγνωστεί ,,.
Η γάτα πλέον δεν είναι τόσο αυτόνομη όσο νομίζουμε.
Χωρίς φαι να την αφήσεις προτιμά να ζητιανεψει παρά να κυνηγήσει...γι'αυτό και είναι οικόσιτα.
Στη άγρια φύση και ο σκύλος θα λειτουργούσε διαφορετικά.
Δίπλα στον άνθρωπο και τα δύο είναι υποδουλα.
Αλλά και ο άνθρωπος είναι υπόδουλος του οποιοδήποτε ζώου έχει σπίτι.
βελγικος ποιμενικος(ετσι νομιζει)
Να συστηθω ειμαι ο ρουντυ ο δευτερος γιος της Ζηλειας.
εδω στη φωτο την εχω παει για καφε ..ειναι ησυχη κ δεν καπνιζει πολυ γιατι οταν ξεφευγει της τρωω τα τσιγαρα.
Ισχύει.
Η εξημέρωση των ζώων - καί άρα και η εξάρτηση τους απο τον άνθρωπο - τα απομάκρυνε από τα ένστικτα τους.
Η γάτα απλά λόγω του μη αγελαιου χαρακτήρα της, διατηρεί μια σχετική ανεξαρτησία.
Παράθεση:
Σχόλιο # 13 από Andreass66Η γάτα πλέον δεν είναι τόσο αυτόνομη όσο νομίζουμε.
Χωρίς φαι να την αφήσεις προτιμά να ζητιανεψει παρά να κυνηγήσει...γι'αυτό και είναι οικόσιτα.
Το 2001 περίπου, είχαμε πάρει τον Μαξ.
Ο Μαξ, ένα λευκό τσομπανοσκυλο, ήταν πολύ γλύκας, πολύ παιχνιδιαρης και πολύ ζημιαρης.
Κάθε βράδυ που τον αφήναμε ελεύθερο, στην αυλή, έβγαζε τα φυτά από τις γλαστρες, ολόκληρα, ατόφια, φορούσε την γλάστρα στο κεφάλι και έτρεχε.
Και, φυσικά, επειδή δεν έβλεπε που πηγαινε, κοπανουσε στους τοίχους.
Ο Μαξ έζησε μαζί μας για 10 χρόνια και πέθανε από επίθεση μιας αγέλης αδέσποτων.
κανεις λαθος Ανδρεα,
η γατα μου ειναι οικοσιτη οπως λες..ομως βγαινει καθημερινα κ κυνηγαει ακριδες ,ποντικακια ,πουλακια κλπ
κ μου τα αφηνει στο κατωφλι της πορτας ...για να μου αποδειξει οτι ειναι ακομη κυνηγος ...κ οτι με
προστατευει κιολας...
Βεβαια φρικάρω ώρες ωρες..με αυτα που μου φερνει ...
αλλα την επιβραβευω για το οτι λειτουργει σαν κυνηγος ακομη κ τα ενστικτα της δεν έχουν χαθει...
( ζω σε μονοκατοικια βεβαια , κ μπροστα μου εχω ποταμι κ δενδρα ..οποτε εχει θηραματα να κυνηγησει..)
Παράθεση:
Σχόλιο # 13 από Andreass66Η γάτα πλέον δεν είναι τόσο αυτόνομη όσο νομίζουμε.
Ελα παλι μια για τα δικαιωματα της αθερινας, στον Παγασητικο!!!...
Απο μικρή ,
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media