Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Βοηθεια . . . . (η) . . .

Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123

Lena_7_

# 21 στις 21/5/2019
author
Γυναίκα / 54 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 2.744
'Aρεσαν+: 0%
Δεν μπορώ να αντισταθώ στις μεγάλης ηλικίας κύριες, που κάθονται σε χαρτόνια στα πεζοδρόμια της Εγνατίας και Τσιμισκή. Σκεφτομαι, οτι θα μπορουσε η καθεμια απο αυτες να ειναι η μανα μου. Κάποιοι ανάπηροι μεγάλης ηλικίας περιφέρονται και γύρω από το ΑΧΕΠΑ η και κοιμουνται στα εσωτερικά παγκακια επισκεπτων της καθε κλινικής. Σαυτους δινω φαγητο. Ενεδωσα και σε καποιον αστεγο αναπηρο νεαρο της Ερμού, που επαιτούσε μαζί με το σκυλακι του. Αυτος επιασε το αδυναμο σημειο μου. Σε παιδια δεν δινω κατηγορηματικα, ουτε σε αυτους που κρατανε παιδια την ωρα της επαιτειας. Με τις εκκλησίες, τους δίσκους κλπ έχω θέμα. Πολύ πολύ πρόσφατα έμαθα ότι πέταξαν λογω ατασθαλιών από γνωστή μου Μητρόπολη ένα γκέτο ανθρώπων, που ήταν πολλά χρόνια υπεύθυνοι για τα συσσιτια αστέγων και φτωχών, συλλογή τροφιμων και ενοριακες εκδρομές. Τις περισσότερες φορές μετράει η εικόνα της συγκεκριμένης στιγμής, οχι το θυμικό και αδιαφορια, που πηγαζει απο λογικες διαδικασιες...Αυτη η εικονα γραφει και μενει...Σημασια έχει ότι η ντροπή για αυτη την κοινωνια, υπερβαινει την ψυχρη λογική...με ο,τι αυτό συνεπάγεται...
Αρέσει στα μέλη Arxontoula_, anassa_ και σε ακόμα 5 μέλη.

peripli

# 22 στις 21/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Δινω.

Χαριζω και δωριζω κατα κρισιν και κατα συνειδησιν. Μεγαλυτερη αξια εχει να δινεις, κυριως οταν δεν εχεις, και οταν δινεις χωρις να περιμενεις να παρεις και χωρις να το λες. Πλακα πλακα, τα προφυλακτικα της Σαβαρα ειναι...σουπερ!!!  
Αποκλειονται ρομα γενικως, μετρο, νεοι, και παιδακια εκτος εαν πωλουν κατι, οπότε αγοραζω εις το πολλαπλασιο. 
Δινω στα συσσιτια, σε γεροντες, αστεγους (και στους στεγασμενους...), σε οικογενειες μεταναστων με παιδακια, σε αναξιοπαθουντες και ακρωτηριασμενους, σε ΓΧΣ, και σε οποιον πειναει. Κυριως σε σωματεια για καρκινοπαθη παιδακια. Σημαντικη η αξιοπρεπεια. Σημασια δεν εχει να εχεις να δινεις, σημασια εχει να πινας και να δινεις.  Και η προσφορα στεγης και ζεστασιας ειναι βοηθεια, λιγη αγαπη, δυο λογια ελπιδας, καλοσυνης, συμβουλης, ενα βιβλιο, μια δουλεια, βοηθεια ειναι κι αυτη.  

ZHLIASOY

# 23 στις 21/5/2019
author
Γυναίκα / 78 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 43
Απαντήσεις: 3.160
Γενικοτερα δεν δινω κ μαλιστα με εκνευριζει το απλωμα του χεριου.στους παπαδες δε, δεν δινω ποτε! Ομως σε καποιες περιπτωσεις που κρινω εγω θα δωσω...συνηθως σε αναπηρους που λειπει η χερι ποδι κλπ..που μπορει να εχουν περισσοτερα λεφτα απο μενα ..αλλα δεν ειναι αρτιμελης οπως ειμαι εγω.. προτιμω να δινω σε καποιον που βλεπω οτι αγωνιζεται κ παλευει οπως πχ σε ενα γκαρσονι κλπ που δεν μου απλωνει το χερι .την δωρεα μου κ την αλληλεγγυη μου απο το υστερη μα μου την διαθετω με τον δικο μου τροπο εκει που ξερω οτι υπαρχει πραγματικη αναγκη .πχ σε μια οικογενεια που ξερω οτι υποφερει αλλα δεν εχει βγει σε ζητιανια απο αξιοπρεπεια!!Εκει ναι θα τρεξω κ θα συνησφερω με οτι μπορω κ διαθετω. Κ δεν πιστευω μονο στην χρηματικη προσφορα αλλα κ στην ηθικη κ συναισθηματικη.. μια γιαγια ας πουμε που ειναι κατακοιτη κ δεν εχει κανεναν ..εναν αρρωστο ..κλπ.Αυτο για μενα ειναι βοηθεια κ με κανει να αισθανομαι καλα.
Αρέσει στα μέλη Arxontoula_, anassa_ και σε ακόμα 4 μέλη.

Enikos

# 24 στις 21/5/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.102

Ανοιξα περυσι τις ντουλαπες μου και εμεινα εκθαμβος...

Ειχα μεσα εκει ρουχα, παπουτσια, τα οποια δεν θυμομουν καν οτι ειχα...(ντραπηκα ειλικρινα)...

Ειχα ακουσει οτι μπορεις να τα πας στην εκκλησια η οποια τα μοιραζει σε απορους η τα προωθει στα Ιεροσολυμα...

Τα μαζεψα λοιπον, τα επλυνα, τα σιδερωσα, τα διπλωσα ωραια ωραια, εβαψα τα παπουτσια...μου πηρε μια βδομαδα σχεδον ολο αυτο...

Σηκωνομαι μια μερα και τα πηγαινω στην παρακειμενη εκκλησια...

Εκει με υποδεχεται ενας παπας τρακοσιων οκαδων σεντουκι κανονικο...

Αρχιζει μαζι με μιαν αλλη και βγαζουν ολα τα πραγματα εξω και τα εξεταζουν...

Σε μια κουτα ριχνουν-πετουν καποια ρουχα, σε μια αλλη καποια αλλα...

Λενε μεταξυ τους κιολας..."ε, οχι...ε, οχι...α! αυτο κατι λεει...πω πωωω, τι ειναι αυτο?..." κλπ κλπ...

Αφου τελειωνουν το εργο τους, μου λενε..."αυτα παρτα πισω..." και μου δειχνουν την μια κουτα...

...

Παμε τωρα μια..."βρε καραγκιοζη, εσυ αντιπροσωπευεις το...ο εχων δυο χιτωνας κλπ? Απο τον δευτερο χιτωνα της προσφορας εχεις γινει εξακοσα κιλα κητος?"...

Με μαζεψε η αστυνομια, η οποια ενεφανισθη σε ντε τε...

Υποχρεωσα τον τραγο και την γκιοσα αυτη να τα βαλουν στις κουτες οπως ακριβως ηταν οταν τις πηγα εκει...

Πηρα τις κουτες μου και τις πηγα στο σ/μ στο οποιο ψωνιζω και παρακαλεσα τον διευθυντη να τις διαθεσει σε ατομα που γνωριζει οτι πραγματικα τα χρειαζονται. Ετσι και εγινε οπως εμαθα μετα...

Πως να δειξεις την καλη σου προθεση, μεσα σε ολο αυτο το ανηθκο σκηνικο που εχει στηθει στην μουρη μας μπροστα?...

Αυτο με προβληματιζει...

Αρέσει στα μέλη Arxontoula_, ZHLIASOY και σε ακόμα 5 μέλη.

sAvArA

# 25 στις 21/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

υπαρχει

η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
σε καθε δημο
ή νομαρχια της περιοχης που  βρισκομαστε..
γκουγκλιζεις και ενημερωνεσαι
...
Αν θελουμε να βοηθησουμε 
τον ανθρωπο που υποφερει
ενα καλο βημα θα ηταν 
να πηγαιναμε και να υποβαλλαμε σχετικο αιτημα
με ονοματα & διευθυνσεις
ή μεσω email να στελναμε
πληροφοριες ή οτι αλλο
για τον αναξιοπαθουντα συνανθρωπο
(ακομα καλυτερα να πηγαιναμε μαζι του εκει 
ωστε να τον βοηθουσαμε και πρακτικοτερα)
... ωστε να επιμεληθουν

Arxontoula_

# 26 στις 21/5/2019
author
Γυναίκα / 57 / Σε σχέση
Ν. Θεσσαλονίκης / Σταυρός
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 1.744
Ξέρω ένα κορίτσι, με άπειρα αποθέματα δοτικότητας.

Δίνει την αγάπη της, τη στήριξή της, το χρόνο της, δίνει τη ματιά της.

Βλέπει τους απόκληρους, τους σαλεμένους, τους λούμπεν, αυτούς που πιάσαν πάτο, σαν Ανθρώπους.

Πολλές φορές, τους κερνάει ένα σουβλάκι και κάθεται δίπλα τους, στο δρόμο, σε ένα παγκάκι, και τους αφήνει να της πουν την ιστορία τους. Αλήθειες ή ψέματα, δεν έχει σημασία (άλλωστε, ποιος δεν έχει πει ψέματα για τον εαυτό του).

Τους δίνει την ευκαιρία από αόρατοι να γίνουν ορατοί, να νιώσουν ότι έχουν την αναπαλλοτρίωτη αξία του ανθρώπου, ότι είναι ισότιμοι.

Αν μπορεί να τους φέρει σε επαφή με κάποια δομή, το κάνει κι αυτό, αλλά κυρίως ακούει.

Είναι κάτι που δεν έχω την ικανότητα να το κάνω, και το ζηλεύω αφάνταστα.

Αρέσει στα μέλη anassa_, ZHLIASOY και σε ακόμα 9 μέλη.

sAvArA

# 27 στις 21/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

αν δεν εχεις

"δικτυο" φιλων
με τους οποιους ανταλασσεις ρουχα
(εχω και ειναι πολυ καλο)
..
θα ηταν καλυτερα να γκουγκλιζες
στα ασυλα ανιατων
της περιφερειας σου
ή στα δημοσια γηροκομεια..

τα πας εκει
και αν μπορεις κατσε και λιγο
με τα γεροντια ή τους τροφιμους..

Παράθεση:
Σχόλιο # 24 από Enikos

Ανοιξα περυσι τις ντουλαπες μου και εμεινα εκθαμβος...

Ειχα μεσα εκει ρουχα, παπουτσια, τα οποια δεν θυμομουν καν οτι ειχα...(ντραπηκα ειλικρινα)...

Enikos

# 28 στις 21/5/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Μα...

Να μην ξερω ουτε ενα!!!...

Παράθεση:
Σχόλιο # 26 από Arxontoula_

Αρέσει στο μέλος Lena_7_

vathianixtomenos

# 29 στις 21/5/2019
author
Ανδρας / 63 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Αγίος Ιωάννης Ρέντης
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 184

οπως λεει κι ο πανσοφος λαος  "οσο πιο βαθεια κλπ κλπ"

οταν το πρωτοακουσα;πρωτοδιαβασα; μετεφρασα το "ριξτο στον γυαλο" σαν ξεχνα το.αργοτερα ειδα οτι η συντριπτικη πλειοψηφια το εξηγει σαν "ριξτο στον γυαλο και η θαλασσα καποια στιγμη θα στο φερει πισω,καθαρο και ισως πολλαπλασιασμενο"

κρατησα την πρωτη εκδοχη και αν μπορω να βοηθησω σε υπαρκτη αναγκη το κανω και το ξεχνω,χωρις ταυτοχρονα,να κρινω αυτον που βοηθω.Να διευκρινισω,πως λεγοντας " να βοηθησω " σε καμμια περιπτωση δεν εννοω "να ελεησω".Επισης,επειδη νομιζω οτι το "πιο χρησιμο απο το να  σου δωσω να φας ψαρι,ειναι να σου δωσω τα συνεργα και να σε μαθω να ψαρευεις",εχω προσφερθει να το κανω,αν θελει βεβαια κι αυτος,χωρις η βοηθεια μου να εξαρταται απο αυτο.

οσο για την ηθικη μου,εδω και χρονια,απο τοτε που καταλαβα στην πραξη,πως δεν υπαρχουν αθωοι, την εχω χωρις οσφρηση,αφη,γευση,ακοη και οραση,στην καταψυξη,για να μη της χρεωνω ουτε εγω ουτε κανεις αλλος,ευθυνες.

(και αν αναρωτηθει κανεις τι πινω...εψαρωσα...

Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από Enikos

Σας λεει κατι το "κανε το καλο και ριξτο στον γυαλο?"...

Αν ναι, υπο ποιες συνθηκες?...

Αν οχι, κατω απο ποια κριτηρια?...

Η ηθικη σας πως μεταφραζεται σε εργο, μπροστα στην εκκληση βοηθειας?...

(λιγο πιο βαθεια τωρα...) . . . .

Αρέσει στα μέλη Lena_7_, Arxontoula_ και σε ακόμα 5 μέλη.

Enikos

# 30 στις 21/5/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Ειλικρινα, δεν το ειχα σκεφτει...

Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από sAvArA

αν δεν εχεις

"δικτυο" φιλων
με τους οποιους ανταλασσεις ρουχα
(εχω και ειναι πολυ καλο)
..
θα ηταν καλυτερα να γκουγκλιζες
στα ασυλα ανιατων
της περιφερειας σου
ή στα δημοσια γηροκομεια..

τα πας εκει
και αν μπορεις κατσε και λιγο
με τα γεροντια ή τους τροφιμους..

Αρέσει στα μέλη Arxontoula_, ZHLIASOY και σε ακόμα 1 μέλος.

Enikos

# 31 στις 21/5/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Ο διαχωρισμος των λεξεων "βοηθω" και "ελεώ" δειχνει ηθος...

Δειχνει λεπτοτητα...

Δειχνει εαυτον...

Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από vathianixtomenos

οταν το πρωτοακουσα;πρωτοδιαβασα; μετεφρασα το "ριξτο στον γυαλο" σαν ξεχνα το.αργοτερα ειδα οτι η συντριπτικη πλειοψηφια το εξηγει σαν "ριξτο στον γυαλο και η θαλασσα καποια στιγμη θα στο φερει πισω,καθαρο και ισως πολλαπλασιασμενο"

κρατησα την πρωτη εκδοχη και αν μπορω να βοηθησω σε υπαρκτη αναγκη το κανω και το ξεχνω,χωρις ταυτοχρονα,να κρινω αυτον που βοηθω.Να διευκρινισω,πως λεγοντας " να βοηθησω " σε καμμια περιπτωση δεν εννοω "να ελεησω".Επισης,επειδη νομιζω οτι το "πιο χρησιμο απο το να  σου δωσω να φας ψαρι,ειναι να σου δωσω τα συνεργα και να σε μαθω να ψαρευεις",εχω προσφερθει να το κανω,αν θελει βεβαια κι αυτος,χωρις η βοηθεια μου να εξαρταται απο αυτο.

οσο για την ηθικη μου,εδω και χρονια,απο τοτε που καταλαβα στην πραξη,πως δεν υπαρχουν αθωοι, την εχω χωρις οσφρηση,αφη,γευση,ακοη και οραση,στην καταψυξη,για να μη της χρεωνω ουτε εγω ουτε κανεις αλλος,ευθυνες.

Αρέσει στα μέλη Lena_7_, Arxontoula_ και σε ακόμα 3 μέλη.

peripli

# 32 στις 21/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Τί συμπτωση!

Ξερω κι εγω ενα κοριτσι ακριβως ετσι.
Δοτικοτητα, ζεστασια, ανθρωπια, και αγαπη, να δινει χρονο για βοηθεια, στηριξη οπου ζητηθει με ο,τι κοστος, ματια στους μονους και ξεχασμενους, στους αστεγους, να γινεται εξομολογος, να μοιραζει φαγητα και κουβερτες στους καταυλισμους... Να τρεχει οπου ακουει δυσκολια, να εμψυχωνει, να δινει το φαϊ απο το στομα της, να δινει ελπιδα και χαδι.
Καλο αυτι να ακουει τον πονο. Να προσφερει δουλεια, προθυμη να δωσει οτι φοραει. Χαρισε ολα τα υπαρχοντα της κι εδωσε οτι ειχε και δεν ειχε...ελα ομως που της βγηκε η ψυχη...να χαριζει με τις πορτες ανοικτες...ενα ολοκληρο σπιτι...και και και κανεις να μη χρειαζοταν τιποτα! Ειχαν περισσεια λεει, δεν ηξεραν τί να τα κανουν λεει, και κυριως...εδω κλαινε...μονο καινουργια του κουτιου ηθελαν λεει, δλδ απο καταστηματα!!!Αμεταχειριστα τα περισσοτερα και ολα πανακριβα!
Και ποιον δεν καλεσε, και πού δεν απευθυνθηκε, ποιους οργανισμους και χωρια SOS, και ορφανοτροφεια, εκκλησιες, Δημους, Εστιες, τα παντα οσα υπαρχουν... τιποτα.__Η Ελλαδα του σημερα...που δυστυχει, που θελει δωρεες, και εθελοντες προσφορας!
Η αηδια στο επακρο.! Να παρακαλα να φυγουν δωρεαν και να μην τα θελουν λεει...  Κι αυτοι που πηραν, ουτε κεφαλι δε γυρισαν!

Τί να την κανεις την ικανοτητα...χαος...
Μην ζηλευεις τιποτα. Ο καθεις μας εχει εναν σκοπο να εκπληρωσει. Ισως εσυ εχεις κατι που δεν το'χουν αλλοι.  

Παράθεση:
Σχόλιο # 26 από Arxontoula_
Δίνει την αγάπη της, τη στήριξή της, το χρόνο της, δίνει τη ματιά της.
Βλέπει τους απόκληρους, τους σαλεμένους, τους λούμπεν, αυτούς που πιάσαν πάτο, σαν Ανθρώπους. Πολλές φορές, τους κερνάει ένα σουβλάκι και κάθεται δίπλα τους, στο δρόμο, σε ένα παγκάκι, και τους αφήνει να της πουν την ιστορία τους. Αλήθειες ή ψέματα, δεν έχει σημασία (άλλωστε, ποιος δεν έχει πει ψέματα για τον εαυτό του). Τους δίνει την ευκαιρία από αόρατοι να γίνουν ορατοί, να νιώσουν ότι έχουν την αναπαλλοτρίωτη αξία του ανθρώπου, ότι είναι ισότιμοι. Αν μπορεί να τους φέρει σε επαφή με κάποια δομή, το κάνει κι αυτό, αλλά κυρίως ακούει.
Είναι κάτι που δεν έχω την ικανότητα να το κάνω, και το ζηλεύω αφάνταστα.

peripli

# 33 στις 21/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Ελα απο δω να ανοιξουμε ενα μπουκαλι.

Το'χω για τα δυσκολα, απ'την ιδια καβα ψωνιζουμε...  

Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από vathianixtomenos

και αν μπορω να βοηθησω σε υπαρκτη αναγκη το κανω και το ξεχνω

Heptamer

# 34 στις 21/5/2019
author
Ανδρας / 56 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 16.225

Ηθικό διδαγμα:

Χαρίζουμε μόνο σε αυτούς που μπορούν / θέλουν να γυρίσουν κεφάλι και όχι σε αυτούς που έχουν... αυχενικα. 

Παράθεση:
Σχόλιο # 32 από peripli

Η αηδια στο επακρο.!Να παρακαλα να φυγουν δωρεαν και να μην τα θελουν λεει...  Κι αυτοι που πηραν, ουτε κεφαλι δε γυρισαν!

Αρέσει στο μέλος Enikos

Thanos_K_

# 35 στις 21/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

..προσωπικά δίνω όσο και όταν μπορώ...

...δεν το ψάχνω αν είναι αληθινή ή ψευτικη η βοήθεια,

απλά το κάνω εκείνη την στιγμή μου βγαίνει αυθόρμητα...

...θα το πώ και ας είναι σε κάποιους ίσως λάθος, 

έχω δώσει σε κοριτσάκι ενα ποσό και είπα αυτο να το δώσεις στον μπαμπά σου

και δίνω άλλο ποσο και λέω αυτό δικό σου, πήγε κατευθείαν για σάντουιτσ...

...σε μουσικούς θα δώσω πάντα, έχω συναντήσει και διαμαντάκια...

..όπως και μ αρέσει κάποιες φορές να πιάνω κουβέντα 

και μερικούς τους γνωρίζω χρόνια...

Enikos

# 36 στις 21/5/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Ο Φαρισαισμος, πιανεται ως παροχη υπηρεσιων?...

Ειναι η αναγκη των πασχοντων, αλλα...

Ειναι και η αναγκη των χορηγων του ελεους...

Για επιβραβευση-αναγνωριση με τουτουριτες, (υπο το σεμνον του υφους και των αναλογων υπενθυμισεων), η οποια πρεπει να χρεωθει δεοντως στους "πτωχους"...και να παλαμακιστει...(αγνης προσφορας το αναγνωσμα)...

Αυτοι κι αν δεν ζητουν την "βοηθεια" μας!!!...

Τους την δινουμε?...

Ε?...

Αρέσει στο μέλος Lena_7_

Sivilla_I

# 37 στις 21/5/2019
author
Γυναίκα / 53 / Ελεύθερη
Ιρλανδία
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2.026

Πες της να σταματήσει να φωνάζει τη φιλανθρωπία της.

Θα γίνει λιγότερο κουραστική και θα πιάσουν τόπο οσα δίνει.

Αν είναι φωνακλάδικα αυτά που προσφέρει,

ξεκουφαίνουν τον ήδη ταλαιπωρημένο άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη

και προτιμά την ησυχία του.

Παράθεση:
Σχόλιο # 32 από peripli

Τί συμπτωση!

Ξερω κι εγω ενα κοριτσι ακριβως ετσι.
Δοτικοτητα, ζεστασια, ανθρωπια, και αγαπη, να δινει χρονο για βοηθεια, στηριξη οπου ζητηθει με ο,τι κοστος, ματια στους μονους και ξεχασμενους, στους αστεγους, να γινεται εξομολογος, να μοιραζει φαγητα και κουβερτες στους καταυλισμους... Να τρεχει οπου ακουει δυσκολια, να εμψυχωνει, να δινει το φαϊ απο το στομα της, να δινει ελπιδα και χαδι.
Καλο αυτι να ακουει τον πονο. Να προσφερει δουλεια, προθυμη να δωσει οτι φοραει. Χαρισε ολα τα υπαρχοντα της κι εδωσε οτι ειχε και δεν ειχε...ελα ομως που της βγηκε η ψυχη...να χαριζει με τις πορτες ανοικτες...ενα ολοκληρο σπιτι...και και και κανεις να μη χρειαζοταν τιποτα! Ειχαν περισσεια λεει, δεν ηξεραν τί να τα κανουν λεει, και κυριως...εδω κλαινε...μονο καινουργια του κουτιου ηθελαν λεει, δλδ απο καταστηματα!!!Αμεταχειριστα τα περισσοτερα και ολα πανακριβα!
Και ποιον δεν καλεσε, και πού δεν απευθυνθηκε, ποιους οργανισμους και χωρια SOS, και ορφανοτροφεια, εκκλησιες, Δημους, Εστιες, τα παντα οσα υπαρχουν... τιποτα.__Η Ελλαδα του σημερα...που δυστυχει, που θελει δωρεες, και εθελοντες προσφορας!
Η αηδια στο επακρο.! Να παρακαλα να φυγουν δωρεαν και να μην τα θελουν λεει...  Κι αυτοι που πηραν, ουτε κεφαλι δε γυρισαν!

Τί να την κανεις την ικανοτητα...χαος...
Μην ζηλευεις τιποτα. Ο καθεις μας εχει εναν σκοπο να εκπληρωσει. Ισως εσυ εχεις κατι που δεν το'χουν αλλοι.  

Αρέσει στα μέλη Lena_7_, Arxontoula_ και σε ακόμα 6 μέλη.

giorgos170

# 38 στις 21/5/2019
author
Ανδρας / 77 / Σε σχέση
Ν. Λέσβου / Καλλονή
Θέματα: 7
Απαντήσεις: 9.754

δεν έχετε βάλλει κόμματα, στη σύνταξή σας ,,.

Αρέσει στο μέλος Enikos

anassa_

# 39 στις 21/5/2019
author
Γυναίκα / 61 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 3.134

Πιο βαθειά τι να δεις ;  και γιατί;  εκτός αν φιαξουμε τον λόγο ύπαρξης του παρόντος νήματος ...

Τα περιγράφει όλα το κείμενο του Κωστή Παπαγιώργηαπό τα "Μυστικά της συμπάθειας" , που ανάρτησε η Αρχοντουλα.

Με κάποιες παρατηρήσεις. 

Δεν νομίζω με τίποτα να μπορέσουμε να, έχουμε/ δείξουμε /αισθανθουμε συμπάθεια σε τετοιες καταστάσεις... δυστυχώς για εμάς... ίσως ... 

Οι άνθρωποι που εκθέτουν σε κοινή θέα όλο αυτό το δράμα, πολλές φορές το προκαλούν για το εύκολο χρήμα...ακρωτηριαζονται και ακρωτηριαζουν τον εαυτό και τα παιδιά τους απλά είναι επαγγελματίες εγκληματίες.  

Τώρα στην πραγματική ανάγκη θεωρώ πως υπάρχει μέριμνα μέσω ιδιωτικής, κρατικής, δημοτικής, εθελοντικής οργανωμένης ή μη μέριμνας και είναι μια κατάσταση  περαστική, αξιοπρεπής και τις περισσότερες φορές ανταποδοτικη.

Ο άνθρωπος ο οποίος ευεργετήθηκε συνήθως μολις σταθεί στα πόδια του βοηθάει... 

Πάντως ακόμα κι αν συμμετεχω στο θέμα αισθάνομαι άβολα και νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να γινόμαστε εμείς εδώ μια ομάδα τέτοιας βοήθειας. 

Ώστε να μην μείνουμε στα λόγια κ στον καναπέ. 

Να μην μοιαζουμε στους ψυχοπονιαριδες του  φουμπου. 

Και χίλια δύο να μην ... 

Arxontas___

# 40 στις 21/5/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
Βλέπω όλοι με τα σεντόνια απλωμένα.;-) Ολοι επιδειξίες ?;-) Καλά ρε σεις ?;-) Οτι κάνει το δεξί χέρι.;-) Το αριστερών είναι σε ύπνο αρκουδίσιο.;-) Η μήπως όχι ?;-) Μερικοί έκαναν εξήγα.;-) Μερικοί στο φαίνεστε.;-) Και τα υπόλοιπα διόρθωναν τον απο πάνω.;-) Υπόψιν?;-) Εδώ παίζουν τα ψιλά γράμματα & τα λιγοστά.;-) Το σγουρομάλλικο το διακωμώδησε και γούσταρα.;-) έκανε την εξήγα παρατώ περί πραγμάτων.;-) Μίλησα !!!;-)
Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.