Παράθεση:
Σχόλιο # 171 από Red_Season
Στην φωτό βλέπω την Ελλάδα μπλε
PS: Tελικά πήγα και ψήφισα. Να δούμε τώρα τι θα μας ξημερώσει αύριο
το τι θα σου ξημερώσει δεν εξαρτάται μόνο από την ψήφο που έριξες,αλλά από το πόσο θα συμμετέχεις στα κοινά στο μεσοδιάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές...πολίτης είσαι από την παιδική σου ηλικία μέχρι και τη μέρα που θα κλείσεις τα μάτια σου,όχι όποτε γίνονται εκλογές...
οι άνθρωποι που νομίζουν ότι με μία ψήφο αποποιούνται των ευθυνών τους και μόνο θα ζητούν το λογαριασμό από εκείνους που εξέλεξαν ή καταψήφισαν,είναι κακοί πολίτες...
ελπίζω και εύχομαι να είσαι από τους άλλους...
τώρα,
το "Έτσι κι αλλιώς ουδείς έχει να μου προσφέρει το παραμικρό" ,
είναι τόσο γενικό όσο το "όλες οι γυναίκες είναι @@'' που ακούμε κατά καιρούς από άντρες που απογοητεύτηκαν από μία ή περισσότερες γυναίκες...
επίσης,κριτήριο επιλογής δεν πρέπει να είναι το αν "θα μου προσφέρει",αλλά το αν "θα προσφέρει"...
εάν ψηφίσω πολιτικό απλά και μόνο επειδή ευνοεί εμένα προσωπικά και δεν εξετάζω αν ευνοεί το σύνολο,είμαι ανήθικος...
ένας 90χρονος με καρκίνο και 1 μόλις μήνα ζωής ακόμα,μπορεί να πει "δε θα μου προσφέρει κανείς τους τίποτα",αλλά δεν μπορεί να πει "δε θα προσφέρει κανείς τίποτα"...
παύση για σήμερα...αύριο πάλι...
Παράθεση:
Σχόλιο # 181 από Hrakleitos3
το τι θα σου ξημερώσει δεν εξαρτάται μόνο από την ψήφο που έριξες,αλλά από το πόσο θα συμμετέχεις στα κοινά στο μεσοδιάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές...πολίτης είσαι από την παιδική σου ηλικία μέχρι και τη μέρα που θα κλείσεις τα μάτια σου,όχι όποτε γίνονται εκλογές...
οι άνθρωποι που νομίζουν ότι με μία ψήφο αποποιούνται των ευθυνών τους και μόνο θα ζητούν το λογαριασμό από εκείνους που εξέλεξαν ή καταψήφισαν,είναι κακοί πολίτες...
ελπίζω και εύχομαι να είσαι από τους άλλους...
τώρα,
το "Έτσι κι αλλιώς ουδείς έχει να μου προσφέρει το παραμικρό" ,
είναι τόσο γενικό όσο το "όλες οι γυναίκες είναι @@'' που ακούμε κατά καιρούς από άντρες που απογοητεύτηκαν από μία ή περισσότερες γυναίκες...
επίσης,κριτήριο επιλογής δεν πρέπει να είναι το αν "θα μου προσφέρει",αλλά το αν "θα προσφέρει"...
εάν ψηφίσω πολιτικό απλά και μόνο επειδή ευνοεί εμένα προσωπικά και δεν εξετάζω αν ευνοεί το σύνολο,είμαι ανήθικος...
ένας 90χρονος με καρκίνο και 1 μόλις μήνα ζωής ακόμα,μπορεί να πει "δε θα μου προσφέρει κανείς τους τίποτα",αλλά δεν μπορεί να πει "δε θα προσφέρει κανείς τίποτα"...
παύση για σήμερα...αύριο πάλι...
Άκουσε γιατί δεν νομίζω ότι θέλω να επανέλθω:
Όταν γράφω ότι δεν έχω να περιμένω κάτι προσωπικώς, αυτό σημαίνει ότι δεν έχω πάρει ποτέ επίδομα, θέση οπουδήποτε, φορολογική ελάφρυνση, διευκόλυνση ή οτιδήποτε - ποτέ και πουθενά.
Το αν περιμένω με λογύδρια σε φόρουμς να αλλάξω οτιδήποτε σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο τώρα: Ούτε πολιτικός επαγγέλλομαι, ούτε στην Δημόσια Διοίκηση δραστηριοποιούμαι, ούτε οπουδήποτε για να έχω την δυνατότητα να επιδράσω στο ελάχιστο για το μέλλον του τόπου.
Δεν δέχομαι 'μαθήματα ήθους και Δημοκρατίας' από ανθρώπους που δεν είναι Ανεξάρτητοι και ο πολιτικός τους λόγος εκπορεύεται από ταπεινά και ύποπτα γενικώς ελατήρια και μου κουνάνε κιόλας το δάκτυλο, χωρίς να έχουν ιδέα τι προβλήματα και τι ιστορία έχω ως ψηφοφόρος και ως Έλληνας Πολίτης συνολικά! Αυτά και δεν επιθυμώ να επανέλθω, διότι είπα την γνώμη μου χωρίς να κρίνω κανένα και δεν ανέχομαι από πουθενά προσβλητικά σχόλια και υποδείξεις!!!
1) Θετικό το ότι μένει εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή.
2) Θετικό το ότι μπαίνει ο Βελόπουλος (ε με κάποιον πρέπει να γελάμε.).
3) Θετικό το ότι ο Σύριζα θα είναι ισχυρή αντιπολίτευση και θα κατεβαίνει μπροστάρης στις διαδηλώσεις όταν θα εφαρμόζει ο Κούλης τα μέτρα που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση.
4) Θετικό το ότι θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ( ε να ρίξουμε και λίγο κλάμα,μόνο γέλιο δεν λέει ).
Μου θύμισες με τα λόγια σου
εναν φίλο
νεοδημοκράτη παλιάς κοπής.
Εξαιρετικός αντίπαλος σε πολύωρες πολιτικές συζητήσεις
στην παρέα και πολύ ωραίος τύπος.
(a propos πολύ απογοητευμένος απο την κατάντια της νεας δημοκρατίας στις μέρες μας)
Παράθεση:
Σχόλιο # 182 από Red_Season
Άκουσε γιατί δεν νομίζω ότι θέλω να επανέλθω:
Όταν γράφω ότι δεν έχω να περιμένω κάτι προσωπικώς, αυτό σημαίνει ότι δεν έχω πάρει ποτέ επίδομα, θέση οπουδήποτε, φορολογική ελάφρυνση, διευκόλυνση ή οτιδήποτε - ποτέ και πουθενά.
Το αν περιμένω με λογύδρια σε φόρουμς να αλλάξω οτιδήποτε σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο τώρα: Ούτε πολιτικός επαγγέλλομαι, ούτε στην Δημόσια Διοίκηση δραστηριοποιούμαι, ούτε οπουδήποτε για να έχω την δυνατότητα να επιδράσω στο ελάχιστο για το μέλλον του τόπου.
Δεν δέχομαι 'μαθήματα ήθους και Δημοκρατίας' από ανθρώπους που δεν είναι Ανεξάρτητοι και ο πολιτικός τους λόγος εκπορεύεται από ταπεινά και ύποπτα γενικώς ελατήρια και μου κουνάνε κιόλας το δάκτυλο, χωρίς να έχουν ιδέα τι προβλήματα και τι ιστορία έχω ως ψηφοφόρος και ως Έλληνας Πολίτης συνολικά! Αυτά και δεν επιθυμώ να επανέλθω, διότι είπα την γνώμη μου χωρίς να κρίνω κανένα και δεν ανέχομαι από πουθενά προσβλητικά σχόλια και υποδείξεις!!!
3) Θετικό το ότι ο Σύριζα θα είναι ισχυρή αντιπολίτευση και θα κατεβαίνει μπροστάρης στις διαδηλώσεις όταν θα εφαρμόζει ο Κούλης τα μέτρα που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση.
μετά από όλο αυτό,, Συμμετοχή 58%,, Άκυρα 2.1% ...
Περίμενα μεγαλύτερη αποχή για να είμαι ειλικρινής.
Παράθεση:
Σχόλιο # 186 από giorgos170μετά από όλο αυτό,, Συμμετοχή 58%,, Άκυρα 2.1% ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 183 από jane_do3) Θετικό το ότι ο Σύριζα θα είναι ισχυρή αντιπολίτευση και θα κατεβαίνει μπροστάρης στις διαδηλώσεις όταν θα εφαρμόζει ο Κούλης τα μέτρα που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση.
ίσως να μη το θυμάσαι,
αλλά τον πρώτο καιρό του 3ου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ,κάπου στο 2016,
οι βουλευτές του Αλέξη,πριν πάνε να ψηφίσουν νομοσχέδια που κατέστρεφαν τους ανθρώπους,
περνούσαν μια βόλτα έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν μαζί με τον κόσμο που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχε προσκαλέσει από το facebook ...
τους ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι :
"μα καλά,έρχεστε να διαμαρτυρηθείτε για τους νόμους που θα ψηφίσετε σε λίγη ώρα " ?
"ναι,γιατί μπορεί να τα ψηφίζουμε,αλλά δεν τα πιστεύουμε,μας είναι ιδεολογικά ξένα"...
το έχουν ήδη τερματίσει δλδ,αυτό που περιγράφεις είναι λιγότερο σουρεάλ...
Α ναι,το είχα ξεχάσει αυτό!
Αμ οι υπουργοί που τα ψήφιζαν με δάκρυα στα μάτια,όχι σαν τους προηγούμενους τους ανάλγητους.
Παράθεση:
Σχόλιο # 188 από Hrakleitos3
ίσως να μη το θυμάσαι,
αλλά τον πρώτο καιρό του 3ου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ,κάπου στο 2016,
οι βουλευτές του Αλέξη,πριν πάνε να ψηφίσουν νομοσχέδια που κατέστρεφαν τους ανθρώπους,
περνούσαν μια βόλτα έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν μαζί με τον κόσμο που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχε προσκαλέσει από το facebook ...
τους ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι :
"μα καλά,έρχεστε να διαμαρτυρηθείτε για τους νόμους που θα ψηφίσετε σε λίγη ώρα " ?
"ναι,γιατί μπορεί να τα ψηφίζουμε,αλλά δεν τα πιστεύουμε,μας είναι ιδεολογικά ξένα"...
το έχουν ήδη τερματίσει δλδ,αυτό που περιγράφεις είναι λιγότερο σουρεάλ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 177 από jane_doΣυγχαρητήρια για την συγκροτημένη/ισορροπημένη ανάλυση Ηράκλειτε...
Να προσθέσω ότι συμφωνώ κατά 90% όσον αφορά τις προβλέψεις σου.
Οψόμεθα.
λίγα σχόλια και κάποιες διορθώσεις στις μελλοντικές προβλέψεις μου,γιατί ξεκαθαρίζει κάπως η εικόνα...
τα καλόπαιδα της Χρυσής Αυγής δεν εισήλθαν,δε θα ξαναμπούν και είμαι περιέργος να δω πώς θα δράσουν τώρα που πήγε περίπατο η βουλευτική τους ασυλία...
επίσης,ζω για την ώρα και τη στιγμή που ο Κασιδιάρης θα αμφισβητήσει το Μιχαλολιάκο,θα μιλήσει για "ανάληψη ευθυνών" και θα θέσει ζήτημα ηγεσίας, " ώστε να προχωρήσει ανανεωμένη η Χρυσή Αυγή,με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις νέες γενιές " δυσκολάκι να του δούμε,αλλά θα ήθελα πάρα πολύ να το ζήσω
τώρα,
στην ανάλυση που κάνω για τη ΝΔ,στο 3) του #155 γράφω για την οικονομία...
βλέποντας το υπουργικό σχήμα,προβλέπω ότι θα κερδηθεί το στοίχημα της μείωσης των πλεονασμάτων,από το 2020 θα αρχίσει να γυρίζει εντελώς η οικονομία και τα θετικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν θα αρχίσουν να υλοποιούνται...
το λέω για 2 λόγους ...
1) επιστρέφει στο κρισιμότερο Υπουργείο ένας λογικός άνθρωπος,μορφωμένος,εξαιρετικός γνώστης των οικονομικών,που έχει ήδη αποδείξει τι μπορεί να κάνει...ο Σταϊκούρας είχε βάλει το δικό του λιθαράκι για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να μη χρεοκοπήσει το 12-13...αφού τα κατάφερε τότε,θα μπορέσει να χειριστεί τα της οικονομίας σε μια εποχή που τα πράγματα είναι απείρως ευκολότερα...
2)στο αμέσως πιο κρίσιμο Υπουργείο,έβαλε τον καμικάζι το Γεωργιάδη που δε λογαριάζει το πολιτικό κόστος και θα τρέχει τις μεταρρυθμίσεις ακόμα και αν τον βρίζει όλη η Ελλάδα...και το σημαντικότερο όλων,θα φτάσει πολύ γρήγορα στο εξωτερικό το μήνυμα ότι η χώρα είναι φιλική στις επενδύσεις...
επειδή η οικονομία είναι κλίμα,σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα θα πειστούν οι απ'έξω να έρθουν και να τοποθετήσουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα,θα αρχίσουν να γεννιούνται θέσεις εργασίας,να γεμίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία,θα μειωθεί το κόστος δανεισμού και θα μπορεί το κράτος να βρει φθηνότερο χρήμα για να καλύπτει τις ανάγκες του...
οπότε jane,πιο πολύ με ανησυχούν τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί,οι εκκρεμείς συντάξεις και τα χρωστούμε αναδρομικά που περιμένουν να λάβουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι...κυρίως όμως οι πλειστηριασμοί και η ενδεχόμενη δυνατότητα να έχουν δικαίωμα οι δανειολήπτες να αγοράζουν τα κουρεμένα κόκκινα δάνειά τους προτού καταλήξουν σε hedge funds...
εκεί είναι που περιμένω μια τρομερή άσκηση πίεσης από το Βαρουφάκη,με τεκμηριωμένα επιχειρήματα,ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση...
ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν 180 βουλευτές...το κρατάμε για ευνόητους λόγους...
στο ΚΙΝΑΛ κάτι προσπάθησε να ψελλίσει ο Μαλέλης αλλά τον μαζέψανε,ευτυχώς δεν περνάει η γραμμή του...
καλώς μπήκε ο Βελόπουλος,γιατί η παρουσία του ήταν αναγκαία ( όχι ικανή ) συνθήκη για να μην υπάρχει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή...επιμένω ότι δε θα ξεφουσκώσει εύκολα...
για τον Αλέξη δε θα γράψω τίποτα...θέλω να περάσω τη μέρα μου ήρεμα,χωρίς νεύρα...
υγ. μου χτύπησε πολύ άσχημα στο μάτι το "να μη το θυμάστε"...
κάποτε έλεγα στο σχολείο το ποιηματάκι κου,που,του,γκου,μπου,ντου,τσου,τζου,ξου,ψου...
γέρασα και ξεχνάω τα νι...
Τελικως το θεμα, επεσε μεσα στις προβλεψεις των εδω ψηφοφορων...
Αχ αυτο το πολύπαθο ΥΕΑ, αν είχε λαλιά, τι θα έλεγε, για τους ανεκδιηγητους που έχει φιλοξενήσει στα του οίκου του, αλλά τώρα νομίζω πως θα αρχίζει να σκούζει με την ανάληψη του από τον Βασιλάκη τον Κικίλια!!!
Υ.Γ. Τζενουλα, η ευχή του Αρχιεπισκόπου έπιασε τόπο, κα υπουργού!!!
Η μεγάλη απογοήτευση των εκλογών ήταν η σταυροδοσία.
Ο κόσμος για άλλη μια φορά έδειξε να μην αντιλαμβάνεται ότι η χώρα έχει ανάγκη από φρέσκες ιδέες, έστειλε στην βουλή επαγγελματίες βουλευτές παλαιοκομματικών αντιλήψεων και γύρισε την πλάτη σε ανθρώπους που φαίνεται να έχουν ιδέες και όρεξη.
Η απογοήτευση είναι εξίσου μεγάλη σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ
Στην Αθήνα προτιμήθηκε ο Πλεύρης, ο Κακλαμάνης (ποιος ψηφίζει Κακλαμάνη ρε φίλε) και ο Μπογδάνος αντί της εξαιρετικής Χαριτάτου.
Στον Βόρειο τομέα ψηφίστηκε ο Ρουσόπουλος αντί του Κωστόπουλου. Ο Τατσόπουλος έμεινε επίσης απ’ έξω, (όπως και ο Ψαριανός).
Στο ΚΙΝΑΛ προτιμήθηκε ο Λοβέρδος ενώ ο πολύ καλός Παναγιώτης Βλάχος έμεινε έξω.
Έξω και ο Κουίκ που από σήμερα θα πετάει με Ryanair στις πίσω θέσεις τις φθηνές.
ΣτονΔ τομέα ψηφίστηκε ο Βαρβιτσιώτης που όταν μιλάει ακούγεται πιο γέρος από τον μακαρίτη τον πατέρα του και ο Γιάννης Φέικ Νιούζ Λοβέρδος.
Έμεινε έξω ο Αντώνης ΠανούτσοςΣ
Στον Νότιο Τομέα μέσα η Βούλτεψη έξω ο Αϊβαλιώτης. Καμία ελπίδα. Τι ψηφίζετε ρε γκαζμάδες
Ανατολικά ο Γεώργιος Αθανάτιος Τσουκαλαδάκης πήρε όσες ψήφους είχαν τα Παραιτηθείτε 1 και 2 μαζί, κάτω από 3.000
Στην Θεσσαλονίκη έξω ο Ταχιάος έξω και ο Κυριάκος Κυριάκος του ΚΙΝΑΛΣτο Κιλκίς ο εξαιρετικός Στέφανος Παραστατίδης του ΚΙΝΑΛ φαίνεται να μένει έξω για μερικές δεκάδες ψήφους.
Άντε να δούμε πως θα βγει η τετραετία με τέτοια βουλή
Όπως βγήκε και η προηγούμενη.
Παράθεση:
Σχόλιο # 193 από MadameShuShu40Άντε να δούμε πως θα βγει η τετραετία με τέτοια βουλή
Λες να ξεπεράσει και τον Καμμένο;
Παράθεση:
Σχόλιο # 192 από MadameShuShu40Αχ αυτο το πολύπαθο ΥΕΑ, αν είχε λαλιά, τι θα έλεγε, για τους ανεκδιηγητους που έχει φιλοξενήσει στα του οίκου του, αλλά τώρα νομίζω πως θα αρχίζει να σκούζει με την ανάληψη του από τον Βασιλάκη τον Κικίλια!!!
Υ.Γ. Τζενουλα, η ευχή του Αρχιεπισκόπου έπιασε τόπο, κα υπουργού!!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 193 από MadameShuShu40
Η μεγάλη απογοήτευση των εκλογών ήταν η σταυροδοσία.Ο κόσμος για άλλη μια φορά έδειξε να μην αντιλαμβάνεται ότι η χώρα έχει ανάγκη από φρέσκες ιδέες, έστειλε στην βουλή επαγγελματίες βουλευτές παλαιοκομματικών αντιλήψεων και γύρισε την πλάτη σε ανθρώπους που φαίνεται να έχουν ιδέες και όρεξη. Η απογοήτευση είναι εξίσου μεγάλη σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛΣτην Αθήνα προτιμήθηκε ο Πλεύρης, ο Κακλαμάνης (ποιος ψηφίζει Κακλαμάνη ρε φίλε) και ο Μπογδάνος αντί της εξαιρετικής Χαριτάτου.Στον Βόρειο τομέα ψηφίστηκε ο Ρουσόπουλος αντί του Κωστόπουλου. Ο Τατσόπουλος έμεινε επίσης απ’ έξω, (όπως και ο Ψαριανός). Στο ΚΙΝΑΛ προτιμήθηκε ο Λοβέρδος ενώ ο πολύ καλός Παναγιώτης Βλάχος έμεινε έξω. Έξω και ο Κουίκ που από σήμερα θα πετάει με Ryanair στις πίσω θέσεις τις φθηνές.Στον Δυτικό τομέα ψηφίστηκε ο Βαρβιτσιώτης που όταν μιλάει ακούγεται πιο γέρος από τον μακαρίτη τον πατέρα του και ο Γιάννης Φέικ Νιούζ Λοβέρδος. Έμεινε έξω ο Αντώνης ΠανούτσοςΣτον Νότιο Τομέα μέσα η Βούλτεψη έξω ο Αϊβαλιώτης. Καμία ελπίδα. Τι ψηφίζετε ρε γκαζμάδες ΓΤΣΜΑνατολικά ο Γεώργιος Αθανάτιος Τσουκαλαδάκης πήρε όσες ψήφους είχαν τα Παραιτηθείτε 1 και 2 μαζί, κάτω από 3.000Στην Θεσσαλονίκη έξω ο Ταχιάος έξω και ο Κυριάκος Κυριάκος του ΚΙΝΑΛΣτο Κιλκίς ο εξαιρετικός Στέφανος Παραστατίδης του ΚΙΝΑΛ φαίνεται να μένει έξω για μερικές δεκάδες ψήφους.Άντε να δούμε πως θα βγει η τετραετία με τέτοια βουλή
έτσι
αυτό τονίζω συνεχώς...
ότι η στοχευμένη ψήφος μπορεί να στείλει στη Βουλή ανθρώπους που αλλάζουν την ατζέντα των κομμάτων τους...επίσης,μετράει και με πόσες ψήφους μπαίνουν...ένας που θα ψηφιστεί από 10-20 χιλιάδες πολίτες λειτουργεί ως καταλύτης στις εξελίξεις,δεν περνάει απαρατήρητος...
είχε γράψει η jane_do στο 43 όταν σκεφτόταν να ψηφίσει εξωκοινοβουλευτικό κόμμα...
" Οκ,να το δεχτώ ότι η ψήφος στα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα πριμοδοτεί το εξουσιαστικό δίπολο ,μπορώ λοιπόν να αντιστρέψω την σκέψη σου περί αποχής και να πω "γιατί δεν ψηφίζουμε περισσότεροι ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα ώστε να μπει στην Βουλή "...
διαφοροποιώντας ελαφρώς τα λεγόμενά της,λέω :
"γιατί οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πιστεύουν ότι όλοι είναι ίδιοι, να μην ψάξουν να βρουν τους υποψηφίους εκείνους που έχουν τη γνώση και την όρεξη να αλλάξουν τα δεδομένα,
αντί να κατηγορούν εμάς που ήδη είμαστε αυτής της πρακτικής,αλλά επειδή είμαστε ακόμα λίγοι δεν συντελούνται τεράστιες αλλαγές "
μια μικρή διαφωνία μόνο MadameShuShu40...
μέσα στα πολλά ονόματα είδα και του Λοβέρδου...θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους κοινοβουλευτικους που έχει η Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια...είναι τεράστιο το έργο που έχει προσφέρει και δε θα κουραστώ να τον παρακολουθώ την επόμενη 4ετία,ειδικά κατά την επεξεργασία νομοσχεδίων και προτάσεων νόμου στις επιτροπές της Βουλής...
Ούτως ή άλλως αυτό θα είναι το καινούριο δίπολο πλέον : ΝΔ-Σύριζα (aka ήμουν πασόκ και μετακόμισα).
Όντως ο Σύριζα κράτησε γερά,πολύ γερά, έχασε μόλις 3 και κάτι μονάδες συγκριτικά με το ποσοστό που είχε πάρει στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015...Καθόλου άσχημα για μνημονιακό κόμμα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 196 από Sivilla_I
Εγω μόνο μια κουβέντα θα πω για την πολιτική κατάσταση στην ελλάδα
παρατηρώντας τη μεγάλη εικόνα:
το πολιτικό κεφάλαιο που λέγεται τσίπρας
θα γίνει ο πόλος συγκέντρωσης "των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου"
όπως ο ίδιος ο τσίπρας λέει συχνά το τελευταίο διάστημα (υπάρχει ενα πολύ ενδιαφέρον σημείο
στην τελευταία του ομιλία στην πλατεία Συντάγματος όπου καλεί τους "παλιούς" ψηφοφόρους του πασοκ).
Ο συριζα έχασε μόνο 4 μονάδες απο το ποσοστό του στις εκλογές (και τις 2) του 2015.
Κι αυτό μετά απο τόση αποδοκιμασία, τόση πλύση εγκεφάλου των μμε,
τόσο μνημόνιο, τόσα ματωμένα πλεονάσματα, τόσους ψηφοφόρους που απορροφήθηκαν απο το μερα25
και το κιναλ.
Θα στραφεί λοιπόν αρχικά στο παλιο πασοκ (όχι φυσικά το κιναλ) που -φευ- είναι βαθια ριζωμένο στη χώρα,
"με βαθιές ρίζες και ισχυρούς δεσμούς μέσα στον εργαζόμενο λαό και στην κοινωνία" (aka συνδικαλιστές), όπως είπε.
Γι αυτό και δεν ασχολήθηκε καθόλου μαυτές τις εκλογές. Ούτε διαφημιστικά ούτε προσωπικά.
Γι αυτό και πήγε σε εκλογές με τόση βιασύνη. Για να πέσει μόνο με -4 μονάδες διαφορά απο το προηγούμενο
ποσοστό του και να ανασυνταχτεί μέχρι τις επόμενες εκλογές (βέβαια ούτε ο ίδιος περίμενε τόσο μικρή
διαφορά, υπολόγιζε σε πολύ χειρότερα αποτελέσματα).
Καλωσορίστε λοιπόν παιδιά της ελλάδας, σε λίγα χρόνια,
το νεο πράσινο ήλιο που απλά θα 'ναι λίγο πιο...ροζ!
Αυτά καλά μου παιδιά, σας χαιρετώ προς ώρας,
καλό μου ταξίδι, τα ξαναλέμε σε κάμποσες μέρες.
Η διαφορά σε ψήφους ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, είναι κάπου 250.000 ψήφοι αν είδα καλά...
Απλά αυτό σαν σκέψη, γιατί έχει βάση το σχόλιο της Σιβιλλα παραπάνω...
Καλώς ήλθε ο δικομματισμός με 72% επί των ψηφισαντων, και σε 4 χρόνια πάλι ξανά μάνα το ΠΑΣΟΚ στην νέα του μορφή ...
Ε δεν μπορώ,θα το ρωτήσω :
Βρε παιδιά, πώς εξηγείτε το γεγονός ότι δεν πέφτει άγριο ξεκατίνιασμα για τα πολιτικά (που είναι το εθνικό μας σπορ ) και στα άλλα θέματα ερωτικοκοινωνικοσχεσιακής φύσης γίνεται της μουρλής το πανηγύρι κάθε τρεις και λίγο;
(Ελπίζω να μην το γρουσουζέψω και τούτο εδώ...).
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media