Έχει επέλθει κούραση Τζένη μου, τόσα χρόνια πολιτικές συζητήσεις...
Μόνο ο Ηράκλειτος συνεχίζει γιατί είναι 32χρονων,σε 15χρονια αν ζω και αυτός με το σημείο G θα ασχολειτε...
Ένα δίκιο το έχεις (μην σου πω και 2)...
(Περιμένω απάντηση Ηράκλειτου).
Παράθεση:
#200 τζεην
Σχόλιο # 201 από 26-29-31Έχει επέλθει κούραση Τζένη μου, τόσα χρόνια πολιτικές συζητήσεις...
Μόνο ο Ηράκλειτος συνεχίζει γιατί είναι 32χρονων,σε 15χρονια αν ζω και αυτός με το σημείο G θα ασχολειτε...
Διοτι ειμαστε ολοι συνενοχοι?...
Παράθεση:
Σχόλιο # 200 από jane_doΕ δεν μπορώ,θα το ρωτήσω :
Βρε παιδιά, πώς εξηγείτε το γεγονός ότι δεν πέφτει άγριο ξεκατίνιασμα για τα πολιτικά (που είναι το εθνικό μας σπορ
) και στα άλλα θέματα ερωτικοκοινωνικοσχεσιακής φύσης γίνεται της μουρλής το πανηγύρι κάθε τρεις και λίγο;
(Ελπίζω να μην το γρουσουζέψω και τούτο εδώ...
).
Παράθεση:
#200 τζεην
Σχόλιο # 201 από 26-29-31Έχει επέλθει κούραση Τζένη μου, τόσα χρόνια πολιτικές συζητήσεις...
Παράθεση:
Σχόλιο # 199 από 26-29-31Η διαφορά σε ψήφους ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, είναι κάπου 250.000 ψήφοι αν είδα καλά...
Απλά αυτό σαν σκέψη, γιατί έχει βάση το σχόλιο της Σιβιλλα παραπάνω...
Καλώς ήλθε ο δικομματισμός με 72% επί των ψηφισαντων, και σε 4 χρόνια πάλι ξανά μάνα το ΠΑΣΟΚ στην νέα του μορφή ...
ΝΔ 39,85% 2.251.411 ψήφοι
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 31,53% 1.781.174 ψήφοι
Κίνημα Αλλαγής 8,10% 457.519 ψήφοι
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 5,30% 299.592 ψήφοι
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,70% 208.805 ψήφοι
ΜέΡΑ25 3,44% 194.232 ψήφοι
Πάνο,
να πω κάτι για την Κρήτη που έδωσε 140.000 ψήφους περίπου στο ΣΥΡΙΖΑ και του χάρισε και τους 4 Νομούς...
στο νησί αυτό που έχει τους πιο φανατικούς οπαδούς του παλιού ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου,θα προτιμούσαν κάποιοι να τους κοπεί το χέρι από το να ψηφίσουν το γιο του Μητσοτάκη...με μίσος καταψήφισαν ΝΔ και υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για αυτόν το λόγο...το λέω μετά λόγου γνώσεως...δεκάδες χιλιάδες ψήφοι με το θυμικό...η λογική πήγε περίπατο χθες κάτω στον τόπο μου...
για το πώς έφτασε συνολικά στις 1,8 εκ ψήφους υπάρχει απάντηση,
όπως επίσης είναι δεδομένο ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα συνεχίσει να ψηφίζει μελλοντικά αυτό που θα ονομαστεί "προοδευτική συμμαχία κλπ" για συγκεκριμένους λόγους,που θα αποπειραθώ να ερμηνεύσω κάποια άλλη μέρα...
Παράθεση:
#200 τζεην
με το σημείο G ασχολήθηκα νέος...
γέρασα πια...
πολιτική,τσαγάκι
και ιαματικές πηγές Λουτράκι...
Ηρακλειτε απλά ένα σχόλιο και κλείνω με τα πολιτικά...
500.000 ψήφους έπαιρνε η ΧΑ...
Και πήρε 200.000...τις υπόλοιπες τις πήρε η ΝΔ και ο βελοπουλος...
Καθότι τα θρασύδειλα ανθρωπάκια της ΧΑ πάνε όπου μυρίστουν το οποιοδήποτε όφελος...
Φανταστείτε ένα σκηνικό
Από τους 9.961.718 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 5.769.503
Αν με κάποιον τρόπο ακυρωνόταν η ψήφος εκείνων που πήγαν και ψήφισαν και επιβαλλόταν να ψηφίσουν μόνο οι 4.192.215 που δεν εμφανίστηκαν στα εκλογικά κέντρα
Εχετε υπόψη σας τί σύνθεση κοινοβουλίου θα είχαμε σήμερα;
Αν (και όταν) γράφω για πολιτική θα λέω την άποψή μου κυρίως για την (εκάστοτε) κυβέρνηση, για τα καλά και τα δυσάρεστα. Φυσικά δεν το παίζω αντικειμενικός γιατί και να ήθελα δεν μπορώ να έχω την πλήρη εικόνα ...
Λοιπόν, σαν πρώτη γεύση, ως νέος Πρωθυπουργός, διέκρινα μια σεμνότητα στον Μητσοτάκη που μου έκανε καλή εντύπωση, στις πρώτες μετεκλογικές του δηλώσεις. Περιττό να θυμίσω, οι παλιότεροι γνωρίζουν καλά, το περίφημο "Σεμνά και ταπεινά" του Καραμανλή τζούνιορ όταν πρωτοβγήκε το 2004 ...
Επίσης, διάβασα ότι θα βγάλει από την αφάνεια και τον Χρυσοχοίδη, πράγμα που μου κάνει εντύπωση και ίσως δείχνει ότι κάτι θέλει ν' αλλάξει επί της ουσίας σχετικά με την ανομία και εγκληματικότητα στο κέντρο της μεγαλούπολης όπου ζω. Αναμένουμε να δούμε την τελική σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου ...
Σε τρεις εκλογικές περιφέρειες συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, όπως άλλωστε είχε το δικαίωμα.
Και στις τρεις η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα, κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ.Απλα ευχομαι, να σταματησει η τουλαχιστον να ανακοπει, η κατρακυλα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 211 από galactica-Σε τρεις εκλογικές περιφέρειες συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, όπως άλλωστε είχε το δικαίωμα.
Και στις τρεις η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα, κάτω από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο νέος πρωθυπουργός συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των εκλογικών περιφερειών Αχαΐας, Β2’ Δυτικού Τομέα Αθηνών και στη Β’ Πειραιώς, στις οποίες η ΝΔ έχασε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.
Το ίδιο συνέβη και τώρα.
Στην εκλογική Περιφέρεια Αχαΐας ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 40,27%, ενώ η ΝΔ 32,43%. Στον Β2’ Δυτικό Τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 38,60%, ενώ η ΝΔ 29,69% και τέλος στη Β’ Πειραιώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 38,22%, ενώ η ΝΔ 30,19%.
άμα είσαι γκαντεμόσαυρος!![]()
Πάντως επίτηδες κατέβηκε σε Περιφέρειες που έχει μειωμένη εκλογική δύναμη του κόμμα του
Παράθεση:
Σχόλιο # 210 από Red_SeasonΑν (και όταν) γράφω για πολιτική θα λέω την άποψή μου κυρίως για την (εκάστοτε) κυβέρνηση, για τα καλά και τα δυσάρεστα. Φυσικά δεν το παίζω αντικειμενικός γιατί και να ήθελα δεν μπορώ να έχω την πλήρη εικόνα ...
Λοιπόν, σαν πρώτη γεύση, ως νέος Πρωθυπουργός, διέκρινα μια σεμνότητα στον Μητσοτάκη που μου έκανε καλή εντύπωση, στις πρώτες μετεκλογικές του δηλώσεις. Περιττό να θυμίσω, οι παλιότεροι γνωρίζουν καλά, το περίφημο "Σεμνά και ταπεινά" του Καραμανλή τζούνιορ όταν πρωτοβγήκε το 2004 ...
Επίσης, διάβασα ότι θα βγάλει από την αφάνεια και τον Χρυσοχοίδη, πράγμα που μου κάνει εντύπωση και ίσως δείχνει ότι κάτι θέλει ν' αλλάξει επί της ουσίας σχετικά με την ανομία και εγκληματικότητα στο κέντρο της μεγαλούπολης όπου ζω. Αναμένουμε να δούμε την τελική σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου ...
ρεντ,
αν είχες παρακολουθήσει τις ομιλίες του Μητσοτάκη τα τελευταία 2-3 χρόνια στα πιο απαιτητικά κοινά του εξωτερικού,τον τρόπο με τον οποίο απαντούσε στα δυσκολότερα ζητήματα,τον τρόπο με τον οποίο άπλωνε τη συζήτηση και το βάθος που έδινε σε αυτήν,θα είχες καταλάβει το λόγο που σου έθεσα το ερώτημα "πώς είναι δυνατόν να δηλώνεις κεντροδεξιός,να έχεις ψηφίσει Καραμανλή και να μην ψηφίζεις Μητσοτάκη"...
ίσως να είχαμε αποφύγει και τις παρεξηγήσεις...
ούτε ύποπτα ελατήρια ,ούτε τίποτα φίλε μου...
επίσης,
κι εγώ δεν είχα ποτέ μου πάρε - δώσε με το δημόσιο,δεν πήρα και δεν παίρνω επιδόματα,δεν πάτησα ποτέ το πόδι μου σε πολιτικό γραφείο για να παρακαλέσω για το παραμικρό,να μου σβήσουν χρέη,να πάρω δάνεια από τράπεζες,να με διορίσουν κλπ,δεν είμαι κομματόσκυλο και δε θα πιάσω ποτέ μου σημαιούλα να την κουνήσω για τη νίκη κάποιου κόμματος...
τεσπα,
το κλείνω κι εγώ εδώ γιατί δεν αξίζει να χαλάμε τις καρδιές μας
και σου ζητάω συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που ένοιωσες ότι σε προσέβαλαν...
* για τον Μητσοτάκη και τις πρώτες θετικές εντυπώσεις που σου έκανε...
να περιμένεις και άλλες εκπλήξεις φίλε μου...
δεν είναι απλά μορφωμένος,αλλά έχει και πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης,που σημαίνει ότι γρήγορα και αποτελεσματικά θα μπορεί να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις και να παίρνει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις...
μια χαρά ευφυέστατος είναι κι ας τον κοροϊδεύουν κάποιοι για τα γουρλωτά μάτια που κληρονόμησε από τη μαμά του...
έφτυσα αίμα τα τελευταία χρόνια ψάχνοντας και μελετώντας ό,τι μπορώ για να καταλήξω να ψηφίσω για πρώτη φορά στη ζωή μου πρωθυπουργό και αν είχα την παραμικρή υποψία ότι ο τύπος είναι φούσκα ή ανίκανος να κυβερνήσει,θα τον προσπερνούσα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 213 από Red_Season
Πάντως επίτηδες κατέβηκε σε Περιφέρειες που έχει μειωμένη εκλογική δύναμη του κόμμα του
ακριβώς...
κατέβηκε εκεί που η ήττα της ΝΔ θεωρούνταν δεδομένη,για να ανατρέψει την κατάσταση...
Αν εχει τοσο υψηλο δεικτη νοημοσύνης, γιατι δεν διεπρεψε στον ιδιωτικο τομεα?
Εκει στο Αμερικα ισως που πηγε να σπουδασει...πρωθυπουργος...
Αλλα βεβαια...ολοι οι Παπανδρεϊκοι και Καραμανλικοι γονοι την ιδια τακτικη μονιμως ακολουθουσαν...
Τους στελνουν στα ακριβα ιδιωτικα οι γονεις...στο Αμερικα μετά στα Χαρβάρντια να προετοιμαστουν / εκπαιδευτουν...και μετα τα ψαρευουν πισω τα παιδακια για τη στρωμενη δουλεια του Έλληνα Πρωθυπουργου (δημοσιο).
Που να κοψομεσιάζονται τωρα τα τρυφερουδια στον αδηφαγο και ανταγωνιστικο ιδωτικο τομεα...όταν υπαρχει σιγουρη, αριστως αμειβομενη και προζεσταμενη θεσιτσα στο ελληνικο δημοσιο.
Η Ιστορια απλα επαναλαμβάνεται...ξανα το επος Καραμανλη με τον τελευταιο γονο πρωθυπουργο.
Και για μια ακομα φορα τον πανιβλακα και ξεχασιαρη ελληνικο λαο να πανηγυριζει και να νομιζει οτι ηρθε ο πολυποθητος Μεσσιας..
Οσονουπω θα δουμε λιαν συντομως και το δημαρχιάκι Μπακογιαννακι στη Βουλη..και στο θωκο του πρωθυπουργου...σοι θα παει το βασιλειο.
Η βλακεια του ελληνικου λαου είναι οντως απειρη...
Παράθεση:
Σχόλιο # 214 από Hrakleitos3
δεν είναι απλά μορφωμένος,αλλά έχει και πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης,που σημαίνει ότι γρήγορα και αποτελεσματικά θα μπορεί να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις και να παίρνει τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις...
μια χαρά ευφυέστατος είναι κι ας τον κοροϊδεύουν κάποιοι για τα γουρλωτά μάτια που κληρονόμησε από τη μαμά του...
Παράθεση:
Σχόλιο # 214 από Hrakleitos3
ρεντ,
αν είχες παρακολουθήσει τις ομιλίες του Μητσοτάκη τα τελευταία 2-3 χρόνια στα πιο απαιτητικά κοινά του εξωτερικού,τον τρόπο με τον οποίο απαντούσε στα δυσκολότερα ζητήματα,τον τρόπο με τον οποίο άπλωνε τη συζήτηση και το βάθος που έδινε σε αυτήν,θα είχες καταλάβει το λόγο που σου έθεσα το ερώτημα "πώς είναι δυνατόν να δηλώνεις κεντροδεξιός,να έχεις ψηφίσει Καραμανλή και να μην ψηφίζεις Μητσοτάκη"...
ίσως να είχαμε αποφύγει και τις παρεξηγήσεις...
ούτε ύποπτα ελατήρια ,ούτε τίποτα φίλε μου...
επίσης,
κι εγώ δεν είχα ποτέ μου πάρε - δώσε με το δημόσιο,δεν πήρα και δεν παίρνω επιδόματα,δεν πάτησα ποτέ το πόδι μου σε πολιτικό γραφείο για να παρακαλέσω για το παραμικρό,να μου σβήσουν χρέη,να πάρω δάνεια από τράπεζες,να με διορίσουν κλπ,δεν είμαι κομματόσκυλο και δε θα πιάσω ποτέ μου σημαιούλα να την κουνήσω για τη νίκη κάποιου κόμματος...
τεσπα,
το κλείνω κι εγώ εδώ γιατί δεν αξίζει να χαλάμε τις καρδιές μας
και σου ζητάω συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς που ένοιωσες ότι σε προσέβαλαν...
* για τον Μητσοτάκη και τις πρώτες θετικές εντυπώσεις που σου έκανε...
να περιμένεις και άλλες εκπλήξεις φίλε μου...
έφτυσα αίμα τα τελευταία χρόνια ψάχνοντας και μελετώντας ό,τι μπορώ για να καταλήξω να ψηφίσω για πρώτη φορά στη ζωή μου πρωθυπουργό και αν είχα την παραμικρή υποψία ότι ο τύπος είναι φούσκα ή ανίκανος να κυβερνήσει,θα τον προσπερνούσα...
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Εκτιμώ την ικανότητά σου να απορροφάς και να μεταδίδεις πληροφορία και γνώση. Εδώ θα μιλήσουμε επί της ουσίας· όχι με φτηνούς εντυπωσιασμούς και λαϊκίστικα. Είναι η μόνη δυνατότητα που έχουμε για να ξεκινήσει μια δημόσια on line συζήτηση, έξω από κομματικά ή άλλα συμφέροντα και αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Παράθεση:
Σχόλιο # 216 από HeptamerΑν εχει τοσο υψηλο δεικτη νοημοσύνης, γιατι δεν διεπρεψε στον ιδιωτικο τομεα?
Αλλα βεβαια...ολοι οι Παπανδρεϊκοι και Καραμανλικοι γονοι την ιδια τακτικη μονιμως ακολουθουσαν...
Τους στελνουν στα ακριβα ιδιωτικα οι γονεις...στο Αμερικα μετά στα Χαρβάρντια να προετοιμαστουν / εκπαιδευτουν...και μετα τα ψαρευουν πισω τα παιδακια για τη στρωμενη δουλεια του Έλληνα Πρωθυπουργου (δημοσιο).
Που να κοψομεσιάζονται τωρα τα τρυφερουδια στον αδηφαγο και ανταγωνιστικο ιδωτικο τομεα...όταν υπαρχει σιγουρη, αριστως αμειβομενη και προζεσταμενη θεσιτσα στο ελληνικο δημοσιο.
Η Ιστορια απλα επαναλαμβάνεται...ξανα το επος Καραμανλη με τον τελευταιο γονο πρωθυπουργο.
Και για μια ακομα φορα τον πανιβλακα και ξεχασιαρη ελληνικο λαο να πανηγυριζει και να νομιζει οτι ηρθε ο πολυποθητος Μεσσιας..
Οσονουπω θα δουμε λιαν συντομως και το δημαρχιάκι Μπακογιαννακι στη Βουλη..και στο θωκο του πρωθυπουργου...σοι θα παει το βασιλειο.
Έχεις να προτείνεις κάποια αξιόλογη εναλλακτική, εκτός από την ντεμέκ Αριστερά (Σύριζα) για τον 'άσχετο' Ελληνικό Λαό σήμερα μήπως?
Παράθεση:
Σχόλιο # 216 από HeptamerΑν εχει τοσο υψηλο δεικτη νοημοσύνης, γιατι δεν διεπρεψε στον ιδιωτικο τομεα?
Εξάλλου κανένας μας δεν είναι αυτόνομο "νησί". Όλοι προερχόμαστε από τον πατέρα μας και την μητέρα μας και το οικογενειακό και εγγύς περιβάλλον μας. Ο πατέρας του υπήρξε ο τελευταίος μιας σειράς παλαιάς κοπής πραγματικά Μεγάλων πολιτικών (Εθνάρχης ΚΚ - Ανδρέας - Ψηλός Μητσοτάκης) και ως γόνος αυτής της οικογένειας έχει (..θέλω να ελπίζω τουλάχιστον) όλα τα εφόδια (σπουδές, εμπειρία, κατάρτιση) για να επωμιστεί το "ασήκωτο" βάρος μιας τετραετούς διακυβέρνησης μιας χρεοκοπημένης χώρας, μετά από μια δεκαετία μνημονίων και απάλευτης καθημερινής πραγματικότητας για τους πολίτες της. Όλα θα κριθούν στους επόμενους μήνες και τα λίγα χρόνια που έχουμε μπροστά μας (ή μπροστά του)...
Παράθεση:
Σχόλιο # 208 από 26-29-31Ηρακλειτε απλά ένα σχόλιο και κλείνω με τα πολιτικά...
500.000 ψήφους έπαιρνε η ΧΑ...
Και πήρε 200.000...τις υπόλοιπες τις πήρε η ΝΔ και ο βελοπουλος...
Καθότι τα θρασύδειλα ανθρωπάκια της ΧΑ πάνε όπου μυρίστουν το οποιοδήποτε όφελος...
σωστός,
αλλά δεν έχουν πλέον νόμιμο πολιτικό φορέα...
αποδυναμώνεται η προπαγάνδα τους...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media