Παράθεση:
Σχόλιο # 140 από Hrakleitos3
αν λες ότι έχεις κεντροδεξιά αντανακλαστικά ,
αλλά αρνείσαι να ψηφίσεις την κεντροδεξιά παράταξη σε αυτές τις εκλογές,
λυπάμαι φίλε,αλλά κάτι δεν έχεις μελετήσει καλά,κάτι σου έχει ξεφύγει...
απαντάω μόνο σε εσένα επειδή δήλωσες κεντροδεξιός...
δλδ ψήφισες κάποτε τον Καραμανλή που κάπου,κάπως,κάποτε,ανάμεσα στο 15ο και το 16ο σουβλάκι στο Μοναστηράκι στου Μπαϊρακτάρη δήλωνε ότι θα τα βάλει με τους νταβατζήδες της Ελλάδας,
που έκανε το έγκλημα να στρέψει την Ελλάδα προς τη Ρωσία μη αντιλαμβανόμενος ότι δεδομένων των συσχετισμών δυνάμεων εκείνης την εποχής θα προκαλούσε ζημιά στη χώρα,
που συνέχισε να ασκεί πολιτικές που φούσκωναν το δημόσιο χρέος για να μη δυσαρεστήσει τους μελλοντικούς του ψηφοφόρους?
ψήφισες τον πολιτικάντη Καραμανλή που "ανέλαβε" το πολιτικό κόστος μόνο όταν κατάλαβε ότι έχει ηττηθεί και έχει χάσει την εξουσία
και δε θα ψηφίσεις το Μητσοτάκη που σου λέει ότι θα σπάσει όσα αυγά χρειαστούν για να φτιαχτεί ομελέτα?
θα περιμένεις 4 χρόνια να δεις?
ποιος σου είπε ότι θα κυβερνήσει 4 χρόνια?
μέσα σε 2-3 χρόνια θα έχει ανασυσταθεί το δίπολο μνημόνιο - αντιμνημόνιο,ο Βαρουφάκης θα έχει πάρει τη θέση του Αλέξη και η συζήτηση που θα γίνεται θα είναι για το αν θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη ή όχι...
σε παραπέμπω στο #83 στην 5η σελίδα για να μη γράφω περισσότερα...
ακόμα κι αν ζούσαμε σε άλλη εποχή,με την οικονομία σε καλό επίπεδο και τους πολίτες γενικά ευχαριστημένους,θα ψήφιζα τους σημερινούς μόνο και μόνο για την κατάργηση του ασύλου και την αξιολόγηση στα πανεπιστήμια...το οφείλω στις επόμενες γενιές φοιτητών...έμοιαζε μακρινό όνειρο όταν ήμουν εγώ φοιτητής και τώρα που μου δίνεται η δυνατότητα με την ψήφο μου να συνεισφέρω στην προσπάθεια να γίνουν επιτέλους τα αυτονόητα,δε θα χάσω την ευκαιρία...αξιολόγηση καθηγητών και κατάργηση ασύλου κι ας έχουμε πάλι εκλογές σε 5 μήνες...
υγ.
jane_do ,
για ευνόητους λόγους έχω αποφύγει εδώ και ένα μήνα να γράψω κάτι,αλλά από Δευτέρα θα υπάρχει καταιγισμός σχολίων και σου υπόσχομαι ότι θα τσιγκλήσω κόσμο που θα έρθει να γεμίζει τη μία σελίδα του θέματος μετά την άλλη...ίσως γράψω άλλο ένα μήνυμα πιο μετά για το πώς βλέπω να διαμορφώνεται η κατάσταση μετεκλογικά,έτσι για να δω πόσο μέσα θα πέσω σε βάθος χρόνου,αλλά τα ουσιαστικά θα τα πούμε μετά τα αποτελέσματα της κάλπης...
Ναι επιμένω στην άποψή μου περί αποχής και εξήγησα τους δικούς μου λόγους. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Αποχή άγγιξε το 44% και είναι η μόνη τάση που έχει σίγουρα ποσοστά αυτοδυναμίας
Καραμανλή τζούνιορ ψήφισα μόνο το 2004. Μετά ψήφισα ΠΑΣΟΚ ή τίποτα συνήθως. Για να επιβραβεύσω πλέον με την ψήφο μου θα το κάνω μόνο αν δω αποτέλεσμα, όχι in advance (προκαταβολικά δηλαδή), από πράσινους, κόκκινους και μπλε. Δικαίωμά μου είναι και από λόγια έχω χορτάσει - από όλους ανεξαιρέτως
Ασε Σκοτεινε...
Στο βαθος του χρονου ειμαστε, αυτη την στιγμη...για πολλοστη φορα...
Μενει να πεσεις και συ μεσα...
Να παιξουμε κανα ταβλι...
Παράθεση:
Σχόλιο # 140 από Hrakleitos3
αν λες ότι έχεις κεντροδεξιά αντανακλαστικά ,
αλλά αρνείσαι να ψηφίσεις την κεντροδεξιά παράταξη σε αυτές τις εκλογές,
λυπάμαι φίλε,αλλά κάτι δεν έχεις μελετήσει καλά,κάτι σου έχει ξεφύγει...
απαντάω μόνο σε εσένα επειδή δήλωσες κεντροδεξιός...
δλδ ψήφισες κάποτε τον Καραμανλή που κάπου,κάπως,κάποτε,ανάμεσα στο 15ο και το 16ο σουβλάκι στο Μοναστηράκι στου Μπαϊρακτάρη δήλωνε ότι θα τα βάλει με τους νταβατζήδες της Ελλάδας,
που έκανε το έγκλημα να στρέψει την Ελλάδα προς τη Ρωσία μη αντιλαμβανόμενος ότι δεδομένων των συσχετισμών δυνάμεων εκείνης την εποχής θα προκαλούσε ζημιά στη χώρα,
που συνέχισε να ασκεί πολιτικές που φούσκωναν το δημόσιο χρέος για να μη δυσαρεστήσει τους μελλοντικούς του ψηφοφόρους?
ψήφισες τον πολιτικάντη Καραμανλή που "ανέλαβε" το πολιτικό κόστος μόνο όταν κατάλαβε ότι έχει ηττηθεί και έχει χάσει την εξουσία
και δε θα ψηφίσεις το Μητσοτάκη που σου λέει ότι θα σπάσει όσα αυγά χρειαστούν για να φτιαχτεί ομελέτα?
θα περιμένεις 4 χρόνια να δεις?
ποιος σου είπε ότι θα κυβερνήσει 4 χρόνια?
μέσα σε 2-3 χρόνια θα έχει ανασυσταθεί το δίπολο μνημόνιο - αντιμνημόνιο,ο Βαρουφάκης θα έχει πάρει τη θέση του Αλέξη και η συζήτηση που θα γίνεται θα είναι για το αν θα παραμείνουμε στην ευρωζώνη ή όχι...
σε παραπέμπω στο #83 στην 5η σελίδα για να μη γράφω περισσότερα...
ακόμα κι αν ζούσαμε σε άλλη εποχή,με την οικονομία σε καλό επίπεδο και τους πολίτες γενικά ευχαριστημένους,θα ψήφιζα τους σημερινούς μόνο και μόνο για την κατάργηση του ασύλου και την αξιολόγηση στα πανεπιστήμια...το οφείλω στις επόμενες γενιές φοιτητών...έμοιαζε μακρινό όνειρο όταν ήμουν εγώ φοιτητής και τώρα που μου δίνεται η δυνατότητα με την ψήφο μου να συνεισφέρω στην προσπάθεια να γίνουν επιτέλους τα αυτονόητα,δε θα χάσω την ευκαιρία...αξιολόγηση καθηγητών και κατάργηση ασύλου κι ας έχουμε πάλι εκλογές σε 5 μήνες...
υγ.
jane_do ,
για ευνόητους λόγους έχω αποφύγει εδώ και ένα μήνα να γράψω κάτι,αλλά από Δευτέρα θα υπάρχει καταιγισμός σχολίων και σου υπόσχομαι ότι θα τσιγκλήσω κόσμο που θα έρθει να γεμίζει τη μία σελίδα του θέματος μετά την άλλη...ίσως γράψω άλλο ένα μήνυμα πιο μετά για το πώς βλέπω να διαμορφώνεται η κατάσταση μετεκλογικά,έτσι για να δω πόσο μέσα θα πέσω σε βάθος χρόνου,αλλά τα ουσιαστικά θα τα πούμε μετά τα αποτελέσματα της κάλπης...
Εμεις παντως αποφασισαμε οικογενειακος αυτο
Παράθεση:
Σχόλιο # 141 από Red_Season
Ναι επιμένω στην άποψή μου περί αποχής και εξήγησα τους δικούς μου λόγους. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Αποχή άγγιξε το 44% και είναι η μόνη τάση που έχει σίγουρα ποσοστά αυτοδυναμίας
Καραμανλή τζούνιορ ψήφισα μόνο το 2004. Μετά ψήφισα ΠΑΣΟΚ ή τίποτα συνήθως. Για να επιβραβεύσω πλέον με την ψήφο μου θα το κάνω μόνο αν δω αποτέλεσμα, όχι in advance (προκαταβολικά δηλαδή), από πράσινους, κόκκινους και μπλε. Δικαίωμά μου είναι και από λόγια έχω χορτάσει - από όλους ανεξαιρέτως
τι να σου πω φίλε...
σεβασμός στην επιλογή του καθενός και βλέπουμε τι θα γίνει...
έτσι κι αλλιώς ,το πικρό ποτήρι θα το πιούμε όλοι ανεξαιρέτως...
υγ.
άμα διηγηθώ ιστορίες από τα φοιτητικά μου χρόνια με τον τραμπουκισμό των κρανιοφόρων αριστερών γκρουπούσκουλων που δρούσαν υπό τις εντολές αριστερών βολεμένων καθηγητών με μηδενικό ερευνητικό έργο, που θεωρούν το πανεπιστήμιο τσιφλίκι τους και παραμένουν στις θέσεις τους επειδή έχουν το κοπάδι τους να τους προστατεύει,θα γελάνε και τα τσιμέντα...
όταν με το καλό ανοίξουμε τη συζήτηση,θα πω αυτά που είδα με τα ματάκια μου,όχι αυτά που άκουσα...
το ότι φτάσαμε στο 2019 και συζητάμε για το άσυλο και την αξιολόγηση στα πανεπιστήμια,δείχνει τι κολλημένα ιδεοληπτικά μυαλά υπάρχουν στην Ελλάδα...
είναι τα ίδια μυαλά που λένε στου σημερινούς νέους να φύγουν από την Ελλάδα της σαπίλας και να κυνηγήσουν το όνειρό τους έξω...
πού έξω όμως?
σε χώρες με φιλελεύθερη καπιταλιστική οικονομία και σύγχρονα οργανωμένα κράτη...
τα κολλημένα μυαλά που επιβάλλουν στην Ελλάδα τις αριστερόπληκτες ιδεοληψίες τους και πολεμούν τον εκσυχρονισμό του κράτους,το παίζουν πονόψυχοι προς τα νέα παιδιά,
που τα κατέστρεψαν επειδή δεν έχουν τη νοημοσύνη να ξεφύγουν από το ιδεολογικό πλαίσιο που τους καρφώθηκε στο μυαλό στα νεανικά τους χρόνια,κάνοντας τους να πιστεύουν ότι κολλώντας αφισούλες του ΚΟΜΜΑΤΟΣ θα φέρουν την Επανάσταση
για αρχή ας φύγουν αυτοί από τη χώρα κι ας πάνε στις Ιρλανδίες,τις Αγγλίες και τις Γερμανίες,μήπως και σώσουμε κανένα νέο και του επιτρέψουμε να ζήσει αξιοπρεπώς στην Ελλάδα
Το κρατάω αυτό,εντάξει;
Μην τάξεις σε παιδί και σε τρελό (διάλεξε σε ποια κατηγορία ανήκω).
Παράθεση:
Σχόλιο # 140 από Hrakleitos3jane_do ,
Ανανεωμένη σε βρίσκω!
Παράθεση:
Σχόλιο # 145 από SouryaΕμεις παντως αποφασισαμε οικογενειακος αυτο
Παράθεση:
Σχόλιο # 143 από Sivilla_I
Εκει κάτω στην ελλάδα
να μην παραλείψετε
να καταργήσετε και τις απεργίες
τα συλαλλητήρια
τις συγκεντρώσεις απο 2 άτομα και πάνω (γιατί? μια χαρά ειναι τα ζευγαράκια, είναι και πιο ρομαντικό)
και σιγά σιγα -γιατί όχι-
κι άλλες ελευθερίες.
Με το καλό!
Ναι εκεί στο εξωτερικό, που σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο η αποχή είναι πάνω από 50% παραδοσιακά
Θα κοιμηθώ αργά, θα ξυπνήσω αργά, θα φάω μπανάνα με δημητριακά, μαζί με βάφλες με μέλι για πρωινό, έτσι να έχω καλό ξεκίνημα και αφού διαβάσω όλα τα νέα στο Δίκτυο θα πάω μετά το μεσημέρι στη θάλασσα και θα μείνω εκεί ως τις 6-7 περίπου.
Θα σου πω το μυστικο μου. Γιαουρτι και μελι μασκα
Παράθεση:
Σχόλιο # 148 από jane_doΤο κρατάω αυτό,εντάξει;
Μην τάξεις σε παιδί και σε τρελό (διάλεξε σε ποια κατηγορία ανήκω
).
δε βλέπεις τι γίνεται ήδη?
πάμε καρφί για τις 1000 σελίδες
θυμάσαι πού είπαμε ότι θα μας πας για να γιορτάσουμε,ε?
προβλέψεις δεν ήθελες jane_do?
λοιπόν...
Καταρχάς,υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι ο Κυριάκος ο αυριανός μας πρωθυπουργός ...
* ελπίζω να μη μπει η Χρυσή Αυγή,αλλά φοβάμαι ότι έστω οριακά θα εισέλθει στη βουλή,εκτός κι αν κάνει την τεράστια εκπληξη ο Βελόπουλος και πιάσει ένα 5,5% ή πιάσει η ΝΔ ένα 40%...ακόμα κι αν μπει όμως,πιστεύω ότι σταδιακά θα αρχίσει να ξεφουσκώνει και σε επόμενες εκλογές θα έχει πάει περίπατο...θα είναι η τελευταία παρουσία της στη βουλή...
* ο Βελόπουλος μπαίνει,θα βοηθήσει και η Παναγία (να δείτε θα την επικαλεστεί όταν βγουν τα αποτελέσματα) ...επειδή θυμάμαι καλά την κοινοβουλευτική παρουσία του όταν πρωτοεκλέχτηκε με το ΛΑΟΣ,θα τολμήσω να προβλέψω ότι θα αντέξει αρκετό καιρό προτού απορροφηθεί βεβαίως βεβαίως από τη ΝΔ...ο λόγος του μπορεί να εξαπατήσει και να πείσει αφελείς...
επειδή μάλιστα λέει και 5-10 πολύ σωστά πράγματα,η εξαπάτηση είναι πιο εύκολη,επομένως αναμένεται και προσέλκυση νέων οπαδών-ψηφοφόρων που περιμένουν να βγουν οι προφητείες του Παϊσίου,να μας σώσει ο Πούτιν κλπ...μετρήστε πόσα εκατομμύρια φορές θα ακούσουμε τη φράση "συνέλληνές μου"...ελπίζω μόνο να μη τον ξανακούσω να λέει ειλατήριο...
* ΚΚΕ τα γνωστά...ουδέν σχόλιο
* ΣΥΡΙΖΑ...σε πρώτη φάση θα κρατήσει ένα μεγάλο ποσοστό από το παρελθόν του,αλλά μόλις αρχίσουν να βγαίνουν στη φόρα οι ομορφιές των πεινασμένων που είδαν για πρώτη φορά εξουσία και έπεσαν με τα μούτρα στο μέλι,θα αρχίσει να συρρικνώνεται...
ο απατεώνας με το χαμόγελο,ο πιο αμόρφωτος,πιο άχρηστος,πιο τυχοδιώκτης πολιτικός που κυβέρνησε την Ελλάδα,θα έχει ένα αξιοπρεπές τέλος μόνο αν κερδίσει το Νόμπελ...αν γίνει νομπελίστας,ποιος σύντροφος θα τον αμφισβητήσει?θα μεγαλώσει πάλι το "πολιτικό του κεφάλαιο"...αν όμως του τύχει η στραβή και δεν το κερδίσει,θα είναι θέμα χρόνου να φαγωθεί εκ των έσω...οι αριστεροί είναι μανούλες στα συντροφικά μαχαιρώματα...
* ΚΙΝΑΛ..η ΦΩΦΗ θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε Μαλέληδες και Λοβέρδους...παρακαλάει να βγει ο Κυριάκος αυτοδύναμος για να μην χρειαστεί να μπει στην κυβέρνηση και να ψηφίσει τα πολύ δύσκολα πρώτα νομοσχέδια που θα απογοητεύσουν τους πασοκους οπαδούς της,στέλνοντάς τους στην αγκαλιά του Αλέξη...και εννοείται πως θέλει να βλέπει από μακριά την εφαρμογή του νόμου της κατάργησης του ασύλου στα πανεπιστήμια...
αν χρειαστεί το ΚΙΝΑΛ για το σχηματισμό κυβέρνησης,υπό την απειλή της διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας από την αποχώρηση Λοβέρδου και φίλων του, θα βγει στις κάμερες και θα πει ότι θα συμμετέχει στην συγκυβέρνηση για να δώσει προοδευτικό πρόσημο στις δεξιές πολιτικές του γιου το αποστάτη...
ελπίζω και εύχομαι,πριν καταπιεί ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ,ο νάνος της πολιτικής σκέψης,η κυρία Φώφη,να κάνει άκρη για να ψηφιστεί από τα κάτω ο Λοβέρδος μπας και περισωθεί η τιμή του ΚΙΝΑΛ...ήδη ξεφτιλίστηκε κάνοντας τη χάρη στον Αλέξη να αποπέμψει το Βενιζέλο...
α!έχουμε και τον αστάθμητο παράγοντα Παπανδρέου...για να δούμε τι θα τον φωτίσει ο Θεός να κάνει...τον θυμάμαι πριν χρόνια όταν ήταν πρωθυπουργός να παρακαλάει μέσα στη βουλή τον Αλέξη να συγκυβερνήσουν...θα έχει πλάκα να γίνει συνιστώσα του Αλέξη...
Δεν είναι όλος ο κόσμος usa kai uk.
Αλλά και πάλι δε βλέπω τι σχέση έχει αυτό που είπα με την αποχή του εκλογικού σώματος
τεσπα
εσυ ξέρεις
Παράθεση:
Σχόλιο # 150 από Red_Season
Ναι εκεί στο εξωτερικό, που σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο η αποχή είναι πάνω από 50% παραδοσιακά
ξέχασα να αναφέρω τα κόκκινα δάνεια και τους 100.000 πλειστηριασμούς μέχρι το 2021...
και τις πάνω από 100.000 εκκρεμείς συντάξεις,που θα καθυστερούν να βγαίνουν όσο δεν υπάρχει χρήμα να πληρωθούν...
Παράθεση:
Σχόλιο # 151 από Red_SeasonΘα κοιμηθώ αργά, θα ξυπνήσω αργά, θα φάω μπανάνα με δημητριακά, μαζί με βάφλες με μέλι για πρωινό, έτσι να έχω καλό ξεκίνημα
¶ααχου - τι κρίμα!και αφού διαβάσω όλα τα νέα στο Δίκτυο θα πάω μετά το μεσημέρι στη θάλασσα και θα μείνω εκεί ως τις 6-7 περίπου.
Δεν θα προλάβω να ψηφίσω τελικά![]()
δεν πειράζει...
έχεις αντικατασταθεί ήδη
έτοιμα ψηφοδέλτια με σταυρωμένους ψηφοφόρους που θα ευνοήσουν τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων (λέω εγώ τώρα,μπορεί να πέφτω και έξω ),όπως γινόταν τις παλιές καλές εποχές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,που οι πολιτικοί έστελναν στα σπίτια έτοιμα ψηφοδέλτια για να μην κουράζουν οι πολίτες το μυαλουδάκι τους
https://www.youtube.com/watch?v=h-NdZqkF01c
στο πλάι οι γυναίκες...μακριά από τους άντρες τους...ισότητα φύλων σε όλο της το μεγαλείο...
Οι νεοδημοκράτες έχουν πάθει ακριβώς αυτό που είχαν πάθει και οι συριζαίοι το 2015: είναι τόσο σίγουροι ότι μόνο αυτοί γνωρίζουν ποιο είναι το σωστό και το ποιοτικό που έχουν γίνει προσβλητικοί, απαξιωτικοί, γλείφτες πολιτευτών, δογματικοί, μέχρι και συκοφάντες.
Ενδεικτικό είναι το σύνθημα που επέβαλαν στο τουίτερ ως χασταγκ: το #erxetai_poutsa, για να περιγράψουν ως δήθεν τιμωρητικό βιασμό την νίκη τους στις εκλογές.
Είναι η κλασική ρητορική του Πάνου Καμμένου, που είχε επίσης αναρτήσει μια γραβάτα με πουτσάκια (σόρυ, αλλά αυτό ήταν), που πήγαινε στα γήπεδα και έκανε κωλοδάχτυλα στους «απέναντι» και που έκραζε τον Βεστερβέλε για τον σύζυγό του, όπως ο Νίκος Νικολόπουλος που μιλούσε για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου σε ένα τουιτ για την «Ευρώπη των πουσταριών».
Αυτή είναι η αισθητική που συμπυκνώνει το φέρεσθαι των οπαδών της ΝΔ σήμερα, ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιούν αυτή την φρασεολογία: το κάνουν υπόρρητα. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Σήμερα είδα μια γελοιογραφία να κατασκευάζουν για τον Τσίπρα ένα τσίγκινο βρακάκι. Ότι δηλαδή θα @#¤ησουν τον πολιτικό τους αντίπαλο!
Καλά να πάθει, βέβαια, ο Τσίπρας που επι 4 χρόνια συγκυβερνούσε με αυτούς που φώναζαν «στα τέσσερα». Τώρα θα το λουστεί όλο. Που ακόμα και τώρα στις φυλλάδες τους ανεβάζουν προσβλητικές γελοιότητες για το δημοψήφισμα, όπως αυτή με την Κύπρο. Ρεζίλι! Αλλά αυτοί χάνουν και, ως γνωστόν, δρυός πεσούσης πας ανήρ ξηλεύεται.
Εμείς, όμως, δεν φταίμε σε τίποτε απολύτως να υφιστάμεθα όλη αυτή την κατάντια στον δημόσιο λόγο.
Εμείς, οι πολίτες που αποτελούμε το κέντρο και που ξέρουμε καλά ότι πολύ σύντομα τα «κλίματα» αντιστρέφονται και θυμόμαστε ότι οι άλλοι έλεγαν ακριβώς αντίστοιχα και το 2015 και το 2009 που η ΝΔ έχασε επίσης με 10% και τώρα το έχει ξεχάσει.
Ναι, υπάρχουμε κι εμείς που δεν χαμογελάμε φιλικά προς το κατά καιρούς «κλίμα» και που διατηρούμε στο ακέραιο την κριτική μας ικανότητα που, όπως έλεγε κάποιος, είναι το σημαντικότερο εφόδιο για τον πολίτη σε ένα καθεστώς που η γνώμη του είναι καθοριστική για την λήψη των αποφάσεων.
Γιατί στην δημοκρατικά το ανώτατο αξίωμα είναι αυτό του πολίτη. Αυτό που φαίνεται να ξεχνούν όλοι όσοι νιώθουν περιστασιακά δικαιωμένοι.
Στάτους στο ΦΒ από Vasilis Sotiropoulos
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media