Καλημέρα σας, από τότε που αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας, και να προσπαθούμε να χαράξουμε μια πορεία μέσα στη ζωή, ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά διλλήματα, ανάμεσα σε επιλογές ,όσες πολλές η όσες λίγες και να είναι . μα θα είναι σπουδές, θα είναι εργασία, θα είναι σχέση, θα είναι οικογένεια, θα είναι παρέα, θα είναι χωρισμός η κάτι άλλο.
Αυτό που θέλω να συζητήσουμε , όσο είναι εφικτό, . είναι πως θα είναι πιο εύκολο να καθοριστεί μια επιλογή?.
Ακολουθώντας το πρώτα δράσε και μετά ανέλυσε?. Η ακολουθώντας το πρώτα ανέλυσε και μετά δράσε
Και τα δυο έχουν φανατικούς υποστηρικτές, προσωπικά έχω κατά περιόδους ακολουθήσει και τα δυο. Της περισσότερες φορές κατέληγα να λέω , ακολούθησα αυτό αλλά καλύτερα να ακολουθούσα το άλλο και εναλλάξ.. Τώρα ακολουθώ πιο πολύ την ανάλυση πριν τη δράση, θα δείξει η πορεία?.
Καλημέρα Αγρότη
Επέτρεψε μου να προσθέσω πριν από το "δρασε-ανελυσε" ή το "ανέλυσε -δρασε"..
.Κάτι που θεωρώ προσωπικά σημαντικότερο Όλων :
Το : "κατανόησε" ..
.Κατανόησε αυτό που σκεφτεσαι-λες-κανεις .
..Για να αποφασίσεις αν τελικά σε αντιπροσωπεύει .
..Για να δεις αν είναι εφικτό να το υποστηρίξεις .
..Για να σε καταλάβουν και οι γύρω
...Για να μην έρχονται σε σύγκρουση λόγια με πράξεις .
..Για να μη λειτουργείς αντικρουόμενα από τη μια μερα στην άλλη ..
.Για να βγάλεις συμπεράσματα πρώτα για εσένα και έπειτα για τους άλλους .
..Για να μην παρασύρεσαι .
..Για να είσαι ο εαυτός σου .
..Για να μπορείς να τον ελέγχεις
. ...Να τον οδηγείς σε όποιο μονοπάτι γουστάρεις .
..Το λογικό..
.Το παράλογο..
.Το ηθικό..
.Το αστείο..
.Το σαρκαστικό.
..Το γελοίο.
..Το τρολ..
.Το σοβαρό
...Το αληθινό για εσένα .
..Το χαρούμενο .
..Το που θα σε κάνει να χαμογελάς κάθε που ξυπνάς .
..Το που θα σου αρπάξει τις πέτρες από τα χέρια .
..Και το που θα στα γεμίσει με χρώματα ...Και φιλια
.
.
man ,
θα σου προτεινα να διαβασειςΔραση και μονο δραση.Το να αναλυουμε την ζωη δεν παει να πει οτι θα βρουμε λυση σε καποιο προβλημα. Ενα μυαλο εχουμε και πολυ ευκολα μπορει να το χασουμε, και το μικρο προβλημα το κανουμε τεραστιο. Οτι ειναι θα ερθει ,αλλιως θα προσπερασει.
Το δράσε κ μετά ανάλυσε...ειναι παρορμητικό ...κ συνηθως είναι λάθος χειρισμός...
γιατι μπορει να εχει πισωγυρίσματα,σκεπτόμενος οτι δεν εξαντλησα ολα τα περιθωρια
Παράθεση:
Δραση η αναλυση
Σχόλιο # 1 από agrotis53Καλημέρα σας, από τότε που αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας, και να προσπαθούμε να χαράξουμε μια πορεία μέσα στη ζωή, ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά διλλήματα, ανάμεσα σε επιλογές ,όσες πολλές η όσες λίγες και να είναι . μα θα είναι σπουδές, θα είναι εργασία, θα είναι σχέση, θα είναι οικογένεια, θα είναι παρέα, θα είναι χωρισμός η κάτι άλλο.
Αυτό που θέλω να συζητήσουμε , όσο είναι εφικτό, . είναι πως θα είναι πιο εύκολο να καθοριστεί μια επιλογή?.
Ακολουθώντας το πρώτα δράσε και μετά ανέλυσε?. Η ακολουθώντας το πρώτα ανέλυσε και μετά δράσε
Και τα δυο έχουν φανατικούς υποστηρικτές, προσωπικά έχω κατά περιόδους ακολουθήσει και τα δυο. Της περισσότερες φορές κατέληγα να λέω , ακολούθησα αυτό αλλά καλύτερα να ακολουθούσα το άλλο και εναλλάξ.. Τώρα ακολουθώ πιο πολύ την ανάλυση πριν τη δράση, θα δείξει η πορεία?.
Αν ορίζεις την ανάλυση ως στρατηγική
ψηφίζω στρατηγική και μετά δράση!
Εξάλλου η στρατηγική δεν σταματά όταν αρχίζει η δράση, τρέχει παράλληλα
αρχαγγελε ναι τα εχω διαβαση, ,, δεν εθεσα το θεμα σαν δικο μου προβληματισμο, αλλα σαν θεμα μιας συζητησεις, προς ολους
Παράθεση:
Σχόλιο # 3 από archagellosman ,
θα σου προτεινα να διαβασεις
"Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος" του Σκοτ Πεκ , ειναι 3 βιβλια
Ειμαι σιγουρος οτι θα σε βοηθησει στον προβληματισμο σου
Keep Walking
αλις, συμφωνο με τα γραφομενα σου, απλα το <κατανοησε> το θεωρο μεσα στην αναλυση, σαν ενα αποτελεσμα της αναλυσης πριν τη δραση,, ... υπαρχη ομως και οι κατανοηση του ιδιου ατομου οταν διαμορφωνη τον χαρακτηρα του...και αυτο ειναι που περιγραφεις εσυ πολυ σωστα...πανω κατω, πολυ η λιγο, πιστευω, η μαλλον θελω να πιστευω οτι ο καθε ανθρωπος εχει κατανοηση του ιδιου του...
σε μια λοιπον και μπροστα σε μια αποφαση, εσυ ξερωντας τον εαυτο σου θα ελεγες την περνω και μετα βλεπω πως πηγε, η πρωτα θα ελεγες κατσε να δω τι και πως και μετα αν ναι η οχι...
μου αρεσει αυτο το κανω και μετα θα δω αν εκανα η οχι σωστα, τωρα το κανω
η χχχμμμ μου αρεσει κατσε να το δω πρωτα καλυτερα, τι και πως, και αν το κανω...
ειναι και τα δυο ρισκο
αν πρωτα δρασεις (το κανεις) και δεν βγει με οτι κατα περιπτωση συνεπαγει αυτο
αν δεν δρασεις και το μελετησης, μπορει να εχεις χασει την ευκαιρια ...
ταυτοχρονα μπορει και τα 2 να βγουν σωστα,
Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από alisidaΚαλημέρα Αγρότη
Επέτρεψε μου να προσθέσω πριν από το "δρασε-ανελυσε" ή το "ανέλυσε -δρασε"..
.Κάτι που θεωρώ προσωπικά σημαντικότερο Όλων :
Το : "κατανόησε" ..
.Κατανόησε αυτό που σκεφτεσαι-λες-κανεις .
..Για να αποφασίσεις αν τελικά σε αντιπροσωπεύει .
..Για να δεις αν είναι εφικτό να το υποστηρίξεις .
..Για να σε καταλάβουν και οι γύρω
...Για να μην έρχονται σε σύγκρουση λόγια με πράξεις .
..Για να μη λειτουργείς αντικρουόμενα από τη μια μερα στην άλλη ..
.Για να βγάλεις συμπεράσματα πρώτα για εσένα και έπειτα για τους άλλους .
..Για να μην παρασύρεσαι .
..Για να είσαι ο εαυτός σου .
..Για να μπορείς να τον ελέγχεις
. ...Να τον οδηγείς σε όποιο μονοπάτι γουστάρεις .
..Το λογικό..
.Το παράλογο..
.Το ηθικό..
.Το αστείο..
.Το σαρκαστικό.
..Το γελοίο.
..Το τρολ..
.Το σοβαρό
...Το αληθινό για εσένα .
..Το χαρούμενο .
..Το που θα σε κάνει να χαμογελάς κάθε που ξυπνάς .
..Το που θα σου αρπάξει τις πέτρες από τα χέρια .
..Και το που θα στα γεμίσει με χρώματα ...Και φιλια
![]()
.
.
« Θεέ μου, δώσε μου τη γαλήνη να δέχομαι όσα δεν αλλάζουν ...
...τη δύναμη να αλλάξω όσα μπορω...
...και τη σοφία να ξεχωρίζω τη διαφορα σε καθε περίπτωση»
Άλλοτε ανάλυση , άλλοτε δράση .
Πρώτα σκέψη , το μονο σίγουρο αγαπητέ Αγρότη .
Αν το έχω κατανοήσει και αποφάσισα ότι το θέλω ,η δράση είναι μονόδρομος ..
Δε θα αναλύσω γιατί δεν έχω κάτι να αναλύσω ..
Ο,τι και να πω θα είναι υποθέσεις ..
Αφού το κάνω ,θα έχω στοιχεία προς ανάλυση
Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από agrotis53αλις, συμφωνο με τα γραφομενα σου, απλα το <κατανοησε> το θεωρο μεσα στην αναλυση, σαν ενα αποτελεσμα της αναλυσης πριν τη δραση,, ... υπαρχη ομως και οι κατανοηση του ιδιου ατομου οταν διαμορφωνη τον χαρακτηρα του...και αυτο ειναι που περιγραφεις εσυ πολυ σωστα...πανω κατω, πολυ η λιγο, πιστευω, η μαλλον θελω να πιστευω οτι ο καθε ανθρωπος εχει κατανοηση του ιδιου του...
σε μια λοιπον και μπροστα σε μια αποφαση, εσυ ξερωντας τον εαυτο σου θα ελεγες την περνω και μετα βλεπω πως πηγε, η πρωτα θα ελεγες κατσε να δω τι και πως και μετα αν ναι η οχι...
μου αρεσει αυτο το κανω και μετα θα δω αν εκανα η οχι σωστα, τωρα το κανω
η χχχμμμ μου αρεσει κατσε να το δω πρωτα καλυτερα, τι και πως, και αν το κανω...
ειναι και τα δυο ρισκο
αν πρωτα δρασεις (το κανεις) και δεν βγει με οτι κατα περιπτωση συνεπαγει αυτο
αν δεν δρασεις και το μελετησης, μπορει να εχεις χασει την ευκαιρια ...
ταυτοχρονα μπορει και τα 2 να βγουν σωστα,
Αν εχεις αποδεδειγμενα ισχυρο ενστικτο, σπανιο κατ εμε, τοτε η δραση αρκει.
Αν δεν εισαι σιγουρος τι θες να κανεις τοτε σκεφτεσαι, αναλυεις και προχωρας σε δραση.
Αν εισαι αναποφασιστος τοτε σκεφτεσαι, αναλυεις αλλα δεν κανεις τιποτα.
...και τη σοφία να ξεχωρίζω τη διαφορα σε καθε περίπτωση !
(για να χρησιμοποιησω αυτο που πολυ ομορφα κατεθεσε η Helenaki4)
δεν θελω να ορισο κατι, ειναι σιγουρο οτι ο καθε ανθρωπος εχει τον τροπο λειτουργιας του.. ισως την εννοια του αυθορμητου... του απλα καντο.. το σκεφτηκες καντο... το τι θα βγει θα το δεις... αν το κανεις θα ξερεις,, αν οχι δεν θα ξερεις...
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από Sivilla_I
Αν ορίζεις την ανάλυση ως στρατηγική
ψηφίζω στρατηγική και μετά δράση!
Εξάλλου η στρατηγική δεν σταματά όταν αρχίζει η δράση, τρέχει παράλληλα
Στο πλαισιο που εμπιστευομαστε τον εαυτο μας, λογω αποδειξεων που του εχουμε παρεχει, σιγουρα η σχεση αυτη και η σειρα της ειναι "Αναλυση και μετα δραση"...
αγαπητε φιλε προσωπικα μεχρι τα 30 απλα επραττα. η αναλυση ερχοταν μετα τις οποιες φαπες προς γνωση και συμορφωση!!! τωρα πλεον σκεφτομαι αρκετα πραγματα πριν τα κανω και ταυτοχρονα ακολουθω και το ενστικτο το οποιο ειναι καλος οδηγος. -.για εμενα αυτο λεγεται εμπειρια.
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από agrotis53δεν θελω να ορισο κατι, ειναι σιγουρο οτι ο καθε ανθρωπος εχει τον τροπο λειτουργιας του.. ισως την εννοια του αυθορμητου... του απλα καντο.. το σκεφτηκες καντο... το τι θα βγει θα το δεις... αν το κανεις θα ξερεις,, αν οχι δεν θα ξερεις...
Τότε πάει κατα περίσταση και περίπτωση.
πχ όταν θέλεις να αλλάξεις καριέρα, δε μπορείς να το αντιμετωπίσεις αυθόρμητα,
εκτός κι αν έχεις εξασφαλίσει τα προς το ζην.
Τα ερωτικά πάλι, δε σηκώνουν και πολλή στρατηγική.
Τα ταξίδια είναι κάπου στη μέση, αυθόρμητα μπορεί να σου ρθει να πας κάπου
αλλά πάλι θα το σχεδιάσεις, θα βρεις πού θα μείνεις, θα κανονίσεις τα οικονομικά σου κλπ
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από agrotis53δεν θελω να ορισο κατι, ειναι σιγουρο οτι ο καθε ανθρωπος εχει τον τροπο λειτουργιας του.. ισως την εννοια του αυθορμητου... του απλα καντο.. το σκεφτηκες καντο... το τι θα βγει θα το δεις... αν το κανεις θα ξερεις,, αν οχι δεν θα ξερεις...
Να συμπληρώσω, οτι μαυτό που λες: το τι θα βγει θα το δεις... αν το κανεις θα ξερεις,, αν οχι δεν θα ξερεις...
δεν αφορά τόσο στο αν θα το μελετήσεις/αναλύσεις
όσο την τελική σου επιλογή να το κάνεις ή οχι.
Μπορείς μια χαρά να αποφασίσεις να το κάνεις και να πέσεις με τα μούτρα χωρίς πολλά πολλά
κάνοντας παράλληλα και τους σχεδιασμούς των κινήσεών σου.
Είναι λίγο βαρετά ,αλλά αξίζει τον κόπο . Θα συμφωνήσω με τον Αρχάγγελλο Αγρότη μας . Διάβασέ το
Παράθεση:
Σχόλιο # 3 από archagellosman ,
θα σου προτεινα να διαβασεις
"Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος" του Σκοτ Πεκ , ειναι 3 βιβλια
Ειμαι σιγουρος οτι θα σε βοηθησει στον προβληματισμο σου
Keep Walking
Εντάξει.. Δεν είχα φτάσει ακόμη σ αυτό το σχόλιο !!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από agrotis53αρχαγγελε ναι τα εχω διαβαση, ,, δεν εθεσα το θεμα σαν δικο μου προβληματισμο, αλλα σαν θεμα μιας συζητησεις, προς ολους
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media