κάπου ειχα διαβάσει ,,, όταν το μυαλό αντιστέκεται στη ζωή, τότε βγαίνουν στην επιφάνεια η σκέψεις, οι σκέψεις ειναι μια υποσυνείδητη αντίδραση απέναντι στη ζωή, οι σκέψεις που τοσο σε βασανίζουν, στην πραγματικότητα δημιουργούνται απο εσένα τον ίδιο...
δεν έχουμε την σοφία, και τη δύναμη, να αλλάζουμε η να καταλάβουμε τα πράγματα ,, θα ήταν καλά τότε, αν οχι ιδανικά , ... κρατώ ομως, το άλλοτε ανάλυση, αλλοτε δράση, κατα περίσταση, και περίπτωση...
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από Helenaki4« Θεέ μου, δώσε μου τη γαλήνη να δέχομαι όσα δεν αλλάζουν ...
...τη δύναμη να αλλάξω όσα μπορω...
...και τη σοφία να ξεχωρίζω τη διαφορα σε καθε περίπτωση»
Άλλοτε ανάλυση , άλλοτε δράση .
Πρώτα σκέψη , το μονο σίγουρο αγαπητέ Αγρότη .
δηλαδή η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, δεν μπορεί να παραβλέψει την ανάλυση;;
αλλο το πασιφανές οτι για να κάνεις καφέ δεν βάζεις το μπρίκι στον καφέ... χαχαχαχα μου αρεσε αυτό,
συνήθως η επιλογή ανάμεσα στα 2 γίνεται στα δύσκολα, και στα άγνωστα ως επι το πλείστων όπου πολλές φορές, ο χρόνος είναι ανεπαρκείς , ...αλλά και εκει που υπάρχει επάρκεια χρόνου, στα δύσκολα, όπου κατά βάση τα δεδομένα ειναι , ελάχιστα η και μηδαμινά ... εννοείτε οτι δεν θέτω το θέμα σε περιπτώσεις ζωης η θανάτου, ...
το αποτέλεσμα έτσι και αλλιώς δεν το ξέρουμε, απλά ειναι ένα προσδοκώμενο ...θέλω να πω ότι η ανάλυση δεν το εγγυάται , όπως και η απευθείας δράση...
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από alisidaΑν το έχω κατανοήσει και αποφάσισα ότι το θέλω ,η δράση είναι μονόδρομος ..
Δε θα αναλύσω γιατί δεν έχω κάτι να αναλύσω ..
Ο,τι και να πω θα είναι υποθέσεις ..
Αφού το κάνω ,θα έχω στοιχεία προς ανάλυση
![]()
![]()
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από alisidaΑν το έχω κατανοήσει και αποφάσισα ότι το θέλω ,η δράση είναι μονόδρομος ..
Δε θα αναλύσω γιατί δεν έχω κάτι να αναλύσω ..
Ο,τι και να πω θα είναι υποθέσεις ..
Αφού το κάνω ,θα έχω στοιχεία προς ανάλυση
![]()
![]()
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από EnikosΣτο πλαισιο που εμπιστευομαστε τον εαυτο μας, λογω αποδειξεων που του εχουμε παρεχει, σιγουρα η σχεση αυτη και η σειρα της ειναι "Αναλυση και μετα δραση"...
Οι αποδειξεις που ειπα παραπανω, πρεπει να περιεχουν την ισχυ της βεβαιοτητας του οτι στο μπρικι θα βαλουμε τον καφε και οχι το μπρικι στον καφε, για να πιουμε ενα καφεδακι...
Υπ αυτην την εννοια λοιπον, πιστευω στην σειρα την οποια εγραψα πιο πανω...
Η αντιθετη διαδικασια δηλωνει αγνοια και πειραματισμους , των οποιων το αποτελεσμα μας διαφευγει κατα πολυ αν λειτουργησουμε ετσι. Ειναι η λεγομενη αυθορμητη, απο μονη της αυτοματοποιημενη διαδικασια, της οποιας το αποτελεσμα συνηθως ειναι αβολο ως προς την πραγματικη μας επιδιωξη σε καποιο γεγονος...
Υποστηριζω επισης το οτι, οι αυτοσχεδιασμοι με αγνοια του τι υλικα ανακατευουμε μεταξυ τους, αρκετες φορες δημιουργει τα αντιθετο αποδεκτο αποτελεσμα.
Μενει υπο εξετασιν (στην εδω συζητηση), το κατα ποσο εχουμε αποδειξει σε εμας την αξια της ευφυιας μας και απο τι συστατικα εχει χτιστει...
Δεν μουρχεται κατι αλλο, για την ωρα...
βασικά ,, η δράση φέρνει αποτέλεσμα , όποιο και να είναι , εξ ορισμού αυτό,
απο την άλλη η ανάλυση, έχει 2 στοιχεία, την απόφαση δράσης, το ένα,οπότε ισχύει πάλι ότι έχει αποτέλεσμα, το όποιο,
το δεύτερο είναι, οτι μπορεί να μην εχει ομως, δράση,(αποτρεπτικό ) και φυσικά , το όποιο αποτέλεσμα...
ετσι και αλλιως, σε καθε στιγμή , δρούμε , μα αυθόρμητα, μηχανικά, σκεπτόμενα, ηλίθια, αναγκαστικά, ηθελημένα, οπως και νάχει υπάρχει δράση...και δεν ξέρω αν ειναι δική μου παρατήρηση αυτό,, αλλά νομίζω ότι ποιο πολύ δρούμε , παρά αναλύουμε,
είναι δυνατών να αναλύεις το κάθε τι ;;;
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από Sivilla_I
Τότε πάει κατα περίσταση και περίπτωση.
πχ όταν θέλεις να αλλάξεις καριέρα, δε μπορείς να το αντιμετωπίσεις αυθόρμητα,
εκτός κι αν έχεις εξασφαλίσει τα προς το ζην.
Τα ερωτικά πάλι, δε σηκώνουν και πολλή στρατηγική.
Τα ταξίδια είναι κάπου στη μέση, αυθόρμητα μπορεί να σου ρθει να πας κάπου
αλλά πάλι θα το σχεδιάσεις, θα βρεις πού θα μείνεις, θα κανονίσεις τα οικονομικά σου κλπ
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από Sivilla_I
Να συμπληρώσω, οτι μαυτό που λες: το τι θα βγει θα το δεις... αν το κανεις θα ξερεις,, αν οχι δεν θα ξερεις...
δεν αφορά τόσο στο αν θα το μελετήσεις/αναλύσεις
όσο την τελική σου επιλογή να το κάνεις ή οχι.
Μπορείς μια χαρά να αποφασίσεις να το κάνεις και να πέσεις με τα μούτρα χωρίς πολλά πολλά
κάνοντας παράλληλα και τους σχεδιασμούς των κινήσεών σου.
βαρετά δεν θα το έλεγα, ιδιως τα 2 πρώτα, αλλά, είναι το αντικείμενο τέτοιο, που θέλει αυτοσυγκέντρωση , και αργή μελέτη, και αυτό κουράζει,οσο και να προσπαθεί να απλοποιήσει τα θέματα...όπως και να το κάνεις, τα βιβλία και η γνώσει μπορεί να γίνουν πηγή εμπνευσης , ομως η ζωη ειναι η δράση, και η κατανόηση της είναι η πράξη...
Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από Persefoni__Είναι λίγο βαρετά ,αλλά αξίζει τον κόπο . Θα συμφωνήσω με τον Αρχάγγελλο Αγρότη μας . Διάβασέ το
αν δεν εισαι σιγουρος, τι να αναλυσεις, η αναλυσει πιθανότητες σου δίνει, δεν σιγουρευει κάτι,
εγω οταν δεν ειμαι σιγουρος , το κανω, δεν το αναλύω ,
αν είσαι αναποφάσιστος , αστα να πάνε, χαμένος χρόνος
Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από TheGreekManΑν εχεις αποδεδειγμενα ισχυρο ενστικτο, σπανιο κατ εμε, τοτε η δραση αρκει.
Αν δεν εισαι σιγουρος τι θες να κανεις τοτε σκεφτεσαι, αναλυεις και προχωρας σε δραση.
Αν εισαι αναποφασιστος τοτε σκεφτεσαι, αναλυεις αλλα δεν κανεις τιποτα.
...και τη σοφία να ξεχωρίζω τη διαφορα σε καθε περίπτωση !
(για να χρησιμοποιησω αυτο που πολυ ομορφα κατεθεσε η Helenaki4)
η εμπειρία σπουδαίο πράγμα, αλλά είναι συνεχιζόμενη , και συσχετιζόμενη, πάντως οσο μεγαλώνουμε , στενεύουν τα περιθώρια για ρίσκα,η λάθη , η νομίζουμε ετσι, πάντως το βλέπω και σε μένα αυτό που λες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από paraponiaris66αγαπητε φιλε προσωπικα μεχρι τα 30 απλα επραττα. η αναλυση ερχοταν μετα τις οποιες φαπες προς γνωση και συμορφωση!!! τωρα πλεον σκεφτομαι αρκετα πραγματα πριν τα κανω και ταυτοχρονα ακολουθω και το ενστικτο το οποιο ειναι καλος οδηγος. -.για εμενα αυτο λεγεται εμπειρια.
εσενα σε ευνοεί το κλίμα εκεί δεν εξηγείτε αλλιώς , είσαι μακριά απο την Βομβάη ???
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από SouryaΔραση και μονο δραση.Το να αναλυουμε την ζωη δεν παει να πει οτι θα βρουμε λυση σε καποιο προβλημα. Ενα μυαλο εχουμε και πολυ ευκολα μπορει να το χασουμε, και το μικρο προβλημα το κανουμε τεραστιο. Οτι ειναι θα ερθει ,αλλιως θα προσπερασει.
είσαι ικανοποιημένη απο αυτό; μέχρι τώρα;, έχεις αναρωτηθεί αν εχεις χάσει πράγματα ;
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από froufrou2017
Εγώ είμαι άνθρωπος που πρώτα σκέφτεται, αναλυει τα υπέρ και τα κατά και μετά παίρνει απόφαση. Ο'τι επιλογή κι' αν κανει κανεις στη ζωή του εμπεριέχει κάποιο ρίσκο, μπορεί να βγει κάτι καλό μπορεί και όχι. Εγώ πάντως έτσι λειτουργω
Δρω-σκέφτομαι-αναλύω-φασκελώνομαι...με αυτή την σειρά.
Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από jane_doΔρω-σκέφτομαι-αναλύω-φασκελώνομαι...με αυτή την σειρά.
Και το πολύ το ψειρισμα από μια ηλικία κ μετά είναι πώς λέμε ... "κ συ κι ο γρύλος σου"
Ανάλογα,Δεν ειναι θεμα πληρους επιτυχιας η τακτικη της αναλυσης πριν την δραση...
Ειναι η οσο το δυνατον ασφαλεστερη μεθοδος προκειμενου να περιορισουμε τις ανεπιθυμητες αποτυχιες...
Η εμπιστοσυνη στον εαυτο μας ερχεται μετα την αναλυση των πεπραγμενων του, με βαση την εμπειρια και τις παραμετρους οι οποιες ισχυροποιουν την εμπιστοσυνη μας προς αυτον...
Παράθεση:
Σχόλιο # 22 από agrotis53δηλαδή η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, δεν μπορεί να παραβλέψει την ανάλυση;;
αλλο το πασιφανές οτι για να κάνεις καφέ δεν βάζεις το μπρίκι στον καφέ... χαχαχαχα μου αρεσε αυτό,
συνήθως η επιλογή ανάμεσα στα 2 γίνεται στα δύσκολα, και στα άγνωστα ως επι το πλείστων όπου πολλές φορές, ο χρόνος είναι ανεπαρκείς , ...αλλά και εκει που υπάρχει επάρκεια χρόνου, στα δύσκολα, όπου κατά βάση τα δεδομένα ειναι , ελάχιστα η και μηδαμινά ... εννοείτε οτι δεν θέτω το θέμα σε περιπτώσεις ζωης η θανάτου, ...
το αποτέλεσμα έτσι και αλλιώς δεν το ξέρουμε, απλά ειναι ένα προσδοκώμενο ...θέλω να πω ότι η ανάλυση δεν το εγγυάται , όπως και η απευθείας δράση...
εγω παντως αναμεσα στο πρωτο και στο τεταρτο πεφτω σε κωμα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από jane_doΔρω-σκέφτομαι-αναλύω-φασκελώνομαι...με αυτή την σειρά.
παντως τοση αναλυση για το αν πρεπει να κανουμε αναλυση νπρωτη φορα βλεπω!!!
Μια χαρά! Κάνεις το διαλειμματάκι σου και φασκελώνεσαι ξεκούραστος και φρέσκος φρέσκος
Παράθεση:
Σχόλιο # 33 από vathianixtomenosεγω παντως αναμεσα στο πρωτο και στο τεταρτο πεφτω σε κωμα.
Γιατί πρέπει να είναι το ένα ή το άλλο?
Δηλαδή όταν ξεκινάς να πας στα Καμένα Βούρλα και δεν ξέρεις το δρόμο, παίρνεις το αμάξι χωρίς να συμβουλευτείς το χάρτη και οπου βγει?
Η, αν συμβουλευτείς το χάρτη πριν ξεκινήσεις, και σε μια διασταύρωση δεν ταιριάζει ο χάρτης με το δρόμο, εσύ ακολουθείς το χάρτη και τραβάς για το φαράγγι?
Το λογικό είναι...αναλύουμε, δρούμε, αναλύουμε τα αποτελέσματα της δράσης, ξαναδρούμε, ξανα-αναλύουμε, κτλ κτλ...
Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση που θες να πάρεις το αμάξι χωρίς να έχεις συγκεκριμένο προορισμό...να κάνεις μια βόλτα ρε παιδί μου να πάρεις αέρα...εκεί όντως η ανάλυση περιορίζεται στις λεπτομέρειες της στιγμής...είπαμε να κάνεις τη βόλτα σου αλλά μην πάρεις καμιά μαμά με το καρότσι της παραμάζεμα...
(το ανάλυσα πολύ πάλι εε?? )
Βρίσκω πολύ εύστοχο το παράδειγμα σου Μάικ και παραβολικο.
Προσωπικά, ( κουσούρι) πολλές φορές, δοκιμάζω δρομάκια, που μου φαινονται κοφτα...
που τις περισσότερες φορές είναι μόνο καθυστερηση, αλλά γνωρίζεις καλύτερα την περιοχή
και την ανοχή των συνταξιδιωτων
Εκεί κολλάς ένα "κάθε εμπόδιο για καλο"...η ένα "ωραία εμπειρία ε;" και τα κουτσοβολευεις
Στην πραγματική ζωή, αυτό πολλές φορές είναι χρήσιμο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 36 από __mikemanΓιατί πρέπει να είναι το ένα ή το άλλο?
Δηλαδή όταν ξεκινάς να πας στα Καμένα Βούρλα και δεν ξέρεις το δρόμο, παίρνεις το αμάξι χωρίς να συμβουλευτείς το χάρτη και οπου βγει?
Η, αν συμβουλευτείς το χάρτη και σε μια διασταύρωση δεν ταιριάζει ο χάρτης με το δρόμο, εσύ ακολουθείς το χάρτη και τραβάς για το φαράγγι?
Το λογικό είναι...αναλύουμε, δρούμε, αναλύουμε τα αποτελέσματα της δράσης, ξαναδρούμε, ξανα-αναλύουμε, κτλ κτλ...
Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση που θες να πάρεις το αμάξι χωρίς να έχεις συγκεκριμένο προορισμό...να κάνεις μια βόλτα ρε παιδί μου να πάρεις αέρα...εκεί όντως η ανάλυση περιορίζεται στις λεπτομέρειες της στιγμής...είπαμε να κάνεις τη βόλτα σου αλλά μην πάρεις καμιά μαμά με το καρότσι της παραμάζεμα...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media