Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 300.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο γνωριμιών στην Ελλάδα.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Πως σκεφτονται τα δυο φυλα σημερα!

Επιλέξτε σελίδα: (1-6)
Σελίδες 123456

maraki_lar_1980

# 1 στις 20/7/2019
author
Γυναίκα / 39 / Σε σχέση
Ν. Λάρισας / Λάρισα
Θέματα: 27
Απαντήσεις: 1.194
'Aρεσαν+: 0%

Πως σκεφτονται τα δυο φυλα σημερα!

Έρχονται πραγματικά στιγμές που αναρωτιόμαστε, οι γυναίκες, με ποιον τρόπο άραγε σκέφτονται οι άντρες και οι αντρες ομοιως εχουν την ιδια απορια για τον δικο μας τροπο σκεψης! 

Σε ορισμένα θέματα φαίνεται να υπάρχει ένα απίστευτο χάσμα και σε άλλα μάλλον σκεφτόμαστε τα ίδια με διαφορετικό τρόπο. 

Μία γυναίκα, για παράδειγμα, μπορεί να ακολουθήσει έναν «μακρύ» τρόπο σκέψης για να καταλήξει κάπου ενώ ένας άντρας μπορεί να καταλήξει στα ίδια παίρνοντας έναν πιο ευθύ και γρήγορο δρόμο. Υπάρχουν σίγουρα αρκετές διαφορές στον τρόπο σκέψης μιας γυναίκας και ενός άντρα! Όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι κάτι που δεν θα μπορέσει να αλλάξει αλλά αυτό που ελπίζουμε είναι να γεφυρώνονται έτσι ώστε να μπορούμε σε κάποιες περιπτώσεις να συνεννοηθούμε τουλάχιστον πιο γρήγορα. Κάποιοι θεωρούν δεδομένο πως σε μία μακροχρόνια σχέση μία γυναίκα έχει καταλάβει απόλυτα πώς σκέφτεται ένας άντρας για αυτό και η σχέση έχει διατηρηθεί στον χρόνο. Αλήθεια, κάτι τέτοιο πιστεύουν και οι γυναίκες που βρίσκονται ήδη σε μία μακροχρόνια σχέση; Αν ρωτήσουμε θα διαπιστώσουμε πως έρχονται στιγμές που μία γυναίκα δεν μπορεί να καταλάβει πώς σκέφτεται ένας άντρας. Ορισμένοι θα έλεγαν πως κάπου εκεί βρίσκεται και μία γοητεία, μαγεία που δεν κάνει πολύ ξεκάθαρη τη σχέση ανάμεσα στα δύο φύλα και το μυστήριο που δημιουργείται βοηθάει στην έλξη μεταξύ τους.

Ωστοσο,θα λέγαμε (με κάποια επιφύλαξη) ότι φαίνεται να είναι πιο εύκολο μία γυναίκα να καταλάβει πώς σκέφτεται ένας άντρας παρά ένας άντρας να καταλάβει πώς σκέφτεται μία γυναίκα. Λένε πως αυτό οφείλεται στο ότι οι γυναίκες έχουν ένα πολύπλοκο τρόπο σκέψης οπότε ένας άντρας που σκέφτεται πιο απλά είναι δύσκολο να αντιληφθεί αυτόν τον τρόπο. Από την άλλη πιστεύουν πως είναι πιο εύκολο να ισορροπήσεις λίγο τον πολύπλοκο τρόπο σκέψης σου και να τον απλοποιήσεις. Όπως και να ‘χει σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να βρούμε μία άκρη στο ερώτημα πώς σκέφτεται ένας άντρας και πως μια γυναικα και αυτό θα το καταφέρουμε αν αναλύσουμε κάποιες αντιδράσεις τους. 

Σε κάποιες περιπτώσεις όμως θα δούμε πως η αντίδραση των ανδρων δεν είναι η αναμενόμενη, σύμφωνα με τον τρόπο που σκέφτονται, αφού μέσα σε μία κατάσταση μπορεί να υπάρχει μία εγωιστική διάθεση, μία εκδικητική ταση κτλ. 

Αυτό που σίγουρα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας, εμείς οι γυναίκες, είναι ότι ο τρόπος που σκέφτεται ένας άντρας είναι πάντα πιο απλός από μίας γυναίκας. Μπορεί κάποιοι άντρες να προσπαθούν να σκεφτούν με ένα πιο πολύπλοκο τρόπο αλλά στο τέλος μπερδεύονται ακόμα και οι ίδιοι.

Πώς σκέφτεται ένας άντρας

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε λίγο εμείς οι γυναίκες τι συμβαίνει σε ένα αντρικό μυαλό, πάμε να δούμε βήμα-βήμα τις διαφορές στον τρόπο σκέψης μας! Σε κάθε περίπτωση θα δείτε και ένα παράδειγμα που ίσως κάτι σας θυμίζει?.

1) Υπερανάλυση καταστάσεων και συμπεριφοράς

Σε αυτή την περίπτωση οι γυναίκες πρέπει να παραδεχτούμε πως η υπερανάλυση κάθε κατάστασης, κάθε αντίδρασης και συμπεριφοράς είναι στο αίμα μας! Ακόμα και αν μία γυναίκα θεωρεί πως το κάνει λιγότερο από τις υπόλοιπες γυναίκες, θα είναι πάντα κάτι περισσότερο από έναν άντρα. Οι γυναίκες έχουμε την τάση να υπεραναλύουμε κάθε τι που προκύπτει και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα. Γιατί έκανε αυτό, γιατί είπε εκείνο, γιατί αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο και όχι διαφορετικά, γιατί χρησιμοποίησε αυτήν τη λέξη, αντιλαμβάνομαι κάτι στον τόνο της φωνής του και πολλά ακόμη. Μήπως κάτι από όλα αυτά σας θυμίζει τον δικό σας τρόπο σκέψης; Μία τέτοια υπερανάλυση είναι πολύ δύσκολο να την εντοπίσετε στον τρόπο σκέψης ενός άντρα. Αυτό που τους αφορά είναι το αποτέλεσμα μιας κατάστασης και φροντίζουν να δουν αν μπορούν ή όχι να κάνουν κάτι πάνω σε αυτό το κομμάτι. Πιο συχνά θα δείτε έναν άντρα να αποφεύγει μία κατάσταση η οποία τον ενόχλησε παρά να την αναλύει κάθε μέρα όλο και πιο βαθιά. Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποιος τρόπος σκέψης είναι ο καλύτερος ή τι βοηθάει περισσότερο, αλλά σίγουρα η υπερανάλυση πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι κάτι που τελικά μπορεί να μας κουράσει πάρα πολύ. Μην περιμένετε λοιπόν από έναν άντρα να παρατηρήσει το ?και? που χρησιμοποιήσατε στην πρότασή σας. Φυσικά υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις αλλά στην πλειοψηφία συμβαίνουν τα παραπάνω.

Για παράδειγμα, χωρίσατε πρόσφατα και όλα είναι τόσο φρέσκα που τριγυρνούν συνέχεια στο μυαλό σας. Έτσι το πιο πιθανό είναι να αναλύετε μόνη σας ή με φίλες το πώς έγινε, γιατί έγινε, ποιος φέρει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης και πολλά ακόμη. Ένας άντρας το πιο πιθανό είναι, αν θεωρήσει πως ακόμα σας θέλει, να κάνει κάποια κίνηση ή αντιθέτως να προσπαθήσει να κάνει οτιδήποτε για να ξεχαστεί και να προχωρήσει μπροστά. Ουσιαστικά όπως είπαμε και παραπάνω θα επικεντρωθεί στο αποτέλεσμα και το τι μπορεί να κάνει και όχι στο να κάτσει να αναλύσει ότι είχε και ότι δεν είχε συμβεί.

2) Τρόπος προσέγγισης

Ακόμη ένα θέμα που απασχολεί πολύ τις γυναίκες και έχει να κάνει με τον τρόπο που μπορεί να μας προσεγγίσει ένας άντρας, με το τι σκέφτεται και αν ο τρόπος θα μας προσεγγίσει κρύβει κάτι από τη σκέψη του και πολλά ακόμα. Το πρώτο που θα θέλαμε οι γυναίκες να γνωρίζουμε είναι αν ο τρόπος προσέγγισης του είναι ειλικρινής και με αυτό εννοούμε αν αυτά που σκέφτεται καθρεφτίζονται στον τρόπο που μας προσεγγίζει. Η διαφορά με εμάς στις γυναίκες είναι πως συνήθως προσεγγίζουμε η κάθε μία με τον τρόπο της έναν άντρα ο οποίος όχι απλά μας αρέσει εμφανισιακά αλλά νιώθουμε κάτι που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε εκείνη τη στιγμή και όμως οι πεταλουδίτσες αρχίζουν να φτερουγίζουν! Ένας άντρας μπορεί να σκέφτεται διάφορα όταν αποφασίζει να προσεγγίσει μία γυναίκα. Στην καλύτερη περίπτωση αισθάνεται και αυτός κάτι περίεργο και απροσδιόριστο μέσα του και είχε αρχίσει να αναπτύσσει ένα συναίσθημα. Υπάρχει όμως η περίπτωση να είναι πολύ ευθύς σε αυτό που θέλει από εμάς και να μην επιδιώκει κάποιο συναισθηματικό δέσιμο, αλλά η ιστορία έχει αποδείξει πως σε κάτι τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν μεγάλοι έρωτες. Απλά η εμφάνισή μας του έχει κάνει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Στη χειρότερη περίπτωση το μόνο που θέλει είναι να επιβεβαιωθεί ίσως Για ακόμη μία φορά και σίγουρα αυτό που σκέφτεται δεν είναι αυτό που βλέπουμε εμείς.. Επειδή ξέρουν πολύ καλά πως οι γυναίκες έχουμε περίεργες αντιδράσεις συνήθως, για να μην πούμε πάντα, δεν μπορούν να μας αναφέρουν αυτό ακριβώς που σκέφτονται οπότε μας προσεγγίζουν με έναν πιο ρομαντικό τρόπο!

Για παράδειγμα, έχουμε βγει με τις φίλες μας για ένα ποτό και ο τύπος απέναντι έχει βρει τον τρόπο του να μας προσεγγίσει για να μας δείξει το ενδιαφέρον του. Από το μυαλό μιας γυναίκας θα περάσουν πάρα πολλά τη δεδομένη στιγμή αλλά στο μυαλό ενός άντρα υπάρχει απέναντι μία γυναίκα την οποία και θέλει να κατακτήσει αφού τον ελκύει η εμφάνισή της. Τόσο απλά!

3) Σοβαρή σχέση

Τι σκεφτόμαστε οι γυναίκες όταν ακούμε σοβαρή σχέση και τι σκέφτονται συνήθως οι άντρες; Για μία γυναίκα τις περισσότερες φορές η σοβαρή σχέση είναι αυτή που εξελίσσεται στο χρόνο και προχωράει στο επόμενο στάδιο. Ένας άντρας από την άλλη δεν είναι απαραίτητο να θεωρήσει μόνο μία τέτοια σχέση σοβαρή. Αν ρωτούσαμε γύρω μας μερικούς άντρες για το πώς βλέπουν μία σοβαρή σχέση θα αναλύσουν περισσότερο την καθημερινότητα παρά την εξέλιξή της. Δηλαδή θα αναφερθούν στην συμβίωση, στο πώς αντιδρούν οι ίδιοι όταν δημιουργήσουν μία σοβαρή σχέση, το πόσα πράγματα περιορίζουν ενώ όταν είναι σε μία σχέση που δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα συνηθίζουν να κάνουν και διάφορα τέτοια. Οι γυναίκες από την άλλη μιλώντας για σοβαρή σχέση αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πώς θα εξελιχθεί, αν θα προχωρήσουμε στο γάμο, αν θα κάνουμε οικογένεια και όλα αυτά που είναι σχετικά με μία σοβαρή σχέση. Στην περίπτωση αυτή αντιλαμβανόμαστε πως ένας άντρας ενδιαφέρεται περισσότερο για το τι συμβαίνει τη δεδομένη στιγμή παρά για το τι θα συμβεί αργότερα. Δεν θα λέγαμε πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητα λάθος ή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση. Κάτι όμως που μπορεί να συμβεί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να αρχίζουμε να πιστεύουμε πως τελικά δεν μας βλέπει τόσο σοβαρά όσο λέει αφού σπάνια θα τον ακούσουμε να μιλάει για οικογένειες, γάμους και όλα αυτά που έχουμε στο μυαλό μας. Δεν σημαίνει ότι δεν τα θέλει απλά όπως φαίνεται ορισμένες φορές το παρόν για τους άντρες έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το μέλλον. Αυτό που πρέπει να παραδεχτούμε οι γυναίκες είναι ότι ορισμένες φορές κάνοντας κάποιες σκέψεις για το μέλλον χάνουμε σημαντικά κομμάτια από το παρόν και δεν είναι παράξενο να δημιουργούμε εμπόδια για το μέλλον.

Για παράδειγμα, μία γυναίκα βρίσκεται σε μία σοβαρή σχέση για ένα χρονικό διάστημα και βάζοντας κάποιες ταμπέλες για το πόσο μπορεί να διατηρηθεί μία σχέση μέχρι να προχωρήσει στο γάμο, αρχίζει να πιέζεται η ίδια. Για τους λόγους της ίσως δεν θέλει να αναφέρει κάτι στο σύντροφό της και εξαιτίας αυτού αρχίζουν και δημιουργούνται διάφορα μικρά προβληματάκια στη σχέση. Από την άλλη ο άντρας δεν θα μπει στη διαδικασία να αναρωτηθεί από πού πηγάζουν τα μικρά προβληματάκια αλλά θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με αυτά. Μία γυναίκα μπορεί να έχει περάσει αρκετά χρόνια που σκέφτεται τον γάμο της ενώ ένας άντρας το αφήνει απλά να συμβεί την κατάλληλη στιγμή. Σε αυτό το παράδειγμα παρατηρούμε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ίσως ακόμα και να έχει σκεφτεί ότι ο σύντροφός της δεν επιθυμεί το γάμο ενώ συνήθως οι άντρες δεν είναι αυτοί που θα το αναφέρουν πολύ πριν πάρουν την τελική απόφαση.

4) Παιδικότητα

Αυτό είναι ακόμα κάτι που μπορεί να δημιουργήσει διαφορές στις αντιδράσεις οι οποίες προκύπτουν από την παιδικότητα που επηρεάζει τον τρόπο σκέψης ενός άντρα και μιας γυναίκας. Είναι σε όλους μας γνωστό ότι οι άντρες τις περισσότερες φορές διατηρούν την παιδικότητά τους για πολλά πολλά χρόνια! Όταν μιλάμε για παιδικότητα σε αυτή την περίπτωση εννοούμε τον αυθορμητισμό, τους την παρορμητική τους διάθεση, την τάση τους να αντιλαμβάνονται κάποιες καταστάσεις σαν παιχνίδι. Από την άλλη οι γυναίκες περνάμε πολύ εύκολα στην ενήλικη ζωή μας και παρατηρούμε ότι η παιδικότητα ίσως είναι κάτι που μπορεί να νοσταλγούμε αλλά τις περισσότερες φορές την αφήνουμε πίσω. Συχνά θα αντιληφθούμε ότι ο τρόπος σκέψης τους και οι αντιδράσεις τους επηρεάζονται από αυτήν τους την παιδικότητα, χωρίς βέβαια να είναι αυτό πάντα αρνητικό. Εμείς πάλι δείχνουμε να προσπαθούμε να μαζέψουμε τις σκέψεις μας, να συγκροτηθούμε, να ωριμάσουμε και θεωρούμε πως η παιδικότητά μας ανήκει σε μία συγκεκριμένη ηλικία και εκεί πρέπει να μείνει. Θα έχετε παρατηρήσει βέβαια πως δεν λείπουν οι στιγμές που μία γυναίκα μπορεί ακόμη και να ζηλέψει αυτήν τους την παιδικότητα και να καταλήξει πως καμιά φορά όταν ο τρόπος σκέψης επηρεάζεται από αυτήν μπορεί να δείχνει και χαριτωμένος.

Για παράδειγμα, ένας άντρας αν και ξέρει πως είμαστε πολύ απασχολημένες στον χώρο εργασίας μας κάποια συγκεκριμένη ώρα, πως είμαστε πολύ αγχωμένες, προσπαθούμε να είμαστε σωστές στη δουλειά μας, εμφανίζεται μπροστά μας με αυτό το αυθόρμητο στυλ του και με την παιδικότητά του ζητώντας μας να αποδράσουμε. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε στη συγκεκριμένη κατάσταση ποιος είναι ο δικός του τρόπος σκέψης και ποιος είναι ο δικός μας τρόπος σκέψης. Παρ’ όλα αυτά όμως πρέπει να παραδεχτούμε ότι τις περισσότερες φορές θα το απολαμβάναμε!

5) Ισότητα και ισορροπία

Ένα λεπτό θέμα που ορισμένες φορές δημιουργεί μικρά προβληματάκια ανάμεσα στα δύο φύλα είναι το θέμα της ισότητας αλλά και της ισορροπίας. Αν και στο τέλος παρατηρούμε ότι δεν διαφέρουμε και τόσο πολύ οι άντρες και οι γυναίκες στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο για έναν περίεργο λόγο οι απόψεις για την ισότητα των δύο φύλων μπορεί να δημιουργήσουν περίεργες καταστάσεις ανάμεσα στα ζευγάρια. Όλοι είμαστε σύμφωνοι πως η ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα αλλά και η μεταξύ τους ισορροπία είναι απαραίτητα στη σχέση. Τι σκέφτονται όμως οι άντρες για αυτό το θέμα; Οι άντρες σαφώς και πιστεύουν στην ισότητα των δύο φύλων και πως τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες έχουν δικαιώματα, αλλά θεωρούν πως ορισμένες φορές χάνεται το μέτρο, διαλύονται ισορροπίες και όταν οι ρόλοι δεν είναι διακριτοί σε ένα ζευγάρι τότε δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Αν ένας άντρας αισθανθεί μειωμένος μέσα στη σχέση και πως δεν είναι αυτός ο δυναμικός που θα μας προσφέρει ασφάλεια και προστασία τότε δεν είναι καθόλου περίεργο ακόμη και να αποχωρήσει. Οι γυναίκες κάποιες φορές στην προσπάθειά μας να είμαστε σίγουρες πως μας θεωρούν ίσες αντιδρούμε έντονα, παίρνουμε έναν ρόλο που δεν ταιριάζει απόλυτα στη θηλυκή μας πλευρά και στο τέλος καταλήγουμε να ξενερώνουμε! Έτσι αντιλαμβανόμαστε πως ενώ σκεφτόμαστε τα ίδια πράγματα περί ισότητας, μάλλον οι διαφορές μας βρίσκονται λίγο στις ισορροπίες. Παρακάτω θα δείτε ένα παράδειγμα που φαίνεται καθαρά ότι στο συγκεκριμένο θέμα οι ισορροπίες είναι αυτές που δημιουργούν προβληματάκια γενικότερα ανάμεσα στα δύο φύλα και όχι μόνο μέσα σε μια σχέση.

Για παράδειγμα, ο άντρας στο μυαλό μας είναι κυνηγός και αυτός είναι ένας ρόλος που απολαμβάνουν τόσο οι ίδιοι όσο και εμείς. Τι συμβαίνει όμως όταν τα δύο φύλα πρόκειται να φλερτάρουν; Με σημαία την ισότητα κάποιοι άντρες θεωρούν πως πλέον δεν χρειάζεται ούτε να κοπιάσουν ούτε να ρισκάρουν. Στην εποχή μας δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν από μία γυναίκα να τους κυνηγήσει. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που ξενερώνουν με μία τέτοια κατάσταση αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι είναι λιγότεροι. Οι γυναίκες πάλι από την πλευρά μας σκεφτόμαστε πως η ισότητα δεν έχει να κάνει με το ρόλο του κυνηγού. Είναι από τις διαφορές μας που πραγματικά στην εποχή μας έχει δημιουργήσει αρκετά μπερδεματα...

Παραπάνω είδαμε πέντε βασικά σημεία οπου παρατηρούνται διαφορές ανάμεσα στα θηλυκα και στα αρσενικα. Μέσα σε αυτά μπορούμε να βρούμε χιλιάδες παραδείγματα για αυτό αναφέραμε κάποια συγκεκριμένα απλά για να γίνουν πιο κατανοητά. 

Αν παρατηρήσετε λίγο καλύτερα τι συμβαίνει στη ζωή σας θα δείτε ότι υπάρχουν κάποια θεματάκια που ουσιαστικά πηγάζουν από κάποια από τις παραπάνω πέντε κατηγορίες.Επίσης υπάρχουν και πάρα πολλά παρακλάδια μέσα σε αυτά. 

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε πως οι διαφορές μας δεν δείχνουν και τόσο αγεφύρωτες αρκεί να μάθουμε τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες να αποδεχόμαστε αυτήν τη διαφορετικότητα που προκύπτει μεταξυ μας και να τη διαχειριστουμε σωστα προς όφελος της σχεσης.

 

{Πηγη: dynamikhgynaika.gr

© 2012-2018 | Δυναμική Γυναίκα |} 

 

Υ.Γ1 (του Μαρακιου!):βρηκα το αρθρο ενδιαφερον και ευστοχο και ειπα να το μοιραστω για να ακουσω κι αλλες αποψεις.

Υ.Γ2: Μερικα δικα μου.σχολια στα σημεια που μου εκαναν εντυπωση:

-Οι γυναικες οντως πέφτουμε συχνα στη λουμπα της ατερμονης, ασκοπης υπεραναλυσης ενω οι αντρες ειναι σαφως πιο "απλα μηχανακια".

-Τρόπος προσέγγισης: ο παραδοσιακός ρολος του άντρα-κυνηγου δεν εχει εκλειψει,απλα το ιντερνετικο φλερτ προτιμαται απο ντροπαλους αντρες που φοβουνται την απορριψη και προσφατως και απο οσους βαριουνται να κυνηγησουν στην κοινωνικη πιστα και βρισκουν την ευκολη λύση(φλερτ μεσω των σοσιαλ μιντια) με τη μικροτερη δυνατη αυτοεκθεση.

-Η αναφορα που γίνεται στο αρθρο περι του πότε και πως χαρακτηριζουν οι αντρες εν συγκρισει με τις γυναικες μια σχεση ως σοβαρη, με βρισκει σύμφωνη.

-Οσον αφορα την παιδικοτητα επισης συμφωνω με την ουσία των γραφομενων εδω.

Αρέσει στο μέλος panagiotismp90

_Bellezza_

# 2 στις 20/7/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Λολα, να ενα μηλο!

Σκεφτομουν προχθες:

"Ολοι αυτοι οι γκουρου λαιφ κόουτσιζ , οι συμβουλοι σχεσεων κλπ. ,που αναμασουν τα ιδια και τα ιδια κελύφη και γεμιζουν σελιδες βιβλιων, που με την σειρα τους κανουν θραυση, εχουν επιγνωση οτι προωθουν στο κοινο παπάτζες χαριν του κερδους και ως εκ τουτου κρυφογελανε με τους "χαζους", που αγοραζουν τα βιβλια τους ή θεωρουν πως επιτελουν λειτουργημα?

VASILIS53

# 3 στις 20/7/2019
author
Ανδρας / 57 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Νέα Μάκρη
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 1.344
'Aρεσαν+: 0%

Μεστό προβληματισμού το θέμα σου Maraki, και με προθυμία θα διαβάσω τις απόψεις που θα ακολουθήσουν. Μία βασική παράμετρος που έχω πάντα στο μυαλό μου σε σκέψεις και συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με τα δύο φύλα, είναι να μην επιτρέπω ποτέ στον εαυτό μου να βλέπει το θέμα κάτω από το πρίσμα αντιπαλότητας και ελπίζω να μην εξελιχθεί έτσι η συζήτηση. Θα εστιαστώ σε απόψεις που με αντικειμενικότητα θα προσεγγίσουν το θέμα γιατί και εγώ νοιώθω ότι έχω ελλιπείς γνώσεις και είμαι σίγουρος ότι έχω να διδαχθώ ειδικά από τις γυναίκες.

Αρέσει στα μέλη Spiros--, archagellos

123xristos

# 4 στις 20/7/2019
author
Ανδρας / 35 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 389
'Aρεσαν+: 0%

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από maraki_lar_1980

 

 

Ένας άντρας μπορεί να σκέφτεται διάφορα όταν αποφασίζει να προσεγγίσει μία γυναίκα. Στην καλύτερη περίπτωση αισθάνεται και αυτός κάτι περίεργο και απροσδιόριστο μέσα του και είχε αρχίσει να αναπτύσσει ένα συναίσθημα. 

 

λαθος!

2 πραγματα σκεφτομαστε. 

η το σεξ η την σχεση

αλλα να ξερετε οτι αν ψαχνουμε για το δευτερο,δεν αισθανομαστε τιποτα το απροσδιοριστο η περιεργο.

μια χαρα ξερουμε τι αισθανομαστε και τι θελουμε.

 

Αρέσει στα μέλη tzoulia59, Heptamer

Sourya

# 5 στις 20/7/2019
author
Γυναίκα / 59 / Ελεύθερη
Ινδία
Θέματα: 41
Απαντήσεις: 4.440
'Aρεσαν+: 0%

Ωχ μανα μου, το διαβασα αλλα θ απαντησω αλλη ωρα, κουραστηκα η γυναικα

Αρέσει στα μέλη ZHLIASOY, alisida και σε ακόμα 1 μέλος.

Jajaja

# 6 στις 20/7/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Ολοι το ιδιο σκεφτομαστε τι αντρες τι γυναικες;Μονο που οι αντρες σπανιως δεν σκεφτονται με την ανω κεφαλη

Miltos199

# 7 στις 20/7/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %
Το μεγαλύτερο λάθος των δύο φύλων είναι να σκέφτονται ο ένας τον άλλο σαν φύλο και όχι σαν οντότητα.

Spiros--

# 8 στις 20/7/2019
author
Ανδρας / 49 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Νέα Χαλκηδόνα
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 425
'Aρεσαν+: 0%

Μια εξήγηση για την διαφορετικότητα μεταξύ αντρών και γυναικών, θα μπορούσε να είναι ...

... η διαφορετική φυσιολογία και συνδεσμολογία των εγκεφάλων μας. Προφανώς η φύση έχει φτιάξει έναν πολύ ενδιαφέροντα μηχανισμό, όπου οι μονάδες (άτομα) έχουν κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες, αλλά όταν αυτά συνδυαστούν σε ένα σχήμα αρσενικού και θηλυκού, τότε αυτά τα άτομα αλληλοσυμπληρώνονται, πολλαπλασιάζοντας έτσι τις δυνατότητες τους!

 

Πηγή : https://www.vita.gr/2013/12/04/epikairotita/arsenikos-kai-thhlykos-egkefalos/


Αρσενικός και θηλυκός εγκέφαλος 

Το πόσο διαφορετικά είναι συνδεδεμένοι οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών εξηγεί πολλά.

Ο γυναικείος και ο ανδρικός εγκέφαλος είναι διαφορετικά συνδεδεμένοι γεγονός που θα μπορούσε να εξηγεί γιατί τα δύο φύλα διαφέρουν τόσο στην εκτέλεση κάποιων λειτουργιών.

Μία ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια εξήτασαν τους εγκεφάλους περίπου 1000 ανδρών, γυναικών, κοριτσιών και αγοριών και βρήκαν εντυπωσιακές διαφορές. Οι ανδρικοί εγκέφαλοι φαίνεται ότι συνδέονται από πίσω προς τα μπροστά, αλλά έχουν ελάχιστες συνδέσεις ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια. Αντίθετα στις γυναίκες οι συνδέσεις ένωναν πολύ συχνά τα δύο ημισφαίρια.

Αυτές οι διαφορές θα μπορούσαν να εξηγούν το γιατί οι άνδρες είναι καλοί στο να μαθαίνουν και να εκτελούν ένα έργο, όπως για παράδειγμα η ποδηλασία ή η ιστιοπλοΐα, ενώ οι γυναίκες είναι πιο ικανές όταν πρόκειται για την εκτέλεση πιο πολύπλοκων εργασιών, λένε οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Οι ίδιοι εθελοντές υποβλήθηκαν σε κάποια γνωστικά τεστ τα οποία επιβεβαίωσαν αυτή τη θεωρία. Στην έρευνα οι γυναίκες τα πήγαν καλύτερα σε ό,τι σχετίζεται με την προσοχή, την οπτική μνήμη και την κοινωνική αντίληψη ενώ οι άνδρες με την αντίληψη του χώρου και τα αισθητικοκινητικά ερεθίσματα.

Ο συγγραφέας της μελέτης Dr Ruben Gur είπε: ?Είναι εντυπωσιακό το πόσο συμπληρωματικοί είναι οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών?, και εξήγησε ότι με το να χαρτογραφήσουμε τους εγκεφάλους των 2 φύλων δεν θα καταλάβουμε μόνο περισσότερα για τις διαφορές τους αλλά και για τις νευρολογικές / ψυχιατρικές ασθένειες που πολύ συχνά εμφανίζουν διαφορές μεταξύ των 2 φύλων.

Η νευροεπιστήμονας, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χριστίνα Δάλλα, σχολίασε για το vita.gr: "Πράγματι ο θηλυκός και ο αρσενικός εγκέφαλος διαφέρουν σε επίπεδο, τόσο δομικό, όσο και μοριακό/βιοχημικό. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε πλήρως κατά πόσο αυτό συνδέεται με συγκεκριμένες διαφορές του φύλου στη συμπεριφορά. Η περαιτέρω κατανόηση των διαφορών του φύλου μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διάγνωση και θεραπεία νευροψυχιατρικών διαταραχών. Για παράδειγμα, στο μέλλον μπορεί η δόση των φαρμάκων, αλλά και η επιλογή του φαρμάκου να προσαρμόζονται στο φύλο τους ασθενούς".

 

Αρέσει στα μέλη VASILIS53, COSTAS42

Heptamer

# 9 στις 20/7/2019
author
Ανδρας / 52 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαλάνδρι
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 13.813
'Aρεσαν+: 0%
Mαρακι
διαβασε το "Ανδρες από τον Αρη, γυναικες από την Αφροδιτη"

και θα σου επαληθευτουν πολλα από το αρθρο.

Και ναι

οι αντρες είναι μονοδιάστατοι και επικεντρωμένοι στο ουσιωδες, στη δραση και όχι στο ατερμονο μπλα μπλα. Μπορουν να επικεντρώνονται μονο σε ένα πραγμα, προκειμενου να το κανουν καλά. Είναι προσανατολισμένοι στο να βρισκουν λυσεις (στο ουσιωδες) σε ένα προβλημα. Όχι στο να talk to death ένα πρόβλημα.

Διοτι αν καθονταν στη σπηλική εποχη να φιλοσοφησουν / αναλυσουν το ποσο επικινδυνο είναι, γιατι εχει τοσο μεγαλα κερατα και πως και από που ηρθε και γιατι εχει βουλες το βουβαλι απέναντι τους  που θελουν να ακοντισουν, δε θα εφερναν ποτέ τροφη στη σπηλια.

Ο διαφορετικος τροπος σκεψης είναι  θεμα συναψεων - συνδεσεων των ημισφαιριων του εγκεφαλου.

Η φυση προνοησε πως το κάθε φυλο θα εχει εκεινα τα χαρακτηριστικα που του χρειαζονται για να επιτελεσει το ρολο του.

Οσον αφορα το θεμα της  ισοτητας: η σημερινη γυναικα την κανει λαστιχο. ¨Οποτε τη συμφερει, είναι ιση με τον αντρα και όταν δεν τη συμφερει, μια χαρα κανει την παπια και απολαμβανει τα οφέλη του status quo. Και την πιτα ολακερη και τον γατο χορτατο.
Αρέσει στα μέλη alisida, maraki_lar_1980

Heptamer

# 10 στις 20/7/2019
author
Ανδρας / 52 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Χαλάνδρι
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 13.813
'Aρεσαν+: 0%

Kαθε σκεψη / πραξη του αντρα εχει έναν σεξουαλικο επιταχυντή.

 

Καπως ετσι περιπου το εχει πει ο Philip Roth

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Jajaja

Ολοι το ιδιο σκεφτομαστε τι αντρες τι γυναικες;Μονο που οι αντρες σπανιως δεν σκεφτονται με την ανω κεφαλη

 

 

anassa_

# 11 στις 20/7/2019
author
Γυναίκα / 57 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 2.954
'Aρεσαν+: 0%

Έχω την αίσθηση ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. 

Τα μυστικα για την κατανόηση, τη συντροφικότητα και την μακροημέρευση της ερωτοαγαπητικης σχέσης κατά την άποψή μου είναι: 


Ξεκινάμε τη σχέση με έρωτα αν είναι δυνατόν κ θαυμασμό για το εταίρον ήμισυ. 

Διατηρούμε την ελευθερία κ την έκφρασή μας κ τα δύο μέλη της σχέσης. 

Ξεχνάμε τον εγωισμό και καλλιεργούμε την εμπιστοσύνη. 


Στα προβλήματα που ανακύπτουν από τη συμβίωση βάζουμε καλή θέληση για τη λύση κ προσπαθούμε κ οι δύο. 


Κατανοούμε εξ αρχής ότι κ οι δύο είμαστε άνθρωποι και έχουμε ακριβώς τις ίδιες ανάγκες. ( ξεκολλαμε δλδ τα στερεότυπα που φρόντισαν οι προηγούμενοι να μας σφηνωσουν στο κεφάλι) 

Είμαστε συνοδοιπόροι στη ζωή, στον έρωτα, στην οικονομική πρόοδο. Διευκολυνουμε κ υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον δεν ανταγωνιζομαστε.
Σεβόμαστε επιθυμίες κ "όνειρα του/της κ προσπαθουμε προς την εκπλήρωση αν είναι δυνατό. 


Διαφυλασσουμε τα πολύ προσωπικά ( τουαλέτα, υγρά - αέρια σωματικά ) όσο είναι δυνατό που είναι .Δεν μιλαμε για πρώην μας δεν είμαστε αδιακριτοι για πρώην του/της.
Θα υπάρξουν στιγμές που ο εκνευρισμος θα είναι εκεί ανάμεσα κ δεν είναι καθόλου καλός σύμβουλος, εκείνη την ώρα καλύτερα να μην πούμε κάτι που θα γίνει αιτία να πληγωθεί ο άλλος διότι δεν πρόκειται να μπορέσουμε να το μαζεψουμε ποτέ... μόλις περάσει ας γίνει μια όμορφη κουβέντα. 


Ολα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση πως έχουμε ταιριάξει, είμαστε συμβατοί που λέμε... 


Δεν διάβασα το άρθρο παρά μόνο την πρώτη παράγραφο  ...  εχουμε γκωσει η αλήθεια  με αυτά. Ωστόσο  είναι μια αφορμή για όσους θέλουν να το συζητήσουν . 

Έγραψα πολλά, όμως η ουσία είναι μία κ αφορά όλες τις ανθρώπινες σχέσεις . 


Έχουμε τις ίδιες ανάγκες τους ίδιους φόβους σκεφτόμαστε όλοι ίδια αλλά και τόσο διαφορετικά ... Δεν κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε να μας κάνουν .  


Βέβαια δεν είναι τόσο εύκολο ...
 

Αρέσει στα μέλη VASILIS53, maraki_lar_1980 και σε ακόμα 2 μέλη.

Sivilla_I

# 12 στις 20/7/2019
author
Γυναίκα / 49 / Ελεύθερη
Ιρλανδία
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2.026
'Aρεσαν+: 0%

Όλα αυτά

 

δεν έχουν καμια απολύτως σχέση

 

με τους μηχανισμούς σκέψης που αναπτύσσονται

 

κάτω απο τις κοινωνικές επιρροές

 

απο τα στερεότυπα

και απο το βομβαρδισμό πληροφοριών.

Ακόμα και το multitasking των γυναικών είναι μύθος.

 

Πήξαμε στις <έρευνες> λεω γω

Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από Spiros--

Μια εξήγηση για την διαφορετικότητα μεταξύ αντρών και γυναικών, θα μπορούσε να είναι ...

... η διαφορετική φυσιολογία και συνδεσμολογία των εγκεφάλων μας. Προφανώς η φύση έχει φτιάξει έναν πολύ ενδιαφέροντα μηχανισμό, όπου οι μονάδες (άτομα) έχουν κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες, αλλά όταν αυτά συνδυαστούν σε ένα σχήμα αρσενικού και θηλυκού, τότε αυτά τα άτομα αλληλοσυμπληρώνονται, πολλαπλασιάζοντας έτσι τις δυνατότητες τους!

 

Πηγή : https://www.vita.gr/2013/12/04/epikairotita/arsenikos-kai-thhlykos-egkefalos/


Αρσενικός και θηλυκός εγκέφαλος 

Το πόσο διαφορετικά είναι συνδεδεμένοι οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών εξηγεί πολλά.

Ο γυναικείος και ο ανδρικός εγκέφαλος είναι διαφορετικά συνδεδεμένοι γεγονός που θα μπορούσε να εξηγεί γιατί τα δύο φύλα διαφέρουν τόσο στην εκτέλεση κάποιων λειτουργιών.

Μία ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια εξήτασαν τους εγκεφάλους περίπου 1000 ανδρών, γυναικών, κοριτσιών και αγοριών και βρήκαν εντυπωσιακές διαφορές. Οι ανδρικοί εγκέφαλοι φαίνεται ότι συνδέονται από πίσω προς τα μπροστά, αλλά έχουν ελάχιστες συνδέσεις ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια. Αντίθετα στις γυναίκες οι συνδέσεις ένωναν πολύ συχνά τα δύο ημισφαίρια.

Αυτές οι διαφορές θα μπορούσαν να εξηγούν το γιατί οι άνδρες είναι καλοί στο να μαθαίνουν και να εκτελούν ένα έργο, όπως για παράδειγμα η ποδηλασία ή η ιστιοπλοΐα, ενώ οι γυναίκες είναι πιο ικανές όταν πρόκειται για την εκτέλεση πιο πολύπλοκων εργασιών, λένε οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Οι ίδιοι εθελοντές υποβλήθηκαν σε κάποια γνωστικά τεστ τα οποία επιβεβαίωσαν αυτή τη θεωρία. Στην έρευνα οι γυναίκες τα πήγαν καλύτερα σε ό,τι σχετίζεται με την προσοχή, την οπτική μνήμη και την κοινωνική αντίληψη ενώ οι άνδρες με την αντίληψη του χώρου και τα αισθητικοκινητικά ερεθίσματα.

Ο συγγραφέας της μελέτης Dr Ruben Gur είπε: ?Είναι εντυπωσιακό το πόσο συμπληρωματικοί είναι οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών?, και εξήγησε ότι με το να χαρτογραφήσουμε τους εγκεφάλους των 2 φύλων δεν θα καταλάβουμε μόνο περισσότερα για τις διαφορές τους αλλά και για τις νευρολογικές / ψυχιατρικές ασθένειες που πολύ συχνά εμφανίζουν διαφορές μεταξύ των 2 φύλων.

Η νευροεπιστήμονας, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χριστίνα Δάλλα, σχολίασε για το vita.gr: "Πράγματι ο θηλυκός και ο αρσενικός εγκέφαλος διαφέρουν σε επίπεδο, τόσο δομικό, όσο και μοριακό/βιοχημικό. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε πλήρως κατά πόσο αυτό συνδέεται με συγκεκριμένες διαφορές του φύλου στη συμπεριφορά. Η περαιτέρω κατανόηση των διαφορών του φύλου μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διάγνωση και θεραπεία νευροψυχιατρικών διαταραχών. Για παράδειγμα, στο μέλλον μπορεί η δόση των φαρμάκων, αλλά και η επιλογή του φαρμάκου να προσαρμόζονται στο φύλο τους ασθενούς".

 

 

 

Αρέσει στα μέλη Arxontoula_, jane_do

Sivilla_I

# 13 στις 20/7/2019
author
Γυναίκα / 49 / Ελεύθερη
Ιρλανδία
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 2.026
'Aρεσαν+: 0%
Πέφτουν απτα μπαλκόνια
οι αρσενικοί διανοητές

οι αρσενικοί ποιητές

οι αρσενικοί φιλόσοφοι
και μαζικά αυτοπυρπολούνται άπαντες οι αρσενικοί θεωρητικοί.


Στην αντίπερα όχθη, οι αθλήτριες,
οι στρατιωτικίνες

οι μηχανολόγες
οι οδηγοί,

οι τεχνίτες (θηλυκές)
απλά ανάβουν ενα πούρο και γελάν.
Αρέσει στα μέλη Arxontoula_, jane_do

lamprand

# 14 στις 20/7/2019
author
Ανδρας / 60 / Διαζευγμένος
Ν. Λακωνίας / Σπάρτη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 1.533
'Aρεσαν+: 0%

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 13 από Sivilla_I
Πέφτουν απτα μπαλκόνια
οι αρσενικοί διανοητές

οι αρσενικοί ποιητές

οι αρσενικοί φιλόσοφοι
και μαζικά αυτοπυρπολούνται άπαντες οι αρσενικοί θεωρητικοί.


Στην αντίπερα όχθη, οι αθλήτριες,
οι στρατιωτικίνες

οι μηχανολόγες
οι οδηγοί,

οι τεχνίτες (θηλυκές)
απλά ανάβουν ενα πούρο και γελάν.

 

αυτό είναι δείγμα της φεμιναζί ποίησης ;

ή  ποίηση της μαυρης αράχνης ;

Αρέσει στα μέλη VASILIS53, 123xristos και σε ακόμα 1 μέλος.

lamprand

# 15 στις 20/7/2019
author
Ανδρας / 60 / Διαζευγμένος
Ν. Λακωνίας / Σπάρτη
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 1.533
'Aρεσαν+: 0%

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από Spiros--

Μια εξήγηση για την διαφορετικότητα μεταξύ αντρών και γυναικών, θα μπορούσε να είναι ...

... η διαφορετική φυσιολογία και συνδεσμολογία των εγκεφάλων μας. Προφανώς η φύση έχει φτιάξει έναν πολύ ενδιαφέροντα μηχανισμό, όπου οι μονάδες (άτομα) έχουν κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες, αλλά όταν αυτά συνδυαστούν σε ένα σχήμα αρσενικού και θηλυκού, τότε αυτά τα άτομα αλληλοσυμπληρώνονται, πολλαπλασιάζοντας έτσι τις δυνατότητες τους!

 

Πηγή : https://www.vita.gr/2013/12/04/epikairotita/arsenikos-kai-thhlykos-egkefalos/


Αρσενικός και θηλυκός εγκέφαλος 

Το πόσο διαφορετικά είναι συνδεδεμένοι οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών εξηγεί πολλά.

Ο γυναικείος και ο ανδρικός εγκέφαλος είναι διαφορετικά συνδεδεμένοι γεγονός που θα μπορούσε να εξηγεί γιατί τα δύο φύλα διαφέρουν τόσο στην εκτέλεση κάποιων λειτουργιών.

Μία ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια εξήτασαν τους εγκεφάλους περίπου 1000 ανδρών, γυναικών, κοριτσιών και αγοριών και βρήκαν εντυπωσιακές διαφορές. Οι ανδρικοί εγκέφαλοι φαίνεται ότι συνδέονται από πίσω προς τα μπροστά, αλλά έχουν ελάχιστες συνδέσεις ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια. Αντίθετα στις γυναίκες οι συνδέσεις ένωναν πολύ συχνά τα δύο ημισφαίρια.

Αυτές οι διαφορές θα μπορούσαν να εξηγούν το γιατί οι άνδρες είναι καλοί στο να μαθαίνουν και να εκτελούν ένα έργο, όπως για παράδειγμα η ποδηλασία ή η ιστιοπλοΐα, ενώ οι γυναίκες είναι πιο ικανές όταν πρόκειται για την εκτέλεση πιο πολύπλοκων εργασιών, λένε οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Οι ίδιοι εθελοντές υποβλήθηκαν σε κάποια γνωστικά τεστ τα οποία επιβεβαίωσαν αυτή τη θεωρία. Στην έρευνα οι γυναίκες τα πήγαν καλύτερα σε ό,τι σχετίζεται με την προσοχή, την οπτική μνήμη και την κοινωνική αντίληψη ενώ οι άνδρες με την αντίληψη του χώρου και τα αισθητικοκινητικά ερεθίσματα.

Ο συγγραφέας της μελέτης Dr Ruben Gur είπε: ?Είναι εντυπωσιακό το πόσο συμπληρωματικοί είναι οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών?, και εξήγησε ότι με το να χαρτογραφήσουμε τους εγκεφάλους των 2 φύλων δεν θα καταλάβουμε μόνο περισσότερα για τις διαφορές τους αλλά και για τις νευρολογικές / ψυχιατρικές ασθένειες που πολύ συχνά εμφανίζουν διαφορές μεταξύ των 2 φύλων.

Η νευροεπιστήμονας, Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χριστίνα Δάλλα, σχολίασε για το vita.gr: "Πράγματι ο θηλυκός και ο αρσενικός εγκέφαλος διαφέρουν σε επίπεδο, τόσο δομικό, όσο και μοριακό/βιοχημικό. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε πλήρως κατά πόσο αυτό συνδέεται με συγκεκριμένες διαφορές του φύλου στη συμπεριφορά. Η περαιτέρω κατανόηση των διαφορών του φύλου μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη διάγνωση και θεραπεία νευροψυχιατρικών διαταραχών. Για παράδειγμα, στο μέλλον μπορεί η δόση των φαρμάκων, αλλά και η επιλογή του φαρμάκου να προσαρμόζονται στο φύλο τους ασθενούς".

 

 

εσύ για να τα λες αυτά κατι μου λέει ότι θα είσαι μισογύνης . θα σου λεγε η μαυρη αράχνη .  

και συ επταημερ τέτοιος είσαι . και μη γελάς ...ετσι ;

Αρέσει στο μέλος alisida

alisida

# 16 στις 20/7/2019
author
Γυναίκα / 49 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 34
Απαντήσεις: 6.343
'Aρεσαν+: 0%

Πάντως,το να παρατηρείς αν το θήραμα έχει πχ κέρατα,ίσως οφελησει στο να το πιάσεις γρηγορότερα ,παρασύροντας το σε ένα μέρος με βλάστηση για να πιαστεί κάπου ,αντί να το κυνηγάς με τις ώρες στα λιβάδια 

Θέλω να πω ότι δεν είναι πάντα άχρηστη η ανάλυση της αναλυσης

 

Με την τελευταία παράγραφο συμφωνώ απόλυτα ,όμως συμπληρώνω ότι το ίδιο κάνετε κι εσείς ,όπου σας συμφέρει είμαστε ίσοι κ όπου όχι,δεν είμαστε 

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από Heptamer
Mαρακι
διαβασε το "Ανδρες από τον Αρη, γυναικες από την Αφροδιτη"

και θα σου επαληθευτουν πολλα από το αρθρο.

Και ναι

οι αντρες είναι μονοδιάστατοι και επικεντρωμένοι στο ουσιωδες, στη δραση και όχι στο ατερμονο μπλα μπλα. Μπορουν να επικεντρώνονται μονο σε ένα πραγμα, προκειμενου να το κανουν καλά. Είναι προσανατολισμένοι στο να βρισκουν λυσεις (στο ουσιωδες) σε ένα προβλημα. Όχι στο να talk to death ένα πρόβλημα.

Διοτι αν καθονταν στη σπηλική εποχη να φιλοσοφησουν / αναλυσουν το ποσο επικινδυνο είναι, γιατι εχει τοσο μεγαλα κερατα και πως και από που ηρθε και γιατι εχει βουλες το βουβαλι απέναντι τους  που θελουν να ακοντισουν, δε θα εφερναν ποτέ τροφη στη σπηλια.

Ο διαφορετικος τροπος σκεψης είναι  θεμα συναψεων - συνδεσεων των ημισφαιριων του εγκεφαλου.

Η φυση προνοησε πως το κάθε φυλο θα εχει εκεινα τα χαρακτηριστικα που του χρειαζονται για να επιτελεσει το ρολο του.

Οσον αφορα το θεμα της  ισοτητας: η σημερινη γυναικα την κανει λαστιχο. ¨Οποτε τη συμφερει, είναι ιση με τον αντρα και όταν δεν τη συμφερει, μια χαρα κανει την παπια και απολαμβανει τα οφέλη του status quo. Και την πιτα ολακερη και τον γατο χορτατο.

 

Αρέσει στα μέλη Katia_80, maraki_lar_1980

_Bellezza_

# 17 στις 20/7/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Πώς θα παρασυρεις το θηραμα σε συγκεκριμενο μερος? 

Αφου αυτο τρεχει μπροστα και εσυ ακολουθας απο πισω!

alisida

# 18 στις 20/7/2019
author
Γυναίκα / 49 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πειραιάς
Θέματα: 34
Απαντήσεις: 6.343
'Aρεσαν+: 0%

Καλή ερώτηση

Θέλω να πιστεύω ότι θα είχα καταφέρει να βρω τον τρόπο.

Δεν έχω λόγο τώρα να το σκεφτώ

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από _Bellezza_

Πώς θα παρασυρεις το θηραμα σε συγκεκριμενο μερος? 

Αφου αυτο τρεχει μπροστα και εσυ ακολουθας απο πισω!

 

 

Spiros--

# 19 στις 20/7/2019
author
Ανδρας / 49 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Νέα Χαλκηδόνα
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 425
'Aρεσαν+: 0%

Σωστά αυτά που λες Sivilla_I, μιας και άτομα του ίδιου φύλου, ή ακόμα και άτομα του ίδιου φύλου που μεγάλωσαν στο ίδιο οικογενειακό περιβάλλον, μπορεί να καταλήξουν να έχουν διαφορετικές απόψεις, αντιλήψεις και μηχανισμούς. Όπως επίσης και αν 2 ομοζυγωτικά δίδυμα, που είναι ουσιαστικά κόπια το ένα του άλλου, βιώσουν διαφορετικές εμπειρίες, θα διαφοροποιηθούν από λίγο έως και πολύ.

 

Εγώ απλά έριξα λίγο φως σε μια βιολογική διαφορά, υπάρχουν κι άλλες, όπως για παράδειγμα οι ορμόνες μας, που μας καθιστούν "διαφορετικές μηχανές" εκ φύσεως. Κατά την γνώμη μου αυτή η εκ γενετής διαφορετικότητα σίγουρα έχει την σημασία της και παίζει τον ρόλο της. Δεν παύει όμως να είναι απλά 1 ακόμα παράμετρος της όλης εξίσωσης για το "πως σκέφτονται τα δυο φυλά σήμερα", που είναι και το θέμα μας.

 

 

 

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από Sivilla_I

Όλα αυτά

 

δεν έχουν καμια απολύτως σχέση

 

με τους μηχανισμούς σκέψης που αναπτύσσονται

 

κάτω απο τις κοινωνικές επιρροές

 

απο τα στερεότυπα

και απο το βομβαρδισμό πληροφοριών.

Ακόμα και το multitasking των γυναικών είναι μύθος.

 

Πήξαμε στις <έρευνες> λεω γω

 

 

 

achinos

# 20 στις 20/7/2019
author
Γυναίκα / 54 / Ελεύθερη
Μονακό
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 13.452
'Aρεσαν+: 0%

εγώ δε βλέπω καμία διαφορά, τις ίδιες μ$λ#$%&ς  κάνουν όλοι.

κ οι φαεινές ιδέες δεν έχουνε βρακιά για να κρύβουν κάτι μέσα.

Αρέσει στα μέλη Arxontoula_, jane_do και σε ακόμα 3 μέλη.
Επιλέξτε σελίδα: (1-6)
Σελίδες 123456
Δεν μπορείτε να απαντήσετε