Ας υποθέσουμε ότι η θρησκεία και η προσήλωση κάποιου σε αυτή,είναι από τα πιο σημαντικά κοινωνικά κριτήρια .
Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει δυνατότητα εκσυγχρονισμού στη θρησκεια.
Θα πάρω την περίπτωση :Χριστιανισμός ,όπου υπάρχουν περίοδοι νηστείας ,στις οποίες οι σημερινοί εργαζόμενοι 12ωρων κτλ αδυνατούν να ακολουθήσουν .
Τι από τα παρακάτω θα προτείνατε ως εκσυγχρονιστικο/προοδευτικό/κοινωνικά αποδεκτό
,Ώστε οι μη συμμετέχοντες στη νηστεία να μη χάνουν την ευκαιρία τους για τον παράδεισο αλλά και να μην τυγχάνουν της κατακραυγής των νηστευομενων γενικώς .
Υ/Γ : η επιλογή 2 συνεχίζεται με το " ζωικά προϊόντα"
Δεν ξέρω γτι δεν το παίρνει ..
Αγαπητη ,
πιστευω οτι η νηστεια ειναι στις σκεψεις και στις πραξεις ...οχι στην τροφη .Όλα όσα έχεις βάλει είναι αρνητικά και θέλω και εγώ να τοποθετηθώ και δεν μπορώ.
Εγώ λοιπόν ψηφίζω ότι:Ματθ.15,11 (1)ο? τ? ε?σερχόμενον ε?ς τ? στόμα(2) κοινο?(3) τ?ν ?νθρωπον(4), ?λλ? τ? ?κπορευόμενον(5) ?κ το? στόματος το?το κοινο? τ?ν ?νθρωπον.
οι σημερινοί εργαζόμενοι 12ωρων κτλ αδυνατούν να ακολουθήσουν μία νηστεία ή μία δίαιτα?
Άρα ένα είναι το σίγουρο...
Όσοι δεν νηστεύουν την χάσανε την ευκαιρία τους για τον παράδεισο;
Αλλα μου είχε πει ένας γέροντας στο Άγιο όρος...
Ασε τα σαπια και κοιτα να νηστευεις
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από 26-29-31Άρα ένα είναι το σίγουρο...
Αλλά μου είχε πει ένας γέροντας στο Άγιο όρος...
Ε, ναι αλίμονο
Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια Κωστάκη χα χα χα χα χα χα χα χα χα
Είμαι στην ανάπτυξη μικρέ πρέπει να τρώω...
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από 26-29-31
Ε, ναι αλίμονο Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια Κωστάκη χα χα χα χα χα χα χα χα χα είμαι στην ανάπτυξη μικρέ πρέπει να τρώω...
Παράθεση:
Αλλά μου είχε πει ένας γέροντας στο Άγιο όρος...
"Δεν μολύνει τον άνθρωπον αυτό που εισέρχεται στο στόμα, αλλά εκείνο που βγαίνει από το στόμα. Αυτό τον μολύνει?. Ματθ. 15.11
Το "Άρα" που κολλάει φίλε 26.19.31;
Το άρα κολλάει στην τελευταία φράση του θέματος της αλις... "φίλε" Βασίλη...
Στο νόημα είναι ο στόχος...
Παράθεση:
Αλλα μου είχε πει ένας γέροντας στο Άγιο όρος...
Αν τώρα πάλι εννοείς το δικό μου ποστάρισμα λέω ως εργαλείο και όχι ως αυτοσκοπός. Και μένα μου είχε πει κάποτε ένας γέροντας: Κόψε την βλασφημία και έλα Μεγάλη Παρασκευή να φάμε ψητό αρνί μαζί. Το έβλεπα στα μάτια του ότι το πίστευε.
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από 26-29-31Το άρα κολλάει στην τελευταία φράση του θέματος της αλις... "φίλε" Βασίλη...
Δεν σε πρόλαβα είμαι και βιαστικός βλέπεις. Οκέυ. συγνώμη.
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από 26-29-31Το άρα κολλάει στην τελευταία φράση του θέματος της αλις... "φίλε" Βασίλη...
Τα εισαγωγικά στο "φίλε" μου αρέσουν. Δείχνουν την καλή σου προαίρεση.
Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από 26-29-31
Εγώ πάλι χαίρομαι που σε έβγαλε από την προεγκριση... αντε να πάρουν και οι άλλοι σειρά!!!
Ευχαριστώ, απ'ότι φαίνεται εσύ είσαι υπεράνω, δεν κινδυνεύεις.
Το τι εστι πάλι για μένα η λέξη "Φιλος"ειναι ένα θέμα από μόνο του...
Πάντως με φιλική διάθεση όλα όσα γράφω.
Βλέπω αγνοήσατε οι περισσότεροι την (αρκετά μεγάλη ) σημασία της πρώτης παραγράφου...Εξ υποθέσεως τέθηκε το θέμα ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από 26-29-31
Το τι εστι πάλι για μένα η λέξη "Φιλος"ειναι ένα θέμα από μόνο του...Πάντως με φιλική διάθεση όλα όσα γράφω.
Οκέυ το δέχομαι. Να σε κατανοήσω προσπαθώ αφού είμαστε συμφορουμίστες.
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από alisida
Βλέπω αγνοήσατε οι περισσότεροι την (αρκετά μεγάλη ) σημασία της πρώτης παραγράφου...Εξ υποθέσεως τέθηκε το θέμα ...![]()
Ναι αλλά οι υποθέσεις σου βρε Αλυσίδα μου μας σπρώχουν σε έναν μονόδρομο σκέψης..
Το θέμα δεν είναι τι θα εκσυγχρονίσουμε ή τι θα καταργήσουμε ή τι θα μεταλάξουμε αλλά να κατανοήσουμε σωστά αυτά που ο αρχηγός της θρησκείας μας και οι άγιοι που ακολούθησαν τα βήματά του μας άφησαν σαν παρακαταθήκη. (Ως αγίους δεν εννοώ κάποιους ιεράρχες βέβαια, ούτε και τους θρησκόλυπτους)
στα social media