Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Πόσος χρόνος πιστεύετε ότι σας μένει;

Επιλέξτε σελίδα: (1-7)
Σελίδες 1234567

lamprand

# 61 στις 26/9/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

ακούστε ... λέει στην γένεση : και είπεν ο Θεός γεννηθήτω το φως . και εγένετο φως .

εδώ αφήνει να εννοηθεί ότι ο Θεός σκεπτόταν . κατι ιδεαλιστικό ! όμως όταν συμπληρώνει "και εγένετο φως "ενας γραμματικός θα προσπαθήσει να κάνει σύνταξη και θα ρωτήσει ποίος τι εγένετο φώς ; μα ο Θεός θα πω εγώ ο άσχετος   γιατί φίλοι το θεωρείται παράλογο ; ο Υιός ο Μονογενής εκ του Πατρός δεν εγεννήθει ; και το είπεν ο Θεός μπορεί να εντάσεται στην μυστηριακή γραφή των ευαγγελιστών έτσι για τον κόσμο γιατί απο ότι φαίνεται ακόμα και σήμερα ο κόσμος αγαπάει τα παραμύθια . τέλος  εδώ εγω ! 

VASILIS53

# 62 στις 27/9/2019
author
Ανδρας / 61 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Νέα Μάκρη
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 1.344
'Aρεσαν+: 0%

Παράθεση:
Σχόλιο # 56 από lamprand

Συμφωνώ και γω η κίνηση είναι ! αλλά τι δημιουργεί την κίνηση ; το μπιγκ μπαν ; εγώ δεν διανοούμαι να πιστεψω αυτή την θεωρία που απο μερικά άνθρώπινα μυαλά βγήκε αλλά και άλλοι πάλι διαφωνούν με τον Χόκινς . εγω ξεκινώ απο τον Ηράκλειτο τα παντα είναι πυρ πάντοτε ζωντανό .

αυτός λέει δηλ . με την λέξη ζωντανό ότι ποτέ δεν στάματησε να υπάρχει και ήταν αιώνιο ενώ με το μπιγκ μπαν έχουμε μια αρχή . όλοι το λένε αρχή δεν υπάρχει είναι αιώνιο . 

όλες οι θεωρίες οι μοντέρνες θέλουν μετά το τέλος της εντροπίας που λες θα έχουμε κατάρευση του σύμπαντος στο σημείο το απειροελάχιστο που λέει και ο Βασίλης και που είναι τόσο μικρό που το ονομάζουν και "τίποτα" . 

εγώ μόνο να γελάω μου έρχεται όταν ακούω αυτό από λόγια επιστημόνων . αν είναι δυνατόν να γίνει αυτό το πράγμα ή να είχε γίνει !

με ποια δύναμη μπορεί να γίνει αυτό ; με θεωρητικές εξισώσεις ; πρακτικά έχουμε μέχρι τώρα συμπεράνει όταν ένα ατομο συμπιεζεται αυτό εκρύγνυται . αυτό είναι αποδεδειγμένο πειραματικά. γιατί ασπαζόμαστε θεωρίες αναπόδεικτες όπως το ότι μπορει να υπάρξει αδιαμαρτήρητα μια τέτοιας μορφής τερατοσυμπίεση . επειδή τις λένε επιστήμονες ; να θυμήσω ότι επιστήμη είναι πάνω απ όλα πείραμα . χωρίς πειραματική απόδειξη και επιστήμονας να είσαι δεν μιλάς επιστημονικά αλλά υποθετικά . νομίζω ; 

όλες αυτές οι θεωρίες θέλουν να είναι σύμφωνες με αυτά που διαλαλούν οι μεταφυσικοί με τον Ιδεαλιασμό . 

όμως υπάρχει και ο Υλισμός . 

με την θεωρία του μπιγκ μπαν πάμε στην τυχαιότητα ενω όλοι δεχόμαστε ότι ζούμε σε αιτιοκρατικό σύμπαν .

με την τυχαιότητα φιλε Ενικέ δίνουμε πλέον το δικαίωμα ότι κάποιος νους τα κάνει όλα έτσι στην τύχη οπότε εφόσον και ο άνθρωπος έχει νου έχει μεγαλύτερη δύναμη απο την ύλη . έτσι πιστευω ακράδαντα πλέον ότι δεν αρκεί να λες είμαι Υλιστής όπως οι Μαρξιστές αλλά και να πιστευεις ότι αυτά τα αόρατα κβάντα που ενώθηκαν σε άτομα και μόρια και δημιούργησαν τον άνθρωπο με τον νού του στην ουσία αυτά είναι που μας κυβερνούν .

και αν ο νους μας θέλει να απελευθερωθεί κακό του κεφαλιού του θα κάνει !

Για να προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά φίλε Λαμπράντ

Το ανθρώπινο μυαλό λειτουργεί με υποθέσεις προκειμένου να εξερευνήσει το άγνωστο. Κάνουμε την υπόθεση και μετά προσπαθούμε να την επαληθεύσουμε με πειράματα. 

Όταν θέλουμε να μιλήσουμε επιστημονικά ξεχνάμε ιδεαλισμούς και μεταφυσικές εγώ τουλάχιστον όταν τα συνδέω το δηλώνω ότι είναι δικές μου εκτιμήσεις μιας και δεν μπορούν να αποδειχθούν.

Τι έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα. 

Στο πρώιμο Σύμπαν, λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας, υπήρχε ακτινοβολία που όμως ήταν παγιδευμένη στην ύλη (πλάσμα) του Σύμπαντος, η οποία ήταν ιονισμένη λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας. Σε κάποιο χρονικό σημείο, που σήμερα το υπολογίζουμε στα 380 χιλιάδες χρόνια μετά το οριακό σημείο μηδέν της Μεγάλης Έκρηξης, καθώς το Σύμπαν ψυχόταν αυτή η κοσμική ακτινοβολία απελευθερώθηκε από την ύλη (λόγω του ότι η τελευταία έπαψε να είναι ιονισμένη) και ακολούθησε (η κοσμική ακτινοβολία) το δικό της δρόμο, τη δική της εξέλιξη. 

Αυτό ήταν μία υπόθεση μέχρι το 1992 οπότε ο δορυφόρος COBE φωτογράφισε την κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου η οποία είναι η αρχέγονη εκείνη ακτινοβολία την οποία περιέγραψα πιο πάνω και που παραπέμπει ευθέως στο μπιγκ μπαγκ είτε το χωράει το μυαλό μας είτε όχι.

Το σύμπαν ήταν στο διάστημα των πρώτων 38000 ετών (πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για τα 13,8 δις έτη της ηλικίας του) ήταν ενα ιονισμένο πλάσμα όπου η ύλη και η ακτινοβολία ήταν αδιάσπαστα ενωμένα. Αυτό έχει αποδειχθεί πλέον με την καλύτερη δουλειά που έκανε ο δορυφόρος WMAP δέκα χρόνια αργότερα. Οι φωτογραφίες αυτές έχουν δημοσιευθεί επανηλημένα στον τύπο τόσο σε ειδικά περιοδικά όσο και στον καθημερινό.

Έτσι η Κοσμική Ακτινοβολία Μικροκυμάτων έχει «γραμμένη» μέσα της την αρχέγονη κοσμική «μουσική», με τη βασική «νότα» της και τις αρμονικές της, που δονούσαν το αδιαμόρφωτο ακόμη Σύμπαν και καθόρισαν τη μετέπειτα δομή του. Και ο ανρωπος μπορεί πια να «αφουγκραστεί» τον απόηχο αυτής της αρχέγονης κοσμικής «μουσικής» που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επαλήθευση της θεωρίας της μεγάλης έκρηξης, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την αέναη διαστολή του σύμπαντος.

Τώρα το τι υπήρχε πριν από την μεγάλη έκρηξη (αρχή της κίνησης) δεν μπορούμε ακόμη με σιγουριά να το γνωρίζουμε. Χρησιμοποιούμε την αρχαία φιλοσοφία ως εναυσμα για σκέψη και όχι ως αποδεδειγμένη αλήθεια. Προσωπικά όταν χρησιμοποιώ τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους ή την Γένεση στις απόψης μου για την κοσμολογία το κάνω για ώθηση της σκέψης μου προς το άγνωστο και όχι για να πείσω κάποιον. Για το μέχρι τώρα γνωστό χρησιμοποιώ αποκλειστικά την τεκμηρειωμένη γνώση που μου παρέχει η επιστήμη.

Αρέσει στα μέλη Mindthegap-, Enikos και σε ακόμα 1 μέλος.

achinos

# 63 στις 27/9/2019
author
Γυναίκα / 58 / Ελεύθερη
Μονακό
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 13.762

ωραίο ρεζουμέ.

αλλά μη νομίζετε, πάλι θα κολλήσουμε!
Αρέσει στο μέλος VASILIS53

agrotis53

# 64 στις 27/9/2019
author
Ανδρας / 58 / Σε διάσταση
Ν. Θεσσαλονίκης / Θέρμη
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 2.537

Δραπέτες.Στίχοι: Γιώργος Ζήκας Μουσική: Γιώργος Ζήκας Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Παπάζογλου

Σκόνη πάνω στους καθρέφτες, και του χρόνου οι δραπέτες, την ψυλλιαστήκανε

Είπανε δεν είναι λάθος, τη ζωή να ζεις με πάθος, και γι' αυτό σωθήκανε

Χρόνε άστατε μπαμπέση, που στο δίχτυ σου όποιος πέσει, χάνεται για τα καλά 
Πέταξέ μας ένα γάντζο, στη ζωή μας δώσε αβάντζο, κι έχε μας από κοντά

Ραγισμένα τα ποτήρια, και του κόσμου τα μπατίρια, συναντηθήκανε

Ήπιαν στην υγειά του μόνου, της αγάπης και του πόνου, και μετά χαθήκανε

Χρόνε άστατε μπαμπέση, που στο δίχτυ σου όποιος πέσει, χάνεται για τα καλά

Πέταξέ μας ένα γάντζο, στη ζωή μας δώσε αβάντζο, κι έχε μας από κοντά
Αρέσει στο μέλος alisida

Enikos

# 65 στις 27/9/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 30.102

Μιλωντας για επιστημονες, αυτου του ειδους, ειναι αυτονοητο οτι μιλαμε για ανθρωπους οι οποιοι μονο κατοπιν πειραματων παιρνουν θεση και επικοινωνουν τα αποτελεσματα...

Στο σημειο περι Ηρακλειτου, δεν διαφωνω σε κατι. Αυτο ειπα. Η κινηση ειναι υπαρξη. Θες να ειναι το πυρ του Ηρακλειτου, θες να ειναι τα κβαντα, θες να ειναι η ενεργεια του νου, οτι ειναι υπευθυνα για την δημιουργια της κινησης? Ας ειναι. 

Οτι παντως και να διαλεξεις απο αυτα, αυτο θα ειναι και η αρχη η οποια δημιουργησε την κινηση του μπιγκ μπανγκ, η οποια βρισκεται και θα βρισκεται σε λειτουργια για παρα πολλα δις γηινα χρονια ακομα.

Οσο για την εντροπια, την δραση, την αναδραση και την αδρανεια, δεν γινεται να αμφισβητηθουν ως δυναμεις που μανατζαρουν και αυτες το συμπαν...

Ειχαμε την αρχη, ζουμε την εξελιξη της και πιθανολογουμε την ολοκληρωση αυτης της πραξης, με τα φτωχα μεσα-γνωσεις που εχουμε ακομα για αυτο το μεγαλειο...

Παράθεση:
Σχόλιο # 56 από lamprand

Συμφωνώ και γω η κίνηση είναι ! αλλά τι δημιουργεί την κίνηση ; το μπιγκ μπαν ; εγώ δεν διανοούμαι να πιστεψω αυτή την θεωρία που απο μερικά άνθρώπινα μυαλά βγήκε αλλά και άλλοι πάλι διαφωνούν με τον Χόκινς . εγω ξεκινώ απο τον Ηράκλειτο τα παντα είναι πυρ πάντοτε ζωντανό .

αυτός λέει δηλ . με την λέξη ζωντανό ότι ποτέ δεν στάματησε να υπάρχει και ήταν αιώνιο ενώ με το μπιγκ μπαν έχουμε μια αρχή . όλοι το λένε αρχή δεν υπάρχει είναι αιώνιο . 

όλες οι θεωρίες οι μοντέρνες θέλουν μετά το τέλος της εντροπίας που λες θα έχουμε κατάρευση του σύμπαντος στο σημείο το απειροελάχιστο που λέει και ο Βασίλης και που είναι τόσο μικρό που το ονομάζουν και "τίποτα" . 

εγώ μόνο να γελάω μου έρχεται όταν ακούω αυτό από λόγια επιστημόνων . αν είναι δυνατόν να γίνει αυτό το πράγμα ή να είχε γίνει !

με ποια δύναμη μπορεί να γίνει αυτό ; με θεωρητικές εξισώσεις ; πρακτικά έχουμε μέχρι τώρα συμπεράνει όταν ένα ατομο συμπιεζεται αυτό εκρύγνυται . αυτό είναι αποδεδειγμένο πειραματικά. γιατί ασπαζόμαστε θεωρίες αναπόδεικτες όπως το ότι μπορει να υπάρξει αδιαμαρτήρητα μια τέτοιας μορφής τερατοσυμπίεση . επειδή τις λένε επιστήμονες ; να θυμήσω ότι επιστήμη είναι πάνω απ όλα πείραμα . χωρίς πειραματική απόδειξη και επιστήμονας να είσαι δεν μιλάς επιστημονικά αλλά υποθετικά . νομίζω ; 

όλες αυτές οι θεωρίες θέλουν να είναι σύμφωνες με αυτά που διαλαλούν οι μεταφυσικοί με τον Ιδεαλιασμό . 

όμως υπάρχει και ο Υλισμός . 

με την θεωρία του μπιγκ μπαν πάμε στην τυχαιότητα ενω όλοι δεχόμαστε ότι ζούμε σε αιτιοκρατικό σύμπαν .

με την τυχαιότητα φιλε Ενικέ δίνουμε πλέον το δικαίωμα ότι κάποιος νους τα κάνει όλα έτσι στην τύχη οπότε εφόσον και ο άνθρωπος έχει νου έχει μεγαλύτερη δύναμη απο την ύλη . έτσι πιστευω ακράδαντα πλέον ότι δεν αρκεί να λες είμαι Υλιστής όπως οι Μαρξιστές αλλά και να πιστευεις ότι αυτά τα αόρατα κβάντα που ενώθηκαν σε άτομα και μόρια και δημιούργησαν τον άνθρωπο με τον νού του στην ουσία αυτά είναι που μας κυβερνούν .

και αν ο νους μας θέλει να απελευθερωθεί κακό του κεφαλιού του θα κάνει !

Enikos

# 66 στις 27/9/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Λαμπρο, ριξε μια ματια σε αυτο. 

https://www.youtube.com/watch?v=lbYr3WCv7w0

Παράθεση:
Σχόλιο # 57 από lamprand

με ποια έννοια το λες αυτό ; ότι οι σκεψεις φτιάχνουν ύλη ; απίστευτο μου φαίνεται και αποδεδειγμένα κι όλας;

το να κάνω πράξη μια ιδέα μου προυποθέτει ότι θα χρησιμοποιήσω ύλη για να την μεταμορφώσω σε κάτι άλλο . αυτό εννοείς ; 

όσο για την σκέψη του θεού νομίζω έχει υπάρξει παραννόηση του Πλάτωνα που λέει ότι ο Θεός είναι ένας Νους . το λέει με την έννοια ότι είναι εντελώς αντίθετος νους απ τον ανθρώπινο . 

οι Ιδέες αυτού του νου είναι καθαρά υλικές και αισθητές ενω του ανθρώπου το αντίθετο !

το δημιουργημα αυτού του σύμπαντος είναι οι ιδ΄έες του . αν ψάξεις τον Πλάτωνα θα βρεις τι ονόμαζε ιδέες .

θα μου πεις και δεν τις έχουν βρει τόσοι επιστήμονες ; εσύ ρε Λάμπρο τις βρήκες ; εε ...τι να κάνω σάμπως το ήθελα έτσι κατάλαβα ...και δεν ξέρω και αρχαία ρε γαμώτο μόνο ότι καταλαβαίνω απ την λίγη αρχαία που ομιλούμε στην καθομιλουμένη ... παραδίνομαι  να χα χρόνο να ψάξω να το βρώ αυτό να πείτε και σεις τι καταλαβαίνετε ότι λέει .  πάντως αυτό το ότι ο Θεός έχει νου αλλά είναι κάτι άλλο απ τον ανθρώπινο το έχω ακούσει και από παπά . αυτό έλειπε δηλαδή να εξισώσουμε τους Νους !

Αρέσει στα μέλη VASILIS53, giorgos170

Myth0s

# 67 στις 27/9/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Κανεις δεν ξερει ποσο χρονος του μενει, θελω να πιστευω πολυς. Λογω δουλειας δεν μου μενει πολυ χρονος για να κανω κατι για μενα. Συνηθως δεν αργω στο ραντεβου μου.

Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από Arxontoula_

Πόσος χρόνος πιστεύετε ότι σας μένει;

Θεματάκι γενικού προβληματισμού.

Μιλήστε μου για το χρόνο σας.

Ποια είναι η σχέση σας με το χρόνο;

Αργείτε στα ραντεβού σας;

Μπορείτε να υπολογίσετε πόσος χρόνος σας χρειάζεται για να ολοκληρώσετε μια εργασία;

Εχετε αίσθηση τι ώρα είναι, χωρίς να κοιτάξετε ρολόι;

Είναι ο χρόνος χρήμα;

Εχετε διαβάσει το Αναζητώντας το Χαμένο Χρόνο; Το ¶νθρωπος και Χρόνος; Το  Χρονικό του Χρόνου;

Πώς θα θέλατε να περνάτε το χρόνο σας;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που συνειδητοποιήσατε ότι χάνετε το χρόνο σας;

Τι κάνετε όταν περιμένετε να περάσει ο χρόνος;

Θα ξαναγυρίζατε πίσω στο χρόνο;

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι/βιβλίο/ποίημα/ταινία με θέμα το χρόνο;

...και ο,τι άλλο δεν είχα το χρόνο να σκεφτώ

https://www.youtube.com/watch?v=3_eR0IVSOhY

lamprand

# 68 στις 27/9/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 62 από VASILIS53

Για να προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά φίλε Λαμπράντ

Το ανθρώπινο μυαλό λειτουργεί με υποθέσεις προκειμένου να εξερευνήσει το άγνωστο. Κάνουμε την υπόθεση και μετά προσπαθούμε να την επαληθεύσουμε με πειράματα. 

Όταν θέλουμε να μιλήσουμε επιστημονικά ξεχνάμε ιδεαλισμούς και μεταφυσικές εγώ τουλάχιστον όταν τα συνδέω το δηλώνω ότι είναι δικές μου εκτιμήσεις μιας και δεν μπορούν να αποδειχθούν.

Τι έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα. 

Στο πρώιμο Σύμπαν, λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας, υπήρχε ακτινοβολία που όμως ήταν παγιδευμένη στην ύλη (πλάσμα) του Σύμπαντος, η οποία ήταν ιονισμένη λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας. Σε κάποιο χρονικό σημείο, που σήμερα το υπολογίζουμε στα 380 χιλιάδες χρόνια μετά το οριακό σημείο μηδέν της Μεγάλης Έκρηξης, καθώς το Σύμπαν ψυχόταν αυτή η κοσμική ακτινοβολία απελευθερώθηκε από την ύλη (λόγω του ότι η τελευταία έπαψε να είναι ιονισμένη) και ακολούθησε (η κοσμική ακτινοβολία) το δικό της δρόμο, τη δική της εξέλιξη. 

Αυτό ήταν μία υπόθεση μέχρι το 1992 οπότε ο δορυφόρος COBE φωτογράφισε την κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου η οποία είναι η αρχέγονη εκείνη ακτινοβολία την οποία περιέγραψα πιο πάνω και που παραπέμπει ευθέως στο μπιγκ μπαγκ είτε το χωράει το μυαλό μας είτε όχι.

Το σύμπαν ήταν στο διάστημα των πρώτων 38000 ετών (πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για τα 13,8 δις έτη της ηλικίας του) ήταν ενα ιονισμένο πλάσμα όπου η ύλη και η ακτινοβολία ήταν αδιάσπαστα ενωμένα. Αυτό έχει αποδειχθεί πλέον με την καλύτερη δουλειά που έκανε ο δορυφόρος WMAP δέκα χρόνια αργότερα. Οι φωτογραφίες αυτές έχουν δημοσιευθεί επανηλημένα στον τύπο τόσο σε ειδικά περιοδικά όσο και στον καθημερινό.

Έτσι η Κοσμική Ακτινοβολία Μικροκυμάτων έχει «γραμμένη» μέσα της την αρχέγονη κοσμική «μουσική», με τη βασική «νότα» της και τις αρμονικές της, που δονούσαν το αδιαμόρφωτο ακόμη Σύμπαν και καθόρισαν τη μετέπειτα δομή του. Και ο ανρωπος μπορεί πια να «αφουγκραστεί» τον απόηχο αυτής της αρχέγονης κοσμικής «μουσικής» που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επαλήθευση της θεωρίας της μεγάλης έκρηξης, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την αέναη διαστολή του σύμπαντος.

Τώρα το τι υπήρχε πριν από την μεγάλη έκρηξη (αρχή της κίνησης) δεν μπορούμε ακόμη με σιγουριά να το γνωρίζουμε. Χρησιμοποιούμε την αρχαία φιλοσοφία ως εναυσμα για σκέψη και όχι ως αποδεδειγμένη αλήθεια. Προσωπικά όταν χρησιμοποιώ τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους ή την Γένεση στις απόψης μου για την κοσμολογία το κάνω για ώθηση της σκέψης μου προς το άγνωστο και όχι για να πείσω κάποιον. Για το μέχρι τώρα γνωστό χρησιμοποιώ αποκλειστικά την τεκμηρειωμένη γνώση που μου παρέχει η επιστήμη.

αγαπητοί άκουσα και τον Νανόπουλο και τον Δανέζη ! για μένα Βασίλη εμπιπτουν στην πρώτη πρόταση που γράφεις ότι πρώτα κάνουμε μια υπόθεση και μετά προσπαθούμε να την αποδείξουμε .

και την απόδειξαν λένε . 

οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλη εμπειρία γνώσεων που εγώ δεν διαθέτω και ο πολύς κόσμος . τι μπορούμε να πούμε ; άλλοι θα θαυμάσουμε άλλοι σαν και μένα θα πούνε τι μπούρδες λένε ανακατευοντας πλάτωνα ηράκλειτο κ.α. μαθηματικά φυσική κ.α. για να αποδείξουν την υποθεσή τους .

ο μεν πρώτος ότι το μπινγκ μπαν είναι η αρχή ένα τυχαίο γεγονός (που μίλησα ότι ζούμε σε αιτιοκρατικό κόσμο) ο δε άλλος ότι η πραγματικότητα είναι ένα τίποτα ένα Ματριξ . 

εε αν η ύλη είναι απλά μια καμπυλότητα του χώρου που δίνει μια εικόνα έε ας κοπανήσει το κεφάλι του σε αυτήν την εικόνα που απλά είναι μια καμπυλότητα  του χώρου να δούμε αν ο πόνος που θα αισθανθεί θα είναι πραγματικός ή απλά μια ψευδαίσθηση πόνου ;  εε μα πια 

Βασίλη τις αποδείξεις που μιλά ο Νανόπουλος εγώ τις έχω ακούσει αλλά δεν βάζουν και το χέρι τους στο ευαγγέλιο . εντάξει ο παντελής και ο μιχάλης έφτιαξαν μηχάνημα και μέτρησαν το βαρυτικό πεδίο (πως το είπαν ; ) της αρχής του σύμπαντος λίγο μετά το μπιγκ μπανγκ . τι να πω εγώ που δεν είμαι με τις γνώσεις τους;

ότι λένε αλήθεια ή ότι λένε ψέματα ; εγώ έχω παντελή άγνοια του αντικειμένου τους .

για ποιο λόγο θα πάρω την θέση υπέρ τους ή κατά τους ; ότι το λένε και τους παραδέχονται αν 'οχι όλοι οι επιστήμονες η πιο πολλοί . 

και αν οι πολλοί απλά υποστηρίζουν γιατί μιμούνται δυο ιδιοφυίες και για το καλό της  συντεχνίας τους ;

εν πολλοίς θα σας πω πολύ έχετε θεοποιήσει την επιστήμη (ήτοι την αποσπασματική ανθρώπινη νόηση )  

λέει ο Δανέζης "να αυτό που λέμε πραγματικότητα είναι αυτό που βλέπουμε εδώ στον υπολογιστή μια εικόνα

αυτό δηλαδή που εμεις αντιλαμβανόμαστε , στην πραγματικότητα είναι λέει αυτο το δωμάτιο μια θάλασσα χώρου κοχλάζουσας ενέργειας να αυτό το τραπέζι δεν υπάρχει έτσι όπως το βλέπουμε εμείς " 

γι αυτόν το Όλο είναι ένα ενιαίο πράγμα που δεν κατατμίζεται . δηλαδή μας λέει τι φωτόνιο ;τι νετρόνιο; τι πρωτόνιο; ένα πράγμα είναι . ξεχνάει πως ναι μεν τα παντα είναι ένα αλλά και το ένα είναι πολλά δε ! 

εγώ βλέπω Ενικέ έναν άνθρωπο με γνώσεις σε σύγχιση . λίγο πολύ βέβαια όλοι μας το παθαίνουμε .

να και μένα αν αρχίσω να σου λέω τα δικά μου έτσι θα με χαρακτηρίσεις 

γι αυτό είπα τέλος εδώ . να καταλήξουμε στο ρεζουμέ της Αχινού . αστα να πάνε ας πούμε κάτι άλλο χαχα

μίλησα έτσι κατόπιν κούρασης απ την δουλειά . συγχωρέστε με 

lamprand

# 69 στις 27/9/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 66 από Enikos

Λαμπρο, ριξε μια ματια σε αυτο. 

https://www.youtube.com/watch?v=lbYr3WCv7w0

Ενικέ τώρα το είδα όλο . οι σκέψεις είναι λάθος να λέει ότι δημιουργούν ύλη . δέχονται ενέργεια και την ξαναεκπέμπουν μέσα απο επεξεργασία θα ήταν το σωστό . δεν νομίζεις ; 

εξ άλλου ο ίδιος μετά λέει ότι η ενέργεια δεν είναι ύλη .

λέει πολλά και διάφορα πρωτόγνωρα όπως ότι ταχύτητα δεν υπάρχει κ.α. δηλ. αν κινούνται δύο αυτοκίνητα και προσπερνα το ένα το άλλο τότε τι ; δεν γίνεται αυτό γιατί υπάρχει διαφορετική ταχύτητα της κίνησης ; 

γι αυτόν μόνο η κίνηση υπάρχει τίποτε άλλο απ τις ιδιοτητές της ;

και φτάνει και στο ρεζουμέ ενω υπεραμύνεται της σχετικότητας του Αινστάιν λέει ότι χρονος στο σύμπαν δεν υπάρχει ενω ο Αινστάιν μιλησε για την τέταρτη διάσταση αυτήν του χρόνου .

η συζήτηση περι χρόνου ξεκίνησε γιατι ο Βασίλης υποστήριξε αυτό που λέει και ο Δανέζης ότι χρόνος δεν υπάρχει παρα μόνο ο επιννοημένος χρόνος του ανθρώπου . 

εγω κάνοντας την ερώτηση και τι δημιουργεί ή ποιος έφερε την κίνηση ;  ήθελα να δείξω ότι αυτό είναι ο χρόνος ! 

VASILIS53

# 70 στις 28/9/2019
author

Παράθεση:
Σχόλιο # 69 από lamprand

Ενικέ τώρα το είδα όλο . οι σκέψεις είναι λάθος να λέει ότι δημιουργούν ύλη . δέχονται ενέργεια και την ξαναεκπέμπουν μέσα απο επεξεργασία θα ήταν το σωστό . δεν νομίζεις ; 

λέει πολλά και διάφορα πρωτόγνωρα όπως ότι ταχύτητα δεν υπάρχει κ.α. δηλ. αν κινούνται δύο αυτοκίνητα και προσπερνα το ένα το άλλο τότε τι ; δεν γίνεται αυτό γιατί υπάρχει διαφορετική ταχύτητα της κίνησης ; 

και φτάνει και στο ρεζουμέ ενω υπεραμύνεται της σχετικότητας του Αινστάιν λέει ότι χρονος στο σύμπαν δεν υπάρχει ενω ο Αινστάιν μιλησε για την τέταρτη διάσταση αυτήν του χρόνου .

η συζήτηση περι χρόνου ξεκίνησε γιατι ο Βασίλης υποστήριξε αυτό που λέει και ο Δανέζης ότι χρόνος δεν υπάρχει παρα μόνο ο επιννοημένος χρόνος του ανθρώπου . 

εγω κάνοντας την ερώτηση και τι δημιουργεί ή ποιος έφερε την κίνηση ;  ήθελα να δείξω ότι αυτό είναι ο χρόνος ! 

Και το χρήμα υπάρχει Λαμπράντ αλλά είναι προιόν συμβάσεων του ανθρώπινου μυαλού για να συναλλάσουμε τα προιόντα μας. 

Το ίδιο και ο χρόνος. Δεν υπάρχει ορισμός του χρόνου που να είναι διαχωρισμένος από την κίνηση. Τον ορίζουμε πάντα με μέτρο την σταθερή περιοδική κίνηση ενός σώματος που επιλέγουμε.

Σκέψεις είναι αυτές βέβαια που με βοηθάνε στο ψάξιμο δεν τις υποστηρίζω με παροπίδες. 

Λέγοντας όλα αυτά που είπαμε έχω εξωθηθεί να ψάξω περισσότερο και σε ευχαριστώ που παίρνεις μέρος στη συζήτηση. Ας πούμε αυτό που υποστηρίζεις ότι ο χρόνος έφερε την κίνηση είναι μία πρόκληση για μένα ? ωστε πρώτα να το κατανοήσω και μετά να το ψάξω περισσότερο. Και μετά θα σου απαντήσω. 

Μου αρέσει αυτό το στυλ τoυ διαλόγου.

Αρέσει στο μέλος Enikos

lamprand

# 71 στις 28/9/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

στους αρχαίους μας φίλε Βασίλη υπάρχει και ο Θεός χρόνος που δεν είναι αυτός ο επιννοημένος για την χρήση μας . και λέει έτρωγε τα παιδιά του που ήταν και αυτοί θεοί αλλά πιο μικροί και πιο κοντινοί στον ανθρωπο και την γη . άρα υπήρχε από γεννέσεως . κακώς νομίζαμε ότι οι μύθοι αυτοί ήταν χαζοί . κάποια λαθάκια εκει κοντά στην αρχη της κοσμογονίας μπορει να τα έχουν αλλά είναι τεράστιες οι σοφίες που μας παράδωσαν , έτσι πιστευω . 

αα και δεν εννοώ τον χρόνο σαν αυτόν που αναφερόμαστε όπως " με το πέρασμα του χρόνου θα γιάννουν οι πληγές" αλλά σαν δύναμη που εκφράζεται απο ενέργεια που αποτελείται απο κβάντα .

Enikos

# 72 στις 28/9/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Λαμπρο!...

Για τον χρονο λεει οτι δεν υπαρχει, ωστε να ειναι σημειο αναφορας του συμπαντος, οπως τον γνωριζουμε εμεις.

Οτι ο τροπος που θεσπισαμε εμεις, για να μετραμε τον χρονο στο πλανητικο μας συστημα, δεν εχει καμια σχεση με αυτο που στο συμπαν εννοειται χρονος...

Διοτι το συμπαν, δεν μετριεται με τα μετρα που δημιουργησε ο ανθρωπος για τις δικες του αναγκες και αντιπροσωπευουν τον χωρο στον οποιο υπαρχει ο ιδιος...

Οσο για τις σκεψεις, οι ιδιες ειναι ενεργεια που παραγει εργο. 

Επισης υλη, δεν ειναι μονο το απτο απο εμας. Και  ο αιθερας, υλη ειναι απλα αλλης μορφης, την οποια λογω της δικης μας φυσιολογιας δεν μπορουμε να κατανοησουμε δια της αφης. 

Μπορουμε ομως να τον κατανοησουμε εκ του αποτελεσματος-αλληλοεπιδρασης, χρησιμοποιοωντας το αντιστοιχης υφης εργαλειο μας...τον νου. Ανωτερης μορφης υλη ο αιθερας, ανωτερης μορφης υλη και η ενεργεια του νου...εδω, το μονο εμποδιο ψηλαφισης-επαφης του αιθερα με τον νου, ειναι κατα ποσο ενας ανθρωπινος νους ειναι εκπαιδευμενος να προσεγγισει αυτες τις εννοιες...

Ομορφη συζητηση...

Παράθεση:
Σχόλιο # 69 από lamprand

ZHLIASOY

# 73 στις 28/9/2019
author
Γυναίκα / 78 / Παντρεμένη
Αλλη χώρα
Θέματα: 43
Απαντήσεις: 3.160

Γιατι ο χρονος ειναι χρημα

Το μέλος ZHLIASOY έχει επισυνάψει το αρχείο: FB_IMG_1565035926908.jpg (26.39KB)
Αυτό το αρχείο έχει γίνει download 48 φορές
Αρέσει στα μέλη Enikos, VASILIS53

peripli

# 74 στις 28/9/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Αντε καλημερα,

...πού να χωθω εγω τωρα αναμεσα στους "καρχαριες"...τα ειπατε και τα δειξατε ολα!

Εγω η πτωχη αυτο που εμαθα ειναι οτι ο χρονος ειναι απλα, οτι ονομασαμε εμεις για να ιεραρχησουμε τις αναγκες μας! Δεν υπαρχει...και ναι, μπορεις να εισαι σε πολλες χρονικες στιγμες, σε διαφορα συμβαντα και σε διαφορετικες διαστασεις...εαν βεβαια εχεις εξασκηθει σ'αυτο...

Τρια πραγματα χρειαζονται: εμφυτη ικανοτητα, καθοδηγουμενη γνωση και αυτοσυγκεντωση (διαλογισμος), σε ευθεια τα παντα, εσωτερικη ταυτιση αυτων για να επιτευχθει η ανελιξη και να βρεθει κανεις πιο πανω κι απ΄τα αιθερικα, στα αστρικα και μετα...αλλου...δεν συνεχιζω.

Τωρα σχετικα με την Αρχοντουλα: 

Τα παω πολυ καλα με το χρονο, και φυσικα, και εσωτερικα, και κοινωνικα.

Δε φοραω ρολοϊ, ξερω την ωρα οπου βρεθω.

Δεν αργω ειμαι συνεπης.

Δεν παραπονιεμαι οταν με χασομερουν, ουτε που το σκεφτομαι, ταξιδευω "αλλου" εκεινη την ωρα!

Δε μετρω το χρονο καθολου, τωρα τουλαχιστον...Κινουμαι πολυ γρηγορα και σε βημα και σε εργασιες. Ειναι θεμα εξασκησης.

Δε θελω να γυρισει ο χρονος πισω γιατι θα χασω τον εαυτο μου και ισως να γινω χειροτερη.

Θελω να κερδιζω χρονο και λεω οτι υπαρχει χρονος για ολα οσα θελουμε, τον κλεβω απο τον υπνο για να επιμηκυνω τη διαρκεια και να κανω πραγματα...

Ο μονος μη χαμενος χρονος ειναι του διαλογισμου και της εσωτερικης ισορροπιας.

Δε θελω το χρονο μπροστα γιατι θα χασω το ενδιαφερον να αλλαξω τη μοιρα και να την κανω πεπρωμενο!

Αγαπημενο βιβλιο: 1) Η διαφανεια του χρονου- Leonardo Padura, 2) Στην παγιδα του χρονου-Marisha Pessl, 3) Αδραξε το χρονο-Ryan Holiday, Stephen Hanselman...ειδικα αυτο ειναι για ολους, ολοι εκει θα βρουν κατι απο τον εαυτο τους, ειναι βασισμενο στη φιλοσοφια των Στωϊκων κλπ...

Αγαπημενο τραγουδι:

https://www.youtube.com/watch?v=VdQY7BusJNU

Αυτα ειναι οσα και ο,τι πιστευω για τον (εικονικο) χρονο!!!  

lamprand

# 75 στις 28/9/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 72 από Enikos

Λαμπρο!...

Για τον χρονο λεει οτι δεν υπαρχει, ωστε να ειναι σημειο αναφορας του συμπαντος, οπως τον γνωριζουμε εμεις.

Οτι ο τροπος που θεσπισαμε εμεις, για να μετραμε τον χρονο στο πλανητικο μας συστημα, δεν εχει καμια σχεση με αυτο που στο συμπαν εννοειται χρονος...

Διοτι το συμπαν, δεν μετριεται με τα μετρα που δημιουργησε ο ανθρωπος για τις δικες του αναγκες και αντιπροσωπευουν τον χωρο στον οποιο υπαρχει ο ιδιος...

Οσο για τις σκεψεις, οι ιδιες ειναι ενεργεια που παραγει εργο. 

Επισης υλη, δεν ειναι μονο το απτο απο εμας. Και  ο αιθερας, υλη ειναι απλα αλλης μορφης, την οποια λογω της δικης μας φυσιολογιας δεν μπορουμε να κατανοησουμε δια της αφης. 

Μπορουμε ομως να τον κατανοησουμε εκ του αποτελεσματος-αλληλοεπιδρασης, χρησιμοποιοωντας το αντιστοιχης υφης εργαλειο μας...τον νου. Ανωτερης μορφης υλη ο αιθερας, ανωτερης μορφης υλη και η ενεργεια του νου...εδω, το μονο εμποδιο ψηλαφισης-επαφης του αιθερα με τον νου, ειναι κατα ποσο ενας ανθρωπινος νους ειναι εκπαιδευμενος να προσεγγισει αυτες τις εννοιες...

Ομορφη συζητηση...

μάλλον θα έχεις δίκιο Ενικέ γιατί είχα αμφιβολίες και το έβαλα 4-5 φορές να το ακούσω το επίμαχο σημείο . τα επιστημονικά του και η δική μου βιασύνη με έκαναν να μην καταλάβω τι ακριβώς λέει , ίσως .

και μιας και σας αρέσουν τέτοιες συζητήσεις έχω μια ερώτηση . όταν έβαλαν πομπο δέκτη στην ανάπηρη αυτόν τον τοποθέτησαν να έχει επαφή με το κεφάλι , ξέρετε  αν φτιάξουν καλύτερο μηχάνημα μπορεί να συλλάβει τις σκέψεις απο απόσταση χωρίς επαφή ; 

Enikos

# 76 στις 28/9/2019
author
Ανδρας / 79 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη

Βαλε... μηχανες αναγνωσης της σκεψης, Σπυρος Μανουσελης, στην αναζητηση σου και θα σε παει σε κατι σχετικο...

Παράθεση:
Σχόλιο # 75 από lamprand

μάλλον θα έχεις δίκιο Ενικέ γιατί είχα αμφιβολίες και το έβαλα 4-5 φορές να το ακούσω το επίμαχο σημείο . τα επιστημονικά του και η δική μου βιασύνη με έκαναν να μην καταλάβω τι ακριβώς λέει , ίσως .

και μιας και σας αρέσουν τέτοιες συζητήσεις έχω μια ερώτηση . όταν έβαλαν πομπο δέκτη στην ανάπηρη αυτόν τον τοποθέτησαν να έχει επαφή με το κεφάλι , ξέρετε  αν φτιάξουν καλύτερο μηχάνημα μπορεί να συλλάβει τις σκέψεις απο απόσταση χωρίς επαφή ; 

lamprand

# 77 στις 28/9/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 67 από Myth0s

Κανεις δεν ξερει ποσο χρονος του μενει, θελω να πιστευω πολυς. Λογω δουλειας δεν μου μενει πολυ χρονος για να κανω κατι για μενα. Συνηθως δεν αργω στο ραντεβου μου.

εδώ τώρα ρε φίλε μεγάλη αλήθεια είπες !!! δηλαδή έχεις τον χρόνο μέσα σου και σπρώχνωντάς σε μια ζωή κάποτε εξασθενεί και πάπαλα ; 

equinox_

# 78 στις 28/9/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=RKRksnjSxWI

'' - Έχετε ακούσει για την θεωρία-Μ, ντετέκτιβ;  
   - Δεν την εχω ακουστά.

- Αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο γραμμικά, προς τα εμπρός... Αλλά έξω απο τον χωροχρόνο, απο την προοπτική μιας τέταρτης διάστασης, ο χρόνος δεν υπάρχει.

Αν μπορούσαμε να παρατηρήσουμε απο μια τέτοια θεση... ( σηκώνει το χέρι, παίρνει το άδειο κουτάκι της μπύρας και το πρεσάρει με το χτύπημα ) θα βλέπαμε τον χωροχρόνο ως ένα επίπεδο, ως ένα μοναδικό ανάγλυφο απο ύλη, όπου τα γεγονότα βρίσκονται σε επαλληλία και η συνείδηση μας κυκλοφορεί γύρω απο τις ζωές μας, όπως τ' αυτοκίνητα σε πίστα αγώνων..
Όλα, όσα βρίσκονται έξω απο τη δική μας διάσταση, αποτελούν την αιωνιότητα...

Μια αιωνιότητα, που μας παρατηρεί...
Για εμάς μέσα που είμαστε, είναι μια σφαίρα...
Για αυτούς όμως, είναι ένας κύκλος...''

Μια εκλαϊκευμένη παρουσίαση της M-theory, χρησιμοποιώντας μάλιστα άδεια κουτάκια μπύρας, μας προσφέρει ο ντεντέκτιβ Ραστ Κολ στο The Secret Fate of All Life της τηλεοπτικής σειράς True Detective...

Με τη σειρά της η θεωρία είναι μια επέκταση της θεωρίας των χορδών και προσπαθεί να συμφιλιώσει τη γενική σχετικότητα με την κβαντομηχανική.

''Δεν είναι μια θεωρία με τη συνηθισμένη έννοια. Είναι μια ολόκληρη οικογένεια διαφορετικών θεωριών''. Σύμφωνα με αυτήν, "το δικό μας σύμπαν δεν είναι το μοναδικό. Αντίθετα, υποστηρίζει ότι πολλά σύμπαντα δημιουργήθηκαν εκ του μηδενός.''

Σαν να είμαστε μια τεράστια φούσκα (το δικό μας σύμπαν) μαζί με άλλες αμετριτες, μέσα σε ένα απέραντο καζάνι που κοχλάζει και δημιουργεί άλλες, ασταματιτα.

¶ντε τώρα, να μπορουμε να κατανοήσουμε τις διαστάσεις και μόνο του χώρου που ''μαγειρεύονται'' τα σύμπαντα, πέρα απο το δικό μας

Για της κουζίνας ποιος άνοιξε το μάτι, μετά απο αιώνες ίσως και, αν επιβιώσουμε ως ανθρωπότητα αυτού του κόσμου.

lamprand

# 79 στις 28/9/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:

Παράθεση:
Σχόλιο # 76 από Enikos

Βαλε... μηχανες αναγνωσης της σκεψης, Σπυρος Μανουσελης, στην αναζητηση σου και θα σε παει σε κατι σχετικο...

κατατοπιστικά ευχαριστώ ! όπως το περίμενα , οι σκέψεις δεν εκπέπονται προς τα έξω αλλά ρέουν δια μέσω των νευρων και αποθηκευθνται σε εγκεφαλικές κυψέλες ,οπότε αυτά που λένε για τηλεπάθειες σε απόσταση είναι ανοησίες . για να συλάβουν τις σκέψεις (που αυτές χρειάζονται αποσυμβολισμό ) πρέπει να είναι σε πολύ κοντινή επαφή τα ηλεκτρ.όργανα με τα νευρα . γι αυτό και ο κλάδος αυτός ονομάζεται νευροαπεικονιστική .

ακόμα και έτσι λένε πολύ δύσκολο να διαβάσουν σκέψεις πολύ λίγα πράγματα . 

ουφ την γλυτώσαμε απ τον μεγάλο αδελφό 

VASILIS53

# 80 στις 28/9/2019
author

Παράθεση:
Σχόλιο # 75 από lamprand

Στο σημείο αυτό θα λάβω αφορμή να σας μιλήσω για κάτι που έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητο, την κβαντική τηλεμεταφορά.

Το 1935, σε ένα πείραμα που έκαναν οι Αϊνστάιν, Ποντολσκι και Ροζεν διαπίστωσαν ότι όταν ένα υποατομικό σωματίδιο βομβαρδιστεί με την απαιτούμενη ακτινοβολία διασπάται σε δύο όμοια του (πχ ένα ηλεκτρόνιο σε δύο δίδυμα ηλεκτρόνια), τα οποία εκσφενδονίζονται προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η κίνηση του καθενός εξαυτων είναι ανάλογη με την κίνηση του διδύμου του και αν προκαλέσουμε την παραμικρή αλλαγή κίνησης στο ένα θα αλλάξει κίνηση και το άλλο συμμετρικά ακόμα και αν βρίσκονται ετη φωτός μακριά το ένα από το άλλο και μάλιστα ακαριαία. 

Δηλαδή υπάρχει μετάδοση πληροφορίας με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός. Είναι γνωστό ως παράδοξο EPR, από τα αρχικά των επιστημόνων που διεξήγαγαν το πείραμα. Και τα δύο σωματίδια λέμε ότι βρίσκονται σε εμπλοκή EPR.

Το 1997 το πανεπιστήμιο ¶αρχους της Δανίας και το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, με βάση την εμπλοκή EPR, κατάφεραν να τηλεμεταφερουν ένα φωτόνιο σε απόσταση δύο μέτρων. Έκτοτε έχει σημειωθεί αλματώδης πρόοδος, τό 2003, στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης κατάφεραν να τηλεμεταφέρουν φωτόνια σε απόσταση δύο χιλιομέτρων.

Το επόμενο βήμα έγινε το 2004 στο Εθνικό Ινστιτούτο Μέτρων, Σταθμών και Τεχνολογίας. Εκεί τηλεμετεφερθει ένα ολόκληρο άτομο. 

Οι προσπάθειες τώρα επικεντρώνονται στην τηλεμεταφορά ιού και πάει λέγοντας.

Η εποχή του Σταρ Τρεκ μας πλησιάζει αργά αλλά σταθερά.

Επιλέξτε σελίδα: (1-7)
Σελίδες 1234567
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.