Παράθεση:
Σχόλιο # 119 από VASILIS53
Α, βρε Αρχοντούλα τι μας κάνεις.
Εξι σελίδες συζήτηση..
χωρίς κλειδώματα...
Καμάρια μου εσείς!!
Τι... στον βροντο μιλαγε ο Σιγκμουντ?...
Περι χρονου το αντικειμενο...περι μουσταλευριας οι τοποθετησεις...
Και ξαφνικα...Δημοκριτος...
Χιλια δικια ειχε...
Παράθεση:
Σχόλιο # 114 από peripli
<<Κρεσσον τα οικηια ελεγχειν αμαρτηματα ή τα οθνεια.>>...
Δημοκριτος, προσωκρατικος φιλοσοφος γεννημενος στα Αβδηρα Θρακης, μαθητης του Λευκιππου
(Αμα λεω χρονος υπαρχει για ολα...αρκει κανεις να θελει...) Αρχοντουλα, δευρο εξω!
===
Παραθεση: Enikos #111
The empty can is...noisy...
...ειπε ο Σιγκμουντ...
...και ηπιε νωχελικα το αφεψημα του...
Να ξοδευεις το χρονο σου με συνεση Βασιλακη, για δε μας μενει και πολυς
Παράθεση:
Σχόλιο # 119 από VASILIS53
"Φείδου χρόνου", έλεγαν οι αρχαίοι Σουρία μου. Εμένα απ' ότι βλέπω θα με φάνε τα φίδια του χρόνου.
Α, βρε Αρχοντούλα τι μας κάνεις.
Παράθεση:
Σχόλιο # 121 από Arxontoula_
Καμάρια μου εσείς!!
Εδω δεν εχει κλειδωθει 40 σελιδες θεμα για το τσιγαρο, για τον χρονο θα πλακωθουμε...;;;
Επειδη οντως η ζωη ειναι μικρη...πολυ μικρη...ας βγαζουμε κατι καλο...
Ο Φροϋντ ανωμαλαρα μεγαλη ολιγον με νοιαζει τί ελεγε!
Για το Δημοκριτο παλι, το μεγα Ιπποκρατη, Σωκρατη και "τα άλλα παιδια", σαφως και με ενδιαφερει για ο,τι ελεγαν και εκαναν!
Ασε τους μουστους και τα ρεστα, ειμαι σιγουρη οτι μουσταλευρια τρως, καθως και ολα τα άλλα αγαθα.
Η ζωη ειναι μικρη κι εγω εχω αποφασισει χρονια τωρα να χορταινω την καθε στιγμη της!
Καλες οι φιλοσοφιες, αλλά η μεγαλυτερη ολων ειναι: Αφηστε καλα πραγματα πισω σας, να μαθαινουν και οι αλλοι...
Αρχοντω ειμαι στο θεμα μεσα, για το χρονο μιλαω, αυτον οσον εχουμε ακομα να ζησουμε...και να αφησουμε πισω μας...σκονη......
Εμ...κατι με στενοχωρησε σημερα που εμαθα...και σχωρατε με, αλλά οταν λεω πως μονο η καλη καρδια μενει...κατι ξερω κι εγω στα 62... αντε καλημερα......Dust in the wind...
(... )
Παράθεση:
Σχόλιο # 122 από EnikosΤι... στον βροντο μιλαγε ο Σιγκμουντ?...
Περι χρονου το αντικειμενο...περι μουσταλευριας οι τοποθετησεις...
Και ξαφνικα...Δημοκριτος...
Χιλια δικια ειχε...
Μη το λες, μη το λες
Παράθεση:
Σχόλιο # 124 από Mindthegap-
Εδω δεν εχει κλειδωθει 40 σελιδες θεμα για το τσιγαρο, για τον χρονο θα πλακωθουμε...;;;
Ο Σιγκμουντ, πως προεκυψε Φρουντ και μαλιστα ανωμαλαρα?...ενα...
Δυο...για το τι τρωω εγω, για το οποιο εισαι και σιγουρη, τιποτα δεν εχει να κανει με το εδω θεμα...
Τους μουστους και τα συναφη ασχετα, εσυ τα ανεφερες, προκειμενου να δηλωσεις παρουσια, εστω και αν μπαχαλεψεις το θεμα, με ασυναρτησιες...
Μια λοιπον και "ασχολεισαι" με την Αρχαια Ελληνικη γραμματεια, διαβασε την κιολας, περαν των αποφθεγματων απο το νετ...
Και τελευταιο και δεν θα ασχοληθω παλι μαζι σου...
Ποιος σε ανηγαγε σε προτυπο, το οποιο ντε και καλα πιστευει οτι μπορει να μας συμβουλευει μονοτονα για αξιες-στασεις ζωης?...
Σου περασε ποτε απο το μυαλο, οτι καποιοι μπορει να αντιπροσωπευουν το yang η το αηχο...μπανγκ?...
Γενικως, εισαι εκτος θεματος...
Παράθεση:
Καλο μηνα σε ολους μας!
Σχόλιο # 125 από peripli
Επειδη οντως η ζωη ειναι μικρη...πολυ μικρη...ας βγαζουμε κατι καλο...
Ο Φροϋντ ανωμαλαρα μεγαλη ολιγον με νοιαζει τί ελεγε!
Για το Δημοκριτο παλι, το μεγα Ιπποκρατη, Σωκρατη και "τα άλλα παιδια", σαφως και νε ενδιαφερει για ο,τι ελεγαν και εκαναν!
Ασε τους μουστους και τα ρεστα, ειμαι σιγουρη οτι μουσταλευρια τρως, καθως και ολα τα άλλα αγαθα.
Η ζωη ειναι μικρη κι εγω εχω αποφασισει χρονια τωρα να χορταινω την καθε στιγμη της!
Καλες οι φιλοσοφιες, αλλά η μεγαλυτερη ολων ειναι: Αφηστε καλα πραγματα πισω σας, να μαθαινουν και οι αλλοι...
Αρχοντω ειμαι στο θεμα μεσα, για το χρονο μιλαω, αυτον οσον εχουμε ακομα να ζησουμε...και να αφησουμε πισω μας...σκονη...
...
Εμ...κατι με στενοχωρησε σημερα που εμαθα...και σχωρατε με, αλλά οταν λεω πως μονο η καλη καρδια μενει...κατι ξερω κι εγω στα 62... αντε καλημερα...
...Dust in the wind...
(
... )
Παράθεση:
Σχόλιο # 117 από VASILIS53
Επομένως, το είναι και το νοειν, είναι το ίδιο... (σελ.11, 2η Παρ.)
Το Είναι είναι Νοειν και το Νοειν είναι Είναι... (σελ.12, περίπου στη μέση)
Ο Παρμενίδης στοχάστηκε το Είναι ως Νοειν και το Νοειν ως Είναι. (στην ίδια σελίδα)
Λαμπραντ νομίζω ότι καλά το έγραψα.
Ο συγγραφέας είναι τίμιος και πέρα από τα δικά του σχολεια αναφέρει και τι ακριβώς λέει ο Παρμενίδης, εσύ όμως είσαι ατιμουλης (χα χα) και εστιάζεις μόνο σε αυτά που θέλεις. Πως θα κάνουμε προκοπή επιμονε Λακων; Είναι ωραίο κείμενο πάντως.
φίλε Βασίλη μια χαρά το γράφεις όμως αυτή την δυιστική ενότητα Ειναι και νοειν εσύ την αντιλαμβάνεσαι και ο Τζαίημς και ενα σωρό άλλοι σαν το εν .οπότε διαλέγετε και κρατάτε το ένα απο τα δυο . την σκέψη !
Το ίδιο έχει πει και ο Ηράκλειτος για το καλό και το κακό . λοιπόν εδώ τι να πετάξουμε αφού είναι ένα ; το καλό ή το κακό ;
ο Παρμενίδης αντιπροσώπευε την ελαιατική σχολή των προσωκρατικών και ο Ηράκλειτος κ.α. των φυσιολόγων .
αυτά τα δύο φιλοσοφικά ρευματα υπάρχουν ή καλύτερα εξελίχθηκαν σήμερα σε αυτά που έχω αναφέρει του ιδεαλισμού και του υλισμού .
όπως καταλαβαίνεις ο ιδεαλισμός ρέπει προς την λατρεία των ιδεών και την μεταφυσική και ο υλισμός όχι στις ιδέες του ανθρώπου αλλά στην φυσική και τον πραγματισμό ρεαλισμό .
απο κει και πέρα αρχίζουν οι διαφωνίες των ανθρώπων . όλες οι διαφωνίες εντάσονται κάθε φορά στα δυο αυτά φιλοσοφικά ρευματα .
εγω δεν έχω διαβάσει Παρμενίδη αλλά τώρα που διάβασα λίγα απο άλλους σχολιαστές καταλαβαίνω ότι δεν λέει μόνο η σκέψη μου υπάρχει και όχι το Ον .
ότι και να εννοεί πάντως δεν με βρίσκει σύμφωνο .
Κανείς δεν γνωρίζει την απάντηση ...Χάνουμε ανθρώπους καθημερινά ,σκεφτόμαστε ,θυμόμαστε ,λυπουμαστε
...Ας μνημονεύουμε Μια φορά δυνατά
και αρκετές ,όσες θέλουμε ..
Μέσα μας ..
.Σεμνά και ταπεινά ..
.Πρόκειται για άνθρωπο μην το ξεχνάμε
ποιος ξέρει;
Χθες τσακωνόμασταν και σήμερα είναι μακρυά, σε άλλο κόσμο.
Άλλος αποφασίζει πόσος χρόνος μας μένει
...η γη είναι ολος μου ο χρόνος, εγω στον δικό της είμαι 1/10 νιοστη (κανείς δεν γνωρίζει), άρα είμαστε ένας βλεφαρισμός και ο καθένας οτι προλαβε, προλαβε...
...βέβαια, με το όριο του ανθρώπινου νου, μεταφερεται η γνώση για να συνεχιστεί η παρατήρηση στα συμβαίνοντα (στον δικό τους χρόνο) και κυρίως να αποδείξει αν ισχύουν οτι έχει σαν υπόθεση...Για την αιωνιότητα που μόλις τα χωράει·
Βρηκε δουλεια παλι...
Σε τετοιες περιστασεις ενα μονο λες, υγεια σε οσους μενουν πισω και αντοχη στον πονο, σε οσους εφυγαν καλη αναπαυση και να μας στελνουν τη θετικη τους ενεργεια, και μακρια απο γονεις η απωλεια παιδιου...
Ολα τα αλλα καπως αντεχονται, αυτο οχι, και ειναι και ζορικο να το συνηθισεις, ο πονος δεν περνα με το χρονο, ειναι ψεμα, απλα μαθαινεις να ζεις μ'αυτον. Θελοντας και μη, συνηθιζεις. Ευχομαι οχι αλλες κηδειες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 135 από Arxontoula_
Μετά από ένα σερί κηδειών τις τελευταίες ημέρες, έκανα κάποιες σκέψεις για το χρόνο που, μετά και την απρόσμενη συμμετοχή σας στο θέμα μου, νιώθω υποχρέωση να μοιραστώ μαζί σας.
Όχι, δεν ξέρω πόσος χρόνος μου απομένει και κανείς δεν ξέρει πόσος χρόνος απομένει για κανένα.
Όχι, ο χρόνος από μόνος του δεν φτιάχνει τίποτα και κανέναν. Αν είναι κάποιος χάλιας, ούτε ο χρόνος, ούτε ο θάνατος των άλλων, ούτε το πυρηνικό ολοκαύτωμα, ούτε ο Αρμαγεδδών μπορεί να τον κάνει καλύτερο.
Όχι, ο χρόνος δεν περιμένει κανένα. Αν δεν πήγες ούτε μια φορά να επισκεφτείς το μακαρίτη, που ήταν τέσσερεις μήνες στο νοσοκομείο, το να πέσεις πάνω στο φέρετρο και να χτυπιέσαι σαν ποδοσφαιριστής που θέλει να κερδίσει φάουλ, είναι ενοχλητικό για τους άλλους, και γελοίο για σένα.
Bonus σκέψη: Ο χρόνος αφήνει πάνω μας τα σημάδια του. Η ανεξέλεγκτη χρήση φίλτρων στις φωτογραφίες του facebook/instagram, δεν βοηθάει τους συγγενείς που έχουν να σε δουν δέκα χρόνια, να σε αναγνωρίσουν στον καφέ της παρηγοριάς. Και γίνεσαι και ελαφρώς ρεζίλι.
Να έχετε μια καλή εβδομάδα
Πόσος χρόνος πιστεύετε ότι σας μένει;
Δυστυχως οχι αρκετος για να κανω αυτα που θελω
Πούντος?
Μολις τωρα προ ημερων συνειδητοποιησαμε πώς ειναι να σταματα ο χρονος σε εποχη πανδημιας και χαους!
Σφιξανε τα λουρια παντοιοτροπως...
Χρονος νεκρος. Σταματησε για τα παντα. Ανασες μονο κι αυτες με δυσκολια.
Χρονος παγος μες τις εντατικες, οξυγονο, σωληνες, καλωδια, οροι, ο ηχος των παλμων, εικονες φαντασματων συγχρονης τεχνολογιας, νεκρολογια στους διαδρομους, και...σιωπη...
Κλαματα και λυγμοι σπαρακτικοι αυτων που εμειναν ξοπισω, ρογχοι απο τους θαλαμους...χαος!
Ρολογια σταματημενα, μονο τα ματια επαιζαν κι αυτα βουβα αποσβολωμενα...υγρα.
Αυτο ειναι το τωρα...
Το τοτε...?
Χρονος...ποιος καταλαβε οτι περασαν τα 9μηνα απο τις 5 του Σεπτεμβρη 2019...κι εσυ η Ελενη και καθε Ελενη...ισως ηταν για να μη δει τα χειροτερα...
Θα βαλω ενα τραγουδι, ενας εξορκισμος στο χρονο που μας φτιαξανε...και παλι σιωπη επ'αοριστον:
https://www.youtube.com/watch?v=RdrFDl58QOw
Απο τα διαστημοπλοια γυρισαμε στα δεκανικια.
()...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media