Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

γνωρίζετε ότι.;

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12

valia-12

# 21 στις 6/10/2019
author
Γυναίκα / 46 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 156
'Aρεσαν+: 0%

Ως προς το πρώτο σκέλος: Πάντα υπάρχει ένας αθέατος κόσμος.Προσωπικά, δεν με πείθουν οι ανθρώποι που  διαφημίζουν την καλοψυχία τους.Ο άνθρωπος που ξέρει τι είναι κι είναι γνήσια καλός, αυτός που είναι πράγματι άνθρωπος, δε χρειάζεται να το διατυμπανίζει, να το διαφημίζει. Του αρκεί που γεμίζει εσωτερικά με τις πράξεις του, που η ενέργεια που παίρνει απ’ τον κόσμο κι απ’ τις πράξεις αυτές τον κάνουν να χαμογελά, κάνουν την καρδιά του να χτυπά λίγο πιο δυνατά.Αν είσαι καλοσυνάτος, ευαίσθητος και σωστός, αυτό θα φανεί θέλοντας και μη, χωρίς προσπάθεια. Το όμορφο πάντα φαίνεται, όπως και το ψεύτικο.

Ως προς το δεύτερο αυτό που θα μπορούσαμε να γίνουμε,πιστεύω πως είναι μίγμα απο θέληση , δύναμη ψυχής και συγκυριών.Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για το μονοπάτι της ζωής μας και οι επιλογές μας είναι αυτές που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας!
Αρέσει στο μέλος lamprand

equinox_

# 22 στις 6/10/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

 

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από alisida

Το καταλάβαινα αυτό που γράφεις ,έως στο τέλος με τις ορμόνες .

Εκεί μπλοκαρα 

Δεν έχω υπόψη πως λειτουργεί ,δηλ οι ορμόνες επηρεάζονται από τις καταστάσεις που ζούμε και με τη σειρά τους επηρεάζουν την "ελεύθερη βουλιση"

 ??

Αν αυτό εννοείς ,οι σκέψεις μας ταυτίζονται 

Αν δεν το κατάλαβα καλά ,διευκρινησε παρακαλώ 

 

 

 

ναι, αυτό εννοώ.. Η βούληση, η θέληση, η διάθεση μας να βγούμε απο καποιες καταστάσεις εξαρτάται και απο τις ορμόνες που παράγει το ενδοκρινολογικό μας σύστημα.

Που μόνοι μας το βάλαμε να λειτουργεί ετσι, με τη πρώτη φορά που κάναμε κάτι και μετά επαναλαμβάναμε, μαθαίνοντας συνήθειες βλαπτικές για την υγεία μας αλλά και χαράζοντας οδούς στο μυαλό, που δύσκολα ξεχνιούνται, αλλά εύκολα κανουν τις εξαρτίσεις.

Εξάρτιση είναι και ο ίδιος τρόπος που αντιδράμε στις ίδιες καταστάσεις και ας είναι και μια επιθυμία.
Κάθε φορά που θέλουμε τα ίδια πράγματα, τα κουμπάκια ενεργοποιούνται πιο γρήγορα και μπαίνουν στα ''αυτόματα''.

Πως είναι όταν δεν ξέρεις το δρόμο για κάπου και μετά με την επανάληψη, μαθαίνεις και με κάθε επόμενη φορά φτάνεις πιο γρήγορα, μεχρι να τελειοποιήσεις την οδήγηση και να μην χρειάζεσαι να κοιτάς καν τα σήματα, γιατί ήδη τα ξέρεις;

Για κάθε τι που νιώθουμε, στο μυαλό πατιούνται κάτι μικροσκοπικά κουμπάκια και εγκρίνονται και οι αντίστοιχες χημικές ουσίες στο σωμα.
Φαντάσου τι γίνεται - για μια ώρα μόνο θυμού, πόσα αρνητικά χημικά, οξύτατα! - τρέχουν στο αίμα απο το ενδοκρινολογικό και που, το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται 7 ώρες σκληρή δουλειά για να τα αποβάλει. Και αν είναι ώρες, μέρες, μήνες, χρόνια, βοαλα έναν ωραιότατο φαύλο κύκλο στο μυαλό με τα ''αυτόματα πια κουμπάκια'' του, με κάθε ευκαιρία - γνωστός, δυσάρεστος, αλλά και εξάρτιση ήδη, ίσως απο αυτόν.
Το ίδιο και για τα ψέματα και για κάθε αντίδραση που συνδέεται με τον χαρακτηρα μας
Όσο πιο ίδια αντιδράμε και πραττουμε, τόσο πιο δύσκολα ξεμαθαίνουμε, τόσο πιο αδύναμη είναι η βούληση μας να το αλλάξουμε.

alisida

# 23 στις 7/10/2019
author
Γυναίκα / 50 / Διαζευγμένη
Καζακστάν
Θέματα: 35
Απαντήσεις: 7.627
'Aρεσαν+: 0%

#22:Εξάρτιση είναι και ο ίδιος τρόπος που αντιδράμε στις ίδιες καταστάσεις

Απομόνωσα αυτό γιατί έχω πραγματικά απορία 

 

.Υπαρχει τρόπος να το αλλάξουμε αυτό ?

 

Δηλ ισχύει το "αν αλλάξουμε τον τρόπο αντίδρασης ,να αλλάξουν οι καταστάσεις "??

Ή ισχύει το "μόνο αν αλλάξουν οι καταστάσεις αλλάζει ο τρόπος αντίδρασης " ?.

..Ή αλλάζουν σιγα-σιγα και τα δύο ,εφόσον αλληλοεπιδρουν το ένα στο άλλο .?

 

 

(θα το κάψω πάλι ...)

VASILIS53

# 24 στις 7/10/2019
author
Ανδρας / 58 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Νέα Μάκρη
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 1.344
'Aρεσαν+: 0%

Έτσι για να προσθέσω και εγώ το λιθαράκι μου στα ωραία ποστ της Equinox:


Ένα ερέθισμα στο νευρικό σύστημα φέρει μία αλλαγή σε αυτό, προκαλώντας μία αντίδραση. 
Αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι εξαιρετικά ελαφράς μορφής την πρώτη φορά. Αλλά κάθε επανάληψη του ερεθίσματος ενισχύει αυτή την αλλαγή, με τις συγκεκριμένες αντιδράσεις που επιφέρει, μέχρι που με την σταθερή επανάληψη επέρχεται μία μόνιμη κατάσταση στο νευρικό σύστημα και αυτή η κατάσταση δημιουργεί έναν ψυχαναγκαστικό τρόπο επιβολής μιας συνήθειας.

Με λίγα λόγια το νευρικό σύστημα απαιτεί έναν ειδικό τρόπο για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και αυτός είναι της συνήθειας. Η φαιά ουσία του εγκεφάλου μας είναι εύπλαστη και υπόκειται σε διάπλαση. Δεν έχει αφεθεί μόνο στο πλήθος των εγγενών λειτουργιών που η φύση την έχει εμπλουτίσει. Στην πραγματικότητα μπορεί να διαπλαστεί και τεχνητά π.χ. με την εκπαίδευση και την εξάσκηση. 

Δεν μιλάμε για νοητές εκφάνσεις αλλά για πραγματικές αλλαγές που επέρχονται στο νευρικό σύστημα και στα κύτταρα του εγκεφάλου. 

Η όλη αυτή εργασία του νευρικού συστήματος μέσα από την συνήθεια έχει τα θετικά της, όπως το να λαμβάνουμε γρήγορες έως και ακαριαίες αποφάσεις, αλλά έχει και τα στραβά της, όλοι ξέρουμε τι θα πει κακή συνήθεια.

Τις εντολές για αντίδραση σε ξαφνικά ερεθίσματα, το νευρικό σύστημα τις παίρνει από περιφερειακά κέντρα, όπως ο νωτιαίος μυελός, πριν ακόμα φτάσουν στον εγκέφαλο για αυτό είναι και ακαριαίες, είναι τα λεγόμενα αντανακλαστικά και προλαβαίνουν πάντα κάθε λογική αντίδραση.

Η συνήθεια με τις αλλαγές που επιφέρει στο νευρικό σύστημα, ουσιαστικά τι κάνει; ανοίγει μονοπάτια δεδομένων αντιδράσεων σε ερεθίσματα που μπορεί να έχουν πάψει να είναι εξωτερικά αλλά να υπάρχουν στον εγκέφαλο σαν εικόνες και να ενεργοποιούνται αυτόματα όπως τα αντανακλαστικά. 

Το νευρικό σύστημα πλέον λειτουργεί ανεξάρτητα από τον εγκέφαλο ακολουθώντας την αρχή της ελάχιστης αντίστασης αφού έχουν χαραχθεί πλέον τα μονοπάτια στην ουσία του (στις συνάψεις των νευρώνων του) υπακούει πλέον σε παρορμήσεις και όχι σε λογικές σκέψεις.

Αυτό το αποτέλεσμα όπως είπαμε επέρχεται με την επανάληψη, τόσο βλαβερών πράξεων που μας γίνονται κακές συνήθειες (από το "αθώο" κάπνισμα, μέχρι τους καθ' έξιν δολοφόνους), όσο και ωφέλιμων πράξεων, όπως να διαβάζεις κάθε μέρα από ένα βιβλίο ή να γυμνάζεσαι καθημερινά κλπ. 

Σε όλα αυτά παίζουν ρόλο και οι ορμόνες οι οποίες είναι στενά συνδεδεμένες με το νευρικό σύστημα. Το νευρικό σύστημα μέσα από τα ερεθίσματα που λαμβάνει ωθεί τους αδένες να εκκρίνουν τις ανάλογες ουσίες τους αλλά και το αντίστροφο. Αν τεχνητά ενισχύσουμε τους αδένες με πλεονάζουσες ουσίες θα προκαλέσουν ανάλογες αντιδράσεις στο νευρικό σύστημα και κατά συνέπεια και στον ψυχισμό του ανθρώπου. 

Το νευρικό σύστημα έχει το συνήθειο να λειτουργεί με συνήθειες. Αυτό είναι το αναγκαίο κακό του. Η δική μας ευθύνη είναι προληπτικά να επιλέξουμε την συνήθεια που θα το προσανατολίσουμε. 

Κατανοώντας τα παραπάνω, κατανοούμε ταυτόχρονα πόσο καταστροφικός είναι ο ισχυρισμός: Θέλω να τα δοκιμάσω όλα για να έχω εμπειρίες και να βγάζω σωστά συμπεράσματα.

Αμ δεν είναι έτσι. Ταίζουμε τον λύκο χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Και όχι μόνο αυτό αλλά γινόμαστε και εκμεταλεύσιμοι από αυτούς που ξέρουν να χειρίζονται τα νεύρα μας χρησιμοποιώντας τα, σαν τα σκοινιά που κινούν τις μαριονέτες. 

Επιλογή λοιπόν στο τι επιλέγουμε να το βιώσουμε ως εμπειρία. Γιατί αν μας γίνει συνήθεια και δεν μας είναι ωφέλημο καήκαμε. Άντε κόφτο μετά!!!


Αρέσει στο μέλος lamprand

Alezandra

# 25 στις 8/10/2019
author
Γυναίκα / 46 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πέραμα
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 499
'Aρεσαν+: 0%
Τι λέει το θέμα ,ότι υπάρχουν άνθρωποι που κρύβονται η ότι υπάρχουν που ψάχνονται .Ο καθένας βρίσκει τις δικές του λύσεις στα κοινά προβλήματα .Να ταιριάζουν στον τρόπο ζωής τους και να μπορέσουν έτσι να τις ακολουθησουν.Αν δε γίνουν αυτό που εσείς θέλετε ,δεν πειράζει ,ξιδακι
Αρέσει στο μέλος jeyrum

Kristina_

# 26 στις 3/11/2019
author
Γυναίκα / 55 / Ελεύθερη
Χονγκ Κογκ
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 739
'Aρεσαν+: 0%

Αντε να δωσω και γω την εξηγηση μου...μη βαρατε ομως 

Ο ανθρωπος σε καθε περισταση κανει το μονο πραγμα που μπορει να κανει, αυτο που οριζουν οι δυνατοτητες του...πειτε το χαραχτηρα, θεο, ψυχη, dna, δε θα τα χαλασουμε 

Τωρα απο την αλλη, εχει μια "μανια" να πιστευει οτι θα μπορουσε να κανει και κατι αλλο, οτι εχει προοπτικες, ελευθερη βουληση κλπκλπ ...

ε ανθρωπος ειναι δεν ειναι και τελειος ... του αρεσει να πιστευει σε διαφορα βολικα και οσον αφορα το θεμα μας να πιστευει οτι εχει απειρες δυνατοτητες και θα μπορουσε να γινει και να κανει τα παντα, αλλα οκ εκανε ενα δυο χιλια...απειρα λαθη...

προσωπικα βρισκω πιο ανακουφιστικό να συμβιβαστω με το γεγονος πως κανω το μονο πραγμα που μπορω...αλλα οκ  πεφτω και γω (ευτυχως, ολο και λιγοτερο οσο μεγαλωνω) στην παγίδα των ...προοπτικών ...και ας ξερω οτι ειναι μια πλανη

Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από VASILIS53

... υπάρχει κι άλλη μια προοπτική... Αυτό που θα μπορούσες να γίνεις

Γιατί ο άνθρωπος δεν ακολουθεί αυτή την προοπτική, πλην εξαιρέσεων; Τι τον κρατά δεμένο, τι τον εκτρέπει από το στόχο, τι τον κρατά κοιμησμενο;

 

 

sun_world

# 27 στις 3/11/2019
author
Γυναίκα / 53 / Διαζευγμένη
Ηνωμένο Βασίλειο UK
Θέματα: 6
Απαντήσεις: 569
'Aρεσαν+: 0%

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα...   

 

Επιλέξτε σελίδα: (1-2)
Σελίδες 12
Δεν μπορείτε να απαντήσετε
lastpost