Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή

Να μη φοβάστε τη μοναξιά αλλά τις αδιάφορες σχέσεις

Σελίδα : 1

spyro_

# 1 στις 6/10/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

Να μη φοβάστε τη μοναξιά αλλά τις αδιάφορες σχέσεις

when-its-over-leave-dont-continue-watering-a-dead-flower-19007487.png

Το να ανοίγετε κάθε βράδυ την πόρτα σ’ ένα σπίτι στο οποίο δε σας περιμένει κανείς, τουλάχιστον άνθρωπος, δεν είναι και τόσο τρομαχτικό τελικά. Για σκεφτείτε το λίγο. Πιο τρομαχτικό θα ήταν αν σας περίμενε ένας άνθρωπος τον οποίο πια δεν αντέχετε ή κάποιος που θα σας έλεγε ένα αδιάφορο ?καλησπέρα? χωρίς καν να σας κοιτάξει.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν στις μέρες μας να μείνουν σε μία σχέση που πια δεν τους γεμίζει είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για τα παιδιά τους, είτε γιατί φοβούνται να μείνουν μόνοι, είτε γιατί βαριούνται τη διαδικασία του χωρισμού και τις κριτικές των άλλων. Για να χωρίζεις όταν πια είσαι δυστυχισμένος, χρειάζεται αρχικά να αποδεχθείς την αποτυχία της σχέσης και κατά δεύτερον να βρεις την ψυχική δύναμη που χρειάζεται για να προχωρήσεις μόνος.

Είναι, όμως, πραγματικά μόνος όποιος ζει single; Ακόμη πιο μόνοι νιώθουν και πολλοί άνθρωποι που συζούν ή έχουν μια σχέση. Εξάλλου, υπάρχει ζωή και για τους single ανθρώπους. Υπάρχουν οι φίλοι, η οικογένεια και τα χόμπι τους.

Το να είστε σε μία σχέση που σας πληγώνει ή που δε σας γεμίζει ή χειρότερα που σας κάνει να νιώθετε άσχημα με τον εαυτό σας, είναι σίγουρα χειρότερο από το να επιλέξετε τη μοναχικότητα. Εξάλλου, πώς θα γνωρίσετε την πραγματική αγάπη αν συνεχώς επιλέγετε να μένετε δίπλα από ανθρώπους που σας ρουφάνε το αίμα αργά, σιωπηλά και οδυνηρά.

Ο χρόνος περνάει και κανέναν δεν περιμένει. Κι όταν επιτέλους αποφασίσετε ν’ αγαπήσετε τον εαυτό σας και να του δώσετε όσα αξίζει, ίσως να είναι πια αργά. Για να δώσετε στον εαυτό σας, λοιπόν, αυτό που πραγματικά θα τον κάνει ευτυχισμένο, απαντήστε σε αυτές τις ερωτήσεις:

? Τι φοβάστε περισσότερο; Να είστε κύριοι του εαυτού σας ή να είστε με κάποιον που δε σας αφήνει να είστε ο εαυτός σας;

? Τι προτιμάτε; Να περνάτε κάποιο χρόνο μόνοι ή να περνάτε το χρόνο σας με τη λάθος, βαρετή ή εκνευριστική παρέα;

? Φοβάστε να κάνετε οι ίδιοι λάθη ή να είστε με τον λάθος άνθρωπο;

? Φοβάστε περισσότερο να μην κάνετε έρωτα ή να κάνετε έρωτα κάθε βράδυ ενώ δε νιώθετε τίποτα;

? Φοβάστε το ότι δε θα έχετε κάποιον για να μιλήσετε ή να μιλάτε σε κάποιον που δε σας καταλαβαίνει ή δε σας ακούει καν πραγματικά;

? Φοβάστε ότι κάποια βράδια θα κλαίτε επειδή είστε μόνοι ή φοβάστε περισσότερο να κλαίτε επειδή σας πληγώνουν;

? Και τέλος, φοβάστε πιο πολύ να είστε μόνοι ή να είστε σε μία αδιάφορη σχέση;

Ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μία υγιή σχέση όπου νιώθουν ασφαλείς, γεμάτοι και αγαπιούνται όπως είναι. Ένας άνθρωπος που δεν έχει όρεξη ή χρόνο να κάνει έρωτα μαζί σας αντί για σεξ, που δεν έχει χρόνο να σας ακούσει, να παίξει μαζί σας, να χαρεί με τα επιτεύγματά σας και γενικά να σας αγαπήσει, δεν είναι ο άνθρωπός σας. Γι’ αυτό, μη φοβάστε να είστε μόνοι αν δεν έχετε βρει τον άνθρωπό σας. Θα είστε σίγουρα καλύτερα με τον εαυτό σας παρά με τον λάθος άνθρωπο.

Συγγραφέας Πράξια Αρέστη

alisida

# 2 στις 6/10/2019
author
Γυναίκα / 50 / Διαζευγμένη
Καζακστάν
Θέματα: 35
Απαντήσεις: 7.801
'Aρεσαν+: 0%

Καλό το κείμενο αλλά έχω την αίσθηση ότι προωθεί τη μοναξια(μοναξιά από σχέση εννοώ) 

...Γιατί κάτι τέτοια κείμενα εμφανίζουν την οποία σχέση ή συμβίωση ως αδιάφορη συναισθηματικά ?

...Γι ποιο λόγο να είναι κανεις μόνος έως ότου βρει το "τέλειο" ?.

..Δηλαδή ,τα λίγα συναισθήματα στο σεξ ,θεωρούνται χειρότερο από το καθόλου σεξ ?.

..Γιατί από τη μια λέγεται να προσπαθούμε για τη σχέση και από την άλλη λέγεται ότι χάνει κανείς τον καιρό του παραμένοντας ??.

..Νομίζω ότι πολύ το κουράζουμε το θέμα 

...Τα πράγματα είναι πιο απλά .

 

 

..Φεύγεις μόνο από καταστάσεις αρωστημενες και τίποτε άλλο .

 

..Οι "αδιαφορες" καταστάσεις ,μπορούν να εμπλουτιστούν με χαρές και συναισθήματα εφόσον το θέλουν και οι δύο 

...Αλλά και πάλι αν δεν το θέλουν ποιος απαγορεύει να είναι μαζί χωρίς πολλα-πολλα ??.

..Για ποιο λόγο να βαθμολογούνται οι σχέσεις ?..

 

Αρέσει στα μέλη VASILIS53, Heptamer
οσα δεν εχω πει

spyro_

# 3 στις 6/10/2019
author
Ανενεργό μέλος
Θέματα:
Απαντήσεις:
'Aρεσαν+: %

στην κυρία Eva_N έγραψα:

στο προφιλ σου γράφεις για αγάπη - ίσως δεν ξέρεις πως τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν επειδή δεν μπορούν να ανεχτούν τις ιδιαιτερότητες του συντρόφου τους.
μπορείς να αγαπάς παντοτινά; μπορείς να αγαπάς και να φροντίζεις για πολλά χρόνια έναν άρρωστο άνθρωπο;αν μπορείς να το κάνεις, μόνο τότε θα μάθεις τι είναι αγάπη.

αρκετά με τους υποκριτές ανθρώπους που αγαπούν μέχρι να κουραστούν. κάποιοι/ες κουράζονται εύκολα, θέλουν αλλαγές, θέλουν το νέο. καλά κάνουν και το θέλουν, να φεύγουν απο καταστάσεις που τους στεναχωρούν.

 

jeyrum

# 4 στις 7/10/2019
author
Ανδρας / 45 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Γαλάτσι
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 377
'Aρεσαν+: 0%

 Το κείμενο έχει ένα "ενδιαφέρον" αλλά εξετάζει το θέμα του κάπως "στενά".Για αρχή ο "single" δεν είναι ο "μοναχικός" ή "μόνος" άνθρωπος.Ο μοναχικός άνθρωπος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτόν που επιλέγει να είναι "single" γιατί την δεδομένη στιγμή,τα χνώτα του δεν "ταιριάζουν" με αυτά κάποιου άλλου.Και ο "μόνος" δεν είναι πάντα ο "μοναχικός".

 Κατα δεύτερο,θέτει διλήμματα που απο ένα σημείο και μετά είναι ανύπαρκτα.Και το γράφω αυτό,γιατί περιγράφει ως αντίθετο του "χώρισα και είμαι single" χαρακτήρα,έναν άνθρωπο αδύναμο και εγκλωβισμένο σε μια σχέση που τον καταστρέφει ή τον έχει ηδη καταστρέψει,έχει χάσει τον εαυτό του,δεν απολαμβάνει τπτ στην ζωή του και τελικά λειτουργεί μηχανικά στα πάντα.Το οποίο όμως -και δεν είναι παράδοξο- μπορεί να το ζεις και ως "single". Απ την άλλη η αγάπη,κατα την αποψή μου,είναι κατι μεγαλύτερο απο το απλό "κάνουμε έρωτα,με ακούει όταν μιλάω,έχουμε κοινές δραστηριότητες,με στηρίζει" και γενικά "είναι δίπλα μου όπως το θέλω και το αξίζω".Το ξαναγράφω,για να το τονίσω,η αγάπη είναι κάτι μεγαλύτερο απο αυτό που περιγράφει η κ.Πράξια ως τέτοια. Απ την άλλη μεριά,για ποιο λόγο απαραίτητα φταίει ο "άλλος" για όλα τα στραβά της κακής σχέσης και όχι εγώ ο ίδιος;Μήπως είμαι εγώ ο ίδιος που επέλεξα να "χάσω τον εαυτό μου",να "απομονωθώ" ή να κάνω το "sex βαρετή/τυπική διαδικασία",που έχει ως αποτέλεσμα να συμπεριφέρεται ο άλλος όπως συμπεριφέρεται; Το κείμενο προσπαθεί να χωρέσει -νομίζω- δυο καρπούζια σε μια μασχάλη για να μας πει οτι όλοι μας "αξίζουμε" το "παραμύθι" και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο.Αυτό λέει στην ουσία.Το οποίο είναι λάθος και επικίνδυνο.Είναι διαφορετικό πράγμα να θες μια σχέση ουσιαστική και σε γερές βάσεις και άλλο το "ιδανικό".Ακόμα και μια δυνατή σχέση θα περάσει μια φάση βαρεμάρας,ρουτίνας και πολλών προβλημάτων για διάφορους λόγους.Το εαν θα ξεπεράσει αυτήν την φάση,θα δείξει εάν ήταν δυνατή στην πραγματικότητα ή όχι. Κάποιες φορές ο "δυνατός" είναι αυτός που μένει,άλλες φορές είναι αυτός που φεύγει απο μια σχέση που πρέπει να τελειώσει. Άλλωστε άλλες φορές " Ένας άνθρωπος έχει όρεξη ή χρόνο να κάνει έρωτα μαζί σας αντί για σεξ,έχει χρόνο να σας ακούσει, να παίξει μαζί σας, να χαρεί με τα επιτεύγματά σας και γενικά να σας αγαπήσει" και δεν μας είναι αρκετό -ή μήπως όχι;-. Όταν μια σχέση έχει "τελειώσει",πρέπει να της βάλουμε μια μεγάλη τελεία,ανεξάρτητα από τα όποια συναισθήματα μπορεί να νιώθουμε (και μπορεί να είναι και συναισθήματα αγάπης,όχι απλά φόβος για το αύριο -παράδειγμα-).Όμως δεν χρειάζεται για να πούμε αυτό,να δημιουργούμε λανθασμένες εικόνες και "φανταστικούς" κόσμους μιας "τέλειας σχέση".Σε αυτό συμφωνώ 100% με την @alisida . Και κάτι τελευταίο:στην πράξη,δεν είμαστε όλοι "ικανοί" για σχέση,οικογένεια,παιδιά κτλ -για διάφορους λόγους-.Είναι κάτι που το πιστεύω απόλυτα.Για κάποιους από εμάς δεν υπάρχει "ο άνθρωπος μας" -με τον τρόπο που εννοεί το κείμενο τουλάχιστον-.
Αρέσει στο μέλος alisida

Alezandra

# 5 στις 8/10/2019
author
Γυναίκα / 46 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Πειραιάς) / Πέραμα
Θέματα: 3
Απαντήσεις: 526
'Aρεσαν+: 0%
Όποιος ζει μόνος έχει ευκαιρίες.Οι σχέσεις είναι για να δοκιμάζονται οι ανθρωποι.Οποιος απογοητευτεί δεν ψάχνει μέχρι να ισιωσει το κορμί από την καμπούρα της αποτυχιας.Αλλά αυτό δεν πετυχαίνει πάντα γιατί από δίπλα σου περνάει και αν δεν απλώσεις το χέρι η το πόδι να σκονταψει ,δεν θα πιαστεί !!!
Αρέσει στα μέλη dimitrisx66, jeyrum
Σελίδα : 1

Η απάντησή σας

Τίτλος :
(Προαιρετικά)
Μεταφορά σε εξέλιξη...
Παρακαλούμε περιμένετε
Επισύναψη αρχείου
1 συνημμένο αρχείο
Υπάρχουν τα παρακάτω προβλήματα:

Δεν έχετε επιλέξει την Kατηγορία του θέματος σας
Δεν έχετε συμπληρώσει τον Τίτλο του θέματος σας
Δεν έχετε συμπληρώσει το Κείμενο του θέματος σας
Η απάντηση σας έχει δημοσιευτεί!
Πιέστε [Εμφάνιση] για να μεταφερθείτε στην απάντησή σας, ή [Νέα Απάντηση] για να συνεχίσετε.
Το θέμα σας έχει αποσταλεί για έγκριση.
Θα δημοσιευτεί μόλις έγκριθεί από την ομάδα διαχείρησης του Sxeseis.gr.
Υπήρξε κάποιο πρόβλημα με την αποστολή του θέματος σας.
Παρακαλούμε δοκιμάστε πάλι. Σε περίπτωση που το πρόβλημα παραμένει παρακαλούμε επικοινωνήστε με την υποστήριξη του Sxeseis.gr.
lastpost