μπορειτε να μου πειτε τι σημαινει <<ζωη>> για σας με 2 φρασεις???
1. Υποχρεωτικά καλή λειτουργία όλων των ζωτικών οργάνων βασική προϋπόθεση για να ζούμε
2.Δρομος και εξέλιξηΑναπνεω, επιβιωνω (με 2 λεξεις αντι φρασεις)
Ενα κομματι γηινου χρονου, με σκοπο την εξελιξη...
,Ενα ποτηρι ειν η ζωη, κ ειναι νερο γεματο, το πινουμε γουλια, γουλια και φτανουμε στον πατο.
Παράθεση:
μια γενικη εννοια του ορου ΖΩΗ
Σχόλιο # 1 από broomstickμπορειτε να μου πειτε τι σημαινει <<ζωη>> για σας με 2 φρασεις???
η μεγαλύτερη μαγεία, το υπέρτατο θαύμα...
που μεχρι να μάθουμε τα κόλπα της, το πώς γίνεται, φιουτ - έχει τελειώσει η παράσταση
μια ειναι ζησε την καθε στιγμη...αυτο
εγω θα πω 3 ...λεξεις...
Ζωή είναι...
Η Ελευθερία έκφρασης και ο Έρωτας...
ενσυναισθησηση τι σημαινει???ετοιμολογικα...
στα υπολοιπα διαφωνω αλλα θα πω την γνωμη μου αργοτερα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από squirrel1968εγω θα πω 3 ...λεξεις...
δημιουργικοτητα,ενσυναισθηση,επιτευξη στοχων.
Εν- συναίσθηση, μπαίνω στο συναίσθημα του άλλου,
μπαίνω στα παπούτσια του και προσπαθώ να καταλάβω πως αισθάνεται.
Καλύφθηκες;
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από broomstickενσυναισθησηση τι σημαινει???ετοιμολογικα...
Ενσυναισθηση σημαινει να μπορούμε να αισθανθούμε κ να αντιληφθούμε τα συναισθήματα,τις σκεψεις ,
την συμπεριφορα κ τα κινητρα των άλλων να κατανοουμε δηλ. τον τροπο σκεψης τους.
.Έχοντας ενσυναίσθηση γίνεσαι πιο γενναιοδωρος κ ενδιαφέρεσαι για την ευημερία των άλλων ,
διατηρείς καλύτερες σχέσεις ,βελτιώνεις τις ηγετικές σου ικανότητες (γιατι μπαινεις στην θεση του αλλου)
κ η επικοινωνία σου είναι πιο αποτελεσματική.
Διαβαθμίζεται σε τρια επίπεδα
στο πρώτο ...να διαβαζεις τα συναισθήματα των άλλων
στο δεύτερο ...να μπορεις να αισθανεσαι κ να αντιδρας στα συναισθηματα ή στους προβληματισμους δίχως να κρινεις
κ στο τρίτο ...να κατανοεις τον προβληματισμό κ την ανησυχια που υπαρχει πισω απο τα συναισθηματα του
Βεβαια χρειάζεται κ η αποστασιοποιηση στην διαδικασία αυτη για να μην βυθιστεις στο συναισθημα του συνομιλητη σου.
Δεν εχει καμμια σχεση με τον ορο συμπονοια..γιατι δεν ταυτιζεσαι με τον άλλον .
Επικοινωνείς με το σεβασμο ,την αποδοχη,την κατανοηση , κ δεν χρειάζεται να δωσεις λύση στο προβλημα
του αλλά να είσαι ενεργος ακροατης διπλα του .
. προκειται για μια βαθιά επικοινωνιακή διαδικασία..
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από broomstickενσυναισθησηση τι σημαινει???ετοιμολογικα...
Τελικα η ΖΩΗ τρια γραμματα..
https://www.youtube.com/watch?v=6sPVMUdd8Y8
Μια πιο λιμανιωτικη εκφραση του τι ειναι ζωη...μεταφερω μια αποψη
ενος Πειραιωτη ταξιτζη,οταν ημουν 10 χρονων εκει Ακτη Τζελεπη στην Πλατεια Καραισκακη...
"Η ζωη μικρε ειναι ενας κ@@@ς...η τον γ@@@ς η σε χεζει...αποψη και αυτη..."
αν το χωριζες στα τρια θα ηταν το απολυτο...
Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από agapimou11Ζωή είναι...
Η Ελευθερία έκφρασης και ο Έρωτας...
Αν μιλαμε γενικα, ζωη ισον αναπνεω η ξερωγω μεταβολιζω (δε ζουν μονο οι ανθρωποι)...Απο κει και περα ο καθενας δινει το δικο του νοημα (πχ για μενα ζω=σκεφτομαι, μετα ερχονται ολα τα αλλα)
Ομως θεωρω οτι η ζωη δεν εχει αλλο νοημα παρα την υπαρξη της, ειτε ειναι επιβιωση ειτε διαιώνιση...αλλα οκ ο καθε ανθρωπος δινει το δικο του νοημα και συχνα μας χρειαζεται και ενας σκοπος
Ααα ειμαι εκτος θεματος γμτ... Δεν εδωσα 2 φρασεις μονο
Παράθεση:
μια γενικη εννοια του ορου ΖΩΗ
Σχόλιο # 1 από broomstickμπορειτε να μου πειτε τι σημαινει <<ζωη>> για σας με 2 φρασεις???
Να θυμάσαι τον θάνατο, να τον αναγνωρίζεις όταν τον συναντάς και να μην τον επιλέγεις..
Ζωή; ... φαντάζομαι εννοεις την ανθρώπινη ε;
Πάντως έχω την αίσθηση ότι αποδίδουμε στην ενσυναισθηση και καποια θετικα χαρακτηριστικα που δεν πανε αναγκαστικα παρεα με αυτην
Πχ Ενσυναισθηση εχουν και πολυ αναπτυγμένη μαλιστα και οι χειριστικοι ανθρωποι, (και μερικοι ψυχοπαθεις, πολυ επικίνδυνοι), απλα την χρησιμοποιουν προς οφελος τους
Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από squirrel1968Ενσυναισθηση σημαινει να μπορούμε να αισθανθούμε κ να αντιληφθούμε τα συναισθήματα,τις σκεψεις ,
την συμπεριφορα κ τα κινητρα των άλλων να κατανοουμε δηλ. τον τροπο σκεψης τους.
.Έχοντας ενσυναίσθηση γίνεσαι πιο γενναιοδωρος κ ενδιαφέρεσαι για την ευημερία των άλλων ,
διατηρείς καλύτερες σχέσεις ,βελτιώνεις τις ηγετικές σου ικανότητες (γιατι μπαινεις στην θεση του αλλου)
κ η επικοινωνία σου είναι πιο αποτελεσματική.
Διαβαθμίζεται σε τρια επίπεδα
στο πρώτο ...να διαβαζεις τα συναισθήματα των άλλων
στο δεύτερο ...να μπορεις να αισθανεσαι κ να αντιδρας στα συναισθηματα ή στους προβληματισμους δίχως να κρινεις
κ στο τρίτο ...να κατανοεις τον προβληματισμό κ την ανησυχια που υπαρχει πισω απο τα συναισθηματα του
Βεβαια χρειάζεται κ η αποστασιοποιηση στην διαδικασία αυτη για να μην βυθιστεις στο συναισθημα του συνομιλητη σου.
Δεν εχει καμμια σχεση με τον ορο συμπονοια..γιατι δεν ταυτιζεσαι με τον άλλον .
Επικοινωνείς με το σεβασμο ,την αποδοχη,την κατανοηση , κ δεν χρειάζεται να δωσεις λύση στο προβλημα
του αλλά να είσαι ενεργος ακροατης διπλα του .
. προκειται για μια βαθιά επικοινωνιακή διαδικασία..
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media