Δυο τινα συμβαινουν...
Η ειδες το βιντεο και δεν το καταλαβες...
Η ειδες το βιντεο και την ωρα που το εβλεπες, απλα εψαχνες τι δικαιο-λογιες να δημιουργησεις...
Οσο για το λινκ, δεν μπορω να ψαξω τοσες ωρες να βρω, στο παρατιθεμενο σαιτ το κειμενο...
Μπορεις να βαλεις το λινκ με ακριβως το τι μου συστηνεις να διαβασω?...
Παράθεση:
Σχόλιο # 93 από lamprand
μα εδώ ακούς τα λόγια αυτού στο βιντεο είναι το δικό του συμπέρασμα . ο Χριστός είπε μόνο ότι κανείς δεν ανέβηκε στους ουρανούς . και μετά δέχεται ότι ο Ηλίας κατέβηκε άρα είχε αναλυφθεί . μιλά και για παράδοξο και ο ίδιος . που βλέπει ότι αμφισβητεί τον Μαλαχία και την ΠΔ όταν ο ίδιος ο Χριστός δέχεται όλες τις προφητείες ;
και έχει πει κι όλας ότι εγώ δεν ήρθα για να αλλάξω τις γραφές αλλά να συμπληρώσω ;
κατι άλλο συμβαίνει σ αυτό το παράδοξο που αν έχεις κλειστά αυτιά σαν τον φίλο του βιντεο από την εβραιοφοβία του δεν πρόκειται να βρει !
είναι γνωστό ότι πολλοί Χριστιανοί είναι κατα της ΠΔ. απο το μίσος τους για τους εβραίους .
με ιδεοληψίες τέτοιες δεν πρόκειται να δεις και να λύσεις κανένα παράδοξο . πρέπει να έχεις ελευθερο το πνεύμα !
επίσης πιστευω 'οτι πρέπει να μιλάμε με το ακριβές κείμενο και τις ίδιες λέξεις και συνδεσή τους και με το προηγούμενο λεχθέν .
εδώ υπάρχει το αυθεντικό κείμενο : http://www.myriobiblos.gr/library%20home.htm
να και ένα δείγμα μυστηριακής γραφής :
Τότε προσέρχονται αυτώ οι μαθητα? Ιωννου λέγοντες? Δια τι εμεις και οι Φαρισα?οι νηστευομεν πολλα, οι δε μαθηταί σου ου νηστευουσι; 15 και ε?πεν α?το?ς ο Ιησους , Μη δύνανται οι υιοί του νυμφώνος πενθειν εφ' όσον μετ' αυτων εστιν ο νυμφίος ;
είναι επαρκής η απάντηση του Ιησού στην απορία αυτή των μαθητών του Ιωάννη ; απαντά με ερώτηση !μας βάζει δηλαδή να σκεφτούμε τι να εννοεί άραγε ; γιατί για μένα δεν με καλύπτει κάποιοι να νηστευουν ενώ οι μαυητές Του όχι . βλέπουμε διάκριση μεταξύ μαθητών εδώ . είναι δυνατόν ;είναι αν δεν είναι του ιδίου γένους ! χαχα σας φώτισα τώρα χαχα
βλ. οι μαθηταί του Κυρίου τώρα γίνανε και Υιοί του . χαχα
Στο δις εξαμαρτειν Μπιλυ...εκφραζεται το οτι παντα γινονται καταμετρησεις, προκειμενου να αριθμησουμε τον αριθμο των ανεκτων αμαρτιων...
Στο τρις να υποθεσω ξερεις τι συμβαινει, ετσι?...
Αν δεν μπορεις να επιχειρηματολογησεις-"ανεχτεις" την συζητηση, χαρακτηρισε εαυτον και κανεναν αλλο...
Αυτο σου επιτρεπεται, μ ο ν ο...
Κατανοητο?...
Παράθεση:
Σχόλιο # 96 από VASILIS53Είσαστε όλοι κουφάλες ακατήχητοι. Κάνω χρήση του τελευταίου υπερόπλου που μου απομένει:
ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ!
(Το έχω κλέψει από τον xristo αυτό, να σεβόμαστε και το cλopyright).
Πάω για αποτέφρωση, Θα αποτεφρωθώ ζωντανός, δεν σας αντέχω άλλο!
Παράθεση:
Σχόλιο # 83 από MegalodondasΚαί πού το ξαναδες εσύ στην ζωή ο αδύναμος να κερδίζει βρε Βασίλη?
Όλο τό κατασκεύασμα τής χριστιανικής θρησκείας μπαζει από παντού..
Χειραγώγηση καί έλεγχος τού πλήθους ώστε να μήν ζητάνε απελευθέρωση στο εδώ και τώρα είναι όλα.. Υπομονή αδέρφια κι άγιος ο θεός..Στην άλλη ζωή θα δικαιωθείτε..
Ο Χριστός δεν έχει καμμία σχέση ιστορικά με τον Ιησού ο οποίος ήταν επαναστάτης..
Σαν όλους τούς άλλους εκείνης της εποχής σταυρώθηκε
Με το ζόρι να κερδίζει το καλό πού το είδες στην ζωή,στην φύση τριγύρω?
Ούτε οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της εκκλησίας δεν το ασπάζονται καθότι δυνατοί, ακμαίοι και με off shore εταιρίες
Θρησκεία κομμένη και ραμμένη για τους αδύναμους
Όι δυνατοί ξέρουν τι να κάνουν..
Καί η σκόπευση του αγαθού πού είναι?
Ακόμα να το πετύχουμε?
Πώς να το πετύχουμε?
Εν όψει τού καλού ευνούχισαν εκατομμύρια ελεύθερα μυαλά πού θα μπορούσαν να έχουν πάει την ανθρωπότητα ένα βήμα πιο πέρα
Κατέστησαν ανάπηρες προσωπικότητες καθώς όλο αυτό έχει επηρεάσει τις ψυχές οι οποίες έγιναν ανελεύθερες, μισές, γεμάτες ενοχές για το σωστό και το λάθος.
Νόμους έχουμε μπολικους,δικαιοσυνη μας φτάνει θαρρώ!
Συγγνώμη κιόλας.. Πρόλαβα εγώ? Δευτερόλεπτα μου πήρε..
Θέλεις να βλέπεις την στραβή πλευρά. Οκ. Υπάρχει και άλλη όμως φίλε μου. Αυτήν την πλευρά που περιγράφεις εσύ την αποτάσσομαι και της εναντιόνομαι και εγώ. Είναι δυνατόν αυτούς που ακολουθούν μια θρησκεία να τους έχουμε όλους για άβουλα πλάσματα; σκοταδιστές ή ξέρω και εγώ τι άλλο; Δεν μας προβληματίζει τι βρίσκει αυτός ο άνθρωπος που φαίνεται σοβαρός (δεν λέω για μένα αλλά κάποιον σοβαρό θα ξέρεις) και ακολουθεί αυτό το δρόμο;
Εστιάζεις στην σκοτεινή πλευρά μόνο. Αν ψάξεις ίσως αρχίσεις να βρίσκεις και περισσότερο να νιώσεις και καλά πράγματα.
Οι ευνουχισμένοι το τραβάει η όρεξή τους να ευνουχιστούν. Δεν τους ευνουχίζει η θρησκεία από την στιγμή που τους αρέσει η τους βολεύει ο ευνουχισμός θα βρουν τον κατάλληλο ευνουχιστή.
Παράθεση:
Σχόλιο # 101 από EnikosΔυο τινα συμβαινουν...
Η ειδες το βιντεο και δεν το καταλαβες...
Η ειδες το βιντεο και την ωρα που το εβλεπες, απλα εψαχνες τι δικαιο-λογιες να δημιουργησεις...
Οσο για το λινκ, δεν μπορω να ψαξω τοσες ωρες να βρω, στο παρατιθεμενο σαιτ το κειμενο...
Μπορεις να βαλεις το λινκ με ακριβως το τι μου συστηνεις να διαβασω?...
το λινκ το έβαλα έτσι για όποιον θέλει να βλέπει και να συγκρίνει απ το πρωτότυπο κείμενο .
κατάλαβα γιατί τα έχεις πάρει . δεν είχα τέτοια πρόθεση φίλε . όταν έγραψα πρέπει να δεις δεν είχα εσένα στο μυαλό αλλά τον φίλο του βιντεο και αόριστα για όλους μας . τώρα η γλώσσα λανθάνει καμμιά φορά .
Δεν μπορω να διαβασω-κατανοησω ακριβως τις γραφες, στα Αρχαια Ελληνικα...
Υπαρχει καποιος συμμετεχων που μπορει αραγε?...
Παράθεση:
Σχόλιο # 99 από lamprand
δεν σε καταλαβαίνω ποιο κείμενο ; αα θα πας Αγία γραφή και εκεί έχει Π και Ν διαθήκη στα αρχαία .
υποθέτω πως κατάλαβα τώρα χαχα
Οχι, οχι Λαμπρο!...
Δεν τα εχω παρει καθολου...
Ψαχνω να βρω τι γινεται σε αυτη την κουβεντα...
Υπομονετικα...ακομα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 105 από lamprand
το λινκ το έβαλα έτσι για όποιον θέλει να βλέπει και να συγκρίνει απ το πρωτότυπο κείμενο .
κατάλαβα γιατί τα έχεις πάρει . δεν είχα τέτοια πρόθεση φίλε . όταν έγραψα πρέπει να δεις δεν είχα εσένα στο μυαλό αλλά τον φίλο του βιντεο και αόριστα για όλους μας . τώρα η γλώσσα λανθάνει καμμιά φορά .
Είναι γεγονός πως ο Ωριγένης στα συγγράμματά του παρουσιάζεται αντιφατικός σχετικά με τη μετενσάρκωση.
Παράθεση:
Σχόλιο # 95 από lamprand
κατι έλεγες για τις επιθυμίες σουρία μου . μήπως αυτό επιθυμείς να λέει ; εγω αδυνατώ να πιστεψω σε κάτι που δεν το έχω δει και δεν το ξέρω και το θεωρώ και τρελό .
Παράθεση:
Σχόλιο # 103 από EnikosΣτο δις εξαμαρτειν Μπιλυ...εκφραζεται το οτι παντα γινονται καταμετρησεις, προκειμενου να αριθμησουμε τον αριθμο των ανεκτων αμαρτιων...
Στο τρις να υποθεσω ξερεις τι συμβαινει, ετσι?...
Αν δεν μπορεις να επιχειρηματολογησεις-"ανεχτεις" την συζητηση, χαρακτηρισε εαυτον και κανεναν αλλο...
Αυτο σου επιτρεπεται, μ ο ν ο...
Κατανοητο?...
Δεν είναι δυνατόν να μην διέκρυνες την πλάκα. Είπα να το ελαφρύνω λίγο γιατί το πάμε πολύ βαρειά.
Τι να πω τώρα. Ξέρω γω. Δεν λέω τίποτα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 85 από agrotis53Η προγονική κοιτίδα όλων των ανθρώπων που ζουν σήμερα, υπήρξε μια περιοχή νότια του ποταμού Ζαμβέζη της Αφρικής, στη βόρεια Μποτσουάνα, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.
Οι ανατομικά σύγχρονοι άνθρωποι (Homo sapiens) εμφανίσθηκαν στην Αφρική πριν από περίπου 200.000 χρόνια, όμως έως τώρα παρέμενε ασαφές και αντικείμενο διαμάχης πού ακριβώς αυτό συνέβη. Δύο είναι οι βασικές υποψήφιες περιοχές για την κοιτίδα της ανθρωπότητας: η ανατολική Αφρική (με βάση κυρίως τα απολιθώματα που έχουν ανακαλυφθεί) και η νότια Αφρική (με βάση κυρίως τις γενετικές αναλύσεις). Η νέα μελέτη ενισχύει τη δεύτερη άποψη.
Οι ερευνητές από την Αυστραλία, τη Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Κορέα, με επικεφαλής την καθηγήτρια Βανέσα Χέις του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών Garvan και του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature, συνέλεξαν δείγματα αίματος από την Αφρική και συνδύασαν γενετικά, εθνογλωσσολογικά, παλαιογεωγραφικά και παλαιοκλιματολογικά δεδομένα. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο «ιδρυτικός» πληθυσμός όλων των σύγχρονων ανθρώπων αναδύθηκε πιθανότατα στη νότια Αφρική, στην περιοχή Μακγκντικγάντι-Οκαβάνγκο.Σήμερα αυτή η περιοχή στη βόρεια Μποτσουάνα κυριαρχείται από ερήμους και αλυκές, αλλά κάποτε φιλοξενούσε μια τεράστια λίμνη, διπλάσια σε μέγεθος από τη σημερινή αφρικανική λίμνη Βικτώρια.
Πριν από περίπου 200.000 χρόνια η αρχαία εκείνη λίμνη άρχισε να διασπάται, δημιουργώντας έναν απέραντο υγροβιότοπο.Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, οι πρόγονοι του ανθρώπου εγκαταστάθηκαν σε εκείνη την υγρή και καταπράσινη περιοχή, μένοντας εκεί για τουλάχιστον 70.000 χρόνια, έως ότου το κλίμα της Αφρικής άλλαξε (πιθανώς λόγω μεταβολής στον άξονα περιστροφής της Γης) και έπρεπε να μεταναστεύσουν ξανά. Καθώς είχαν διαμορφωθεί πράσινοι «διάδρομοι» στις περιοχές που περιέβαλαν τη λίμνη, οι πρώτοι εκείνοι ανθρώπινοι πληθυσμοί, πριν από 110.000 έως 130.000 χρόνια, μετακινήθηκαν αρχικά προς τα βορειοανατολικά και στη συνέχεια προς τα βορειοδυτικά, ενώ μια άλλη ομάδα παρέμεινε στην «πατρίδα» της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή Καλαχάρι.
Οι πρώτες εκείνες μετακινήσεις προς τα βόρεια και στα ενδότερα της Αφρικής άνοιξαν το δρόμο για τις κατοπινές μεταναστεύσεις ακόμη πιο βόρεια και τελικά για την «έξοδο» του Homo sapiens από την Αφρική προς την Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.
Πηγή: ΑΠΕ
και γιατί πρέπει να είναι μια η κοιτίδα ή ο τόπος γεννησης του ανθρώπινου είδους ; γιατί δεν μπορεί να γεννήσει η γη απο πολλά μέρη ;
απλά αγαπητέ η επιστήμη προσπαθεί να επιβεβαιώσει την αντίληψη της θρησκείας των επιγόνων ότι ένας ήταν ο Αδαμ και μια η Ευα ;
τα κείμενα χρίζουν άλλης ερμηνείας πλέον για μένα . ακου να δεις τι λέει στην γέννεση όταν κατά την εκτη μέρα τέλειωσε ο Θεος την δημιουργία απο τότε ξεκουράζεται πλέον . είμαστε στην εβδόμη μέρα αλλά η δημιουργία συνεχίζει .
http://www.myriobiblos.gr/bible/ot/chapter.asp?book=1&page=2
εδώ θα δεις κάτι περίεργα που μπορεί να σε οδηγήσουν σε άλλη αντίληψη . διαβάστε προσεκτικά τις πρώτες γραμμές .
Απίστευτο μου φαίνεται. "Δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω" Απίστευτο!!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 106 από EnikosΔεν μπορω να διαβασω-κατανοησω ακριβως τις γραφες, στα Αρχαια Ελληνικα...
Υπαρχει καποιος συμμετεχων που μπορει αραγε?...
ούτε γω φίλε πολυκαταλαβαίνω αλλά έβαζα λεξικά κάτω γραμματική συντακτικό κ.α. μιλάμε για πολύ χρόνο και ζούρλια . αλλά είμαι ευτυχής
Παράθεση:
Σχόλιο # 113 από VASILIS53Απίστευτο μου φαίνεται. "Δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω" Απίστευτο!!!
δεν μας κατατοπίζεις φιλε Βασίλη τι σου φαίνεται απίστευτο ;
Παράθεση:
Σχόλιο # 110 από Sourya
Ωχου, ωχου μ εσκασες. Αμα θελεις να το δεις με τα ματακια σου ...( Λουκα κεφ. α, στ 17). Αντε μπας και συνενοηθουμε καμια φορα
ε ναι καλή μου γλωσσού αυτό λέω και γω ο Ιωάννης παρελεύσεται εν πνευματι αγίω και εν δυνάμη Ηλίου !
τι δηλαδή δεν λέει τον Ηλιο τον ζωοδότη ; ποιον λέει τότε ;
Παρτο αλλιως Λαμπρουκο ,το πας κατα βραχια μερια.
Παράθεση:
Σχόλιο # 116 από lamprand
ε ναι καλή μου γλωσσού
αυτό λέω και γω ο Ιωάννης παρελεύσεται εν πνευματι αγίω και εν δυνάμη Ηλίου !
τι δηλαδή δεν λέει τον Ηλιο τον ζωοδότη ; ποιον λέει τότε ;
Παράθεση:
Σχόλιο # 117 από eva-1982
Κοιτάξτε lamprand... όταν μπλέκεται η επιστήμη με τις υποκειμενικές - και υποκινούμενες - ερμηνείες, τα πράγματα γίνονται όντως περίεργα...
εμ και οι επιστήμονες άνθρωποι είναι θέλουν δε θέλουν θα υποκινούνται απ τις καθεστυκείες αντιλήψεις αρκετοί .
Παράθεση:
Σχόλιο # 118 από SouryaΠαρτο αλλιως Λαμπρουκο ,το πας κατα βραχια μερια
.
να να
και σύ
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media