και εμείς οι ...εραστές της περιπέτειας
πολυ καλο ! μονο μην μεινουμε σαν εραστες μονο στην περιπετεια ...
Παράθεση:
Ταξιδεύοντας.Θα πρότεινα να ανταλλάξουμε εμπειρίες πάνω σε ταξίδια.Κάποιοι από μας, έχουν μεγάλο όνειρο να πραγματοποιήσουν κάποιο(α) ταξίδι(α). Θα έλεγα λοιπόν, να εκφράσουμε τις απορίες μας και να αλληλοβοηθηθούμε, για να μπορέσουμε και εμείς οι ...εραστές της περιπέτειας, με λίγα χρήματα και με ασφάλεια να ζήσουμε το όνειρό μας.
Σχόλιο # 1 από Paralia48
Ζητάμε από σας, τους πιο ταξιδεμένους,τα φώτα σας
δεν ανατρέχεις στα ντοκιμαντέρ της Μάγιας Τσόκλη?
Έχει φθάσει μέχρι εκεί.Στα νησια που θελει να ταξιδεψει η Madame Paralie μονο με εμπορικο πλοιο τζενεραλαδικο με κρενια μπορεις να φτασεις .
Ασ'πουμε ενα παραδειγμα για να καταλαβουν το πνευμα της Paralie ,αυτοι που το μεγαλυτερο ταξιδι της ζωης τους ηταν στα Παλουκια της Σαλαμινας με εκδρομη του Δημου.Howland Island .Ενα μικρο νησι που βρισκεται στο κεντρο του Ειρηνικου 1.700 ν.μ. νοτιοδυτικα της Χονολουλου στη μεση ακριβως μεταξυ Χαβαης και Αυστραλιας .Οταν η Amelia Earhart απογειωθηκε απο τη Νεα Γουινεα ( το αγαπημενο νησι της Madame Paralie ) για το τελευταιο σκελος του γυρου του κοσμου ,σ'αυτο το νησι θα εκανε τον τελευταιο σταθμο για ανεφοδιασμο καυσιμων .Μαλιστα το Αμερικανικο ναυτικο ειχε στειλει το USCGC Itaska να της παρεχει ραδιοβοηθηματα να προσγειωθει . Εγω δεν εχω παει...ακομη ...αλλα απο οσα εχω διαβασει και θυμαμαι, πολλα απο αυτα τα νησια θα σε εκπλήξουν για το ποσο ..."δυτικα" ειναι... Αμερικανοφερνουν η ειναι εντελως αμερικανικά κλπκλπ πχ Γκουάμ, μαρσαλ (αποθήκες αποβλήτων) κλπκλπ
Ε τι στο καλο ενα ποδηλατο θα το βρεις να το νοικιάσεις ...αν το νησι ειναι αρκετα μεγαλο για να χρειαζεσαι ποδηλατο
Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από Paralia48
και ξεκινώ πρώτη τις απορίες μου:
Έχει ταξιδέψει κανείς σε νησιά του νότιου ειρηνικού;
Ήθελα να ρωτήσω, με τι μεταφορικό μέσο μπορεί κανείς να μετακινηθεί με ασφάλεια; Τα νησιά είναι μικρά και με ποδήλατο σε τρεις ώρες το γυρίζεις.Υπάρχει όμως η δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου;Πώς αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τους τουρίστες;
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από MiltosRNLI1930Στα νησια που θελει να ταξιδεψει η Madame Paralie μονο με εμπορικο πλοιο τζενεραλαδικο με κρενια μπορεις να φτασεις .
Ασ'πουμε ενα παραδειγμα για να καταλαβουν το πνευμα της Paralie ,αυτοι που το μεγαλυτερο ταξιδι της ζωης τους ηταν στα Παλουκια της Σαλαμινας με εκδρομη του Δημου.Howland Island .Ενα μικρο νησι που βρισκεται στο κεντρο του Ειρηνικου 1.700 ν.μ. νοτιοδυτικα της Χονολουλου στη μεση ακριβως μεταξυ Χαβαης και Αυστραλιας .Οταν η Amelia Earhart απογειωθηκε απο τη Νεα Γουινεα ( το αγαπημενο νησι της Madame Paralie ) για το τελευταιο σκελος του γυρου του κοσμου ,σ'αυτο το νησι θα εκανε τον τελευταιο σταθμο για ανεφοδιασμο καυσιμων .Μαλιστα το Αμερικανικο ναυτικο ειχε στειλει το USCGC Itaska να της παρεχει ραδιοβοηθηματα να προσγειωθει .
από σένα Μίλτο περιμένω απαντήσεις, Δε με πήρες μαζί sou στη Νέα Γουινέα, θα οργανώσω μόνη.
Στο μεταξύ, δε φαντάζεστε πόσοι <<βαρεμένοι>> υπάρχουν που ταξιδεύουν σε κείνα τα νησιά! Και όλοι προσπαθούν με λίγα χρήματα. Φτηνές πανσιόν φουλ!
Άσε που είναιτης μόδας οι γάμοι με ξηπόλητο το ζευγάρι πάνω στη λευκή άμμο (Megan Fox style)
Μίλτο , μημου πεις ότι ξέρεις κάποιον που έχειπατήσει τοπόδιτου στο Howland island! Ερημονήσι είναι, Ούτε ένα σπίτι δε βλέπω
σε τόσο έρημα μέρη δε θα πάω. Εκεί δε χρειάζονται ταξιδιωτικές οδηγίες,απλά οδηγίες για επιβίωση!
Πώς δεν το είχαν ανακαλύψει τότε την περίοδο της δικτατορίας,να στείλουν τους αντικαθεστωτικούς.
Ο Αηστράτης είναι πέντε αστέρων ξενοδοχείο μπροστά του
Για να εμπλουτισω τις γνωσεις σου και να διαβασεις για την Amelia !!
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από Paralia48Μίλτο , μημου πεις ότι ξέρεις κάποιον που έχειπατήσει τοπόδιτου στο Howland island! Ερημονήσι είναι, Ούτε ένα σπίτι δε βλέπω
Παράθεση:
Σχόλιο # 13 από anassa_Μπράβο Παραλι που το μοιραζεσαι !!!
Ίσως κάποτε παω κ γω σε εξωτικά κ μακρινά μέρη!!!
Να πω κι εγώ;
Εχω χαρά που αύριο πετάω για Μάλμε στη Σουηδία για δουλειά βέβαια...θα μεινω δίπλα όμως στη Δανία, Κοπεγχάγη ... 7 μερουλες οι 2 μόνο δουλειά...
Θα γράψω εντυπώσεις οταν γυρίσω.
τέλεια!
Δεν έχω πάει.Βγάλε καμια φωτογραφία να μας δείξεις
Παράθεση:
Σχόλιο # 13 από anassa_Μπράβο Παραλι που το μοιραζεσαι !!!
Ίσως κάποτε παω κ γω σε εξωτικά κ μακρινά μέρη!!!
Να πω κι εγώ;
Εχω χαρά που αύριο πετάω για Μάλμε στη Σουηδία για δουλειά βέβαια...θα μεινω δίπλα όμως στη Δανία, Κοπεγχάγη ... 7 μερουλες οι 2 μόνο δουλειά...
Θα γράψω εντυπώσεις οταν γυρίσω.
Ζακετα να παρεις
Αντε καλε που θα πας εκει, εχει κανιβαλους και αν γλιτωσεις απ αυτους εχει και καρχαριες.Ασε δε και τους σεισμουςΠροσοχη στις αμουδιες.. ξεφυτρωνουν καβουρια
Απ οσα νησια εχω παει σαν την Ροδο κανενα, φυσικα και την Θασο, θα πεσει να με πλακωσει
Παραλειψις, το 80% καπνιζουν
Μπράβο βρε Παραλί,
με έβγαλες κι από τον κόπο να ανοίγω καινούριο θέμα.
Λοιπόν, παίδες, μπέσα τώρα.
Κανένα καλό σουπάδικο πού παίζει στο Παρίσι;
Πολλα, τα περισσοτερα Ασιατικα η βιγκαν, αν ενδιαφερεσαι να σου πω.
Για δώκε κανένα βίγκαν, και βλέπουμε.
Θένκς
Μερσί
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media