Φοβάμαι Ενικέ, πως έχεις πολύ δίκιο.
Ψάχνουμε σταγόνες στον ωκεανό, για να έχουμε εμείς καθαρή τη συνείδησή μας. Έστω κι αυτές τις σταγόνες μπορούμε να τις ελαττωσουμε πάντως. Το θέμα με τη Λουφτβάφε θα το ψαξω.
Αλλά είναι ένα παιχνίδι της γατας με το ποντίκι. Μας κρύβονται οι μεγάλοι ρυπαντές. Μας αναγκάζουν να γίνουμε βιγκαν, οι κυβερνησεις τους καλύπτουν, κάνουν τις πάπιες. (πχ φολξβάγκεν , GEW και πόσοι που θα βγουν σιγά σιγά)
Και λες να είναι οι μονοι;
Δηλαδή λες Ενικέ, μπορώ να κάνω το ταξιδάκι μου;
Πάντως δεν μπορείς να το παίζεις οικολόγος, όπως εγώ και να λες, η μεγαλη λουφτβάφε ρυπαίνει χειρότερα. Καθένας έχει την ευθύνη του.
Χιλια
Ισχυει σε διαφορες περιστασεις...οι δικαιολογιες τυπου «οι αλλοι κανουν χειροτερα» δεν μου επιτρεπει η γλωσσα μου να πω τι ειναι ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 181 από Paralia48Πάντως δεν μπορείς να το παίζεις οικολόγος, όπως εγώ και να λες, η μεγαλη λουφτβάφε ρυπαίνει χειρότερα. Καθένας έχει την ευθύνη του.
για τη λουφτβαφε πού βρηκες πληροφορίες; Έψαξα, δε βρηκα τίποτα. Μη βάλεις λινκ, δε μπορείς, πες την εφημερίδα, θα το ψάξω.
Το ξερω παρα πολλα χρονια, απο συζητησεις με Γερμανους συναδελφους...
Οτι με την ληξη του ΒΠΠ, απλα αλλαξε ονομα και εγινε Λουφτχανσα.
Και δεν το λεω επειδη βρισκω κατι κακο σε αυτο. Απλα το λεω σκωπτικα επειδη αντιπροσωπευει την ιστορια των "φιλων" Γερμανων η οποια δεν κρυβεται με καινουργια βαφτισια...
Αλλα και περα απο αυτη την "οικολογικη ευαισθησια" της Γερμανικης Λουφτβαφε, για την χρηση των βιοκαυσιμων, να σε πληροφορησω οτι οι ανα την Ασια επενδυσεις των Γερμανων, ειναι αποκλειστικα υπευθυνες για την κατακορυφη αυξηση της ατμοσφαιρικης ρυπανσης οπου..."επενδυσαν"...
Και "επενδυσαν" αποκλειστικα σε μερη οπου η ατμοσφαιρικη ρυπανση ηταν-ειναι μια αγνωστη φραση...
Βλεπε Σαγκαη, ισως η πιο ατμοσφαιρικα μολυσμενη πολη του πλανητη...Μα τι δουλειες δεν εχουν ανοιξει εκει οι πολιτισμενοι Ευρωπαιοι, μολυνοντας τον συμπαντα κοσμο!!!...
Τι να λεμε τωρα εμεις...να παμε να κλεισουμε την Μερτσεντες της Σαγκαης, να σε παραδεχτω!!!
Ασε με τωρα, με τις δρασεις του κουβεντολογιου!!!...
Παράθεση:
Σχόλιο # 183 από Paralia48για τη λουφτβαφε πού βρηκες πληροφορίες; Έψαξα, δε βρηκα τίποτα. Μη βάλεις λινκ, δε μπορείς, πες την εφημερίδα, θα το ψάξω.
σκεφτόμουν χθες τον εξής παραλληλισμό.
Η μητέρα μας, η φύση, είναι βαριά άρρωστη. Την έχουμε στο νοσοκομείο. Εκεί όλοι προσπαθούν να την ξεκάνουν. Της βάζουν δηλητήριο στα φάρμακα, δεν της κάνουν θεραπεία όπως πρέπει, αποσιωπούν τις προσπάθειες εξόντωσής της. Πας εσύ, ως παιδί της στο νοσοκομείο και τη βλέπεις σ αυτή την κατάσταση και της ρίχνεις έξτρα σφαλιάρες, λέγοντας, < εδώ οι γιατροί την δολοφονούν με ιατρικά μέσα, οι σφαλιαρίτσες την μάραναν;> . Δε νομίζω να το έκανε κανείς στη μάνα του αυτό
Παράθεση:
Σχόλιο # 184 από EnikosΤο ξερω παρα πολλα χρονια, απο συζητησεις με Γερμανους συναδελφους...
Οτι με την ληξη του ΒΠΠ, απλα αλλαξε ονομα και εγινε Λουφτχανσα.
Και δεν το λεω επειδη βρισκω κατι κακο σε αυτο. Απλα το λεω σκωπτικα επειδη αντιπροσωπευει την ιστορια των "φιλων" Γερμανων η οποια δεν κρυβεται με καινουργια βαφτισια...
Αλλα και περα απο αυτη την "οικολογικη ευαισθησια" της Γερμανικης Λουφτβαφε, για την χρηση των βιοκαυσιμων, να σε πληροφορησω οτι οι ανα την Ασια επενδυσεις των Γερμανων, ειναι αποκλειστικα υπευθυνες για την κατακορυφη αυξηση της ατμοσφαιρικης ρυπανσης οπου..."επενδυσαν"...
Και "επενδυσαν" αποκλειστικα σε μερη οπου η ατμοσφαιρικη ρυπανση ηταν-ειναι μια αγνωστη φραση...
Βλεπε Σαγκαη, ισως η πιο ατμοσφαιρικα μολυσμενη πολη του πλανητη...Μα τι δουλειες δεν εχουν ανοιξει εκει οι πολιτισμενοι Ευρωπαιοι, μολυνοντας τον συμπαντα κοσμο!!!...
Τι να λεμε τωρα εμεις...να παμε να κλεισουμε την Μερτσεντες της Σαγκαης, να σε παραδεχτω!!!
Ασε με τωρα, με τις δρασεις του κουβεντολογιου!!!...
δεν αμφιβάλλω ότι οι ...πολιτισμένοι λαοί επιβαρύνουν τον κοινό μας πλανήτη, επιβαρύνοντας τις πιο ... απείραχτες οικολογικά περιοχές. Κάθε τόσο, διάφορα σκάνδαλα ξεσπούν. Μπορείτε να στέλνετε μηνυματα σε οικολογικές οργανώσεις , σε εφημερίδες, μήπως και ιδρώσει κανενός τ αυτί του
Και χτες έλεγε για τις γαλλικές τράπεζες που έδωσαν τεράστια δάνεια σε εταιρείες παραγωγής <<βρώμικής>> ενέργειας και τώρα με την ενεργειακή στροφή θα πάθουν ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ και πιέζουν τη γαλλική κυβέρνηση και την Ευρώπη, να σταματησει τις ενεργειακές <<μαγκιές>>
Η μητερα μας η φυση, δεν ειναι βαρεια αρρωστη...
Βρισκεται στο σταδιο που αντι-δρα και ολοι βλεπουμε τα πρωιμα ακομα αποτελεσματα, αυτης της αντιδρασης...
Δεν ειναι κανενας Θεος που "εκδικηθηκε" στην Μαντρα οσους πνιγηκαν πι χι...
Οχι...
Απλα ειπε..."κοιτα τι θα παθαινεις αν δεν βαλεις μυαλο και συνεχισεις με ενοχλεις"...
Και οσο παει, δεν θα στελνει καν στις εντατικες αυτον που πραγματι νοσει ασχημα απο τις αντιδρασεις της...τον ανθρωπο...
Καποια στιγμη θα τον εξοντωσει πληρως, ως αμυνα της να επιζησει και να ξαναδημιουργησει...
Ειναι τοσο απλο γι' αυτην και ειμαστε τοσο αποτυχημενοι εμεις!!!...
Παράθεση:
Σχόλιο # 185 από Paralia48σκεφτόμουν χθες τον εξής παραλληλισμό.
Η μητέρα μας, η φύση, είναι βαριά άρρωστη. Την έχουμε στο νοσοκομείο. Εκεί όλοι προσπαθούν να την ξεκάνουν. Της βάζουν δηλητήριο στα φάρμακα, δεν της κάνουν θεραπεία όπως πρέπει, αποσιωπούν τις προσπάθειες εξόντωσής της. Πας εσύ, ως παιδί της στο νοσοκομείο και τη βλέπεις σ αυτή την κατάσταση και της ρίχνεις έξτρα σφαλιάρες, λέγοντας, < εδώ οι γιατροί την δολοφονούν με ιατρικά μέσα, οι σφαλιαρίτσες την μάραναν;> . Δε νομίζω να το έκανε κανείς στη μάνα του αυτό
Ολα αυτα ειναι ρομαντισμοι, τους οποιους καναμε απο την δεκαετια του 70 κιολας...
Τα αποτελεσματα των "ευηκοων"...ζουμε σημερα...
Το συμπαν δημιουργησε την Γη και ο Θεος τον...ΣΚΑΙ...
Τι να λεμε τωρα...τα ειδαμε τα χαλια μας, απο πολυ παλια...
Παράθεση:
Σχόλιο # 186 από Paralia48
Μπορείτε να στέλνετε μηνυματα σε οικολογικές οργανώσεις , σε εφημερίδες, μήπως και ιδρώσει κανενός τ αυτί του
συγνώμη αν το θεωρείτε ασχετο αλλα θα ηθελα να μου πείτε τη γνωμη σας για αυτό
εμένα δεν το παίζει ο υπολογιστής, λέει δεν είναι διαθέσιμο
Στο μεταξύ για τη λουφτβαφε δεν έχω βρει τίποτα αντιοικολογικό, για το οποίο μπορύμε να την καταγγείλουμε. Ενικέ, στείλε πηγές. Δεν μπορώ να γράψω: οι φίλοι του Ενικού το λένε. Όχι ότι εγώ δεν το πιστεύω, ξέρω, τι καλά κουκουλώνονται τα οικολογικά εγκλήματα, αλλά για να στείλω στη greenpeace πρέπει να έχω κάποιο στοιχείο
Παράθεση:
Https://www.youtube.com/watch?v=s48zzexnnxy
Σχόλιο # 189 από nikosla1990συγνώμη αν το θεωρείτε ασχετο αλλα θα ηθελα να μου πείτε τη γνωμη σας για αυτό
σπυρίδων παγκόσμια κατηφόρα στο youtube
Παράθεση:
Σχόλιο # 190 από Paralia48
εμένα δεν το παίζει ο υπολογιστής, λέει δεν είναι διαθέσιμο
Στο μεταξύ για τη λουφτβαφε δεν έχω βρει τίποτα αντιοικολογικό, για το οποίο μπορύμε να την καταγγείλουμε. Ενικέ, στείλε πηγές. Δεν μπορώ να γράψω: οι φίλοι του Ενικού το λένε. Όχι ότι εγώ δεν το πιστεύω, ξέρω, τι καλά κουκουλώνονται τα οικολογικά εγκλήματα, αλλά για να στείλω στη greenpeace πρέπει να έχω κάποιο στοιχείο
ακουσε το και πες μου
Τι θα καταγγειλεις...γιατι της αλλαξαν ονομα?...
Δικαιωμα τους ειναι...
Γκουγκλαρησε βιοκαυσιμα και θα βρεις τι αντιοικολογικο κανει η Λουφτβαφε...
Και ταραξε τους στα ...ποστ...
Θα διορθωθουν μολις γινει...ντορος στο σχεσεις...
Παράθεση:
Σχόλιο # 190 από Paralia48εμένα δεν το παίζει ο υπολογιστής, λέει δεν είναι διαθέσιμο
Ευτυχως ομως...
καιρό έχουμε να ταξιδέψουμε...
Εχθες λοιπόν άκουσα για ένα <<μυστικό νησί>>. Ούτε ο Μίλτος μάλλον θα το ξέρει, ούτε ο Ενικός , υποπτεύομαι. (το γράφω για να τους τσιγκλίσω λίγο να πουν κάτι). Λέγεται Mustique βρίσκεται στην Καραϊβική ανήκει στις Γρεναδίνες, νομίζω στο Trinidad Tobago . Αυτό ήταν ιδιωτικό νησί. Στην Καραϊβική έχει κάμποσα ιδιωτικα νησάκια, που αγόραζαν κάποτε οι ζάπλουτοι αμερικάνοι και καναδοί. Σ αυτό το νησί δεν έχει ξενοδοχεία, δεν επιτρεπονται τουρίστες. Πρέπει να το ξέρεις για να πας. Δεν απαγορεύεται να πας με ιδιωτικό σκάφος, αλλά δεν έχει οργανωμένο τουρισμό, δεν έχει κανονική ζωή, πόλεις, σχολεία κλπ Εχει μόνο ιδιώκτητα εξοχικά, βίλες, κλαμπ για να διασκεδάζουν οι πλούσιοι. Εκεί ζουν ορισμένοι ζάπλουτοι, έχουν ιδιωτικά σκάφη για να πηγαινοέρχονται, πηγαίνουν ζευγάρια διάσημων, διότι είναι μια <<ζώνη ελεύθερη από παπαράτσι>>.
Χα, ανακάλυψα ότι έχει ένα ξενοδοχείο , με 620 τη βραδιά! Το νησί πουλήθηκε σε μετοχές.
Τι σας λέω, τωρα σαν <<ακτιβίστρια>> τέτοια χλιδάτα μέρη...εμ έλα ντε... Για να το ανακαλύψετε, όσοι από σας έχετε σκάφος, να πάτε να το βρείτε, από περιέργεια να δείτε ένα νησί δίχως μαζικό τουρισμό.
Είναι ανεξάρτητη χώρα λέει :Τρινιντάντ και ΤομπάγκοΧώρα στην ΚαραϊβικήΗ Δημοκρατία Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι μια νησιωτική χώρα στη νότια Καραϊβική Θάλασσα, που βρίσκεται 13 ναυτικά μίλια από τις βορειοανατολικές ακτές της Βενεζουέλας
Σε αυτά να πας Παραλί:
Παράθεση:
Σχόλιο # 198 από HeptamerΣε αυτά να πας Παραλί:
- Νήσοι Πίτκαιρν
- Νήσος Μανγκαρέβα
ευχαριστούμε.
Το πρώτο είναι κάτι ερημονησια, ή κάνω λάθος;
Το Μανγκαρέβα, φάνηκε ενδιαφέρον. Έχεις πάει; Πες μας περιπέτειες!
Aν είχα παει, δε θα είχα γυρίσει!
Παράθεση:
Σχόλιο # 199 από Paralia48
ευχαριστούμε.
Το πρώτο είναι κάτι ερημονησια, ή κάνω λάθος;
Το Μανγκαρέβα, φάνηκε ενδιαφέρον. Έχεις πάει; Πες μας περιπέτειες!
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media