Αναφερομενος στον τυπο του πλοιου φερυ μποουτ ,Μανδαμ ,σας ενημερωνω οτι τα φερυ μποουτ ειναι φτιαγμενα για κοντινες αποστασεις ( πορθμεια ) εχουν δε μικρο βυθισμα για την προσεγγιση σε αβαθη υδατα.
Μαλλον σε φορτηγα πλοια ειδικα διαμορφωμενα να μεταφερουν καινουργη αυτοκινητα ( ορα Χιουνταχαι με σκαρα στην οροφη ) αναφερεσαι.
Παράθεση:
Σχόλιο # 222 από Paralia48
Υπάρχει εδώ μέσα κάποιος που θέλει να γυρίσει τη γη με καράβι;
Βρήκα άκρη! Υπάρχουν ειδικά φράχτερ! Και μιλάμε για κανονικά παραδοσιακά καραβια, φερυ μποτ. Μπορούν να φορτωσουν και αυτοκινητα. Πολλοί θέλουν να γυρίσουν μεγάλες αποστασεις, και δε συμφερει να νοικιάσουν για 6 μήνες πχ.
Όποιος ενδιαφερεται να μου στείλει μηνυμα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 223 από MiltosRNLI1930Αναφερομενος στον τυπο του πλοιου φερυ μποουτ ,Μανδαμ ,σας ενημερωνω οτι τα φερυ μποουτ ειναι φτιαγμενα για κοντινες αποστασεις ( πορθμεια ) εχουν δε μικρο βυθισμα για την προσεγγιση σε αβαθη υδατα.
Μαλλον σε φορτηγα πλοια ειδικα διαμορφωμενα να μεταφερουν καινουργη αυτοκινητα ( ορα Χιουνταχαι με σκαρα στην οροφη ) αναφερεσαι.
Mε αποτελειώσατε κΙΑραταααάδες αχαχαχαχαχαχααχα
Παράθεση:
Σχόλιο # 224 από Enikos
Εκτος απο μπροκερς χυδην φορτιων...στο Νιουπορτ Νιουζ...
Ανοιξαμε και μπραντς πληρωματων, στο γιαχνι σοκακι...
Πληροφοριες εντος...υπευθυνος Κυριος Μιμης...
Αυτος με το μουστακι, δεξια οπως βγαινεις...![]()
Παράθεση:
Σχόλιο # 223 από MiltosRNLI1930Αναφερομενος στον τυπο του πλοιου φερυ μποουτ ,Μανδαμ ,σας ενημερωνω οτι τα φερυ μποουτ ειναι φτιαγμενα για κοντινες αποστασεις ( πορθμεια ) εχουν δε μικρο βυθισμα για την προσεγγιση σε αβαθη υδατα.
μάλλον. Δεν ξέρω πώς τα λένε. Αυτά θα είναι. Πάντως υπάρχουν
Αυτή τη φωτογραφια εχει το διαφημηστικό έντυπο
Εντάξει τώρα; Προφανώς δε θα είναι το Ριο-Αντίριο
Πολυ γουαο...
Oταν πας στη Λ.Δημοκρατιας στο Περαμα ,παραγγελνεις ενα σαντουιτς γιγας με λουκανικα μουσταρδα και πατατα τηγανιτη και ανεβαινεις στην ταρατσα του Μανωλη του Ψαρρου .Οταν κοιταξεις στη ραδα θα δεις πολλα τετοια κονταιινεραδικα .
Παράθεση:
Σχόλιο # 227 από Paralia48Αυτή τη φωτογραφια εχει το διαφημηστικό έντυπο
Εντάξει τώρα; Προφανώς δε θα είναι το Ριο-Αντίριο
Παράθεση:
Eμεις μανταμ
Σχόλιο # 230 από MiltosRNLI1930https://www.youtube.com/watch?v=nD7SA3fqQkg
προτιμαμε αυτα
Παίρνει και επιβάτες ; έρχομαι και μ αυτό!
Και με την ευκαιρία, ξέρετε ποιο είναι το πιο δύσκολο πέρασμα με πλεούμενο σε όλη τη γη; Για πείτε μου.
Είναι ένα πέρασμα που γενικά αποφεύγεται.
Υπάρχουν όμως ιστιοπλόοι που θέλουν οπωσδήποτε να το περάσουν. Είναι ένα είδος ... τιμής, μαγκιάς στον κόσμο των ιστιοπλόων... Έχουν γίνει και πολλά ναυαγια...
Γιια πείτε , για πείτε...
Αφου αποφευγεται, τι το θες...
Για να πας απο κει με το φερι?...
Η με τη σανιδα?...
Παράθεση:
Σχόλιο # 231 από Paralia48
Παράθεση:
Και με την ευκαιρία, ξέρετε ποιο είναι το πιο δύσκολο πέρασμα με πλεούμενο σε όλη τη γη; Για πείτε μου.
Υπάρχουν όμως ιστιοπλόοι που θέλουν οπωσδήποτε να το περάσουν. Είναι ένα είδος ... τιμής, μαγκιάς στον κόσμο των ιστιοπλόων... Έχουν γίνει και πολλά ναυαγια...
και εμεις διαβαζουμε, βρε παιδακι μου, αλλα δεν κανουμε σαν να το εχουμε περασει
πες μας μονο, αν ειναι διαφορετικο απο τα νοτια της νοτιας αμερικης.. για αυτο γνωριζω.
να φρεσκαρουμε τις γνωσεις μας, αν εχουν μπαγιαδεψει
Mπορει να σου εχουν πει για το τριγωνο των Βερμουδων αλλα ειναι ενα παραμυθι για τις χαζο-Αμερικανες
https://www.youtube.com/watch?v=Ya6OO7wFomI
αλλα το σωστο ειναι αυτο !
Παράθεση:
Παράθεση:
Σχόλιο # 234 από MiltosRNLI1930Mπορει να σου εχουν πει για το τριγωνο των Βερμουδων αλλα ειναι ενα παραμυθι για τις χαζο-Αμερικανες
https://www.youtube.com/watch?v=Ya6OO7wFomI
αλλα το σωστο ειναι αυτο !
Το πέρασμα του Μαγγελάνου είναι πιο δύσκολο από το Κέιπ Χορν;
Νόμισα πως εκεί, κοπάζει ο αέρας και όπως έδειξε και το βιντεάκι, υπάρχει απάνεμο μέρος να σταθείς μεχρι να κοπάσει η θύελα, αν σε πιάσει.
Πάντως τα κρουαζιερόπλοια πηγαίνουν από το πέρασμα του Μαγγελάνου, ενω δεν πάνε από το Κέιπ Χορν. Ίσως όμως το κάνουν και γιατί είναι πιο εντυπωσιακό το θέαμα.
Πολύ όμορφο μέρος! Ταξίδι ζωής είναι! Από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη!
οτι αυτα τα πλοια ειναι κατασκευασμενα με προδιαγραφες Χαζοαμερικανων .Ειτε πας στο Lidle η σε αυτα τα καραβια εχεις ακριβως την ιδια αισθηση .Αφου φανε τα χρονια τους στη φαμπρικα και στα χοτελια της Αμερικης και εχουν μαζεψει κουπονια 50 χρονων απο το National Geographic ,Play boy και New York Times τα καταθετουν και αφου αγορασουν εγχρωμα πουκαμισα ,στηθοδεσμους xxx large με ελατηρια ομπρελας και καπελα απο κανναβατσο ,εκει να εισαι να τους δεις οταν ανεβαινουν τον gangway .
Παράθεση:
Σχόλιο # 235 από Paralia48
Μπράβο Φραντσέσκα!
Αυτό ξέρω και γω, ως το Εβερεστ των ιστιοπλόων. Είναι το πέρασμα στο Κέιπ Χορν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, υπάρχει μια επικίνδυνη ιδιαιτερότητα. Σ΄ολόκληρο εκείνο το γεωγραφικό πλάτος δεν υπάρχει στεριά. Έτσι δημιουργείται δυνατό ρεύμα γύρω απ ολόγκληρη τη γη. Επειδή είναι στενό το πέρασμα εκεί, γίνεται ακόμη πιο δυνατό το ρεύμα (οι Φυσικοί θα μας εξηγησουν τους υδροδυναμικούς νομους). Επίσης λόγω των διαφορετικών πιέσεων πάνω από τους δυο ωκεανούς που σμίγουν εκεί, έχουμε μεγάλες διαφορές πιεσης στα στρώματα του αέρα. Τέλος, είμαστε κοντά στην Ανταρκτική, που είναι το πιο κρύο μέρος του πλανήτη.
Όλα αυτά κάνουν το πέρασμα πολύ επικίνδυνο. Ακόμη και μεγάλα καράβια έχουν ναυαγήσει.
Ξέρετε και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα περάσματα;
Έλα καραβοκύρηδες, πείτε μας , λόγια της πλώρης![]()
τι κερδιζω;
δεν αποκλειεται να το εχω διαβασει και εδω, παλια...
ουτε καν θυμαμαι απο πού το ξερω, αλλα μου εχει μεινει αυτο, ως το πιο δυσκολο περασμα..
αλλα ο κος Μιλτος τα ξερει καλυτερα.. αν παρεις υποψη σου το στενο''σπασμενο εδαφος'' και τους δυνατους αερηδες, συν τα υπογεια ρευματα, λογικο ειναι να ''τρακαρουν'' τα καραβια στα βραχια και να γινονται συχνα ναυαγια
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media