Το ονομα Φραντζεσκα μου θυμιζει μια ομορφη αδυνατη Μανταμιτσα που ειχα γνωρισει σε ενα ουζερι στο λιμανι της Συρου .Να ειστε καλα Μανταμ .
Παράθεση:
Σχόλιο # 240 από Francesca_
τι κερδιζω;
δεν αποκλειεται να το εχω διαβασει και εδω, παλια...
ουτε καν θυμαμαι απο πού το ξερω, αλλα μου εχει μεινει αυτο, ως το πιο δυσκολο περασμα..
αλλα ο κος Μιλτος τα ξερει καλυτερα.. αν παρεις υποψη σου το στενο''σπασμενο εδαφος'' και τους δυνατους αερηδες, συν τα υπογεια ρευματα, λογικο ειναι να ''τρακαρουν'' τα καραβια στα βραχια και να γινονται συχνα ναυαγια
Για ποιον ειναι λογικο Κυρια μου...
Εδω ολοκληρος Οζζυ και ανεφωνησε για τον οδηγο...
Εμεις τωρα που ακουμε τον πανικοβλητο και εξιταριζμενο Οζζυ...πρεπει να το...συζητησουμε περαιτερω...
Παράθεση:
Σχόλιο # 240 από Francesca_αν παρεις υποψη σου το στενο''σπασμενο εδαφος'' και τους δυνατους αερηδες, συν τα υπογεια ρευματα, λογικο ειναι να ''τρακαρουν'' τα καραβια στα βραχια και να γινονται συχνα ναυαγια
Παράθεση:
Σχόλιο # 242 από EnikosΓια ποιον ειναι λογικο Κυρια μου...
Εδω ολοκληρος Οζζυ και ανεφωνησε για τον οδηγο...
Εμεις τωρα που ακουμε τον πανικοβλητο και εξιταριζμενο Οζζυ...πρεπει να το...συζητησουμε περαιτερω...
για εμενα τουλαχιστον..
αν και με παρουσιαζουν ορισμενοι, πως εχω χασει την κοινη λογικη μου - (προειδοποιουσα για καποια αλλα ''περασματα καραβιων'' στα νερα μου, που καναν του κεφαλιου τους ''οι καπεταναιοι'' τους και τελικα, κατελιξαν σε ναυαγια στα βραχια μου) - ηταν και ειναι παρων
σορρυ, που δεν διευκρινισα
Παράθεση:
Σχόλιο # 232 από EnikosΑφου αποφευγεται, τι το θες...
Για να πας απο κει με το φερι?...
Η με τη σανιδα?...
έχω δει και την ταινία...
στα 10 μου
https://www.youtube.com/watch?v=fgZWIJP87V8
Παράθεση:
Σχόλιο # 234 από MiltosRNLI1930Mπορει να σου εχουν πει για το τριγωνο των Βερμουδων αλλα ειναι ενα παραμυθι για τις χαζο-Αμερικανες
https://www.youtube.com/watch?v=Ya6OO7wFomI
χαχαχχαχχχαααχχχααα
Παράθεση:
και αφου αγορασουν εγχρωμα πουκαμισα ,στηθοδεσμους xxx large με ελατηρια ομπρελας και καπελα απο κανναβατσο ,εκει να εισαι να τους δεις οταν ανεβαινουν τον gangway .
Σχόλιο # 239 από MiltosRNLI1930
εγχρωμο πουκαμισο, στηθοδεσμο με ελατηρια ομπρελας και καπελο απο κανναβατσο για την κρουαζιερα!
θες κι άλλα;
Παράθεση:
Σχόλιο # 240 από Francesca_
τι κερδιζω;
στα Marshall Islands, αδερφές μου, στα Marshall Islands!
Παράθεση:
Σχόλιο # 243 από Paralia48
Και με την ευκαιρία των κρουαζιερόπλοιων, θα σας υπενθυμίσω ένα σοβαρότατο ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται στην Καλδέρα της Σαντορίνης και ακόμα δεν έχει ανασυρθεί και αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα για ολόκληρο το Αιγαίο. Δυστυχώς αυτό το γεγονός είναι πολύ σοβαρό και η δικαστική διαδικασία έχει κολλήσει.
Επειδή δεν επιτρεπονται τα λινκς, αντιγραφω απο το βικιπέδια:Stis 5 Απριλίου του 2007, το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond» της εταιρείας «Louis Hellenic-Cruises» ξεκίνησε από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τη Σαντορίνη, Μια ώρα μετά την αναχώρηση συνέβη βλάβη στη μία από τις τέσσερις κύριες μηχανές του πλοίου σε αντλία πετρελαίου και η μηχανή βγήκε εκτός λειτουργίας. Tο πλοίο προσέκρουσε σε ξέρα κοντά στην πλώρη του στο ακρωτηριο Αλωνάκι με τη δεξιά του πλευρά, στις 15:30. Το πλοίο εκκενώθηκε. Οι επιβάτες διασώθηκαν, εκτός 2 Γάλλων που ακόμη αγνοούνται. Το πλοίο μεταφέρθηκε σε αβαθή. Παρά τις προσπάθειες και τα <<παζάρια>> με τα ναυαγοσωστικά, το πλοίο βυθιστηκε τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2007. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εισέπραξε από την ασφάλεια το ποσό των 55 εκατομμυρίων δολαρίων για ολική απώλεια του πλοίου. Το ναυάγιο παραμένει ως σήμερα στο βυθό, κρεμάμενο σε χείλος γκρεμού, θεωρείται τοξική απειλή για την περιοχή και έχει χαρακτηριστεί «απόβλητο». Στην περίπτωση που γλιστρήσει, ανάλογα με το πότε αυτό θα συμβεί και την κατάσταση αποσύνθεσης του πλοίου, είναι πιθανό να μην αντέξει το κουφάρι και η ρύπανση να επιταχυνθεί σε μεγάλα επίπεδα, ενώ η διαδικάσια ανέλυκυσής του θα γίνει πιο δυσχερής. Ήδη από τις πρώτες εβδομάδες έχουν αρχίσει να ηλεκτρολύονται τα μεταλλικά του μέρη και από κάποια στιγμή και πλέον θα είναι αδύνατο να ανελκυθεί λόγω εκτεταμένης διάβρωσης. Εκτός από τα πετρελαιοειδή και τα έλαια που αναβλύζουν αδιάλυτα στην επιφάνεια της θάλασσας και συλλέγονται, σημαντικότερος κίνδυνος είναι οι υδατοδιαλυτές και μη διαλυτές τοξικές ουσίες που προέρχονται από την αποσύνθεση των μερών του πλοίου και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικά επικίνδυνες. Εκτιμάται πως η ισορροπία στη θέση του ναυαγίου δεν είναι ευσταθής και πως με τον πρώτο σεισμό το πλοίο θα κυλήσει προς το βάθος της Καλντέρας. Όσο δε γίνεται η ανέλκυση, η κατάσταση γίνεται όλο και μη αναστρέψιμη σε όσο αφορά την οικολογική καταστροφή. Θα κοστίσει πιο πολύ να αφεθεί ως «βραδυφλεγής βόμβα» στο βυθό, από το να ανελκυστεί και να γίνει καθαρισμός.
Συνεχίζω από ανακοίνωση του ινστιτούτου <<Αρχιπέλαγος>>.:
Σύμφωνα με απόφαση του Αστικού Πρωτοδικείου Πειραιά, η πλοιοκτήτρια είχε υποχρεωθεί σε άμεση ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond με δικά της έξοδα και σε καταβολή αποζημίωσης 14 εκατομμυρίων ευρώ (8 εκ. προς το Δήμο Θήρας και 6 εκ. προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας). Η εταιρεία άσκησε έφεση. Το Αστικό Εφετείο Πειραιά διέταξε τη διενέργεια δύο πραγματογνωμοσυνών για το εφικτό της ανέλκυσης και για τη ρύπανση που προκαλείται από το Sea Diamond. Οι πραγματογνώμονες που διόρισε η Ελληνική Δικαιοσύνη, κατέληξαν εν συντομία στα συμπεράσματα ότι «η ανέλκυση του Sea Diamond είναι πρακτικώς εφικτή», ενώ όσον αφορά στη ρύπανση που προκαλείται τονίζουν ότι «η επιβάρυνση που έχει επιφέρει το ναυάγιο στην περιοχή είναι σαφής και ο μοναδικός τρόπος αποτροπής της, είναι η οριστική απομάκρυνση του. Κάθε άλλη καθυστέρηση ή ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα την οικολογική και όχι μόνον καταστροφή της Καλντέρας. Η χρονική έκταση στο μέλλον των επιβλαβών εκπομπών φτάνει τα 420 χρόνια?». Σε ανάλογα συμπεράσματα κατέληξε και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης ? Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος. Αντιθέτως, οι ετήσιες μετρήσεις για τη ρύπανση τις οποίες επικαλείται η πλοιοκτήτρια εταιρεία, αποτελούν έρευνα που έγινε με απευθείας ανάθεση και χρηματοδότηση σε δημόσιο φορέα από την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Οι περιβαλλοντικές μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ που προσκομίστηκαν δεν διαπιστώνουν ρύπανση ή όποια επιβάρυνση στο θαλάσσιο περιβάλλον!
Καταλήγω: Το ναυάγιο εδώ και 14 χρόνια ρυπαίνει την Καλντέρα και αν κάποτε διαβρωθεί, ή κυλήσει στο γκρεμό (σεισμοί, υποθαλάσσια ρεύματα κλπ) η καταστροφή θα είναι πολύ μεγάλη.
λάθος βίδεο...αυτή
https://www.youtube.com/watch?v=fgZWIJP87V8Παράθεση:
Σχόλιο # 246 από la-merέχω δει και την ταινία...
στα 10 μου
https://www.youtube.com/watch?v=fgZWIJP87V8
Τι έχει εκεί; Παρόμοιες περιπτώσεις; Ή εννοείς όταν θα βρωμίσει η μεσόγειος θα πάμε εκεί;
Παράθεση:
Σχόλιο # 249 από la-merστα Marshall Islands, αδερφές μου, στα Marshall Islands!
Οχι βρε παραλια ...εκει ας μην παμε! Πεθαινουμε καλυτερα στη μεσογειο
Νησοι μαρσαλ, πυρηνικες δοκιμες (ατολη μπικινι) και αμερικανικα αποβλητα ...ασε καλυτερα (παιζει να ναι και η χειροτερη περιοχη του πλανητη)
Παράθεση:
Σχόλιο # 251 από Paralia48
Τι έχει εκεί; Παρόμοιες περιπτώσεις; Ή εννοείς όταν θα βρωμίσει η μεσόγειος θα πάμε εκεί;
Παράθεση:
Σχόλιο # 252 από Kristina_Οχι βρε παραλια ...εκει ας μην παμε! Πεθαινουμε καλυτερα στη μεσογειο
Νησοι μαρσαλ, πυρηνικες δοκιμες (ατολη μπικινι) και αμερικανικα αποβλητα ...ασε καλυτερα (παιζει να ναι και η χειροτερη περιοχη του πλανητη)
Μάλιστα, να παρηγοριόμαστε πως υπάρχουν και χειρότερα...
Ο πλανήτης είναι ένας. Τι εκεί, τι εδώ!
Και αυτές οι μεγα/εταιρίες που παίζουν τόσο χρήμα με τον τουρισμό, αντί να προσέχουν, στ@ @@@ τους.
Οι αμερικάνοι, λένε, όταν πάνε κρουαζιέρα θέλουν να απολαύσουν καράβι. Δε πα να πλέει σε χαβούζα, αν αυτοί στο πλωτό νησί τους είναι καλά, δεν τρέχει τίποτα.
Εμείς το χρησιμοποιούμε ως όχημα κυρίως. Δεν αντέχουμε τις καταστροφές
Είναι αλήθεια ή όχι δεν ξέρω, οι τουριστικοί πράκτορες τα ξέρουν καλύτερα
"Αν θέλεις να κατασκευάσεις ένα πλοίο, μη βάλεις τους άντρες για να μαζέψουν ξύλα, να αναθέσουν εργασίες και να μοιράσουν τη δουλειά, αλλά δίδαξε τους άντρες να λαχταρούν την μεγάλη, απέραντη θάλασσα.
"Antoine de Saint-Exupery
Δεν μπορουμε παντα να εχουμε τη πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο. Ετσι οπως ζουμε λιγη ρυπανση, οσο γινεται λιγοτερη, ειναι αναγκαια. Οι σκεψεις για ταξιδια και οικολογια ειναι ομορφες και τις θελουν σχεδον ολοι. Αν αναγνωριζεις ενα λαθος μπορεις να το διορθωσεις. Καποιες φορες δυστυχως θα μολυνεις και θα ρυπανεις ενα χωρο για να φτασεις εκτος αν πας με τα ποδια ή με ποδηλατο. Μακαρι ολοι οι ανθρωποι να ειχαν τις δικες σου ανησυχιες.
Παράθεση:
Σχόλιο # 256 από Paralia48
Τόσο καιρό σας έχω πρήξει απ τη μια απ τα ταξιδια μου και απ την άλλη απ τα οικολογικά μου.
Θά πρεπε να πείτε : Κυρά μου, αυτά δεν πάνε μαζί. Είτε θέλεις ταξίδια και ρυπαίνεις αέρα και θάλασσα, είτε θέλεις προστασία περιβάλλοντος.
Τι λέτε ρε παιδιά, είναι έτσι;
Εγώ νοιώθω πως και το περιβάλλον και η γη αλλά και το να γυρίσεις τη γη, είναι συμβατά. Νοιώθω πως αν τ αγαπάς, θέλεις να είσαι κοντά τους.
Παραλια εγω (και η τσαντα μου) στην παραλια διαβαζουμε ενα βιβλιο απο περυσι προπερσι μη σου πω (μην το βλεπεις εδω καινουργιο, τωρα εχει τα χαλια του) μεταξυ αλλων λεει πολλα για την νεα γουινεα (και την παπουα και την της ινδονησιας),,,α ολα κι ολα την απομερη παραλια και τη (απομονωμενη???) φυλη θα την αποφευγα μαλλον
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media