Παράθεση:
Σχόλιο # 260 από Kristina_Παραλια εγω (και η τσαντα μου) στην παραλια διαβαζουμε ενα βιβλιο απο περυσι προπερσι μη σου πω (μην το βλεπεις εδω καινουργιο, τωρα εχει τα χαλια του) μεταξυ αλλων λεει πολλα για την νεα γουινεα (και την παπουα και την της ινδονησιας),,,α ολα κι ολα την απομερη παραλια και τη (απομονωμενη???) φυλη θα την αποφευγα μαλλον
![]()
μερσί . Υπάρχει και στα ελληνικά, το βρήκα, από τις εκδόσεις <πολιτεια>. Είναι καλό; Να το πάρω για διακοπές; Καλό για διακοπές, εννοώ, όχι βαθυστόχαστο, αλλά ενδιαφέρον. Πχ μια περιπέτεια στη ζούγκλα, θα ήταν ιδανικό.
Και γω αν ήμουν μόνη θα την απόφευγα. Εκεί να δεις πόσο λογαριάζουν τις γυναίκες Κριστίνα! Θα έχεις ακούσει ίσως πριν από 7 ή 8 χρόνια για ένα ζευγάρι Ολλανδών ιστιοπλόων, που σκότωσε κάποιος τον άντρα, για να του πάρει τη γυναίκα. Δηλαδή θεώρησε βέβαιο, πως αν τον σκοτώσει, η γυναίκα του ανήκει. Αυτό συνέβηκε σε κάποιο νησί του νότιου ειρηνικού δε θυμαμαι ποιο, στην Πολυνησία, Μικρονησία, μικρό νησάκι άγνωστο. Αλλά η νοοτροπία των ντόπιων περί ζευγαρώματος, είναι κάπου στα ίδια.
εκδοσεις κατοπτρο,,,βιβλιοπωλειο πολιτεια ,,,εγω ετρεξα και το παραγγειλα μολις κυκλοφορησε (λογω συγγραφεα) ,,,πριν μεταφραστει,,,αλλα απο τοτε το χα στη λιστα με τα προς αναγνωση
Ενδιαφερον ειναι σιγουρα, βαρυ δε θα το λεγα,,,τροφη για σκεψη δινει, αλλα μπορει να διαβαστει μια χαρα και στην παραλια,,,παρτο εχει πολλες ιστοριες που διαδραματιζονται εκει (ο συγγραφεας εχει κανει πολλα χρονια ερευνα στην περιοχη και γνωριζει συνηθειες κλπ συγκρινει και αλλες φυλες αλλα περισσοτερο η Παπουα ειναι η «εμπνευση» του
Παράθεση:
Σχόλιο # 261 από Paralia48μερσί . Υπάρχει και στα ελληνικά, το βρήκα, από τις εκδόσεις <πολιτεια>. Είναι καλό; Να το πάρω για διακοπές; Καλό για διακοπές, εννοώ, όχι βαθυστόχαστο, αλλά ενδιαφέρον. Πχ μια περιπέτεια στη ζούγκλα, θα ήταν ιδανικό.
Και γω αν ήμουν μόνη θα την απόφευγα. Εκεί να δεις πόσο λογαριάζουν τις γυναίκες Κριστίνα! Θα έχεις ακούσει ίσως πριν από 7 ή 8 χρόνια για ένα ζευγάρι Ολλανδών ιστιοπλόων, που σκότωσε κάποιος τον άντρα, για να του πάρει τη γυναίκα. Δηλαδή θεώρησε βέβαιο, πως αν τον σκοτώσει, η γυναίκα του ανήκει. Αυτό συνέβηκε σε κάποιο νησί του νότιου ειρηνικού δε θυμαμαι ποιο, στην Πολυνησία, Μικρονησία, μικρό νησάκι άγνωστο. Αλλά η νοοτροπία των ντόπιων περί ζευγαρώματος, είναι κάπου στα ίδια.
Παρε τα νεα της Λουφτβαφε...
Ελαφρυ περιεχομενο, δεν κουραζει τον λουομενο και κυριως......,:., & στο πειθαρχικό ...:.,.,
Και μια εξωτική φωτογραφία από τη βορεια Αυστραλία, περιοχή Queensland . Υπέροχο μέρος, θα ήταν οδανικό για μια βουτιά χεχεχε ...ποιος βουτάει;
(ο νεαρός δεν αστειεύεται, ορμάει)
Ιδανικες οι βουτιες των τολμηρων και...
Αααα τολμηρες ειμαστε, αλλα οχι και να βουτήξουμε εκει που λιαζονται τα πες με ανοιχτο το στομα
Ας βουτήξει κανεις ,,,τολμηρος
Παράθεση:
Σχόλιο # 268 από EnikosΙδανικες οι βουτιες των τολμηρων και...
Για το πετ που τους περιμενει, εκει διπλα...
Αυτες η τολμηρες φωτο που δημοσιευει η Madame Paralie ειναι για περιοδικα να περναει η ωρα σε καναπε με χαλασμενες σουστες ,ακρυλικο χαλι απο Λαικη αγορα και χνουδωτη παντοφλα .Εμεις που εχουμε φαει τα μινεραλια της Αυστραλιας με το κουταλι ξερουμε τι σημαινει κινδυνος .
Μα δεν το βλεπεις στην φωτο, που εχει βγει για το "πρωινο" του?...
Ουτε να ονειρευτεις δεν μπορεις...
Ισως να μην μπορω εγω, ενταξει...αφτα ειναι για τολμηρους...
Παράθεση:
Σχόλιο # 269 από Kristina_Αααα τολμηρες ειμαστε, αλλα οχι και να βουτήξουμε εκει που λιαζονται τα πες με ανοιχτο το στομα
Ας βουτήξει κανεις ,,,τολμηρος
Που θάθελα να ζήσω γενικώς και μελλοντικώς, πάντως ΕΔΩ θα είμαι από μεθαύριο και για μερικές μέρες.
Pas mal...Kαλυτερα μπομποτης για τους Αβοριγινες στην Τασμανια παρα δημοσιος υπαλληλος ξαπλα-τουμπα στον καναπε με τις καλτσες και σομπα Κουμτελ απο την Ανιτα κοιτα
Παράθεση:
Σχόλιο # 270 από MiltosRNLI1930Αυτες η τολμηρες φωτο που δημοσιευει η Madame Paralie ειναι για περιοδικα να περναει η ωρα σε καναπε με χαλασμενες σουστες ,ακρυλικο χαλι απο Λαικη αγορα και χνουδωτη παντοφλα .Εμεις που εχουμε φαει τα μινεραλια της Αυστραλιας με το κουταλι ξερουμε τι σημαινει κινδυνος .
Για λεγε λέγε περιπέτειες των αληθινά τολμηρών!
Παράθεση:
Σχόλιο # 274 από Paralia48
Για λεγε λέγε περιπέτειες των αληθινά τολμηρών!
Παράθεση:
https://www.youtube.com/watch?v=uwQ4RJ6Pj9U
Σχόλιο # 277 από giorgos170
κάθε μέρα, βρίσκουμε κι άλλα ...:..,,
Πώς δε μ αρεσουν αυτά τα χλιδάτα! Τα ιστιοφόρα μάλιστα! Νοιώθεις θάλασσα!
όχι παίρνεις τη βίλα σου και το παίζεις καραβοκύρης !
Παράθεση:
Δεν ξέρω
Σχόλιο # 272 από alexandriani1Που θάθελα να ζήσω γενικώς και μελλοντικώς, πάντως ΕΔΩ θα είμαι από μεθαύριο και για μερικές μέρες.
Pas mal...
Πού είναι αυτό το μαγικό τοπίο; Ταξίδεψέ μας!
Παράθεση:
Σχόλιο # 275 από MiltosRNLI1930
άστα τα ψόφια! Αυτά τα μπαρμπαδελοειδή φιλάκια είναι για μανταμίτσες που καθονται στον ξεχαρβαλωμένο καναπέ, όπως λες, ή για κοριτσάκια, σαν αυτά που έρχονται και βάζουν θέμα <<δεν μου έκανε λάικ, τι να κάνω;>> .
Λέγε περιπέτειες... Τι έγινε με τους Αμπορίτζινις; Σας έπιασαν να σας ρίξουν στα ερπετά; Λέγε λέγε !
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media