Παντως η Κουβα ειναι επικινδυνη την νυχτα αν βγεις απο το μπουλουκι των γκρουπ
που επιλεγεις για να ταξιδεψεις...αλλα και που δεν ειναι επικινδυνα σε αγνωστη χωρα...
Το ρεζουμε ειναι οτι οι ανθρωποι ειναι φτωχοι,σε καποιες συνοικιες φτανουν στα ορια της ζητιανιας...
Μεσα στην φαμπρικα των πουρων Αβανας υπο στενη παρακολουθηση απο την ασφαλεια με 20 ευρω""αγοραζαμε 2 πουρακλες οριτζιναλε απο την πηγη...τωρα τι γινοτανε εκει μεσα μετα αυτοι ξερουν.
Περπατησα μονος σε παρα πολλες γειτονιες,χαθηκα δεν ηξερα να γυρισω και οι ανθρωποι μονο χορευαν και τραγουδουσαν,καθοντουσαν στα σκαλακια των σπιτιων τους...σκηνες βγαλμενεςαπο Ελλαδα δεκαετιας 60 σε γειτονιες του Πειραια!!
Καλε και ποιο μεγαλα κανουμε και θα κανουμε και ενα ακομη,,,ουυυ πολυυυ μεγαλοοο
Παράθεση:
Σχόλιο # 339 από MiltosRNLI1930Πολυ μεγαλο ταξιδι Μανδαμ ! Καλυτερα στη Σαλαμινα .
.,.,.,...:::.,.,.,..,, και θα κανουμε και ενα ακομη ,, , ουυυ πολυυυ μεγαλοοο ...,
Εσυ δεν κανεις για τετοια μερη Εσυ θες, Tierra del Fuego !
Παράθεση:
Σχόλιο # 342 από Paralia48
Ευχαριστούμε Ελενάκι για το όμορφο οδοιπορικό και σενα 282931. Κάπως έτσι τη φανταζόμουν την Κούβα. Βέβαια λεπτομέρειες για σισίτια δεν είχα φανταστεί. Στα ντοκυμαντέρ κλπ έχει πάντα μουσική υπόκρουση και δείχνει πάντα κόσμο να περπατά ρυθμικά και να χορεύει. Όσο για την πορνεία, νομίζω σε όλα τα φτωχά κράτη ανθεί. Όχι ότι στα άλλα πάει πίσω, απλά δε φαίνεται τόσο.
Πάντως ο χορός χαρακτηρίζει και πάει μαζί με τα αξιοθέατα σε πολλά μέρη της γής. Πχ , δε μπορείς να φανταστείς Μπουένος ¶υρες δίχως τανγκο, Βραζιλία δίχως σάμπα, Τζαμάικα δίχως ρέγκε και ασφαλώς Κρήτη δίχως πεντοζάλη!Αλλά αυτό που μας περιγράφεις, πως ο ρυθμός τους χαρακτηρίζει παντού, είναι ενδιαφέρον.
λίγο μου θυμίζουν αραβάκια που έχω γνωρίσει, μπορεί έτσι ξαφνικά ν αρχίσουν κάτι ρυθμούς που θυμίζουν τσιφτετέλι, εκεί που παίζουν ή κάθονται. Αλλά είναι λίγο πιο περιορισμένα, γιατί έχουν πολλούς περιορισμούς από τη θρησκεία αυτά, πχ όχι τα κορίτσια, να μη χορεύουν δίπλα σε κορίτσια, να μην τραγουδοούν όταν έχουν ραμαζάνι.
Φίλοι μου, οφείλω να σας αφιερώσω μια δική μου φωτογραφία πριν 56 ή 55 χρόνια. Τη φωτογραφία μου αυτή την αφιερώνω στον φίλτατο Μίλτο πρώτα και έπειτα σε σας, όχι γιατί σας αγαπώ λιγότερο, αλλά γιατί αυτός υπενθυμίζει συνέχεια το μπανιο στο Σκαραμαγκά. Λοιπόν του χρωστώ μια αναμνηστική και αληθινή μου φωτογραφία, που κολυμπώ στην αγκαλιά της γιαγιάς μου στη θάλασσα του Σκαραμαγκά! Απολαύστε ένα από τα πρώτα μου θαλάσσια μπάνια, προ 56ετίας
Paralia μου κι'εγω σ'αγαπω παρα πολυ .
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media