Μπορείς χωρίς τζόκερ. Αρκεί να χωθείς λίγο περισσότερο στο ίντερνετ. Τι εννοώ.
Ψάχνεις πακέτα σε περιόδους που δεν είναι καυτές σεζον για τα συγκεκριμένα μέρη. Θα σε βοηθήσει πολύ να μπεις σε ενα ταξιδιωτικό φόρουμ που γίνονται συζητήσεις για μέρη και τρόπους αναζήτησης πακέτων που συμφέρουν.
Παράθεση:
Σχόλιο # 155 από alisidaΜε την πρώτη ευκαιρία (τζόκερ δηλ
)
Ο προορισμός μου θα είναι ένας :
(Socotra)
Καλή σκέψη και σ ευχαριστώ για την ιδέα
Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ψάξει πώς και πόσο ,διότι καταρχήν χρειάζονται αρκετές μέρες για ένα τέτοιο ταξίδι.
Και τα πακέτα σίγουρα είναι σε άσχετες εποχές από αυτή που παίρνω την λίγων ημερών άδεια μου
Για αυτό ελπίζω στο τζόκερ ,να μη χρειάζεται να δουλεύω και να είμαι έτοιμη κάθε στιγμή για αναχώρηση
Παράθεση:
Σχόλιο # 161 από DragonFallΜπορείς χωρίς τζόκερ. Αρκεί να χωθείς λίγο περισσότερο στο ίντερνετ. Τι εννοώ.
Ψάχνεις πακέτα σε περιόδους που δεν είναι καυτές σεζον για τα συγκεκριμένα μέρη. Θα σε βοηθήσει πολύ να μπεις σε ενα ταξιδιωτικό φόρουμ που γίνονται συζητήσεις για μέρη και τρόπους αναζήτησης πακέτων που συμφέρουν.
Τη βρηκα τη Σοκοτρα Αλυσίδα. Επίσης Ινδικός ωκεανός.
Δείχνει πολύ ενδιαφέρουσα. Λεπτομέρειες πες μας εσύ. Απ όσα είδα, έχει λίγα δέντρα ,περίεργα,περίεργη πανίδα. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι Υεμενιτες. Έχει λίγο τουρισμό από συγκεκριμένα γκρουπ ,όπως το Al-Hamed.
Διαβασα ότι ανήκει στην Υεμένη, αλλά από το 2018 στρατιωτικά διοικείται από τα ηνωμενα αραβικά εμιράτα.Πρέπει η πολιτική κατασταση να είναι προς το παρόν ασταθής και με τον πόλεμο στην Υεμένη. Πρόσεχε όταν θα πας. Τα αραβικά κράτη είναι ζόρικα.
Πάντως θεωρείται το Γκαλαπακος του Ινδικού, γιατί είναι απομονωνένο και ως εκ τούτου έχει πολλά ενδημικά φυτα και ζώα.
όντως πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή.
Διάβασα επίσης ότι υπάρχουν ανησυχίες πως μερικά νέα είδη που εισάγονται στο οικοσύστημα της Σοκότρα, όπως οι κατσίκες ίσως αποτελέσουν απειλή για τη χλωρίδα της Σοκότρα στο μέλλον.
Παράθεση:
Σχόλιο # 163 από Paralia48Τη βρηκα τη Σοκοτρα Αλυσίδα. Επίσης Ινδικός ωκεανός.
Δείχνει πολύ ενδιαφέρουσα. Λεπτομέρειες πες μας εσύ. Απ όσα είδα, έχει λίγα δέντρα ,περίεργα,περίεργη πανίδα. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι Υεμενιτες. Έχει λίγο τουρισμό από συγκεκριμένα γκρουπ ,όπως το Al-Hamed.
Διαβασα ότι ανήκει στην Υεμένη, αλλά από το 2018 στρατιωτικά διοικείται από τα ηνωμενα αραβικά εμιράτα.Πρέπει η πολιτική κατασταση να είναι προς το παρόν ασταθής και με τον πόλεμο στην Υεμένη. Πρόσεχε όταν θα πας. Τα αραβικά κράτη είναι ζόρικα.
Πάντως θεωρείται το Γκαλαπακος του Ινδικού, γιατί είναι απομονωνένο και ως εκ τούτου έχει πολλά ενδημικά φυτα και ζώα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 165 από la-merhttps://www.youtube.com/watch?v=1mX-tetVNUw&feature=emb_title
πάρε μια γεύση
Το κείμενο σας δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως κείμενο γραμμένο στα ελληνικά ή τα αγγλικά.
Παράδεισος! merci
Η Εύβοια πρέπει να έχει κρυφές και όμορφες γωνιές.Λυπήθηκα πολύ για τις πυρκαγιές πέρυσι! πράσινο, κρυστάλλινα νερά... Τι λέει τωρα μετά τις πυρκαγιές,μαθαίνεις; Είναι ακόμη όμορφη;
αν και έχει καεί πάρα πολλές φορές, η Βόρεια Εύβοια ειδικά, συνεχίζει να είναι ένας κρυμμένος παράδεισος.
Αυτά που σου δείχνω είναι από τα πιο γνωστά μέρη...υπάρχουν πολλά άλλα λιγότερο τουριστικά ή γνωστά αλλά εξίσου υπέροχα
https://www.youtube.com/watch?v=uOfITTdkdic
Παράθεση:
Σχόλιο # 166 από Paralia48
Παράδεισος! merci
Η Εύβοια πρέπει να έχει κρυφές και όμορφες γωνιές.Λυπήθηκα πολύ για τις πυρκαγιές πέρυσι!
πράσινο, κρυστάλλινα νερά... Τι λέει τωρα μετά τις πυρκαγιές,μαθαίνεις; Είναι ακόμη όμορφη;
Παράθεση:
Σχόλιο # 167 από la-merαν και έχει καεί πάρα πολλές φορές, η Βόρεια Εύβοια ειδικά, συνεχίζει να είναι ένας κρυμμένος παράδεισος.
Αυτά που σου δείχνω είναι από τα πιο γνωστά μέρη...υπάρχουν πολλά άλλα λιγότερο τουριστικά ή γνωστά αλλά εξίσου υπέροχα
https://www.youtube.com/watch?v=uOfITTdkdic
ναι, αυτές τα έχω ακούσει αυτά τα νησιά εκεί. Ήταν να περάσω πέρυσι., αλλά είχε πολύ άβολη συγκοινωνία,με καράβια, λεωφορεία κλπ εκεί για να γυρίσεις επίσης δύσκολα χωρίς ΙΧ και ελάχιστα ενοικιαζόμενα και ακριβά και λέω,,, έσε , πάμε αλλού. Είναι αλήθεια τόσο όμορφα;
Από νησί σε νησί, έχει βλέπω καϊκι για να πας.
Στην Λουφτβαφε στειλτον...τον καταλογο...
Εμεις τι να τον κανωμε...
Να παρωμε ηλεχτρικα αφτοκινητα?...
Ασε...σε προκαμαν αλλοι...
Παράθεση:
Σχόλιο # 170 από Paralia48
Αν δεν είχαμε κορώνα, σήμερα θα σας έστελνα θαλάσσιους, ωκεάνιους χαιρετισμούς από Honokahua Bay...
Ένα πρόβλημα των ταξιδιών είναι η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με CO2.Δεν μπορείς κυρία Παραλία μας, να το παίζεις οικολόγος και να ονειρεύεσαι να πας στην άλλη άκρη του πλανήτη! Έχετε απόλυτο δίκιο. Επειδή όμως ο καθενας αξιολογεί τις ανάγκες του, είμαι πρόθυμη να γίνω χορτοφάγος, να κόψω το αυτοκίνητο, γενικότερα να στερηθώ άλλες χαρές, προκειμένου να κάνω to υπερειρηνικό ταξίδι. Σε μερικές ώρες λοιπόν, θα σας δώσω έναν καταλογο , με την επιβάρυνση διοξειδ άνθρακα από διάφορες δραστηριότητες.
Καλό είναι ο καθένας μας, να λογαριάζει την προσωπική του επιβάρυνση στον πλανήτη. Σας ενημερώνω, ένα καλό σκορ είναι 8 τόνοι το χρόνο CO2 για ένα άτομο.
Είμαι στο ψάξιμο, επιτρέψτε μου λίγο...
![]()
Παράθεση:
Σχόλιο # 171 από EnikosΣτην Λουφτβαφε στειλτον...τον καταλογο...
Εμεις τι να τον κανωμε...
Να παρωμε ηλεχτρικα αφτοκινητα?...
Ασε...σε προκαμαν αλλοι...
Να γίνουμε βέγκαν ή βίγκαν, πως διάβολο λέγεται αυτό, τώρα στα γεράματα θα μπορούσαμε.
Λέμε τώρα ...
λοιπόν, κάτι βρήκα. Το πόσο αξιόπιστα είναι , δεν ξέρω, ρωτηστε αυτούς που με πρόκαμαν...Μπήκα σε σελίδες έγκυρες
Φαγητό
1kg μοσχάρι > 13,3 kg CO2
1 kg χοιρινό και κοτόπουλο > 3,3 kg CO2
1 kg τυρί > 8,5 kg CO2
1 kg λαχανικά > 0,2 kg CO2
Θέρμανση σπιτιού
φυσικό αέριο > 0,25 kg CO2 / kwh
Πετρέλαιο θέρμανσης > 0,3 kg CO2 / kwh
IX Αυτοκινητο βενζινοκινητο > 2,78 kg CO2 / lt βενζινης
αεροπλάνο > υπολογισμένη πτήση μεσαίας απόστασης > 170 kg CO2 / επιβάτη σε μια ώρα
Εδώ βρήκα πολλά διαφορετικά άρθρα. Σημειώνεται, ότι η παραγωγή CO2 σε μεγάλο υψόμετρο είναι 2,7 φορές πιο επιβαρυντική από την επιφάνεια της γης
ταξιδι με πλοίο > 60 kg CO2 / επιβάτη σε μια μέρα κρουαζιέρας, χωρίς υπολογισμό φαγητού.
Οι πηγες μου ήταν : myclimate, WWF, γερμανικό υπουργείο περιβάλλοντος
Τώρα μιλάμε για μας, δε μιλάμε για πολέμους κλπ που λες Ενικέ. Εκεί παίζουν άλλα νούμερα!
Όμως, δεν είναι μόνο το CO2 που προκαλεί φαινομενο θερμοκηπίου. Είναι και το CΟ4 και άλλα αέρια από σπρέι κλπ. Επομένως, μάλλον το μελεταμε λίγο μονόπλευρα... χε χε .
Πάντως το 88% είναι το CO2, το 6% μεθάνιο και τα υπόλοιπα ό,τι μένει...Έτσι μπορούμε να έχουμε λίγο ήσυχη τη συνείδησή μας, ότι αν κόψουμε αυτά που έγραψα, κάτι μπορεί να κάνουμε...
Δεν μιλησα για πολεμους...η Λουφτβαφε, παραμενει η μητρικη της Λουφτχανσα, απλα ονομα αλλαξε...
Και ειναι η μονη εταιρεια κολοσσος, που δεν υπογραφει την συμφωνια χρησης των βιοκαυσιμων...
Τωρα τα ποσοστα που αναφερεις εσυ, ειναι για να κοιταμε αλλου και οχι το προβλημα και τους υποστηρικτες του, λογω οικονομικων παραμετρων...
Για τον πλανητη, αυτα που αναφερεις ειναι αμελητεα νουμερα και πληρως διαχειρισιμα απο τους μηχανισμους του...
Παράθεση:
Σχόλιο # 173 από Paralia48λοιπόν, κάτι βρήκα. Το πόσο αξιόπιστα είναι , δεν ξέρω, ρωτηστε αυτούς που με πρόκαμαν...Μπήκα σε σελίδες έγκυρες
Φαγητό
1 kg τυρί > 8,5 kg CO2
Θέρμανση σπιτιού
αεροπλάνο > υπολογισμένη πτήση μεσαίας απόστασης > 170 kg CO2 / επιβάτη σε μια ώρα
Εδώ βρήκα πολλά διαφορετικά άρθρα. Σημειώνεται, ότι η παραγωγή CO2 σε μεγάλο υψόμετρο είναι 2,7 φορές πιο επιβαρυντική από την επιφάνεια της γης
ταξιδι με πλοίο > 60 kg CO2 / επιβάτη σε μια μέρα κρουαζιέρας, χωρίς υπολογισμό φαγητού.
Τώρα μιλάμε για μας, δε μιλάμε για πολέμους κλπ που λες Ενικέ. Εκεί παίζουν άλλα νούμερα!
Όμως, δεν είναι μόνο το CO2 που προκαλεί φαινομενο θερμοκηπίου. Είναι και το CΟ4 και άλλα αέρια από σπρέι κλπ. Επομένως, μάλλον το μελεταμε λίγο μονόπλευρα... χε χε .
Πάντως το 88% είναι το CO2, το 6% μεθάνιο και τα υπόλοιπα ό,τι μένει...Έτσι μπορούμε να έχουμε λίγο ήσυχη τη συνείδησή μας, ότι αν κόψουμε αυτά που έγραψα, κάτι μπορεί να κάνουμε...
Ποτε δεν ωφελησαν τα ακρα...και οι υπερβολες...
Και ραδικια τρωμε και απ' ολα ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 172 από hornet19
Να γίνουμε βέγκαν ή βίγκαν, πως διάβολο λέγεται αυτό, τώρα στα γεράματα θα μπορούσαμε.
Λέμε τώρα ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 175 από Enikos...η Λουφτβαφε, παραμενει η μητρικη της Λουφτχανσα, απλα ονομα αλλαξε...
Και ειναι η μονη εταιρεια κολοσσος, που δεν υπογραφει την συμφωνια χρησης των βιοκαυσιμων...
Μάλιστα, αυτό δεν το ήξερα ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 173 από Paralia48λοιπόν, κάτι βρήκα. Το πόσο αξιόπιστα είναι , δεν ξέρω, ρωτηστε αυτούς που με πρόκαμαν...Μπήκα σε σελίδες έγκυρες
Φαγητό
1 kg τυρί > 8,5 kg CO2
Θέρμανση σπιτιού
μονη σου πας σε υπερειρηνικό ταξιδι ή κοβεις την υπερπαραγογη CO2 και στον ανδρα σου;
αν σκεφτεις και αυτο των ανασεων σας, μπορεις να κοψεις και απο αυτες
μην επιβαρινετε τυχον και το Honokahua Bay
Πάω στο περίπτερο για τσιγάρα ,θέλετε κάτι να σας φέρω ??
Παράθεση:
Φαγητό
1 kg τυρί > 8,5 kg CO2
Θέρμανση σπιτιού
Παράθεση:
Σχόλιο # 179 από alisida
![]()
Πάω στο περίπτερο για τσιγάρα ,θέλετε κάτι να σας φέρω ??
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media