Καλησπέρα και πάλι. Έχω νοικιάσει σπίτι για 10 μήνες για το μεταπτυχιακό μου. Τι γίνεται όμως. Στο μεσιτικό μου λέγανε ότι δε γίνεται στο συμβόλαιο να μπει τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έβαλε 2 χρόνια. Εγώ αυτά τα 2 χρόνια δεν πρόκειται να κάτσω. Τι γίνεται όμως σε αυτή την περίπτωση; φεύγω όποτε θέλω και όλα καλά; ή πληρώνω και τα ενοίκια που αναγράφονται στο συμβόλαιο; το συζήτησα στο μεσιτικό με καθυσηχασαν ότι δεν πρόκειται.. Κάποιοι μου λένε όμως ότι βάσει νόμου η υποχρεωτική ελάχιστη διάρκεια είναι 3 χρόνια και δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσω τα ενοίκια κ ας φύγω. Ισχύει κάτι τέτοιο; έχω πανικοβληθει.
Νομιζω οτι στις μιθωσεις κατοικιων ισχυει αυτο που σου ειπαν...
Το ελαχιστο δηλαδη των 2 χρονων...τριων ξερω εγω...
Απο κει και περα...στο μισθωτηριο αναφερθηκε οτι θα φυγεις νωριτερα...;;;
Τι διαρκειας συμβολαιο εχεις υπογραψει?...
Πρωτη φορα βλεπω καμακι μεσω ενοικιοστασιου !
Αυτα.Σαν ιδιοκτήτρια ακινήτων θα σου μιλήσω. Για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου ,μην ακούς το μεσιτικό ..Η μητέρα σου έκανε πολύ σωστά που απευθύνθηκε σε φοροτεχνικό. Ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη σου , φρόντισε να μην αφήσεις απλήρωτους λογαριασμούς έτσι ώστε να μην τον "νευριάσεις " και κινηθεί εναντίον σου (και για τα ενοίκια) .
Παράθεση:
Ενοικίαση κατοικίας
Σχόλιο # 1 από Eleniii23Καλησπέρα και πάλι. Έχω νοικιάσει σπίτι για 10 μήνες για το μεταπτυχιακό μου. Τι γίνεται όμως. Στο μεσιτικό μου λέγανε ότι δε γίνεται στο συμβόλαιο να μπει τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έβαλε 2 χρόνια. Εγώ αυτά τα 2 χρόνια δεν πρόκειται να κάτσω. Τι γίνεται όμως σε αυτή την περίπτωση; φεύγω όποτε θέλω και όλα καλά; ή πληρώνω και τα ενοίκια που αναγράφονται στο συμβόλαιο; το συζήτησα στο μεσιτικό με καθυσηχασαν ότι δεν πρόκειται.. Κάποιοι μου λένε όμως ότι βάσει νόμου η υποχρεωτική ελάχιστη διάρκεια είναι 3 χρόνια και δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσω τα ενοίκια κ ας φύγω. Ισχύει κάτι τέτοιο; έχω πανικοβληθει.
Καπιταλες...εδω χαμου!!!...
Ενταξει Λενιω, το λυσαμε αυτο...
Κανα βαρυ γκομενικο περιστατικο, εχεις?...
Να γινομαι δω χαμου ζαντες?...
Για πες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από Eleniii23
Απλήρωτο δεν πρόκειται να αφήσω τίποτα.. Ούτε λογαριασμούς ούτε ενοίκια. Και κάποιους μήνες πριν οταν είναι να φύγω θα ενημερώσω
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από EnikosΕνταξει Λενιω, το λυσαμε αυτο...
Κανα βαρυ γκομενικο περιστατικο, εχεις?...
Να γινομαι δω χαμου ζαντες?...
Για πες...
Καλώς δεν μίλησες με τον ιδιοκτήτη. Ο μεσίτης θέλει τα ποσοστά του.
Παράθεση:
Ενοικίαση κατοικίας
Σχόλιο # 1 από Eleniii23Καλησπέρα και πάλι. Έχω νοικιάσει σπίτι για 10 μήνες για το μεταπτυχιακό μου. Τι γίνεται όμως. Στο μεσιτικό μου λέγανε ότι δε γίνεται στο συμβόλαιο να μπει τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έβαλε 2 χρόνια. Εγώ αυτά τα 2 χρόνια δεν πρόκειται να κάτσω. Τι γίνεται όμως σε αυτή την περίπτωση; φεύγω όποτε θέλω και όλα καλά; ή πληρώνω και τα ενοίκια που αναγράφονται στο συμβόλαιο; το συζήτησα στο μεσιτικό με καθυσηχασαν ότι δεν πρόκειται.. Κάποιοι μου λένε όμως ότι βάσει νόμου η υποχρεωτική ελάχιστη διάρκεια είναι 3 χρόνια και δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρώσω τα ενοίκια κ ας φύγω. Ισχύει κάτι τέτοιο; έχω πανικοβληθει.
Καλού κακού συμβουλέψου και έναν δικηγόρο.
Θα μπορούσατε στο ιδιωτικό συμφωνητικό της μίσθωσης να γράψετε ότι θα μπορείς να αφήσεις το σπίτι νωρίτερα χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση αρκεί να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη κάποιο χρονικό διάστημα πριν.
Εννοείται ότι δεν θα αφήσεις απληρωτους λογαριασμούς
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media