Παράθεση:
Σχόλιο # 59 από agrotis53Μαλιστα,, οκ λοιπον για παμε λιγο να δουμε... αληθεια εχεις μηπως παρατητηση,, οτι το αρχικο σου ποστ, που ανοιξες το θεμα, ηταν επιθετικο;;; μηπως κατα λαθος εχεις παρατηρηση, λεω μηπως οτι και το δευτερο σου παλι το ιδιο;; και μηπως συνεχιζω,, εχεις παρατηρηση λεω παλι μηπως,, αυτα τα δυο ποστ παραμενουν πιο επιθετικα, απο ολες της απαντησεις που σου εχουν δοθει εδω μεσα;;;... η οχι;;;
συνεχιζω... μπορεις σε παρακαλω, να αναφερης σε ποια θεματα νεων, αρχικα διεκρινες καχυποψια εκ μερους του συνολου του φορουμ;;; γιατι εξ αρχης αναφερθηκες σε επιτροπη που προστατευη το χωριο ετσι δεν ειναι;;;
επισης μπορεις σε παρακαλω, εφοσον διαβασες νηματα , την εξελιξη σε καποιο νημα της κουβεντας, και της συμπεριφορας καθε νεο θεματοθετη;;;τουλαχιστων τους τελευταιους 2 μηνες;;;
γιατι καχυποψια ξερουμε ολοι τη σημαινη... οχι μονο εσυ... μονο που εσυ δεν εχεις ιστορικο , και παρελθοντολογικη παρουσια στο φορουμ , εστω και στο ελαχιστω για να εχεις γνωμη το το εγινε και πως συνεχιζη... για να ξερεις, και για να κρινης... χχχμμμ η μηπως εχεις;;; οριστε αυτο ειναι καχυποψια τωρα...
αλλες κουβεντες μου θυμιζει αυτη σου η αναφορα, και μαλιστα σαν πρωτο ποστ σαν πρωτο θεμα...
οπως και ναχει ομως,, υπαρχη αντιληπτικη ικανοτητα, και πολυ μαλιστα... δεν... τιποτα αλλο... ολα φαινονται αργα η γρηγορα
κανονονας και νομος αυτος
Κάποτε σκοτώνανε τους αγγελιοφόρους ''κακών ειδήσεων''
μας ανακοίνωσε η Εύα σαν ...καινούργιο μέλος... την κακή αίσθηση που της αφήσαμε με το που μπήκε
στο χωριό - ''σκουπίδια, χωματόδρομοι, ελλείψεις *** ξενοδοχείου, ζεστού νερού, χωρίς πολυτέλειες, κ. λπ.'', δλδ...
φθηνά τη γλίτωσε που της μιλάμε ακόμα, χωρίς να πει εστω μια ''καλημέρα''
αλλά είμαστε καλόκαρδοι οι χωριάτες, προσπαθούμε να την κατανοήσουμε, παρόλα αυτά που λέει...
θα την φιλέψουμε κιόλας και με καμία χορτόπιτα που δεν έχει ξαναφάει στη ζωή της...
να, πάω να πάρω τον πλάστη (για να ανοίξω φύλλο ντε)
Παράθεση:
Σχόλιο # 54 από alisidaΜιλώ στο πρώτο πληθυντικο,αν κάποιος
συνάδελφος έχει αντίρρηση
μπορεί να το πει 'D
Nαι εχω εγω...
Θα προτιμουσα να μιλω μονο εγω για μενα
Δεν χρειαζομαι εκπροσωπο...
Ευχαριστω...
Παράθεση:
Σχόλιο # 54 από alisidaΞέρεις,επειδή ήταν λίγο περίεργο για ένα νέο μέλος να ενδιαφερθεί τόσο έντονα για την επιφυλακτικότητα μας απέναντι της (επιμένω ότι ήταν προσωπικές οι εμπειρίες σου διότι αδύνατο να γνωρίζεις τις δικές μου πχ εμπειρίες ή κάποιου άλλου)
Αν Παρ όλα αυτά θεωρείς ότι υπερβάλλουμε ,
Άσε εμάς να είμαστε "υποψιασμένοι"
διόλου δεν μας χαλάει που μας λες "καχύποπτους"
Μιλώ στο πρώτο πληθυντικο,αν κάποιος
συνάδελφος έχει αντίρρηση
μπορεί να το πει 'D
Πάμε μία πάλι
Υπόδειξέ μου, σε παρακαλώ, το σημείο όπου αποδοκιμάζω την επιφυλακτικότητα και στη συνέχεια υπόδειξέ μου το σημείο που αναφέρομαι σε εμένα, προσωπικά. Δεν θα το βρεις γιατί δεν υπάρχει. Ό,τι γράφεις αποτελεί διαστρεβλωμένη μετάφραση των όσων έγραψα.
Μπορείς και μπορείτε να είσαι και να είσαστε ό,τι και όπως θέλεις και θέλετε.
Αναγνώρισε ωστόσο το δικαίωμα και σε εμένα να κάνω το ίδιο, ε;
Παράθεση:
Σχόλιο # 48 από EnikosΟι παραθεσεις μου σε εσενα ηταν ολες προσωπικες, σε δικα σου ποστ και ουδεν κρυφοεπιθετικοπληθυντικοκαιταλοιπα περιειχαν...εκτος και αν ετσι χαρακτηριζεις την ευθυτητα...
Ηταν συγκεκριμενες και σου απευθυνονταν...για να τυχουν μιας αοριστης απαντησης η και καμιας, σε καποια σημεια...
Με το να με λες εκπροσωπο καποιων, δεν ξερω ποιου την νοημοσυνη θες να υποβαθμισεις...
Τελικα, θα μου απαντησεις τουλαχιστον στο πως θες εσυ να ειναι ο χωρος?...
[/color]
Οι ερωτήσεις ήταν προβοκατόρικες και επιθετικοειρωνικές και το γνωρίζεις Μην σε υποτιμάς.
Θα σου απαντήσω. Τελικά.
Δε θέλω να είναι "κάπως" ο χώρος. Όταν πηγαίνω κάπου, αν μου αρέσει, παραμένω. Αν όχι, φεύγω. Δεν έχω απαιτήσεις ο χώρος να είναι όπως τον φαντάζομαι ή τον θέλω, Ωστόσο διατηρώ το δικαίωμά μου χωρίς λογοκρισία να έχω την άποψή μου για τον χώρο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 63 από eva-1982
agrotis53
προσωπικά, δεν αντιλαμβάνομαι επιθετικότητα εκ μέρους μου σε καμία ανάρτησή μου. Οι αναγνώσεις είναι τόσες όσοι και οι αναγνώστες. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα γραφόμενα των άλλων αναλόγως της ανάγνωσης που προτίθεται, ξέρει και μπορεί να κάνει.
πως
'Όταν εισερχόμαστε σε ένα χώρο είτε διαδικτυακά είτε στην πραγματική μας ζωή, το πρώτο πράγμα που αποκομίζουμε είναι η αίσθηση της ατμόσφαιρας που αποπνέει ο χώρος. Η δική μου η αίσθηση, για τον συγκεκριμένο χώρο, είναι ό,τι περιγράφω στην εισαγωγική ανάρτηση. Η πλειονότητα των αντιδράσεων σε αυτό ήταν μια επιθετική άμυνα, σα να έπρεπε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε ένα ανύπαρκτο "κατηγορώ".
Σε κάθε περίπτωση, όσα ειπώθηκαν εδώ, επιβεβαιώνουν την αρχική μου αίσθηση αλλά δεν έγινε και τίποτα, έτσι δεν είναι; Υποθέτω ότι δε λογοκρίνεται ό,τι ο καθένας νιώθει, ή μήπως όχι;
Στατιστικά, πάντως, οφείλω να παρατηρήσω ότι η συσπείρωση της βάσης κρατάει γερά
@equinox
ξέρεις, το να "την πω" στον άλλο με εξυπνάδες και όχι επιχειρηματολογία δε συνιστά δυναμισμό μα αγένεια. Και σε καμία περίπτωση δεν προάγει το διάλογο.
Αλλά για τη χορτόπιτα, μέσα είμαι![]()
μα τεταρτη σελιδα πια, που σου ζητηθικαν επιχειριματα απο ενα χωριο κατα εσενα, που αυτο δεν το βλεπεις ως αγενεια, ουτε ως επιθεθικοτητα (βεβαιως-βεβαιως)
αντι αυτο, λες πως σου την λεω
δειξε θελιση για διαλογο, αν θες
παντα ειμαστε διαθεσιμοι
οι πιο πολλοι δεν το ειδαν ομως, πως εσυ εισαι
και εγω αναμεσα
ελα, ετοιμη η χορτοπιτα, λιγο πιπερατη αλλα μοσχοβολησε ολος ο μαχαλας
Δεκτό !!
Παρακαλώ να εξαιρεθεί η Μαιντ από το σχόλιο μου
Παράθεση:
Σχόλιο # 62 από Mindthegap-
Nαι εχω εγω...
Θα προτιμουσα να μιλω μονο εγω για μενα
Δεν χρειαζομαι εκπροσωπο...
Ευχαριστω...
Ζητάς να σου υποδείξω πού ακριβώς αποδοκιμάζεις την καχυποψία
Μα,το να ανοίξεις θέμα για αυτήν ,είναι μια ένδειξη ότι σου *έκατσε" κάπως.
Ορίστε,απάντησα
Εσύ όμως δεν μου απάντησες όταν στο δεύτερο κι όλας σχόλιο σε ρώτησα να μας πεις από πού συμπερανες την "καχυποψία" ,τι σου είπαν (ας μην αναφέρεις ονόματα ,απαγορεύεται άλλωστε)
Μπορείς όμως να φέρεις παράδειγμα
Παράθεση:
Σχόλιο # 64 από eva-1982
Πάμε μία πάλι
Υπόδειξέ μου, σε παρακαλώ, το σημείο όπου αποδοκιμάζω την επιφυλακτικότητα και στη συνέχεια υπόδειξέ μου το σημείο που αναφέρομαι σε εμένα, προσωπικά. Δεν θα το βρεις γιατί δεν υπάρχει. Ό,τι γράφεις αποτελεί διαστρεβλωμένη μετάφραση των όσων έγραψα.
Μπορείς και μπορείτε να είσαι και να είσαστε ό,τι και όπως θέλεις και θέλετε.
Αναγνώρισε ωστόσο το δικαίωμα και σε εμένα να κάνω το ίδιο, ε;
Ειπαμε...ηταν προκλητικες...ειδικου σκοπου...
Και συνεχιζω...
Προκληση επισης συνιστα, το να δηλωνουμε κουλ για τον χωρο στον οποιο συχναζουμε...ενιοτε...
Αλλα, να τον κριτικαρουμε αρνητικα, ως προς τα στανταρντς του, δηλωνοντας με αυτον τον τροπο την αντιθεση μας, η οποια εν τελει δεν βγαζει αυτο το κατα δηλωση μας...κουλ...
Αρα...μετα τα παραπανω, φυσικο ειναι οτι οι ενστασεις γινονται προς διορθωσιν, διαφορετικα δεν θα τις ειχαμε, αλλα θα ειχαμε αποχωρησει μεγαλοπρεπως...οπως και δηλωνουμε οτι ΘΑ καναμε...
Φυσικα και συμφωνω με την θεση σου οτι ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του...
Υπ' αυτην την εννοια, να εχω και εγω την δικη μου?...
Μεγσι βοκου...
Παράθεση:
Σχόλιο # 65 από eva-1982
Οι ερωτήσεις ήταν προβοκατόρικες και επιθετικοειρωνικές και το γνωρίζεις
Μην σε υποτιμάς.
Θα σου απαντήσω. Τελικά.
Δε θέλω να είναι "κάπως" ο χώρος. Όταν πηγαίνω κάπου, αν μου αρέσει, παραμένω. Αν όχι, φεύγω. Δεν έχω απαιτήσεις ο χώρος να είναι όπως τον φαντάζομαι ή τον θέλω, Ωστόσο διατηρώ το δικαίωμά μου χωρίς λογοκρισία να έχω την άποψή μου για τον χώρο.
Να λοιπον...
Ολο το θεμα σου, αυταπανταται απο σενα...
Διοτι το ιδιο μπορει να επικαλεστει ο καθενας, για τον αλλο-αλλους...
Παράθεση:
Σχόλιο # 63 από eva-1982
agrotis53
προσωπικά, δεν αντιλαμβάνομαι επιθετικότητα εκ μέρους μου σε καμία ανάρτησή μου. Οι αναγνώσεις είναι τόσες όσοι και οι αναγνώστες. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα γραφόμενα των άλλων αναλόγως της ανάγνωσης που προτίθεται, ξέρει και μπορεί να κάνει.
εγραφα σεντονι μια ωρα... το ακυρωσα, πριν το στειλω... δεν θα σε κρινω απο λιγα ποστ
μπα μονο το μεγαλο αφεντικο λογοκρινη εδω
οσο για τη βαση,, ειμαστε καπνιστες ολοι μαλλον και για αυτο ισως παρουσιαζουμε συσπειρωση
καλα ησυχασε λιγο και ο αντμιν,, αντε να βγαλουμε τον χειμωνα
γραφε οτι θελεις γιατι απο αλλα θεματα δεν βλεπω προκοπη εδω
Παράθεση:
Σχόλιο # 63 από eva-1982
agrotis53
'Όταν εισερχόμαστε σε ένα χώρο είτε διαδικτυακά είτε στην πραγματική μας ζωή, το πρώτο πράγμα που αποκομίζουμε είναι η αίσθηση της ατμόσφαιρας που αποπνέει ο χώρος. Η δική μου η αίσθηση, για τον συγκεκριμένο χώρο, είναι ό,τι περιγράφω στην εισαγωγική ανάρτηση. Η πλειονότητα των αντιδράσεων σε αυτό ήταν μια επιθετική άμυνα, σα να έπρεπε να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε ένα ανύπαρκτο "κατηγορώ".
Σε κάθε περίπτωση, όσα ειπώθηκαν εδώ, επιβεβαιώνουν την αρχική μου αίσθηση αλλά δεν έγινε και τίποτα, έτσι δεν είναι; Υποθέτω ότι δε λογοκρίνεται ό,τι ο καθένας νιώθει, ή μήπως όχι;
Στατιστικά, πάντως, οφείλω να παρατηρήσω ότι η συσπείρωση της βάσης κρατάει γερά
@equinox
ξέρεις, το να "την πω" στον άλλο με εξυπνάδες και όχι επιχειρηματολογία δε συνιστά δυναμισμό μα αγένεια. Και σε καμία περίπτωση δεν προάγει το διάλογο.
Αλλά για τη χορτόπιτα, μέσα είμαι![]()
Σίγουρα μπορούμε να το δούμε ο καθένας από την δική του και συμφέροντολογικη οπτική το όλο θέμα..
Καί υπάρχει και μια διαφορά στα κατηγορώ κατ'εμέ..
Είναι το "κατηγορώ"το δικό σου, απέναντι σε έναν χώρο θεωροντας ίσως το γενικότερο καλό .. βάσει καλών τρόπων και ευγενούς άμιλλας ως προς τούς νεοεισερχόμενους..ένα κατηγορώ περισσότερο επισήμανση τροφοδοτημενο ίσως από την δική σου πίστη για τον άλλον άνθρωπο..
Κι ένα "κατηγορώ" από εκδίκηση γιατί "μας την είπες" από τούς κάποιους χρήστες αυτού τού χώρου, πού νοιώθουν πώς πρέπει να μιλούν για όλους τούς άλλους..
Η ψευτοηθικη γενικά στο ίντερνετ περισσεύει μπορώ να σού πω..
Καί όλη ίσως η δική σου καλή πίστη κάλλιστα μπορεί να ερμηνευτεί ως τέτοια.. από ανθρώπους πού έχουν ξαναδεί το έργο...
Τό θέμα είναι κατά πόσο πιστεύει ο καθένας από εμάς στην ηθική επέμβαση επί τού ανθρώπου η όχι.. άλλωστε όλες οι ηθικές επεμβάσεις καταστέλλουν αυτόματες φυσικές συμπεριφορές τού ανθρώπου και κατά πόσο όλοι μας πιστεύουμε στην ανταπόδοση ...ότι δηλαδή όπως φέρεται ο καθένας αυτό και θα λάβει πίσω..
Σε ένα ως επί το πλείστον ανώνυμο φόρουμ δηλαδή όπως εδώ,αν ο καθένας νοιάζεται πραγματικά η όχι για τον συνάνθρωπό του..
Η αν σε ένα τέτοιο φόρουμ αυτού του χαρακτήρα πρέπει να βασιλεύει κατά αρχάς η Ελευθερία τού λόγου χωρίς τις όποιες ηθικές αναστολές..
Ζούμε ούτως η άλλως σε ένα Μάτριξ η όχι?
Παράθεση:
Σχόλιο # 71 από eva-1982
Είναι αξιοσημείωτο, αντιφατικό και σουρεαλιστικό το γεγονός ότι οι ίδιοι που παραδέχτηκαν καχυποψία με εγκαλούν επειδή τόλμησα να τους "κατηγορήσω" - επαναλαμβάνω για πολλοστή ότι δεν επρόκειτο περί κατηγορίας αλλά υποκειμενικής διαπίστωσης - για καχυποψία.
Αντιλαμβάνεστε, πιστεύω, την παραδοξότητα στο σχήμα.
Νομίζω, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, ό,τι ήταν να ειπωθεί έχει ήδη ειπωθεί.
Αδοκιμη-απολογητικη-δικαιο-λογητικη-αμηχανη τοποθετηση, η τελευταια σου...
Επισης, στα πλαισια της ελευθεριας του λογου, υποκειται και ο αντιλογος...Για τον κιμά :
ακουσε κοπελα μου... χαζη δεν φαινετε να εισαι οκ;; οταν σου λεω εγω οτι ναι ειμαι καχυποπτος γιατι εχω λογους που ειμαι,,, εσυ χωρις να ξερεις λες οτι δεν πρεπει να ειμαι, και απορης;; δηλαδη τωρα τι μου λες;;
μα εγω για να ειμαι καχυποπτος στα νεα μελη, σημαινη οτι πολλα νεα μελη σε ολη τη διαρκεια που ειμαι εδω, εχου αποδειχθη περα απο ψευτικα, αλλα και επιθετικα, μεσω μυνηματων και ποστ, με το καλημερα που μπαινουν... αυτο δηλαδη δεν ειναι αιτία;; δεν ειναι αιτία οταν σου στελνη αλλος μυνημα μολις ακριβος κανει εγραφη, σε βριζη, και μετα διαγραφεται, οτα απειλη αλλος οτι θα κανη 100 νεα νικ και θα καψη το φορουμ;;
και αλλα ακομη...
ξερεις ποσα γυναικεια προφιλ σαν εσενα εχουν αποδειχθη αντρικα;; ...
ολα αυτα για μενα και για αλλους που τα εχουν ζησει, δεν ειναι αιτία καχυποψιας;;;
παρολα αυτα σε ολα τα νεα μελη φερομαστε απολυτα φυσιολογικα... και σε προκαλεσα που εσυ διαβασες κατι το μη θεμιτο σε ποστ, που λες οτι ειδες...δεν απαντησες...
εκτος και αν μιλας για τα θεματα, και τον σχολιασμο τους σαν θεματα...
εδω ομως ειναι αλλο ... αλλο αμφιβαλω αν το θεμα ειναι πραγματικο... και αλλο αμφιβαλω αν το νικ που βαζει ενα θεμα ειναι πραγματικο...
ειναι φυσικο καποιο μελος που δεν εχει ζηση καταστασεις εδω, να απορη για πολλα... ναι αλλα , ολοι εμεις που σου απαντησαμε οπως λες, και που λεμε οτι εχουμε καχυποψια, δεν το κανουμε χωρις λογω και αιτία...
ποσο τελικα ειναι δυσκολο να το καταλαβης αυτο;;; τοσο πολυ σου ειναι;;; Η ΑΠΛΑ δεν θες να το καταλαβης;;
αυτα απο μενα...ελπιζω να καταλαβες της διαφορες... αν οχι... οκ προβλημα σου... παμε παρακατω...
Παράθεση:
Σχόλιο # 71 από eva-1982
Είναι αξιοσημείωτο, αντιφατικό και σουρεαλιστικό το γεγονός ότι οι ίδιοι που παραδέχτηκαν καχυποψία με εγκαλούν επειδή τόλμησα να τους "κατηγορήσω" - επαναλαμβάνω για πολλοστή ότι δεν επρόκειτο περί κατηγορίας αλλά υποκειμενικής διαπίστωσης - για καχυποψία.
Αντιλαμβάνεστε, πιστεύω, την παραδοξότητα στο σχήμα.
Νομίζω, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, ό,τι ήταν να ειπωθεί έχει ήδη ειπωθεί.
Σπυροοο μόνο τις δυο πρωτες σειρες διαβασα, αλλα εγγραψες λεμε
Παράθεση:
Επειδή δεν έχω καταλάβει τι θέλετε να αποδείξετε όλοι σας σε αυτό εδώ το θέμα ... θα συνεισφέρω στην κουβέντα με μια ωραιότατη συνταγή ... για παστίτσιο
Σχόλιο # 75 από Spiros--
ελπίζοντας αυτό να είναι το πιο «χρήσιμο» που θα πάρει μαζί του κάποιος από εδώ.
Καλή σας απόλαυση!Για τον κιμά :
- Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ζάχαρη και φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι και περιμένουμε να καραμελώσουν. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε για τουλάχιστον 2 λεπτά. Είναι σημαντικό να σοτάρουμε τον πελτέ μας γιατί θα δώσει γεύση και σώμα στον κιμά μας.
- Προσθέτουμε τον κιμά και με μία κουτάλα τον σπάμε για 4-5 λεπτά.
- Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Αν χρειαστεί σε αυτό το σημείο προσθέτουμε 2 κ.σ. λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
- Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, την κανέλα, τους κύβους βοδινού και 2 φύλλα δάφνης.
- Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του το φαγητό για 10-20 λεπτά.
- Μόλις γίνει ο κιμάς μας, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από μέσα.
- Αφήνουμε στην άκρη και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Για τη μπεσαμέλ :
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει αλλά δεν έχει κάψει προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για μερικά λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι.
- Προσέχουμε να παίρνουμε και από τα πλάγια της κατσαρόλας το αλεύρι για να μην καεί.
- Ξεκινάμε να προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα σε αρκετές δόσεις και ανακατεύουμε κάθε φορά με το σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια και να γίνει κρεμώδης η μπεσαμέλ μας.
- Στην αρχή το μείγμα είναι πάρα πολύ σφιχτό και θέλει επιμονή για να γίνει καλό αλλά καθώς ρίχνουμε όλο και πιο πολύ γάλα τόσο πιο ωραία γίνεται η μπεσαμέλ μας.
- Όταν η μπεσαμέλ αρχίσει να δένει, προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει οπότε ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Εκτός φωτιάς προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε για να πέσει η θερμοκρασία.
- Τέλος προσθέτουμε τους 3 κρόκους και ανακατεύουμε ξανά.
Για τα μακαρόνια :
- Βράζουμε τα μακαρόνια για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη. Μιας και θα ψηθεί το φαγητό στον φούρνο τα μακαρόνια θα ψηθούν και άλλο οπότε καλό είναι να μην είναι παραβρασμένα.
- Στραγγίζουμε, βάζουμε σε ένα ταψί 35x25 εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει και προσθέτουμε τα 2 αυγά, μπόλικο θυμάρι, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια στο χέρι μας και πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται. Ανακακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το παστίτσιο :
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Στον κιμά ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά για να δέσει η σάλτσα.
- Πάνω από τα μακαρόνια, βάζουμε τον κιμά και με τον ίδιο τρόπο απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
- Τέλος, ρίχνουμε το τυρί που κρατήσαμε (50 γρ. τριμμένη γραβιέρα) στην επιφάνεια του παστίτσιου και αν θέλουμε ρίχνουμε και μερικά μικρά κομματάκια βουτύρου.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα η μπεσαμέλ.
- Αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Παλι καλα που δεν επισκιαζεται η "χρησιμοτης" του παστιτσιου, απο...
Τον μουσακα...
Θαχαμε να διαβαζαμε κι αλλα τετοια "κατανοητα"...
Παράθεση:
Επειδή δεν έχω καταλάβει τι θέλετε να αποδείξετε όλοι σας σε αυτό εδώ το θέμα ... θα συνεισφέρω στην κουβέντα με μια ωραιότατη συνταγή ... για παστίτσιο
Σχόλιο # 75 από Spiros--
ελπίζοντας αυτό να είναι το πιο «χρήσιμο» που θα πάρει μαζί του κάποιος από εδώ.
βρε,βρε...καλως τον γεια σου ρε σπυρο
τι τοσο καιρο απαρνηθηκες το φορουμ, για μαθηματα μαγειρικης;;
Παράθεση:
Σχόλιο # 75 από Spiros--
Καλή σας απόλαυση!Για τον κιμά :
- Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ζάχαρη και φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι και περιμένουμε να καραμελώσουν. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε για τουλάχιστον 2 λεπτά. Είναι σημαντικό να σοτάρουμε τον πελτέ μας γιατί θα δώσει γεύση και σώμα στον κιμά μας.
- Προσθέτουμε τον κιμά και με μία κουτάλα τον σπάμε για 4-5 λεπτά.
- Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Αν χρειαστεί σε αυτό το σημείο προσθέτουμε 2 κ.σ. λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
- Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, την κανέλα, τους κύβους βοδινού και 2 φύλλα δάφνης.
- Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του το φαγητό για 10-20 λεπτά.
- Μόλις γίνει ο κιμάς μας, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης από μέσα.
- Αφήνουμε στην άκρη και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Για τη μπεσαμέλ :
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει αλλά δεν έχει κάψει προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για μερικά λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι.
- Προσέχουμε να παίρνουμε και από τα πλάγια της κατσαρόλας το αλεύρι για να μην καεί.
- Ξεκινάμε να προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα σε αρκετές δόσεις και ανακατεύουμε κάθε φορά με το σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια και να γίνει κρεμώδης η μπεσαμέλ μας.
- Στην αρχή το μείγμα είναι πάρα πολύ σφιχτό και θέλει επιμονή για να γίνει καλό αλλά καθώς ρίχνουμε όλο και πιο πολύ γάλα τόσο πιο ωραία γίνεται η μπεσαμέλ μας.
- Όταν η μπεσαμέλ αρχίσει να δένει, προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει οπότε ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Εκτός φωτιάς προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε για να πέσει η θερμοκρασία.
- Τέλος προσθέτουμε τους 3 κρόκους και ανακατεύουμε ξανά.
Για τα μακαρόνια :
- Βράζουμε τα μακαρόνια για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε στην άκρη. Μιας και θα ψηθεί το φαγητό στον φούρνο τα μακαρόνια θα ψηθούν και άλλο οπότε καλό είναι να μην είναι παραβρασμένα.
- Στραγγίζουμε, βάζουμε σε ένα ταψί 35x25 εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει και προσθέτουμε τα 2 αυγά, μπόλικο θυμάρι, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια στο χέρι μας και πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται. Ανακακατεύουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το παστίτσιο :
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Στον κιμά ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά για να δέσει η σάλτσα.
- Πάνω από τα μακαρόνια, βάζουμε τον κιμά και με τον ίδιο τρόπο απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
- Τέλος, ρίχνουμε το τυρί που κρατήσαμε (50 γρ. τριμμένη γραβιέρα) στην επιφάνεια του παστίτσιου και αν θέλουμε ρίχνουμε και μερικά μικρά κομματάκια βουτύρου.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα η μπεσαμέλ.
- Αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media