Αυτό που φέρνουν οι γιορτές είναι η ματαιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά και του χρόνου..
Απλά στην αρχή δεν το ξέρεις και θέλεις να συνεχίζεις τό παιδικό όνειρο.. άλλοι σταματούν εκεί ξέρεις..
Δεν αντέχουν παραπάνω.. απομυθοποίηση..το κάδρο έχει παραγγελθεί
Αγαπητή ντύνουμε την ζωή μας με όμορφα πράγματα για να ομορφαίνουμε εμείς να μπορούμε νά αντικαθιστούμε τον πόνο με χαρά, το ωμό με ψημένο..
Κ θαυματα γινονται κ ονειρα πραγματοποιουνται!
Αρκει να το πιστευουμε κ να τα κυνηγαμε!
Οσο για της γιορτες(εκτος απο θρησκευτικους λογους) ειναι για ξεφευγουμε απο την ρουτινα της καθημερινοτητας κ για να βλεπουμε οτι μπορουμε κ καλυτερα ..κ γιατι η ζωη εχει αυτα τα σκαμπανευασματα χαρα λυπη ..που την κανουν γλυκια κ οχι βαρετη! Κ το κυριοτερο...γιατι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ κ μας αρεσουν τα πανηγυρια
Παράθεση:
Αναρωτήθηκα - τι θα πει ''γιορτάζω''...Εσείς;
Σχόλιο # 1 από equinox_
Τι είναι το τόσο διαφορετικό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε καποιες μέρες από τις άλλες, να ζούμε μια προσωρινή (από ο,τι φαινεται) ευφορία, να ξεχνάμε τα ''στραβά'' μας σαν να μην υπάρχουν και μετά - πάαανε οι γιορτές, βάζουμε πάλι τα καθημερινά, συνηθισμένα μας ''ρούχα'' και όλα τρέχουν πάλι γκρι, μεχρι την επόμενη ''γιορτή'' - του Πάσχα, για παράδειγμα, όπου πάλι μας πιάνει αυτό το ''μικρόβιο'' - να νιώθουμε καλά, έστω και για λίγο.
Έχω την εντύπωση, πως είμαστε πολύ μακρυά από μια πραγματική για τον καθένα γιορτή όλο το χρόνο, γι ' αυτό σε τέτοιες μέρες ''τα δίνουμε όλα'', μπας και συμβει κάποιο θαύμα και γίνει η υπόλοιπη μας ζωή, γιορτή.Θαύματα όμως δεν συμβαίνουν, ούτε τα όνειρα πραγματοποιούνται, ούτε η ζωή μας είναι γιορτή γενικώς για τους πιο πολλους, γιατί ο νους μας - είναι ο πρώτος σαμποτέρ που δεν πιστεύει σε όλα αυτά...
Πιστεύει μόνο σε κακά μαντάτα, γι' αυτό και είναι εύκολο η πραγματοποίηση τους.
Κοινώς,είμαστε για τα πανηγύρια.
Παράθεση:
Σχόλιο # 3 από ZHLIASOYΚ θαυματα γινονται κ ονειρα πραγματοποιουνται!
Αρκει να το πιστευουμε κ να τα κυνηγαμε!
Οσο για της γιορτες(εκτος απο θρησκευτικους λογους) ειναι για ξεφευγουμε απο την ρουτινα της καθημερινοτητας κ για να βλεπουμε οτι μπορουμε κ καλυτερα ..κ γιατι η ζωη εχει αυτα τα σκαμπανευασματα χαρα λυπη ..που την κανουν γλυκια κ οχι βαρετη! Κ το κυριοτερο...γιατι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ κ μας αρεσουν τα πανηγυρια
... είναι και αυτό που τελικά θα βιώσεις! Η πραγματικότητα, πέρα απΆ τις γενικότητες, είναι πολύ ρευστή και καθόλου αντικειμενική. Το ίδιο ποτήρι, ακόμα και για εσένα, τώρα μπορεί να είναι μισοάδειο και μετά από 5 λεπτά, μπορεί να σου φανεί μισογεμάτο.
...Και για τα πανηγυρια...
Παράθεση:
Σχόλιο # 3 από ZHLIASOYγιατι ειμαστε ελληνεσ
Θα πει ...ξυπναω το πρωι με χαρουμενη διαθεση . Παιρνω σβαρνα τα μαγαζια να μου παρω δωρα. Θα ετοιμασω τα γλυκα κλπ. για τους αγαπημενους μου και θα δεχτω γλυκα και χαρουμενα προσωπακια.Παντα μου αρεσαν και παντα θα μου αρεσουν οι γιορτες. Καλα χριστουγεννα και χαρουμενα, δεν θελω μουτζουφλουδες
Αν δεν σας αρεσουν οι γιορτες..χωριστε.
Οι χωρισμενοι δεν γιορταζουνε ποτε
Αααα αυτο ειδικοτης μου
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Enikos...Και για τα πανηγυρια...
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από jane_doΚοινώς,είμαστε για τα πανηγύρια.
Αυτοι ειναι οι ελληνες χρυσο μου
Κ σε οποιον αρεσουμε
Παράθεση:
Σχόλιο # 6 από Enikos...Και για τα πανηγυρια...
που υπαρχει η Σουρια .Μπορει να στολισει με τον τροπο της και το πλεον απαισιοδοξο Θεμα .
Οι γιορτές υπάρχουν πλέον για να συντηρούν την καταναλωση..
.Και η κατανάλωση συντηρει τις γιορτές Κατάνυξη ? Qu'est-que c'est ??
Αναρωτηθηκαμε βεβαια οτι οι γιορτινες μερες δεν ειναι ποτε ιδιες...και εαν συνειδητοποιησουμε οτι ολα αλλαζουν τοτε θα καταλαβουμε τι ειναι γιορτες.
εντάξει, υπάρχει ένας ''άγραφος νόμος'', που αφορά τον χώρο των παραλλαγών και σύμφωνα με αυτόν, υπάρχουν διάφορες πιθανότητες για απαντήσεις ή τοποθέτηση του κάθε τι.
Εγώ ενδιαφέρομαι όχι από το τι λέμε ως γιορτή και τι κανουμε στις γιορτές, που μου το εξηγεί και το νεοελληνικό λεξικό, αλλά από το πώς να κανουμε τη ζωή μας καθημερινή γιορτή.
Όταν καποιος γιορτάζει πραγματικά, η ψυχή του χαμογελάει, τραγουδάει, χορεύει, πετάει...
και ο νους του - χτυπάει παλαμάκια, δλδ. συμφωνεί σ' αυτό που κάνει η ψυχή και την χαίρεται.
Αυτός είναι και ο λόγος να γίνονται θαύματα και τα όνειρα - πραγματικότητα...
Όταν δεν συμφωνούν αυτοί οι δυο, τίποτα δεν γίνεται - ούτε καν στον ύπνο μας, ή - συμβαινει το αντίθετο, όταν πιο εύκολα συμφωνούν για κάποια δυσάρεστα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από MegalodondasΑυτό που φέρνουν οι γιορτές είναι η ματαιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά και του χρόνου..
Απλά στην αρχή δεν το ξέρεις και θέλεις να συνεχίζεις τό παιδικό όνειρο.. άλλοι σταματούν εκεί ξέρεις..
Δεν αντέχουν παραπάνω.. απομυθοποίηση..το κάδρο έχει παραγγελθεί
Αγαπητή ντύνουμε την ζωή μας με όμορφα πράγματα για να ομορφαίνουμε εμείς να μπορούμε νά αντικαθιστούμε τον πόνο με χαρά, το ωμό με ψημένο..
''νά αντικαθιστούμε τον πόνο με χαρά''
και παρολο αυτα λεμε ''ο καθενας με τον πονο του'' και οχι - ''ο καθενας με την χαρα του'';;;
τελικα, ισως να τη ντυνουμε οπως να' ναι, ετσι οπως λεει η ''μοδα'' και θα νομιζουμε πως ειναι ομορφη ετσι...
μα, καθε ζωη, εχει το στιλ της, το συνολο που ταιριαζει μονο σε εκεινη - για να νιωθει ανετα, για να προχωρα χωρις εμποδια
Και οχι μονο
Παράθεση:
Ευτυχως
Σχόλιο # 12 από MiltosRNLI1930που υπαρχει η Σουρια .Μπορει να στολισει με τον τροπο της και το πλεον απαισιοδοξο Θεμα .
Ο πονος υπαρχει και θα υπαρχει παντα . Αλλα καποιες φορες τον βαζουμε στην ακρη για ειναι πολυ ενοχλητικος.Και η ζωη συνεχιζεται
Η χρυσοκοκκινη φαντασία τών Χριστουγέννων σίγουρα δεν είναι δική μας όμως τι με αυτό?
Δεν θέλουν και πολύ τα νοήματα να οικειοποιηθούν.. καί οι ιδέες να γίνουν δικές μας για να ταιριάζουν σε εμάς.
Χάρις στην φαντασία του ο άνθρωπος έχει πλάσει ως άλλος θεός άλλες πραγματικότητες πού τελικά είναι πιο εύκολα αποδεκτές από την μισή πραγματικότητα πού μπορεί να διακρίνει μέσα του καί πορεύεται με αυτές..
Είναι καλύτερο να αγαπάς τους ανθρώπους και μέσα από τό παραμύθι, παρά να ανακαλύπτεις μέρα με την μέρα την ασχήμια της ανθρώπινης φύσης, στο τέλος θες δεν θες θά πιστέψεις σε αυτό το δικό σου παραμύθι είναι ο πιο εύκολος τρόπος να συμβιβαστείς με όσα δεν καταλαβαίνεις..
Ζωγραφίζουμε τον καμβά μονάχοι μας..
Παράθεση:
Σχόλιο # 16 από equinox_
''νά αντικαθιστούμε τον πόνο με χαρά''
και παρολο αυτα λεμε ''ο καθενας με τον πονο του'' και οχι - ''ο καθενας με την χαρα του'';;;
τελικα, ισως να τη ντυνουμε οπως να' ναι, ετσι οπως λεει η ''μοδα'' και θα νομιζουμε πως ειναι ομορφη ετσι...
μα, καθε ζωη, εχει το στιλ της, το συνολο που ταιριαζει μονο σε εκεινη - για να νιωθει ανετα, για να προχωρα χωρις εμποδια
...τότε που δεν υπήρχαν ευκολίες, ο ¶νθρωπος προσπάθησε να διορθώσει και την δική του κατάσταση.
Έτσι επινόησε τις γιορτές, μεσ' στο χειμώνα, που θα βελτίωναν τη γενική του, χειμερινή, κατάθλιψη!!!Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media