... εντοπίζεις το μεγαλύτερο σου πρόβλημα στην μαγειρική.
Ίσως έχεις βραχυκυκλώσει και δεν προσπαθείς να λύσεις κανένα σου πρόβλημα, μένοντας κολλημένη και άπραγη μπροστά στο μεγαλύτερο. Μάλλον δεν θες οργανόγραμμα, αλλά μια μεθοδολογία που θα σε βοηθήσει να βγεις απ το τέλμα που έχεις πέσει. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πάρεις αποφάσεις και να τις ακολουθήσεις με κάθε τρόπο και μπροστά σου έχεις 2 δρόμους δράσης :
Όλα μαζί δεν μπορεί να τα λύσει κανένας. Απλά κάθεσαι τα κοιτάς και γράφεις για αυτά στο Forum !
Το πρόβλημα της μαγειρικής, μάλλον είναι στο μυαλό σου. Όσο θεωρείς πως δεν μπορείς, τόσο δεν θα μπορείς. Εγώ συντηρώ μόνος μου ένα ολόκληρο σπίτι, μαγειρεύω όταν έχω χρόνο και διάθεση και ταυτόχρονα εργάζομαι ατελείωτες ώρες, ακόμα και απ το σπίτι, έχοντας και μεγάλες ευθύνες στο έργο που πρέπει να παραχθεί. Δεν γίνεται να μην μπορείς να το κάνεις κι εσύ αυτό !!!
Ψάξε λίγο βιντεάκια του Πετρετζίκη και κανε 1 συνταγή του. Τα λέει πολύ απλά και δείχνει όλα τα βήματα. Ξεκίνα με μία ομελέτα. Δεν παίζει να μην φας στο τέλος !!!
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από melitini_... Η μαγειρική παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα ...
Δεν λεω κατι αλλο...
Απο τους αλλους, δεν χειραφετειται καποιος...
Ως προβλημα, ομως... ποιο ειναι αυτο?...
Και αν υπαρχει, ποιος το χρεωνεται?...
Οι κουφιοι συντροφοι?...
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από sun_worldΕίδαμε και που υπήρχαν υποτιθέμενοι σύντροφοι...
που έδιναν υποσχέσεις που δεν τις κράτησαν
και μείναμε με το αγγούρι στον πωπό να μαζέψουμε τα αμάζευτα...
Παράθεση:
Δυσκολία δημιουργίας οργανογράμματος
Σχόλιο # 1 από melitini_Είμαι μια γυναίκα ανεξάρτητη, αρκετές ώρες εργαζόμενη και πολυάσχολη. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να φροντίζω το σπίτι μου και το νοικοκυριό μου, με αποτέλεσμα να ξοδεύω λεφτά για φαγητό απέξω, τα οποία δεν μου περισσεύουν και να στερούμαι άλλα πράγματα. Η μαγειρική, αν και μαγειρεύω καλά ποτέ δεν μου άρεσε, τη βαριέμαι ομολογώ. Οι δουλειές του σπιτιού με κουράζουν και τις κάνω αγγαρεία, οπότε όχι και πολύ καλά. Σκέφτηκα να προσλάβω μαγείρισσα αλλά δεν εμπιστεύομαι καμία, αλλά από την άλλη το θεωρώ και ντροπή για μια γυναίκα σαν κι εμένα να κάνει κάτι τέτοιο. Η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια, που παίρνω και δουλειά στο σπίτι κάτι που τελικά ούτε αυτό μπορώ να οργανώσω σωστά , λόγω έλλειψης οργανογράμματος, καθώς θέλω τις λίγες ώρες του ελεύθερου χρόνου μου να ξεκουράζομαι κιόλας. Ταυτόχρονα παίρνω και κιλά που θέλω να χάσω.
Καμιά έξυπνη ιδέα;
Η φροντίδα του χώρου σου δεν είναι "πολυτέλεια". Όπως φροντίζεις και περιποιείσαι τον εαυτό σου - κάνεις μπάνιο, ε; - έτσι χρειάζεται να φροντίζεις και τον χώρο σου. Νομίζω πως η έλλειψη χρόνου είναι υπεκφυγή και άλλοθι για να αποφύγεις κάτι που καθόλου δεν σου αρέσει. Ο χρόνος που απαιτείται είναι ελάχιστος αν το κάνες σε καθημερινή βάση.
Εφόσον μαγειρεύεις καλά, γνωρίζεις ότι η προετοιμασία ενός γρήγορου γεύματος - και υγιεινού - δεν απαιτεί περισσότερο από 20΄.
Συγκεντρώσου και όρμα Αντιμετώπισέ το ως πρόκληση ή τασκ
Παράθεση:
Δυσκολία δημιουργίας οργανογράμματος
Σχόλιο # 1 από melitini_Είμαι μια γυναίκα ανεξάρτητη, αρκετές ώρες εργαζόμενη και πολυάσχολη. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να φροντίζω το σπίτι μου και το νοικοκυριό μου, με αποτέλεσμα να ξοδεύω λεφτά για φαγητό απέξω, τα οποία δεν μου περισσεύουν και να στερούμαι άλλα πράγματα. Η μαγειρική, αν και μαγειρεύω καλά ποτέ δεν μου άρεσε, τη βαριέμαι ομολογώ. Οι δουλειές του σπιτιού με κουράζουν και τις κάνω αγγαρεία, οπότε όχι και πολύ καλά. Σκέφτηκα να προσλάβω μαγείρισσα αλλά δεν εμπιστεύομαι καμία, αλλά από την άλλη το θεωρώ και ντροπή για μια γυναίκα σαν κι εμένα να κάνει κάτι τέτοιο. Η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια, που παίρνω και δουλειά στο σπίτι κάτι που τελικά ούτε αυτό μπορώ να οργανώσω σωστά , λόγω έλλειψης οργανογράμματος, καθώς θέλω τις λίγες ώρες του ελεύθερου χρόνου μου να ξεκουράζομαι κιόλας. Ταυτόχρονα παίρνω και κιλά που θέλω να χάσω.
Καμιά έξυπνη ιδέα;
Η φροντίδα του χώρου σου δεν είναι "πολυτέλεια". Όπως φροντίζεις και περιποιείσαι τον εαυτό σου - κάνεις μπάνιο, ε; - έτσι χρειάζεται να φροντίζεις και τον χώρο σου. Νομίζω πως η έλλειψη χρόνου είναι υπεκφυγή και άλλοθι για να αποφύγεις κάτι που καθόλου δεν σου αρέσει. Ο χρόνος που απαιτείται είναι ελάχιστος αν το κάνες σε καθημερινή βάση.
Εφόσον μαγειρεύεις καλά, γνωρίζεις ότι η προετοιμασία ενός γρήγορου γεύματος - και υγιεινού - δεν απαιτεί περισσότερο από 20΄.
Συγκεντρώσου και όρμα Αντιμετώπισέ το ως πρόκληση ή τασκ
Δε γκατάλαβα τίποτις καθότι γραία και με μυαλό πουρέ
λόγω διαφόρων που διαχειρίζομαι, για κάνε το τάλαρα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 22 από EnikosΔεν λεω κατι αλλο...
Οι κουφιοι συντροφοι?...
Παράθεση:
Οι κουφιοι συντροφοι?...
Δε γκατάλαβα τίποτις καθότι γραία και με μυαλό πουρέ
Παράθεση:
Οι κουφιοι συντροφοι?...
Αν ρωτησεις εναν στους 3 θελουν να γινουν σεφ .Γι'αυτο και τα καναλια και τα σουβλατζιδικα Βορειων και Νοτιων προαστειων εχου γεμισει σεφ.Προσλαμβανεις ενα σεφ/μπατλερ ενστολο με ριγε ποδια να μαγειρευει και να σε σερβιρει αφου εισαι σουπερ -μπιζνες-γουμαν.Απο μισθο τσαμπααα.
σπυρετο με καλυψες οπως παντα...το πολυ πολυ να φαει την ομελετα με τσοφλια
Παράθεση:
Αγαπητή melitini_ ...
Σχόλιο # 21 από Spiros--... εντοπίζεις το μεγαλύτερο σου πρόβλημα στην μαγειρική.
Ίσως έχεις βραχυκυκλώσει και δεν προσπαθείς να λύσεις κανένα σου πρόβλημα, μένοντας κολλημένη και άπραγη μπροστά στο μεγαλύτερο. Μάλλον δεν θες οργανόγραμμα, αλλά μια μεθοδολογία που θα σε βοηθήσει να βγεις απ το τέλμα που έχεις πέσει. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πάρεις αποφάσεις και να τις ακολουθήσεις με κάθε τρόπο και μπροστά σου έχεις 2 δρόμους δράσης :
- Βρίσκεις πρώτα λύση στο μεγάλο πρόβλημα και τα μικρότερα θα λυθούν πιο εύκολα στην συνεχεία, ή
- Βρίσκεις πρώτα λύσεις στα μικρά προβλήματα, αγνοώντας το μεγάλο, αφού θα το έχεις μεταθέσεις για το τέλος και κάποια στιγμή καταλήγεις απ το χάος που είσαι τώρα, να έχεις να λύσεις μόνο ένα πρόβλημα.
Όλα μαζί δεν μπορεί να τα λύσει κανένας. Απλά κάθεσαι τα κοιτάς και γράφεις για αυτά στο Forum !
Το πρόβλημα της μαγειρικής, μάλλον είναι στο μυαλό σου. Όσο θεωρείς πως δεν μπορείς, τόσο δεν θα μπορείς. Εγώ συντηρώ μόνος μου ένα ολόκληρο σπίτι, μαγειρεύω όταν έχω χρόνο και διάθεση και ταυτόχρονα εργάζομαι ατελείωτες ώρες, ακόμα και απ το σπίτι, έχοντας και μεγάλες ευθύνες στο έργο που πρέπει να παραχθεί. Δεν γίνεται να μην μπορείς να το κάνεις κι εσύ αυτό !!!
Ψάξε λίγο βιντεάκια του Πετρετζίκη και κανε 1 συνταγή του. Τα λέει πολύ απλά και δείχνει όλα τα βήματα. Ξεκίνα με μία ομελέτα. Δεν παίζει να μην φας στο τέλος !!!
... χαχαχα
Έλεος ρε ... καλυμμένηηη
Παράθεση:
Σχόλιο # 28 από Oxamanσπυρετο με καλυψες οπως παντα...το πολυ πολυ να φαει την ομελετα με τσοφλια
Αυτό που περνάς βασικά είναι σαν να έχεις ένα είδος κατάθλιψης.
Στη χωρα που εισαι δινουν μεγαλη σημασία οχι μονο στα προσοντα αλλα και στην εικόνα σου στη δουλεια.
Σε ποιο τομέα δουλεύεις αν επιτρέπεται?Εχω φιλους και εγω εκει και ξερω οτι αρκετοί στο σπιτι προετοιμαζουν πραγματα για τη δουλεια και δυσκολευονται στις δουλειες του σπιτιου οπως και εσύ.
να φανταστω οτι μενεις μονη διοτι αν ησουν σπιτι με άλλες 2 ας πουμε (κατι που δε θ΄αντεχοταν στην ηλικια που εισαι) υπαρχουν καθαριστριες που ερχονται και ειναι μεσα στην τιμη του ενοικίου.
Το δεχομαι οτι δεν εχεις χρονο και δεν θες να καθαρισεις,επισης δεχομαι να μη θες να κοιταξεις και την προσωπικη σου ζωη οσο αναφορά γάμο και παιδιά,ασχετα με το τι λενε,αλλά πρεπει ν άλλαξεις τροπο σκεψης.και το ξέρεις!
Στο φαγητο εχω να σου προτεινω το εξης,καποια απο αυτα ηδη στα ειπαν βεβαια.
- Ταψια μιας χρησεως!Σωζεσαι επι τοπου.πετας το κοτοπουλάκι και εισαι τζετ.
-Φαγητά ετοιμα και σουπες που γινονται στο φουρνο μικροκυμματων.Ειδικα στην αγγλια χιλιαδες τετοια.
-Παιρνεις έτοιμη σαλατα πρασιναδα απ το σουπερ μαρκετ και ετοιμασεις γρηγορα και ευκολα,σαλατα με κοτοπουλου,χορταστικα και υγειινα.
-Φρουτα και νερό!ξενέρα ναι αλλά ξερεις ποσο καλό θα σου κανουν και θα σε βοηθησουν να χασεις κιλά?!
-Πας οπως ηδη ξερεις τις τελευταιες ωρες πριν κλεισουν τα μαρκετ και παιρνεις χαζομαρες με 50% για πρωινό,δεκατιανό.
-Μαγειρευεις μονο μια μέρα σαββατο η κυριακη τα βαζεις καταψυξη οπως ειπαν και εχεις για ολη τη βδομαδα.
Εμ ετσι, δε γινεται κουβεντα...
Υπαρχει, φυσικος...περιορισμος...
Παράθεση:
Σχόλιο # 26 από sun_worldΔε γκατάλαβα τίποτις καθότι γραία και με μυαλό πουρέ
Από τις μεθόδους που μου προτείνατε τις έχω δοκιμάσει όλες, σκόνες και ροφήματα και πρωτεΐνες, ταπεράκια κατάψυξης, μαγειρέματα 1 φορά την εβδομάδα, γεύματα και σαλάτες έτοιμες από σμ κτλ, πέταμα σαβούρας, η αλήθεια είναι ότι την ιδέα του ξενώνα δεν την είχα σκεφτεί ομολογώ χαχα θα ήταν η τέλεια ιδέα και θα άλλαζα και περιβάλλον... Ευχαριστώ την κοπέλα που το έριξε σαν ιδέα γιατί τουλάχιστον το είδα κάπως χιουμοριστικά και με γέμισε αισιοδοξία.
Το φόρουμ είναι γεμάτο εξαιρετικές γυναίκες και νοικοκυρές, να τα λέμε κι αυτά !
Η αλήθεια είναι ότι όταν υπήρχε άντρας στο σπίτι ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα, καθώς μου αρέσει σαν ιδέα να μαγειρεύω και να τακτοποιώ όταν ξέρω ότι έτσι θα ευχαριστήσει και τον άλλον.Αλλά η χειραφέτηση όπως είπε κι ένας κύριος απαιτεί πράγματα, έτσι τα... "παλικάρια" θεωρούν ότι θα ζήσουν εκατόν πενήντα χρόνια και σου λέει ό, τι φάμε κι ό, τι πιούμε κι ό, τι αρπάξει ο κ.. μας.
Ε, όχι!
Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από melitini_Είμαι μια γυναίκα ανεξάρτητη,
δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να φροντίζω το σπίτι μου και το νοικοκυριό μου, με αποτέλεσμα να ξοδεύω λεφτά για φαγητό απέξω, τα οποία δεν μου περισσεύουν και να στερούμαι άλλα πράγματα.
Θέλεις να μας εξηγήσεις τι σημαίνει ανεξάρτητος άνθρωπος; Έτσι, θα απαντήσεις εσύ η ίδια στο θέμα σου.
Δηλαδη...για να χειραφετηθει ενας ανθρωπος, μια γυναικα εν προκειμενω...
Αυτο εξαρταται απο το αν την "ξεβολεψει" καποιο "παληκαρι" που...
Θα παψει να την συντηρει?...
Αν ειναι ετσι, τοτε...
Δεν μιλαμε για χειραφετηση, αλλα για κοινο ξεβολεμα...
Τυχαινει να ξερω οτι οι χειραφετημενοι ανθρωποι, εξαρτωνται μονο απο τον εαυτο τους και αυτο κατ' επιλογην...
Εχει αλλαξει κατι τελευταια?...
Παράθεση:
Σχόλιο # 33 από melitini_Αλλά η χειραφέτηση όπως είπε κι ένας κύριος απαιτεί πράγματα, έτσι τα... "παλικάρια" θεωρούν ότι θα ζήσουν εκατόν πενήντα χρόνια και σου λέει ό, τι φάμε κι ό, τι πιούμε κι ό, τι αρπάξει ο κ.. μας.
Ε, όχι!
Εν προκειμένω η χειραφετημένη είμαι εγώ κι ανεξάρτητη λέγοντας εννοώ αυτόνομη από κάθε άποψη. Ποτέ δεν με έχει συντηρήσει άντρας ούτε για αστείο. Το θεωρώ προσβολή προσωπικότητας (εκτός πλαισίου γάμου, έστω).
Ποιά είναι η απάντηση που προκύπτει λοιπόν και οφείλω να δώσω στον εαυτό μου αναλύοντας την έννοια της ανεξαρτησίας;
Οι χειραφετημενοι ανθρωποι...
Να έχεις το "απόλυτο" έλεγχο των καταστάσεων της ζωής σου ίσως ?
Να γνωρίζεις τι μπορείς να καταφέρεις μόνος αλλά και πώς θα καταφέρεις κάτι για το οποίο απαιτείται συνεργασία με άλλα άτομα
Να οδηγείς τη ζωή σου χωρίς να παραμεριζεις ή να εκμεταλλεύεσαι αλλά άτομα ?
Να κρατάς το τιμόνι δηλ
και τις ισορροπίες ,κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι αλλά περιμένω να διαβάσω τις απαντήσεις των σοφών εδώ μέσα ,όπως άλλωστε κάνω πάντα
Παράθεση:
Σχόλιο # 39 από eva-1982
Τι είναι οι "χειραφετημένοι άνθρωποι";
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media