Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από agrotis53
πως δηλαδη θα εισαι φιλος με καποια αν δεν σου αρεσει;;;αν δεν εχετε κοινα πραγματα κοινες αποψεις... κοινα ενδιαφεροντα... και φυσικα επαφη;;; υποκριτικο να λες οτι σε ολα αυτα δεν υποβοσκει το ερωτικο..στην μια η στην αλλη πλευρα η και στης δυο...
Οχι δεν ειναι απαραιτητο στην φιλικη σχεση ενος αντρα και μιας γυναικας να ισχυουν ολα αυτα...
Ουτε για ολα τα ζητηματα πρεπει να εχουν κοινες αποψεις, ουτε κοινα ενδιαφεροντα...
Τους ανθρωπους τους δενουν και τα κοινα βιωματα...
Απο την αλλη επειδη ακριβως υπαρχει ενας φιλος που σε ξερει με τα καλα και τα ασχημα σου, το ιδιο αυτο το γεγονος μπορει να λειτουργησει αποτρεπτικα ως προς το να υπαρξει ερωτικη επιθυμια.
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από papadoudΚαι όσο σκέφτομαι πως το θέμα θα εξελιχθεί στο "να πόσο δίκιο έχω όταν λέω πως δεν υπάρχει φιλία άντρα με γυναίκα", με πιάνει σύγκρυο!
Γιατί, έχω ακούσει και το ακραίο για μένα πως "όταν κάνεις πολύ παρέα με την φίλη σου, κάποια στιγμή θα καταλήξετε στο κρεβάτι"
(Στο τραπέζι, στο πλυντήριο ή όπου αλλού, συμπληρώνω)!
Στο εδώ θέμα θα είχα αντιρρήσεις σοβαρές εάν υπήρχε απιστία, αν είχε σχέση ο ένας έστω από τους δυο.Μήπως που δεν ξαναβρέθηκαν ερωτικά;
Πιστεύω σε μια κοινωνία που το σ3ξ είναι απενοχοποιημένο. Δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα κάααποτε προσπάθησε να λύσει.
Ωραία, και οι δύο πάνω στην ανάγκη και δεν είχε κανείς από τους δύο σχέση, έκαναν σ3ξ.
Τι πιο φυσικό; (αν και παίρνει περισσότερη ανάλυση αυτό).Και πώς γίνεται να το παίζουμε τόσο μα τόσο απελευθερωμένοι και ταυτόχρονα τόσο μα τόσο συντηρητικοί και ηθικολάγνοι; Βλέπουμε το μπέρδεμα;
Άποψη μου: Όπου μπαίνουν κανόνες, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που τους έλκει η παράβαση τους. Αν δεν υπήρχαν, θα λειτουργούσαμε πιο κοντά στη φύση μας και όχι "την θέλω αλλά δεν πρέπει, τι να κάνω;",
δημιουργώντας μέσα τους ενδοψυχικές συγκρούσεις -> ψυχοθεραπεία επειγόντως!Τελικά η πραγματική αλήθεια μας, ποια από τις δυο είναι;
εχω πει '' θα ερωτευθειτε ο ενας τον αλλον'', οχι - ''θα καταληξετε στο κρεβατι''
εχει διαφορα
Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από papadoudΣτους μεγάλους, γίνεται ατελείωτες συζητήσεις χωρίς ουσιαστικό νόημα. Για εκτόνωση της...
...σεξουαλικης ενεργειας, που ταυτοχρονα στερειται στη σχεση...
σκορπιζεται...
και αφου ειναι ''χωρίς ουσιαστικό νόημα'' (οπως λες), γιατι να το κανεις;
η ''βιτρινα'' της φιλιας, βγαινει ''πολυ ακριβη'', ειδικα οταν ''η φιλη'' αρχιζει και αποκτα ''δικαιωματα'' επανω στη σχεση, ειναι κανωνικοτατα - ενα ''τριτο προσωπο''.
Στην ουσια γινεται πιο σημαντικο και απο πολυ μπλα, μπλα, ξερει τα παντα μεσω του κουτσουμπολιου που γινεται, αρχιζει και ανακατευεται ασυστολα, να δινει συμβουλες κιολας, χωρις να εχει ιδεα απο την πραγματικοτητα, γιατι ξερει μονο την ''εκδοση'' του ενος και στο τελος - βαζει μια ωραιοτατη ταφοπλακα στη σχεση.
αυτα φερνουν τα ..''χωρις νοημα'' ταχα μου, εκτονωσεις της σεξουαλικης ενεργειας, ''παιδι'' μου...
Παράθεση:
Σχόλιο # 23 από equinox_
...σεξουαλικης ενεργειας, που ταυτοχρονα στερειται στη σχεση...
σκορπιζεται...
και αφου ειναι ''χωρίς ουσιαστικό νόημα'' (οπως λες), γιατι να το κανεις;
η ''βιτρινα'' της φιλιας, βγαινει ''πολυ ακριβη'', ειδικα οταν ''η φιλη'' αρχιζει και αποκτα ''δικαιωματα'' επανω στη σχεση, ειναι κανωνικοτατα - ενα ''τριτο προσωπο''.
Στην ουσια γινεται πιο σημαντικο και απο πολυ μπλα, μπλα, ξερει τα παντα μεσω του κουτσουμπολιου που γινεται, αρχιζει και ανακατευεται ασυστολα, να δινει συμβουλες κιολας, χωρις να εχει ιδεα απο την πραγματικοτητα, γιατι ξερει μονο την ''εκδοση'' του ενος και στο τελος - βαζει μια ωραιοτατη ταφοπλακα στη σχεση.
αυτα φερνουν τα ..''χωρις νοημα'' ταχα μου, εκτονωσεις της σεξουαλικης ενεργειας, ''παιδι'' μου...
Μια ερώτηση μόνον έχω για εσένα φίλη εδώ:
Είσαι κοινωνικός/εξωστρεφής άνθρωπος, ή έχεις φτάσει στο σημείο να θεωρείς τη μοναξιά ως τη μόνη αξία; Είναι το άκρο της εσωστρέφειας.
Αυτοεκπληρούμενη προφητεία το κάνεις έτσι.
("όταν κάτι το θέλεις πολύ, το σύμπαν ΣΟΥ, συνωμοτεί" - και βλέπεις τον κάθε άνθρωπο εχθρό)
Και αν ναι, ποιος σε έκανε;
Το ίδιο θα έλεγα και αν ήσουν στο τέρμα του άκρου της εξωστρέφειας. Θα σήμαινε παντελή άρνηση επικοινωνίας με τον εαυτό μας και αυτοπαραμύθιασμα πως ζούμε, μη βλέποντας πώς είναι η ζωή.
Έζησα κάποτε κατάσταση και "σχέση" που να θεωρεί πως ανθρώπους που μίλαγα μαζί τους, να τις θεωρεί δυνητικά σχέσεις, επειδή έπασχε από μοναχικότητα.. και στο κόκκινο ο φόβος εγκατάλειψης.
Πίστευε πως το μόνο κίνητρο να επικοινωνεί κανείς με ανθρώπους, ήταν το ερωτικό
Συγγνώμη που δεν είμαι ζώο λοιπόν!
Απάντησε ένας εσωστρεφής, που έχει ανάγκη τους ανθρώπους, επειδή αυτή είναι η κοινωνική φύση μας και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτήν.
ΥΓ: Ενα ζευγάρι δεν το χωρίζουν ποτέ άλλοι.
ΥΓ2: Αν έγραψα άσχετα που δεν σε αφορούν, ζητώ συγγνώμη. Απλώς μου θύμισε μερικά παλιά δικά μου ευτυχώς, και τα άπλωσα εδώ με αφορμή το ποστ σου. Σε ευχαριστώ για την αφορμή
Παράθεση:
Σχόλιο # 24 από papadoudΜια ερώτηση μόνον έχω για εσένα φίλη εδώ:
Είσαι κοινωνικός/εξωστρεφής άνθρωπος, ή έχεις φτάσει στο σημείο να θεωρείς τη μοναξιά ως τη μόνη αξία; Είναι το άκρο της εσωστρέφειας.
Αυτοεκπληρούμενη προφητεία το κάνεις έτσι.
("όταν κάτι το θέλεις πολύ, το σύμπαν ΣΟΥ, συνωμοτεί" - και βλέπεις τον κάθε άνθρωπο εχθρό)Και αν ναι, ποιος σε έκανε;
Το ίδιο θα έλεγα και αν ήσουν στο τέρμα του άκρου της εξωστρέφειας. Θα σήμαινε παντελή άρνηση επικοινωνίας με τον εαυτό μας και αυτοπαραμύθιασμα πως ζούμε, μη βλέποντας πώς είναι η ζωή.
Έζησα κάποτε κατάσταση και "σχέση" που να θεωρεί πως ανθρώπους που μίλαγα μαζί τους, να τις θεωρεί δυνητικά σχέσεις, επειδή έπασχε από μοναχικότητα.. και στο κόκκινο ο φόβος εγκατάλειψης.
Πίστευε πως το μόνο κίνητρο να επικοινωνεί κανείς με ανθρώπους, ήταν το ερωτικό
Συγγνώμη που δεν είμαι ζώο λοιπόν!
Απάντησε ένας εσωστρεφής, που έχει ανάγκη τους ανθρώπους, επειδή αυτή είναι η κοινωνική φύση μας και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτήν.
ΥΓ: Ενα ζευγάρι δεν το χωρίζουν ποτέ άλλοι.
ΥΓ2: Αν έγραψα άσχετα που δεν σε αφορούν, ζητώ συγγνώμη. Απλώς μου θύμισε μερικά παλιά δικά μου ευτυχώς, και τα άπλωσα εδώ με αφορμή το ποστ σου. Σε ευχαριστώ για την αφορμή
εσυ, για πώς να ειμαι, με κοβεις;
για πες, να καταλαβω τα ''φιλτρα'' σου...
ακουσαμε τωρα για εσω/εξωστρεφια και ειπαμε να ''φανουμε'', συνδιαζοντας το με διαστρευλωμενη ματια σου σε οσα εχω γραψει καααποτε, για τι μοναξια, βρε ... ... ... (εδω, αντι τελιτσες, θα επρεπε να γραψω το ονομα σου, αλλα αντε να το αφησω ετσι);;
εσυ, αν εισαι εξωστρεφης, που κατα τη γνωμη σου ειναι καλυτερα, γιατι κρυβεσαι;
και ποιος, (εδω γελαμε) φοβαται ''στο κοκκινο την εγκαταλειψη'' και ποιος νιωθει μοναξια;;;
αυτος που μπορει να περναει καλα και οταν ειναι μονος του ή αυτος που δεν μπορει να ειναι ποτέ μονος του και φοβαται ακομα και τον εαυτο του;
τα'χεις μπερδεμενα παλι, μου φαινεται...
θα πω πως το βλεπει απο την θεση της η γυναικα ...το ολον θεμα ...
εαν εγω ειμαι σε μια σχεση 3 χρονια κι ο φιλος ..ο καλος μου φιλος ..εντος εισαγωγικων... μονος 2 χρονια ...
σαφως και η εσωτερικη μου επιθυμια προς αυτον ειναι φιλικη κι οχι ερωτικη ,.
.αλλιως γιατι να συνεχισω να ειμαι με την σχεση μου και να μην επιδιωξω ερωτικη σχεση με τον φιλο μου ,...
οταν χωριζω και εχω μολις εναν μηνα χωρισμενη ...απο την 3ετη μου σχεση ,...λιγης διαρκειας δεν την λες
..και που προφανεστατα ειμαι επηρεασμενη συναισθηματικα γιατι μολις πριν εναν μηνα χωρισα ...
αναισθητο ζωον δεν ειμαι να ειμαι απελευθερωμενη απο το μεσα μου ...και να τρεχω για ξεφρενα π..ματα ..
.και κυριως με τον πρωτο ευκαιρο φιλο μου ...γινεται οχι οτι δεν γινεται ,
,αλλα μιλαμε για νορμαλ καταστασεις .που αφορα και την θεματοθετρια ...
εφ οσον ειμαι μονη (γιατι ετεθη εδω το ερωτημα ..γιατι η κοπελα κατεβηκε στην αθηνα τωρα που χωρισε να δει τον φιλο της ..)
.λογικο το βρισκω ...
οταν εχεις σχεση εχεις καποια ορια ,,τηρεις καποιους κανονες ...υπηρχε αποσταση ,,η κοπελα ειχε σχεση ...
το οτι μια γυναικα παει να συναντησει τον φιλο της απο τα παλια ,,,δεν σημαινει οτι ντε και καλα αποσκοπει σε κατι ερωτικο .,..
τερμα αυτο το παραμυθι ...
οι γυναικες μπορει να τρεφουν αποκλειστικα και μονο φιλικα συναισθηματα για τον αντρα φιλο τους ...
ειναι αλλη η σταση της γυναικας προς την σχεση αντρα γυναικας κι αλλη του αντρα ..ειμαι καθετη σ αυτο ...
αντιθετα οι αντρες πολλες φορες μπορει περαν των φιλικων συναισθηματων να τρεφουν και εσωτερικο σκοπο την ερωτικη συνευρεση ..
πολλες φορες ...χωρις και εδω να ειναι ο κανονας ..
η κοπελα επειδη ειναι 23 ,,,σε μια αγνη και ακρως συναισθηματικη ηλικια ακουσε 5 μ..κιες απ αυτον ισα για να την παρασυρει ερωτικα ...
εφαγε το παραμυθι .και ζαλισθηκε ...ετσι ευαλωτη που ηταν ,,,
.βγαζοντας στην επιφανεια και τα δικα της πιθανα βαθια συναισθηματα που υπηρχαν σε λανθανουσα μορφη ...
ομως .
γιατι .μπορει και να μην της ειχε περασει καν απο το μυαλο της οτι υπηρχαν... μεχρι που ακουσε απ αυτον την εξομοληση ...
και κατω απο την αναγκη της στιγμης της μοναξιας κι απο τους δυο ... ...πυροδοτηθηκε το φιτιλι κι εγινε το μοιραιο ...
δηλαδη ανακαλυψαμε την Αμερικη τωρα ε;
και αμεσως τα ευκολα φθηνα αντρικα συμπερασματα... γιατι γδυθηκε να της κανει μασαζ ,,,
δηλαδη αν ειμαστε φιλοι και κοιμομαστε στο ιδιο κρεβατι για διαφορους λογους (το εχω ακουσει πολλες φορες να συμβαινει κι απο φιλες μου)διακοπες ξενυχτια ...
κι εγω φοραω νυχτικο κι αυτος πυτζαμες ...
η ακομη και ρουχα ..
ηταν κανεις παρων να δει την σκηνη ;
το θεμα εδω δεν ειναι οτι κατι μπηκε και βγηκε ατυχως ..
το θεμα ειναι οτι το κοριτσακι αυτο ειναι συναισθηματικο
και θεωρησε οτι απο δω και περα ναι μεν εγινε οτι εγινε
αλλα δεν με ειδε κι ως ενα π,,μα ο παιδικος μου φιλος απο τα παλια ...ενω μου ειπε οτι με θελει ...
η συναισθηματικη προδοσια ειναι το προβλημα και οχι το π..μα ...γιατι αν ηταν καμια κωλ..πετσωμενη θα το αποδεχοταν ως γεγονος ..
δυσαρεστο μεν... αλλα δεν θα σταματουσε εκει ..
εχω διανυσει αυτη την ηλικια ως κοπελα και την καταλαβαινω
κι εγω στα 23 μου ετσι θα το εβλεπα ...
αργοτερα που γνωρισα τους ανθρωπους εμαθα τι να περιμενω και απο που να φυλαγομαι ,,
ο καθενας μας το διαχειριζεται συμφωνα με τον χαρακτηρα του αυτο ειναι γνωστο ..
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από equinox_
για αυτα τα 2 χρονια που ηταν ελευθερος, ενω εσυ ησουν σε σχεση, σκεφτικες να πας Αθηνα;
Το ---> ''καθημερινά μιλούσαμε για τους προβληματισμούς του σχετικά το ότι ήταν μόνος 2 χρόνια χωρίς κάποια κοπέλα στο πλευρό του ..'' ---> πότε εγινε;
Ρωταω, οχι να μου απαντησεις, αλλα να κατανοησεις αυτο που γινοταν μεσα σου και πότε ακριβως.
Οταν υπαρχουν σκεψεις ερωτικου περιεχομενου, ( απ'ο,τι γραφεις φανηκε - και στους δυο) που κρυβονται πισω απο τη βιτρινα ''Φιλοι'', μεσα στο ''μαγαζι'' του καθενος, συμβαινουν πραγματα...
Και ...''θαυματα!''Η εσωτερικη προθεση - πραγματικη κατασταση, συμφωνα με τις σκεψεις που συμφωνουν με τα συναισθηματα, (και οχι αυτο που δειχνουμε για τα ματια του κοσμου) δημιουργει τη μεγαλητερη δυναμη - την εξωτερικη προθεση, που τα πραγματοποιει.
Αν εισαι ειλικρινης μαζι σου, θυμησου τι γινοταν στο ''πισω μερος του νου σου''.
Και αν υπαρχει λαθος εδω, ειναι να αρνεισαι αυτα...
Ειμαστε οι σκεψεις μας και οι επιλογες, που συνηθως ειναι ασυνειδιτα.
Μετα, οταν γινει η πραξη - η πραγματοποιηση αυτων, συνειδητοποιουμε και αρχιζουμε με - ''τι εγινε, πώς εγινε, γιατι;''
και δικαιολογουμε, και αιτιολογουμε, και ψαχνουμε γενικως - εκ των ιστερων, αλλα ποτέ δεν φτανουμε στους κυριους φταιχτες, εκει που αρχιζουν ολα - στις σκεψεις μας...
δεν ειναι τυχαιο εκεινο το - ''προσεχε τι σκεφτεσαι''
Οι πραξεις μας, απλα ειναι ενας ''καθρεφτης'' τους..
Παράθεση:
Σχόλιο # 26 από tzoulia59
''παρασύρθηκα καταβαθος κι εγώ ένιωθα πράγματα για εκείνων και το έκρυβα''
Τζουλια, το ποστ μου το εγραψα στηριζομενη σ' τα λογια της κοπελας για να κατανοησει η ιδια τι γινοταν μεσα της συναισθηματικα και πότε
δεν ειπα πως σκεφτοταν ερωτικα τον φιλο της για οσο ηταν σε σχεση
αλλα και δεν διευκρινισε, απο ο,τι βλεπω
και στο μασαζ ουτε αναφερθηκα και μου το κρεμασες
Ποστ 24--Ποστ25,αφιερωμενο σε εναν παλιο ερωτα
https://www.youtube.com/watch?v=2GHBtKQ32bwτωρα το ειδα τυχαια... δεν χρειαζεται να εχουν για ολα... αλλα ειναι απαραιτητο τουλαχιστων σε πολλα... αλλιως πως θα γινει;;;
τα κοινα βιωματα, επειδη η λεξει βιωμα συνηθως ειναι παρενθοντολογικη εννοια... απο που μπορει να προκυψουν,,, αν οχι απο κοινα ενδιαφεροντα και αποψεις, , δεν μπορουν να συναντηθουν καπου χωρις αυτα...αυτα δηλαδη που θα κληθουν να βιωσουν σαν φιλοι, τι θα ειναι;;; δεν θα ειναι κοινα ενδιαφεροντα κατα βαση,, κοινα καθημερινα πραγματα..
μην κολλας στης λεξεις... δεν γινεται σε ολα να ταιριαζουν εννοειτε αυτο... αλλα πως θα σε ξερει, πως θα σε μαθει ο αλλος, η εσυ τον αλλον... αν δεν υπαρχη αυτη η αλληλουχια πραγματων;;;
φυσικα δεν ειναι μονο αυτα,, ειναι και πολλα αλλα,,, αλλα οσα ομως κανουν μια φιλικη σχεση,,, τα ιδια κανουν και μια ερωτικη σχεση ομως... λιγο προσοχη εδω,,, γιατι... δεν μιλαμε για φιλια γενικα... μιλαμε μεταξυ αντρα-γυναικας... οπου ετσι και αλιως, λειτουργουν και τα αντανακλαστικα του καθε φυλου διαφορετικα...
τωρα το οτι μπορει να λειτουργησει αποτρεπτικα, δεν αναιρει την υπαρξη του ερωτικου...οπως και να εχει απεναντι ειναι η αντρικη φυση και η γυναικεια... και αυτο μπορει να ξεσπασει και να αναδειχθη ανα πασα στιγμη που θα προκυψουν συνθηκες να γινει...ακομη και αν δεν εκδηλωθει,,, επισεις για παρα πολλους λογους ... δεν αναιρειτε το οτι υπαρχη... ειναι κανονας της φυσης των 2 φυλον αυτος...
τωρα να μην ανοιξουμε κουβεντα περι εννοιας του αποτρεπτικου και πως λειτουργη,,, ειναι τεραστια κουβεντα
Παράθεση:
Σχόλιο # 21 από Mindthegap-
Οχι δεν ειναι απαραιτητο στην φιλικη σχεση ενος αντρα και μιας γυναικας να ισχυουν ολα αυτα...
Ουτε για ολα τα ζητηματα πρεπει να εχουν κοινες αποψεις, ουτε κοινα ενδιαφεροντα...
Τους ανθρωπους τους δενουν και τα κοινα βιωματα...
Απο την αλλη επειδη ακριβως υπαρχει ενας φιλος που σε ξερει με τα καλα και τα ασχημα σου, το ιδιο αυτο το γεγονος μπορει να λειτουργησει αποτρεπτικα ως προς το να υπαρξει ερωτικη επιθυμια.
Οι φιλοι ειναι φιλοι. τελεια κ παυλα.
ουτε ερωτικα ουτε ανησυχιες ουτε αντανακλαστικα..
ουτε φλερτακι...με μηνυματακια..... ουτε τιποτα ...
ΦΙΛΟΙ...νετα σκετα.
Εχω φιλους αντρες..35 χρονια...
.το εχω ξαναγραψει... δεν προεκυψε ποτε τιποτα κ σε καιρο ξεραιλας...εκατερωθεν...
Οταν τα μπερδευεις...σε τρων οι κοτες...
.κ αν ξεφυγει...παντα γινεται συνειδητα...ουτε ετυχε ουτε πετυχε...
απλα δεν ηταν φιλια...ηταν κατι αλλο...
η...
ξεκινησε αλλιως...εφαγες ηττα...κ μπηκες στο friend zone...(ουτε αυτο ειναι φιλια...
)
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media