Αυτό που πέρασα επαγγελματικά φέτος θα μου μείνει αξέχαστο.Τέσσερις άνθρωποι εργαζόμασταν πέρσι στην ίδια εταιρεία, και αποληθήκαμε και οι τέσσερις μέσα σε διάστημα πέντε μηνών.Η αρχή έγινε με εμένα, πρώτη σεπτεμβρίου με το μπαίνουμε μέσα στο μαγαζί, κια για ασήμαντο λόγο μου ζήτησε ο υπεύθυνος να βρω δουλειά μέχρι το τέλος του μήνα και να φύγω. Την άλλη μέρα το πρωί, εκνευρισμένος και απογοητευμένος τους ενημέρωσα ότι είχα βρει δουλειά να προχωρήσουν την αποληση μου. Με ξαναπήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι αν ήθελα να φύγω δεν έπρεπε να το κάνω τόσο ξαφνικά. Πήγα για λίγες μέρες ακόμα για να τους εξυπηρετήσω και έφυγα.Ο επόμενος μετά απο 1 μήνα πάλι μην αντέχοντας την άσχημη συμπεριφορά του υπεύθυνου πάλι έφυγε πριν το τέλος της βάρδιας του, εκνευρισμένος, τον πήραν τηλέφωνο να έρθει πάλι για να υπογράψει τα χαρτιά του που ήταν έτοιμα.Ένα νέο παιδι γύρο στα 25 όταν έφυγαν ήδη 2 άτομα, και βλέποντας τους υπεύθυνους μπροστά να μην αλλάζουν συμπεριφορά βαρέθηκε και σηκώθηκε και έφυγε μόνος του δίνοντας παραίτηση.Ο τελευταίος απο τους τέσσερις μας τελικά μάλωσε με την προιστάμενη για το χαρτί υγείας στην τουαλέτα,και αισθανόμενος προσβεβλημένος απο τις παρατηρήσεις για θέματα υγιεινής, πήγε στα κεντρικά να παραπονεθεί και του έστειλαν την αποληση με mail.Τέσσερις ανθρωποι που πέρσι τραβήξαμε όλο το κουπί σε αυτό το μαγαζί φύγαμε η παραιτηθήκαμε. Το ερώτημα μου είναι είμαστε η εξαίρεση η γενικά η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα είναι τόσο άθλια.Και γενικά ποια είναι η γνώμη σας για όσα σας έγραψα
Παράθεση:
.Και γενικά ποια είναι η γνώμη σας για όσα σας έγραψα
Σχόλιο # 1 από flat_line
ζητω το Πασοκ ...
Ζητω η ΝΔ...
Ζητω το Συριζα...
Έλα,δεν θέλω να διαβάζω άσχημα πράγματα για την υγιή επιχειρηματικότητα.
Πώς θα εκτιναχθεί το ελατήριο της οικονομίας με τόσο ανεύθυνες συμπεριφορές εκ μέρους των εργαζομένων;
Αν δεν κάνατε κάτι εξειδικευμένο δεν θα δυσκολευτεί να βρει πιο οικονομικούς..
Just business πού λένε
Βέβαια οι εταιρείες πού δουλεύουν με οικονομικά και ακατάλληλα άτομα δεν πάνε καλά το μόνο σίγουρο..
Σε τι δουλειά ησουν?
Οπως και να χει στις περισσοτερες δουλειες και απ οτι ακουω και απο φιλους τα πραγματα ειναι ασχημα στον εργασιακό τους περιβαλλον.
Απο εργόδοτες,προισταμενους κυρίως που βγάζουν το άχτι τους γιατί πιθανων και σε αυτούς καποιος ανωτερος βγαζει το δικό τους.καθε εταιρεια εχει καποια συμφεροντα και προσπαθει με οποιοδηποτε τροπο και λιγοτερο κοστος πλεον να πετυχει ακομα και αν εκμεταλλευεται η εξαπατει τους εργαζομενους της.
ειτε απο αλλους παράγοντες εσωτερικούς και συναδελφικούς.Δεν ταιριάζουν ολοι με ολους ουτε εχουν μαθει πως να συμπεριφερονται με κόσμο.Στην τελική οτι το συμφαιρει και οπως περναει καλα ο καθένας.
Ειναι τυχη και η δουλεια και ο εργοδοτης και το περιβαλλον.πιεζονται τοσο καποιοι που βγαζουν ολα τους τα κομπλεξ στους εργαζομενους.εχω ακουσει απο φιλο να μην την παλευει,να φτανει σε σημειο να κλαιει που θα παει στη δουλεια 40 χρονων ανθρωπος με προσοντα αλλα δυστυχως να καθεται για τα χρηματα.
για να πω την αληθεια, εγω που να ξερω τι εφταιξε??? δεν ρωτησες τον τεως εργοδοτη σου? τι σου ειπε?
Σκεφτομαι ομως οτι εσενα με το καλημερα σου ειπαν οτι δεν τους κανεις, ο επομενος εφυγε μετα απο ενα μηνα, ο τριτος βρηκε αλλη δουλεια και εφυγε συντομα και ο τεταρτος...δεν καταλαβα το θεμα με την καθαριοτητα ...λες οτι προσβληθηκε αλλα δε λες αν ειχε δικιο το αφεντικο...γιατι πχ σε ενα μαγαζι υγειονομικου ενδιαφεροντος εεε οσο να ναι ειναι προβλημα να μην το χει ο αλλος με την καθαριοτητα...και τελικα δεν καταλαβα πως "τραβηξατε εσεις οι τεσσερις ολο το κουπι στο μαγαζι περσι" αφου φυγατε σε χρονο ντετε???
Με τοσα λιγα δεδομενα...θα πω "δεν ξερω/δεν απαντω"
Παράθεση:
Την γνώμη σας παρακαλώ.
Σχόλιο # 1 από flat_lineΑυτό που πέρασα επαγγελματικά φέτος θα μου μείνει αξέχαστο.Τέσσερις άνθρωποι εργαζόμασταν πέρσι στην ίδια εταιρεία, και αποληθήκαμε και οι τέσσερις μέσα σε διάστημα πέντε μηνών.Η αρχή έγινε με εμένα, πρώτη σεπτεμβρίου με το μπαίνουμε μέσα στο μαγαζί, κια για ασήμαντο λόγο μου ζήτησε ο υπεύθυνος να βρω δουλειά μέχρι το τέλος του μήνα και να φύγω. Την άλλη μέρα το πρωί, εκνευρισμένος και απογοητευμένος τους ενημέρωσα ότι είχα βρει δουλειά να προχωρήσουν την αποληση μου. Με ξαναπήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι αν ήθελα να φύγω δεν έπρεπε να το κάνω τόσο ξαφνικά. Πήγα για λίγες μέρες ακόμα για να τους εξυπηρετήσω και έφυγα.Ο επόμενος μετά απο 1 μήνα πάλι μην αντέχοντας την άσχημη συμπεριφορά του υπεύθυνου πάλι έφυγε πριν το τέλος της βάρδιας του, εκνευρισμένος, τον πήραν τηλέφωνο να έρθει πάλι για να υπογράψει τα χαρτιά του που ήταν έτοιμα.Ένα νέο παιδι γύρο στα 25 όταν έφυγαν ήδη 2 άτομα, και βλέποντας τους υπεύθυνους μπροστά να μην αλλάζουν συμπεριφορά βαρέθηκε και σηκώθηκε και έφυγε μόνος του δίνοντας παραίτηση.Ο τελευταίος απο τους τέσσερις μας τελικά μάλωσε με την προιστάμενη για το χαρτί υγείας στην τουαλέτα,και αισθανόμενος προσβεβλημένος απο τις παρατηρήσεις για θέματα υγιεινής, πήγε στα κεντρικά να παραπονεθεί και του έστειλαν την αποληση με mail.Τέσσερις ανθρωποι που πέρσι τραβήξαμε όλο το κουπί σε αυτό το μαγαζί φύγαμε η παραιτηθήκαμε. Το ερώτημα μου είναι είμαστε η εξαίρεση η γενικά η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα είναι τόσο άθλια.Και γενικά ποια είναι η γνώμη σας για όσα σας έγραψα
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από MegalodondasΑν δεν κάνατε κάτι εξειδικευμένο δεν θα δυσκολευτεί να βρει πιο οικονομικούς..
Just business πού λένε
Βέβαια οι εταιρείες πού δουλεύουν με οικονομικά και ακατάλληλα άτομα δεν πάνε καλά τι μόνο σίγουρο..
Οι τρεις εξειδικευμένοι (μάστορες), με δεκαετίες στον χώρο, και ο ένας μικρός αλλά μάθαινε και ήταν σε θέση να προσφέρει. Οι επόμενοι που ήρθαν ήταν ενα επίπεδο πιο κάτω
Ποιος ηταν ο ασημαντος λογος, για τον οποιο σε απελυσαν?...
Γενικά στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει μεγάλη εκμετάλλευση ειδικά σε ποστα που θεωρούν τους εργαζόμενους αναλωσιμους.
Σε θέσεις που απαιτείται εκτός από τα προσόντα και εμπιστοσύνη, άρα δεν θα βρει ο εργοδότης τοσο εύκολα να σε αντικαταστησει, λόγω και της φύσης της δουλειάς, είναι καλύτερες οι συνθήκες.
Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από papadoud
Προσωπικά, βρίσκω πολύ παράξενο που σε περιόδους κρίσης, εργοδότες και εργαζόμενοι βρίσκονται σε μόνιμη ρήξη. Το πρέπον νομίζω πως βρίσκεται στην πιο δεμένη συν-εργασία.Τι, πάλι λάθος κάνω;
Όπως το έγραψες, όλοι εναντίων όλων μέσα στο μαγαζί, οι φωνές και οι προσβολές σε καθημερινή βάση.
πριν λιγο διαβασα ντελιβεράς μαχαιρωσε τον πρωην εργοδότη του.
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από Hepatica
Όχι αγαπητέ μου, έτσι είναι η κατάσταση κ χειρότερη σε ορισμένους. Αν ξεκινήσω, δεν σταματάω. Όλοι μας έχουμε κακοπεσει. Θα σου ευχηθώ ολόψυχα να βρεις αλλού δουλειά αν δεν έχεις βρει ήδη κ κυρίως να είναι καλός ο μισθος αλλά κ η συνεργασία σας. Να θέλεις να πηγαίνεις... Από καρδιάς!
Θα με ενδιέφερε να μάθω αν και άλλοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Να διαβάσω εμπειρίες παρόμοιες.
οταν ο αλλος δεν σε σεβεται ,,,απλα παραιτεισαι ...χωρις καμια δικιολογια ...
ειναι θεμα ηθικης αξιοπρεπειας ...
αν γινοταν απ ολους αυτο ...θα ειχαν αποθαρρυνθει ολα αυτα τα σκουπιδια που θεωρουν τους εργαζομενους ζωα και αναλωσιμους ...
με την προυποθεση παντα οτι εχεις τροπο να επιβιωσεις και δεν εχεις να ταισεις παιδια ...
αν παιζει κατι τετοιο προκαλεις την απολυση ...
αν δεν παιζει κατι τετοιο ...
τους στολιζεις με τα απαραιτητα εργασιακα γαλλικα και φευγεις ,,
αν εισαι πολλα χρονια ...εκει ,,,και παλι προκαλεις την απολυση ...να κερδισεις χρονο να ξαναβρεις δουλεια ...ταμειο κλπ ...
αιντε το καθε σκουπιδι που κερδοσκοπει εις βαρος ανθρωπων ...
Παράθεση:
Σε μόνιμη ρήξη...
Σχόλιο # 12 από flat_line
Όπως το έγραψες, όλοι εναντίων όλων μέσα στο μαγαζί, οι φωνές και οι προσβολές σε καθημερινή βάση.
Ο Έλληνας εργοδότης είναι ο χειρότερος καπιταλιστής.
Τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας.
Στη δευτερη περιπτωση δε, η συμπεριφορά του απέναντι στους ομοεθνείς του είναι χειρότερη από ότι είναι προς τους άλλους.
Δε βγάζεις άκρη flat.
Δυστυχώς αυτές είναι οι νέες εποχές που ο καπιταλισμός εγκαθιδρυει.
Αλίμονο στις επερχομενες γενιές που ήδη νιώθουν / θα νιώσουν στο πετσι τους τη νέα εργασιακή τάξη πραγματων.
Καλο κουράγιο φίλε...
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από tzoulia59οταν ο αλλος δεν σε σεβεται ,,,απλα παραιτεισαι ...χωρις καμια δικιολογια ...
ειναι θεμα ηθικης αξιοπρεπειας ...
αν γινοταν απ ολους αυτο ...θα ειχαν αποθαρρυνθει ολα αυτα τα σκουπιδια που θεωρουν τους εργαζομενους ζωα και αναλωσιμους ...
με την προυποθεση παντα οτι εχεις τροπο να επιβιωσεις και δεν εχεις να ταισεις παιδια ...
αν παιζει κατι τετοιο προκαλεις την απολυση ...
αν δεν παιζει κατι τετοιο ...
τους στολιζεις με τα απαραιτητα εργασιακα γαλλικα και φευγεις ,,
αν εισαι πολλα χρονια ...εκει ,,,και παλι προκαλεις την απολυση ...να κερδισεις χρονο να ξαναβρεις δουλεια ...ταμειο κλπ ...
αιντε το καθε σκουπιδι που κερδοσκοπει εις βαρος ανθρωπων ...
Αυτά που γράψατε σκεφτόμουν και εγώ για τους εξής λόγους. Κάθε λίγο μας απειλούσαν με απόλυση. Πολύ συχνά μας ανέφεραν ότι σε όποιον δεν αρέσει να φύγει. Πολύ συχνά επίσης άφηναν υπονοούμενα ότι κάποιος θα απολυθεί.
Όταν απολύθηκα απο εναν απο αυτούς, την άλλη μέρα τους πήρα τηλέφωνο και τους είπα ότι βρήκα ήδη εργασία οπότε να μην περιμένουν μέχρι το τέλος του μήνα αλλά να προχωρήσουν την διαδικασία της απόλυσης μου. Η απάντηση ήταν ότι αν ήθελα να φύγω δεν έπρεπε να το κάνω τόσο ξαφνικά. Στην συνέχεια μάλιστα έμαθα ότι είπαν ψέματα για εμένα σχετικά με τις συνθήκες της απόλυσης μου, είπαν πράγματα που ποτέ δεν είχαν συμβεί.
Η αίσθηση που μου άφησαν όλα αυτά ήταν ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν φραγμούς. Ήταν έτοιμοι να πουν και να κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να καλύψουν τον κώλο τους.
Από την εργασιακή μου εμπειρία που μετρά αρκετά χρόνια ,θα σου έλεγα πως ότι ήταν να πάρεις από αυτή τη δουλειά ,το πήρες.Βρες άλλη εργασία με καλύτερους όρους.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media