Και τελικά όλοι εσείς που θελησατε κάτι πολύ, το σύμπαν συνομωτησε για να το αποκτησετε; Ή αυτά είναι για τους ρομαντικούς και τους αισιόδοξους μαλακες;
Ναι μέν παιζει μεγάλο ρόλο το πόσο κυνηγησες κάτι ,αλλα το ανεξήγητο της ύπαρξης μας ,η "μαγια του σύμπαντος" ,οι θεωρίες σχετικά με την ύπαρξη παράλληλων συμπαντων ,η αποδειξη της μεγαλιοτητας του αγνωστου -αυτου που κανένας δεν έχει καταφέρει να ανακαλυψει-αλλα και η πίστη των ανθρώπων σε υπερφυσικές δυνάμεις και οντότητες αποδεικνυει πως ο κοσμος μας δεν λειτουργει με τον ορθολογισμο και αυτο με κάνει να διερωτώμαι κατά πόσο η λεγόμενη μοίρα υπάρχει -Γιατί δλδ έχω γεννηθεί το άτομο που είμαι ενω θα μπορουσα να ειμαι κάποιο αλλο;Γιατί κάθε άνθρωπος παίρνει εκ γενετής μια συγκεκριμένη θέση μέσα σε αυτό το κοσμο;Γιατί είμαστε αυτοί που είμαστε;Και ποιος είναι ο προορισμός μας τελικα, πέρα απ'τον τελικό μας προορισμό-τον θάνατο;Άραγε όταν θες κάτι πάρα πολύ σε φέρνει το συμπαν κοντα του;Θα ήθελα να ακούσω προσωπικές εμπειρίες και απόψεις.Τιποτε δεν αποδεικνυει παρα μονο οτι δεν ξυπνησες καλα...ξανακοιμησου
Και οταν ξαναξυονησεις παρτο αλλιως...μαγικες λυσεις δεν υπαρχουν!!!
αντε να μπου στο παιχνιδι σου...και αν ο παραλληλος εαυτος σου στον παραλληλο κοσμο του (τι λεω πρωι πρωι) εχει ολα αυτα που θα θελες να εχεις εσυ σε αυτον τον κοσμο σου...τι ακριβως αλλαζει στη δικη σου ζωη???
Ξανακοιμησου λεωωω
ΥΓ: ο τιτλος που κολλαει?
Παράθεση:
Περι συμπαντικης συνομωσιας
Σχόλιο # 1 από Insomnia_96Και τελικά όλοι εσείς που θελησατε κάτι πολύ, το σύμπαν συνομωτησε για να το αποκτησετε; Ή αυτά είναι για τους ρομαντικούς και τους αισιόδοξους μαλακες;
Ναι μέν παιζει μεγάλο ρόλο το πόσο κυνηγησες κάτι ,αλλα το ανεξήγητο της ύπαρξης μας ,η "μαγια του σύμπαντος" ,οι θεωρίες σχετικά με την ύπαρξη παράλληλων συμπαντων ,η αποδειξη της μεγαλιοτητας του αγνωστου -αυτου που κανένας δεν έχει καταφέρει να ανακαλυψει-αλλα και η πίστη των ανθρώπων σε υπερφυσικές δυνάμεις και οντότητες αποδεικνυει πως ο κοσμος μας δεν λειτουργει με τον ορθολογισμο και αυτο με κάνει να διερωτώμαι κατά πόσο η λεγόμενη μοίρα υπάρχει -Γιατί δλδ έχω γεννηθεί το άτομο που είμαι ενω θα μπορουσα να ειμαι κάποιο αλλο;Γιατί κάθε άνθρωπος παίρνει εκ γενετής μια συγκεκριμένη θέση μέσα σε αυτό το κοσμο;Γιατί είμαστε αυτοί που είμαστε;Και ποιος είναι ο προορισμός μας τελικα, πέρα απ'τον τελικό μας προορισμό-τον θάνατο;Άραγε όταν θες κάτι πάρα πολύ σε φέρνει το συμπαν κοντα του;Θα ήθελα να ακούσω προσωπικές εμπειρίες και απόψεις.
Κ ενώ ο παράλληλος εαυτός μου στον παράλληλο κόσμο του αναρωτιέται πώς γίνεται
1: αυτά που ακόμα δεν ξέρουμε κ 2: η πίστη των ανθρώπων σε υπερφυσικές δυνάμειςΌχι ,δεν θα το κάψω πρωί πρωί
Έχω να βγω στο μπαλκόνι για την πρωινή μου βόλτα !!
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από achinosΚ ενώ ο παράλληλος εαυτός μου στον παράλληλο κόσμο του αναρωτιέται πώς γίνεται
1: αυτά που ακόμα δεν ξέρουμε κ 2: η πίστη των ανθρώπων σε υπερφυσικές δυνάμεις
να αποδεικνύουν οτιδήποτε...
ο άλλος εαυτός μου που ακριβώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σημείο που τέμνονταιτα παράλληλα σύμπαντα των υπόλοιπων εαυτών μου
είναι σίγουρος πς έχουμε ακόμα πολύ δουλειά...
Παραλία μη χάνεις την πίστη σου ,η Νεα Γουινέα εκεί είναι ,δε φεύγει
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από Paralia48
εμένα το σύμπαν συνομότησε εναντίον σε κάποιο σημείο, αλλά δε θα το βάλω κάτω.
Ο πόλεμος δεν τελείωσε ακόμα![]()
Σα να λεμε...
Να ζει κανεις ή να μη ζει...;;;
Άλλες φορές ναι και άλλες φορές όχι. Με τη διαφορά ότι το σύμπαν δεν έχει νόηση, είναι σαν την φύση, δεν είναι ούτε κακό ούτε καλό και δεν συνωμοτεί ούτε υπέρ μας αλλά ούτε κατά μας. Η περιορισμένη μας αντίληψη είναι που δίνει αυτή τη ψευδαίσθηση.
Το ότι δεν ξέρουμε τα πάντα για την ύπαρξή μας (και ξέρουμε μερικά πράγματα) δεν σημαίνει πως είναι ανεξήγητη. Πολύ απλά δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο αυτό της γνώσης. Ο πολιτισμός μας δεν έχει φτάσει ακόμα τον τύπο Ι (1 λατινικό) ενεργειακά και σε άλλες διαβαθμίσεις είμαστε ακόμα χειρότερα. Οι θεωρίες για παράλληλα και πολλαπλά σύμπαντα δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τη "συνωμοσία" αυτή. Για την επιστήμη μοίρα δεν υπάρχει, βρεθήκαμε εδώ που είμαστε χωρίς κάποια αιτία υπερφυσική. Γεννήθηκες από το γενετικό υλικό που δώσανε οι γονείς σου, μεγάλωσες στην κοινωνία που διάλεξαν εκείνοι η οι συνθήκες και το περιβάλλον σε συνεργασία με τα γονίδια σου επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Πρέπει να υπάρχει προορισμός, η το ταξίδι είναι αρκετό; Στην τελική όλοι είμαστε σκόνη από αστέρια και μια μέρα εκεί θα επιστρέψουμε. Άλλες εξηγήσεις με παραδείσους, βουνά από πιλάφι, μετεμψύχωση και κάρμα δεν έχουν κάποια επιστημονική βάση, πας σε άλλον τομέα, αυτόν της πίστης, της θρησκείας και του μεταφυσικού.Το σύμπαν τού Κοέλιο δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Το σύμπαν αυτό και τα αστέρια, θέστηκαν για εμάς.
Για το σύμπαν το δικό μας μιλάει. Τον "έφαγε" που ο κόσμος δεν κατάλαβε την αλληγορία. Όλο το βιβλίο αυτό, αλληγορία είναι. Κάπως έτσι, σαν το ρητό αυτό, λειτουργεί και η προσευχή.
Εγω ως ανθρωπος μια φιλικη προτροπη εκανα δεν ειρωνευτηκα (δεν πολυκαταλαβαινω κιολας τι ειναι η δεν ειναι ειρωνια ουτε γιατι ενοχλει)...
οκ ισχυει ολοι διαβαζουμε και ο καθενας μας καταλαβαινει οτι θελει η και οτι μπορει
Μια απλη ερωτηση εκανα ομως...τι αλλαζει στη δικη σου (και του καθενος) ζωη αν η ερμηνεια σου για τα παραλληλα συμπαντα ισχυει και ο παραλληλος σου εαυτος εχει αυτα που θες εσυ?
Και εξακολουθω να μην καταλαβαινω που κολλαει το "συνομωσιας" στο θεμα
Αν θες απαντας σε αυτα τα δυο...ετσι για να γινεται συζητηση και να περνα η ωρα της καραντινας μας
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από Insomnia_96
Λοιπόν,Αγαπητό Χριστινάκι,Εσυ,σαν άνθρωπος δεν έχεις απορίες για διάφορα πιο φιλοσοφικά θεματα;Πιστεύω πως κάθε άνθρωπος έχει θέσει ερωτήσεις για θέματα που δεν έχουν λυθει, μιας και είναι ένας τρόπος να βάλεις το μυαλό σου σε σκέψεις,να εξελιχθεις,να ψάξεις παραπέρα.Ή απάντηση σου με κάνει να καταλάβω πως εισαι ένα άτομο κλειστομυαλο και επικριτικό.Ωστοσο δεν ειμαι εδω να σου "επιτεθω" αλλα να σου απαντήσω.Σαφώς και έχουν διατυπωθεί πολλες θεωρίες για το σύμπαν,μια από αυτές είναι και η θεωρία των παράλληλων συμπαντων του Στίβεν Χόκινγκ ,αυτού του μεγάλου φυσικού.Ο τίτλος μου προφανώς κολλάει στην ερώτηση που θέτω στο κεντρικό θέμα του κειμένου μου(δεν ξέρω αν το διάβασες καλα) αλλα εγω δεν καταλαβαίνω που κολλάει η ειρωνια σου.
Κοριτσι;
Ασε το συμπαν..δεν συνομωτει.
Αν πεσει κανενα γκαζακι με φωτια και σε καψει..δεν θαναι απο το συμπαν
Απο τη συνομωσια των πυρηνων της φωτιας θα ειναι.
Ο άνθρωπος πάντα ήταν διχασμένος ανάμεσα στο αισθητό περιβάλλον και την φαντασία που επιθυμεί να υπερβεί μέσω των ιδεών την ίδια του την υπόσταση..
Με ανησυχίες και γιατί, οι άνθρωποι, έδιναν πάντα τα ερεθίσματα στην επιστήμη για πειραματισμό και έρευνα και αυτές ακριβώς οι απορίες έφεραν τις όποιες ανακαλύψεις και την εξέλιξη της γνώσης πού απόκτησε σταδιακά η ανθρωπότηταΟταν θελεις κατι παρα πολυ...
σηκωνεις τα μανικια ...κ εργαζεσαι σε αυτο το στοχο...
τιποτα δεν χαριζεται τιποτα δεν ειναι τυχαιο ουτε μοιραιο ..κανενα συμπαν δε συνωμοτει...
Εννοειται οτι εισαι αισιοδοξος για την επιτευξη του στοχου σου διαφορετικα δεν θα τον πετυχεις κιολας..
Οι επιλογες μας καθοριζουν κ τον δρομο μας...
κ σιγουρα δεν καθομαστε με σταυρωμενα χερια να μας ερθει το "μανα εξ ουρανου" (τυχη)
η
η "κακια ωρα" (ατυχια)
Το συμπαν δεν τιμωρει ουτε επιβραβευει...οι συνεπειες των πραξεων μας εχουν το προνομιο αυτο...
Οταν κανω σχεδια...κ βαζω στοχους το συμπαν με κοιτα.σκεφτικο.....κ σταματα να γελα...
Οταν θελεις καποια..παρα πολυ
Σηκωνεις τα μανικια..και της ριχνεις ενα μανικι;;Παιδακια μην αγχωνεσται, ετσι κι αλλιως η ζωη μας ειναιενα εργο που το γραφει αλλος κι εμεις το ζουμε. Αλλων οι ζωες ειναι δραμα, αλλων κωμωδια και πολυ λιγων χσρουμενη. Θα πω πως το συμπαν ειναι υπερ μας οταν εχουμε γυρω μας ατομα καλα και που μας νοιαζωνται.Οσο για το αν θελουμε πολυ να αποκτησουμε κατι πρεπει να επιμενουμε ξανα και ξανα δεν τα παραταμε.
Παράθεση:
...
Σαφώς και έχουν διατυπωθεί πολλες θεωρίες για το σύμπαν,μια από αυτές είναι και η θεωρία των παράλληλων συμπαντων του Στίβεν Χόκινγκ ,αυτού του μεγάλου φυσικού.
...
Έχεις μπερδέψει λίγο τη βούρτσα με την ... Η θεωρία τον ''παράλληλων συμπάντων'' δεν είναι του Χόκινγκ. Ήταν ένθερμος υποστηρικτής της μεν αλλά δεν είναι δική του. Ο Χόκινγκ ασχολήθηκε και είναι γνωστός για θεωρήματα βαρυτικής μοναδικότητας στα πλαίσια της γενικής σχετικότητας καθώς και τη θεωρητική πρόβλεψη ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία, πλέων αποκαλείται ακτινοβολία Χόκινγκ. O Χόκινγκ ήταν ο πρώτος που εξέθεσε μία κοσμολογία που εξηγεί μία πιθανή ένωση της γενικής θεωρίας της σχετικότητας και της κβαντικής μηχανικής. Ας μη τα ισοπεδώνουμε όλα.
Ειμαστε θνησιγενείς.
Αυτό είναι το δεδομενο μας.
Από εκει και επειτα ο προορισμός μας ισως είναι να εντοπίσουμε, ποιός ακριβώς είναι αυτος!
Εν γενει θεωρω, οτι ισχυει εκεινο της Κατερινας Γωγου, πως σημασια εχει να παραμείνεις Ανθρωπος.
Συμπληρωνω : Δηλαδη να πραττεις δικαια, εντιμα και καλοπροαίρετα, από το πιο μεγαλο, στο πιο μικρο, ωστε να ωφελειται το κοινωνικο σύνολο.
Να παραμενεις επι της ουσιας ευγενης και μεγαλόψυχος.
Όλα αυτά να αντανακλώνται στη Ζωη σου.
Στον τροπο που αντιμετωπίζεις την πνευματικη σου καλλιεργεια, την εργασια σου, τον ελευθερο σου χρονο, τον συνανθρωπο σου, τα ζωα.
Κάθε Πραξη μας θα επρεπε να τιμα Εμας, τους Προγονους μας και την Ανθρωποτητα εν συνόλω.
Παράθεση:
Περι συμπαντικης συνομωσιας
Σχόλιο # 1 από Insomnia_96Και ποιος είναι ο προορισμός μας τελικα, πέρα απ'τον τελικό μας προορισμό-τον θάνατο;
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media