Αν ξέρει καποιος ή μπορεί να μάθει, το κρασί που βαζουν στην θεία κοινωνία, κανουν καποια επεξεργασία πριν? προσθέτουν κατι αλλο? το θερμαίνουν? κανει κατι ο ιερέας? δοκίμασα καποια φορά σε μια εκκλησία και τρελάθηκα απο την γεύση και τα αρώματα, πήρα ομως το ιδιο κρασί0αν και δύσκολο να το βρω γτ ειναι εξαντλημένο-και ηταν μεν ωραίο αλλα οχι οπως στην εκκλησία.
Γιατι δεν ρωτας εναν ιερεα;
Η θελεις να ακουσεις τη @@ρια του καθενα εδω μεσα;
Ρωτα τον παπα τι κρασι βαζει. Δεν βαζουν ολοι το ιδιο. Ισως παλι να ηταν ωραιο κατοπιν νηστειας.
Και ιερέα να ρωτήσεις θα σου πεθ οτι αυτό που γίνεται είναι μυστήριον. Δεν είναι για ξρασοκατανυξη. Αλλά οπότε δεν ξέρεις...
Παράθεση:
θεια ευχαριστια
Σχόλιο # 1 από panagiotismp90Αν ξέρει καποιος ή μπορεί να μάθει, το κρασί που βαζουν στην θεία κοινωνία, κανουν καποια επεξεργασία πριν? προσθέτουν κατι αλλο? το θερμαίνουν? κανει κατι ο ιερέας? δοκίμασα καποια φορά σε μια εκκλησία και τρελάθηκα απο την γεύση και τα αρώματα, πήρα ομως το ιδιο κρασί0αν και δύσκολο να το βρω γτ ειναι εξαντλημένο-και ηταν μεν ωραίο αλλα οχι οπως στην εκκλησία.
Δηλαδη το κανουν παπαρα;
Παράθεση:
Σχόλιο # 7 από anassa_
μπραβο ρε συ, δεν ηξερα οτι υπαρχει τετοιο βιντεο! αρα τι καταλαβες? ριχνει ζεστο νερο?
Μαυρομανθη-λιγο ζεστο νερο-προσθορο!
Το κρασι ειναι το αιμα του χριστου μαστο προσθορο το κορμι τουτο ζεστο νερο ειναι το το νερο που βγηκε απο τον ελογχεισμο του ρωμαιου στρατιωτη Ιντα γράφεις μωρέ σύντεκνε?
Estas seguro
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από monostinzoiΜαυρομανθη-λιγο ζεστο νερο-προσθορο!
Το κρασι ειναι το αιμα του χριστου μαστο προσθορο το κορμι τουτο ζεστο νερο ειναι το το νερο που βγηκε απο τον ελογχεισμο του ρωμαιου στρατιωτη
Όταν ήμουν μικρός η Γιαγιά μου έφτιαχνε το λεγόμενο βραστό κρασί και το έδινε στην εκκλησία το οποίο φτιάχνεται απο βρασμένο μούστο, δεν ξέρω αν όλες οι εκκλησίες μπορούν να έχουν τέτοιο κρασί αλλά εδώ είναι η συνταγή αν βρείς μούστο: https://www.matia.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%BE%CE%B5-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85/%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CF%89-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8C.html
στα social media