Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!

Αντιθέσεις και συναινέσεις

Σελίδα : 1

HELESIMON

# 1 στις 19/8/2004
author
Γυναίκα / 50 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Ανατολική) / Δροσιά
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 7
'Aρεσαν+: 0%

Αντιθέσεις και συναινέσεις

Αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις όπως και τελικώς συναινέσεις γεμίζουν καμιά φορά είτε αφόρητα είτε εκπληκτικά όμορφα την ζωή μας.

Αντιθέσεις με το άλλο φύλλο παλεύοντας να εξισοροπήσουμε την σωστή σχέση.
Ποιος θα φανεί ποιο δυνατός σ' αυτήν την διαφορά απόψεων εκδηλώσεων???.

Μία υπερπροσπάθεια να ξεπεράσεις τον εαυτό σου αλλα και του άλλου χωρίς να καταπιέσεις συναισθήματα αλλά απλώς τιθασεύοντας την διαφορετικότητα των δύο.

Και τελικώς η συναίνεση. Αφενός συναίνεση αν τελικώς δεν μπορέσεις να διορθώσεις τα διεστώντα είτε συναίνεση όταν πια έρθει η απίστευτη συμμόρφωση και επομένως βρεθεί η χρυσή τομή του Θέλω.
Λίγο αόριστο το άρθρο αυτό.. αλλά θέλω να πιστεύω ότι "προκαλεί" σκέψη.
Ευχαριστώ.

HELESIMON

Ευχομαι να μπορώ να συμβουλευω και να συμβουλευομαι.

anna737

# 2 στις 20/8/2004
author
Γυναίκα / 56 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 4
Απαντήσεις: 33
Μπορεί να συναινέσεις.
Μπορεί όμως να χρειαστεί αποδεχτείς αυτό που δεν αλλάζει, ώστε να πάψεις να δυσφορείς.
Είναι δύσκολο, όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για ορισμένες πτυχές του χαρακτήρα του άλλου ανθρώπου, για τον απλό λόγο ότι οι άνθρωποι δεν είμαστε τέλειοι.
Τέλος, δεν σε υποχρεώνει κανείς να αποδεχτείς τα πάντα. Κι αν ο άλλος αυτά που δεν μπορείς να αποδεχτείς, δεν τα διαπραγματεύεται, τότε αποχωρείς. Χωρίς κακία γιατί είχες καλή διάθεση και έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες.
Πολλά από τα κείμενά μου γράφονται σε συνεργασία με φίλους

nicoletta

# 3 στις 20/8/2004
author
Γυναίκα / 53 / Παντρεμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Απαντήσεις: 48
Οι διαφορές και οι αντιθέσεις συνήθως μας στεναχωρούν. Όταν όμως υπάρχει αγάπη, τότε αμοιβαίοι συμβιβασμοί και υποχωρήσεις που κρίνονται αναγκαίοι, γίνονται με ευκολία. Σε μια ώριμη σχέση δεν υπάρχει η ανάγκη να φανεί κάποιος πιό δυνατός. Ο καθένας μπορεί να κρατήσει τις απόψεις του και την αυτονομία του, και βλέπει την διαφορετικότητα του άλλου σαν κάτι φυσιολογικό. Με κατανόηση και επικοινωνία όλα διορθώνονται.

Nicks_Re_Loaded

# 4 στις 18/9/2004
author
Ανδρας / 58 / Σε σχέση
Ν. Αχαϊας / Αιγιο
Θέματα: 10
Απαντήσεις: 740
Είναι πιο ευγενές να προσβλέπεις στην τιθάσευση της διαφορετικότητας από το ν' αποφεύγεις την συναισθηματική καταπίεση?
Και πως γίνεται το ένα χωρίς να προκαλεί το άλλο?
Κι' αν δεν είναι διαδραστικό αλλά ατομικό, ποιος ο λόγος της ύπαρξης της σχέσης?
Η εξισορρόπηση?
Και ποιος την επέφερε με τεχνικές?
Κι' αν την επέφερες, τότε γιατί ποτέ δεν ικανοποιείσαι που επετεύχθη?

Λυσσαλέα η μάχη για την δημιουργία εξάρτησης...

-NEFELWMA-

# 5 στις 24/10/2004
author
Γυναίκα / 52 / Σε σχέση
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αλιμος
Απαντήσεις: 90
Αποδέχομαι την διαφορά του άλλου όταν αυτή του η διαφορά δεν μου κλωνίζει συγκεκριμένες αξίες, το ίδιο συμβαίνει και απο την άλλη πλευρά, όταν όμως η διαφορετικότητα του άλλου, πολεμάει συγκεκριμένες μου αρχές, προσπαθώ να του δώσω να καταλαβει ποσο σημαντικο για μένα είναι να αλλάξει ή μετριαση κάποιες συμπεριφορές, αν αυτό δεν τον προβληματίζει η καταπιέζει τότε προχωράω όταν βλέπω όμως οτι τον προβληματίζει, νομίζω ότι δεν υπάρχει μέλλον και φεύγω.
Θεέ μου, δώσε μου τη γαλήνη να δεχτώ αυτά που δεν μπορώ ν'αλλάξω, το κουράγιο ν'αλλάξω αυτά που μπορώ και τη σοφία να γνωρίζω την διαφορά...
Σελίδα : 1
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Ο τρόπος λειτουργίας και οι κανόνες των forum του Sxeseis αλλάζουν!

Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.