Παιδια εχει δοκιμασει κανεις underberg? ειναι ενα χωνευτικο ποτο μετα απο βαρια γευματα. αξιζει? ειναι πικρο? βοηθαει?
Λικερ με 44% οινοπνευμα σου ηρθε να το πιεις για χωνευτικο στις 2 τη νυχτα. Πιο ευκολα θα εβρισκες τη σοδα.
εξαρταται τι χλαπακιασες πριν.
Παράθεση:
underberg
Σχόλιο # 1 από panagiotismp90Παιδια εχει δοκιμασει κανεις underberg? ειναι ενα χωνευτικο ποτο μετα απο βαρια γευματα. αξιζει? ειναι πικρο? βοηθαει?
δοκιμασα τελικα παιδια. ειναι περιεργο, στην αρχη μοιαζει με οινοπνευμα, με μια μυρωδια φαρμακειου, μετα ομως βγαινουν τα αρωματα σαν βοτανα και στο στομα μια γευση γαρυφαλου καπως ετσι.
Είναι πολύ δυνατό και με όχι τόσο ευχάριστη γεύση και καλού κακού όταν το πιεις ας φροντίσεις να υπάρχει κοντά τουαλέτα γιατί ανάλογα με τον οργανισμό μπορεί να γίνει και κλύσμα, φεύγεις σφαίρα προς αφόδευση. Καλό είναι για την χώνευση σε ένα ποτήρι νερού βάζουμε φυσικό χυμό από ένα ή 2 λεμόνια ανάλογα λίγο νερό όποιος θέλει ας βάλει και λίγη ζάχαρη και κοφτή κουταλιά της σούπας μαγειρικής σόδας το πίνουμε κατευθείαν και θα δείτε αποτέλεσμα.
κοιταξε τζιμ δεν το ηπια για χωνεψη, ηθελα απλως να δοκιμασω γιατι το ειδα τυχαια σε μια καβα και με παραξενευσε. περιεργο ποτο παντως. να σε ρωτησω κατι αλλο καπονετζιμ, εχεις υποψη καποιο πολυ σπεδιαλ κρασι για ειδικες καταστασεις? εχω βρει ενα που με τρελανε, δεν εχω ξαναδοκιμασει τετοιο κρασι, αλλα πιστευω θα υπαρχουν κ αλλα. σε ρωταω γτ πολλα εχουν ονομα αλλα μολις δοκιμαζεις δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.
Δεν θα το συνιστούσα πάντως αν θέλεις κάποιο απεριτίφ για μετά το φαΐ θα σου πρότεινα την vodka North με πάγο βέβαια ωραία ελαφριά και για το καλοκαίρι ότι πρέπει ή αν σου αρέσει το Campari ή Aperol το ίδιο ποτό είναι με πορτοκάλι ή σόδα. Όσον αφορά για κρασί κόκκινο ωραίο είναι το Grande Reserve από την Νάουσα ωραίο είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή του αλλά αξίζει. Επίσης άλλο καλό ωραίο είναι το κόκκινο το λευκό και το ροζέ Αμπελλήσιους του Γεωργιάδη και σε καλή τιμή. Ακόμη για λευκό ωραίο είναι το Λημνιά Γη βγάζει και κόκκινο αλλά είναι αρκετά ξηρό. Εσένα ποιο κρασί σου αρέσει;;
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από panagiotismp90
κοιταξε τζιμ δεν το ηπια για χωνεψη, ηθελα απλως να δοκιμασω γιατι το ειδα τυχαια σε μια καβα και με παραξενευσε. περιεργο ποτο παντως. να σε ρωτησω κατι αλλο καπονετζιμ, εχεις υποψη καποιο πολυ σπεδιαλ κρασι για ειδικες καταστασεις? εχω βρει ενα που με τρελανε, δεν εχω ξαναδοκιμασει τετοιο κρασι, αλλα πιστευω θα υπαρχουν κ αλλα. σε ρωταω γτ πολλα εχουν ονομα αλλα μολις δοκιμαζεις δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από panagiotismp90κοιταξε τζιμ δεν το ηπια για χωνεψη, ηθελα απλως να δοκιμασω γιατι το ειδα τυχαια σε μια καβα και με παραξενευσε. περιεργο ποτο παντως. να σε ρωτησω κατι αλλο καπονετζιμ, εχεις υποψη καποιο πολυ σπεδιαλ κρασι για ειδικες καταστασεις? εχω βρει ενα που με τρελανε, δεν εχω ξαναδοκιμασει τετοιο κρασι, αλλα πιστευω θα υπαρχουν κ αλλα. σε ρωταω γτ πολλα εχουν ονομα αλλα μολις δοκιμαζεις δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.
Σωπα...
Ακολουθει το "γιατι σφιγγονται τα μπαρμπουνια μανα?"...
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από ZHLIASOY
Πωπω ρε φίλε θεματαρες βάζεις!!! Δλδ έχω αφήσει το θαύμα μου!! Το ένα καλύτερο από το άλλο!!! Το μόνο που είδα πως δεν έχεις βάλει ακόμα είναι τι σκόνη πλυντηρίου χρησιμοποιείς Κ δεν έχεις βάλει Κ τίποτε για το πώς σκοτώνεις τα κουνούπια!!! Αν βάλεις Κ αυτά είσαι Θεός λέμε!!!
Η σόδα σε χαλάει?
Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από OxamanΗ σόδα σε χαλάει?
![]()
εισαι βασικια!
@jimcapone19 θελω να μου προτεινεις σε κρασι κατι που να ειναι για σπεσιαλ καταστασεις, δεν θελω σε οικονομικα κρασια, ας κανει οσο θελει, απλα θελω να ειναι εμπειρια για τους καλεσμενους μου. το κρασι που σου λεω οτι επαθα πλακα δεν υπαρχει στην ελλαδα, κυκλοφορει μονο σε μια περιοχη στο εξωτερικο. πες μου ομως αν εχεις εντοπισει κατι εσυ. αν ξερεις κατι και σε φαγητο, γλυκο ή αλλη ετσι απολαυση με ενδιαφερει, ξαναλεω για σπεσιαλ περιπτωσεις, πχ εχω εντοπισει μια σοκολατα που ειναι μεσα στις 3 καλυτερες στον κοσμο, κατι τετοιο εννοω.
Πάνω κάτω αυτά ξέρω που σου είπα και το Petra κόκκινο λευκό και ροζέ επίσης η Cair αφρώδης οίνος είναι για ιδιαίτερες καταστάσεις. Όταν λες φαγητά ή γλυκά για πια κουζίνα ενδιαφέρεσαι; προσωπικά καλύτερο φαγητό από την ελληνική κουζίνα δεν έχω δοκιμάσει έχει για όλα τα γούστα και τις περιστάσεις. Ωραία ιδέα είναι ένα salad bar με διάφορες σαλάτες με λαχανικά της χώρας μας πολύχρωμες με ιδιαίτερες vinaigrett. Για γλυκό κορμό ανεπιφύλακτα αρκεί βέβαια να είναι ωραίος φτιαγμένος και ελαφρύς να μην λιγώνει επίσης είχα φάει ένα γλυκό κοπεγχάη λέγεται σιροπιαστό κέικ με φύλο μπακλαβά αλλά πολύ ελαφρύ και νόστιμο σε φέτα πλατιά με παγωτό πάνω σαντιγί τέλειο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από panagiotismp90
@jimcapone19 θελω να μου προτεινεις σε κρασι κατι που να ειναι για σπεσιαλ καταστασεις, δεν θελω σε οικονομικα κρασια, ας κανει οσο θελει, απλα θελω να ειναι εμπειρια για τους καλεσμενους μου. το κρασι που σου λεω οτι επαθα πλακα δεν υπαρχει στην ελλαδα, κυκλοφορει μονο σε μια περιοχη στο εξωτερικο. πες μου ομως αν εχεις εντοπισει κατι εσυ. αν ξερεις κατι και σε φαγητο, γλυκο ή αλλη ετσι απολαυση με ενδιαφερει, ξαναλεω για σπεσιαλ περιπτωσεις, πχ εχω εντοπισει μια σοκολατα που ειναι μεσα στις 3 καλυτερες στον κοσμο, κατι τετοιο εννοω.
Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από panagiotismp90Παιδια εχει δοκιμασει κανεις underberg? ειναι ενα χωνευτικο ποτο μετα απο βαρια γευματα. αξιζει? ειναι πικρο? βοηθαει?
Πού το θυμήθηκες; Ιστορίες των δεκαετιών '70-'80 κυρίως.
Δεν έχω δοκιμάσει οπότε προσωπικά δεν έχω να πω κάτι, παρακάτω όμως μπορείς να δεις ένα σχετικό βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=Bo2rwhwkEkc
Η πιο σύντομη περίληψη όσον αφορά την αποτελεσματικότητα είναι ένα από τα σχόλια που αντιγράφω εδώ:
This stuff works...whatever the hell it is. I'm fat as a cow and love to stuff myself at every meal. When I can't eat another bite I just drink a bottle of this swill. After a few minutes I can go back to eating. No problem.
Ώρα για διαφημίσεις. «Το χωνευτικό ποτό για μετά το φαγητό», για να θυμούνται οι πιο παλιοί:
Πολύ ρετρό.
Παράθεση:
Σχόλιο # 14 από panagiotismp90δεν θελω σε οικονομικα κρασια, ας κανει οσο θελει, απλα θελω να ειναι εμπειρια για τους καλεσμενους μου.
Δεν πίνω αλκοόλ αλλά ξέρω για ένα πολύ ασυνήθιστο κρασί. Ίσως να το έχεις ακουστά. Είναι το κρασί του πάγου (ice wine). Όπως μπορείς να διαβάσεις εδώ απαιτούνται πολύ ειδικές συνθήκες για να παραχθεί, γι' αυτό είναι αρκετά σπάνιο και παράγεται μόνο σε ψυχρές χώρες.
Μου δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσω στη Σλοβακία αλλά δεν ήπια. Ο Γάλλος δίπλα μου που ήπιε είπε ότι είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο με μια γεύση που δεν είχε γνωρίσει ως τότε. Εκεί έμαθα ότι για να παραχθεί αυτό το κρασί, η συγκομιδή πρέπει να γίνει όταν η θερμοκρασία πέσει στους -7°C τουλάχιστον σε προχωρημένο φθινόπωρο. Αυτό είναι αδύνατο να συμβεί στους αμπελώνες των παραγωγών κρασιού γύρω από τη Μεσόγειο.
mac δεν το γνωριζα, θενκιου για την πληροφορια, ελλαδα ομως το βρισκεις?
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media