Γιατι τοση φασαρια με αυτον τον νομο? τι πιστευετε εσεις?
Δεν μου αρέσουν οι πορείες και οι διαδηλώσεις γιατί μπορεί να μην κάνω κάποια δουλειά στο κέντρο ή να καταστραφεί δημόσια και ιδιωτική περιουσία, κάτι που -κακά τα ψέματα- είναι ένδειξη φασιστικής πρακτικής και νοοτροπίας παρακρατικών μονάδων.
Και όμως... Είμαι 100% υπέρ των διαδηλώσεων γιατί αν δεν μπορούν καταπιεσμένες ομάδες του πληθυσμού να διεκδικούν δυναμικά τα δίκαιά τους τότε αυτό σημαίνει ότι σίγουρα έχουμε χούντα!
Αν δεν διαδήλωναν στο Βελιγράδι χτες τότε θα τους είχαν κλείσει καλοκαιριάτικα μέσα λόγω του ιού, οπότε, ναι, χρειάζεται και να βγαίνει ο λαός στο δρόμο όταν καταπατούνται οι ελευθερίες και τα δικαιώματά του. Όπως είχε γίνει παντού το Μάη του '68, από το συνδικάτο της Αλληλεγύης στην Πολώνια το 1982 - και από τους Μοσχοβίτες στο πραξικόπημα οπερέτα το 1991 με τον Γιέλτσιν πάνω στο τανκ.
Η Ιστορία διδάσκει και όποιος την αγνοεί αυτή τον τακτοποιεί ανάλογα στην πορεία.
Παράθεση:
Σχόλιο # 3 από Enikos
Αντι, πρωτης τοποθετησης...https://www.youtube.com/watch?v=GlRQjzltaMQ
Το κείμενο σας μπορεί να αναγνωριστεί ως κείμενο γραμμένο στα ελληνικά ή τα αγγλικά.
Ωραίo τραγούδι - like
Λες και περιμένουμε από αυτούς και κάτι άλλο Και σαφώς για το καλό μας
Τα σπίτια πού έχουν κλείσει αυτοί δεν τα βλέπουν
Μεριμνουν για τις "παράπλευρες απώλειες" ενός απελευθερωτικου αγώνα μόνο
Από την "δημοκρατία"
Η πίεση προς την κυβέρνηση πρέπει να θεωρείται αυτονόητη σε μια δημοκρατία
Εξου και κατ εξοχήν ο ρόλος της αντιπολίτευσης
Και φυσικά ο ρόλος του λαού..
Θέλουν κάποιον να του ζητούν τα ρέστα γιατί πιέζει και ενδεχόμενη δικαστική αποζημίωση στους πληγέντες αφ ενός κι αφετέρου περισσότερα δικαιώματα στις αστυνομίες να επιτελούν το έργο τους
Την προστασία δηλαδή του κράτους και της εξουσίας
Όχι του πολίτη πού σε αυτή την αντιπαράθεση είναι σε διαφορετικό στρατόπεδο
Αυτό που έγραψες φίλε hornet, ότι μπορεί να μη σου αρέσει κλπ αλλά σέβεσαι και στηρίζεις το δικαίωμα όσων το έχουν ανάγκη για τη διεκδίκηση των δικών τους δικαίων, αυτό ακριβώς σε κάνει πολίτη.
Λεει και καποια πραγματα, για το εδω θεμα...
Ας πουμε...για το ποσο τοπο πιανουν οι διαδηλωσεις, οταν...
Ολα ειναι κανονισμενα, για προσωπικους λογους των...διοργανωτων...(η τελευταια διαπιστωση, δικη μου)...
Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από hornet19
Ωραίo τραγούδι - like
Εκει που η ελευθερια του ενος...
Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι χτες στο Βελιγραδι ο οχλος ματαιωσε το lockdown η η διαδηλωση
να το πω ετσι......γιατι στην Μελβουρνη που εγινε κατι αναλογο δεν ειδα να το ματαιωσουν
τροφη για σκεψη...
Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από hornet19Δεν μου αρέσουν οι πορείες και οι διαδηλώσεις γιατί μπορεί να μην κάνω κάποια δουλειά στο κέντρο ή να καταστραφεί δημόσια και ιδιωτική περιουσία, κάτι που -κακά τα ψέματα- είναι ένδειξη φασιστικής πρακτικής και νοοτροπίας παρακρατικών μονάδων.
Και όμως... Είμαι 100% υπέρ των διαδηλώσεων γιατί αν δεν μπορούν καταπιεσμένες ομάδες του πληθυσμού να διεκδικούν δυναμικά τα δίκαιά τους τότε αυτό σημαίνει ότι σίγουρα έχουμε χούντα!
Αν δεν διαδήλωναν στο Βελιγράδι χτες τότε θα τους είχαν κλείσει καλοκαιριάτικα μέσα λόγω του ιού, οπότε, ναι, χρειάζεται και να βγαίνει ο λαός στο δρόμο όταν καταπατούνται οι ελευθερίες και τα δικαιώματά του. Όπως είχε γίνει παντού το Μάη του '68, από το συνδικάτο της Αλληλεγύης στην Πολώνια το 1982 - και από τους Μοσχοβίτες στο πραξικόπημα οπερέτα το 1991 με τον Γιέλτσιν πάνω στο τανκ.
Η Ιστορία διδάσκει και όποιος την αγνοεί αυτή τον τακτοποιεί ανάλογα στην πορεία.
Αν κυνδηνεύει απο κάτι η δημοκρατία είναι οι διαδηλώσεις,
Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από AggeloΔηλαδη εσυ πιστευεις οτι χτες στο Βελιγραδι ο οχλος ματαιωσε το lockdown η η διαδηλωση
να το πω ετσι...
...γιατι στην Μελβουρνη που εγινε κατι αναλογο δεν ειδα να το ματαιωσουν
τροφη για σκεψη...
Κατάλαβα ότι οι διαδηλώσεις έβαλαν "φρένο" σε νέο lockdown. Το κακό είναι ότι συνεχίστηκαν αφού πέτυχαν τον στόχο τους.
Παρατηρώ ότι ανέβηκε το επίπεδο διαλόγου μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις. Αυτό μόνο καλό είναι για το θέμα, να συμμετέχουν ποιοτικοί συζητητές με διαφορετικές και πιο ψαγμένες οπτικές, που αναδεικνύουν το θέμα και προσδίδουν αυξημένο ενδιαφέρον στο φόρουμ
Αυτη ειναι και μια καλη απαντηση για τα...εργασιακα δικαιωματα...
Επειδη...ολοι εχουν...
Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από Aggelo
Καποια στιγμη σ αυτη τη χωρα πρεπει να μπει ενα μετρο στις διαδηλωσεις...
δεν μπορουν 30 ανθρωποι να κλεινουν το δρομο για παραδειγμα
Το 2019 γινανε στο κεντρο της Αθηνας περιπου 2500 διαδηλωσεις,δηλαδη αυτοι
οι ερημοι που εχουν εκει καταστηματα ποτε θα δουλεψουν...αν μαζευονται
καθε τρεις και δυο 100 ατομα και κανουν διαδηλωση.
Παράθεση:κ.hornet,συμφωνω με την αποψη σου ,υπερ των διαδηλωσεων,αλλα θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω στο παραδειγμα του Βελιγραδιου.Διαδηλωσαν,αν καταλαβα καλα.γιατι δεν γνωριζω ακριβως το θεμα, για τα περιοριστηκα μετρα, που πηρε η κυβερνηση κατα του ιου και αναγκαστηκε να τα ανακαλεσει.Θα τους εκλεινε καλοκαιριατικα μεσα,μηπως αξιζε να υποστουν αυτη τη θυσια;Διοτι κινδυνευει η δημοσια υγεια,αυξηθηκαν τα περιστατικα του ιου!Ναι εχουν δικαιωμα στην ελευθερια,αλλα στην προκειμενη περιπτωση ,εχουν δικαιωμα και μια μεριδα πολιτων να ζησουν ή χωρις να νοσησουν .Εχουμε εδω συγκρουση δυο δικαιωματων,το δικαιωμα της ελευθεριας και το δικαιωμα της υγειας και της ζωης.Καποιο δικαιωμα θα καταπατηθει και κατα την αποψη μου ,προτιμοτερο ειναι να καταπατηθει το δικαιωμα της ελευθεριας,το οποιο ειναι προσωρινο .Το χρονο θα πανε διακοπες,ενω το δικαιωμα της υγειας-ζωης,ισως ενα μερος των πολιτων να μην βρισκονται στη ζωη,το χρονο.Αυτους δεν θα τους στερησουν το δικαιωμα της ζωης;Συμπερασμα ποιο δικαιωμα ειναι σπουδαιοτερο ,αρα εκεινο θα επικρατησει και στην προκειμενη περιπτωση,σπουδαιοτερο ειναι το δικαιωμα της ζωης.Μηπως και ενα μερος των διαδηλωτων δεν θα νοσησουν ή δεν θα πεθανουν;
Σχόλιο # 2 από hornet19
Δεν μου αρέσουν οι πορείες και οι διαδηλώσεις γιατί μπορεί να μην κάνω κάποια δουλειά στο κέντρο ή να καταστραφεί δημόσια και ιδιωτική περιουσία, κάτι που -κακά τα ψέματα- είναι ένδειξη φασιστικής πρακτικής και νοοτροπίας παρακρατικών μονάδων.
Παράθεση:κ. Tyler84,στην προκειμενη περιπτωση,του Βελιγραδιου,αν συμβει το χειροτερο,ποιανου ''θελημα θα ειναι΄''σε παρακαλω απαντησε μου!
Σχόλιο # 9 από Tyler84
Η Δημοκρατίαδεν κινδυνεύει από τέτοια νομοσχέδια..Γιατί πολύ απλά η Δημοκρατία έχει πάει περίπατο εδώ και πολλά χρόνια...Όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως...Ειλικρινά, πιστεύει κανείς πια πως ότι γίνεται είναι "θέλημα του λαού;;"
Παράθεση:Στην προκειμενη περιπτωση,αν χαθουν ζωες ,θα ειμαστε αλληλεγγυοι τους αγωνιστες!
Σχόλιο # 10 από DragonFall
Αυτός που διαδηλώνει για να α εργασιακά του δικαιωματα, αυτονόητα αγωνίζεται για όλων. Γιατί κανείς δεν είναι βιώσιμος όταν ο διπλανός του πεινάει. Γι αυτό και οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αγωνίζονται κι ας μην είμαστε αυτοί που πλήττονται
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από DragonFall
Αυτός που διαδηλώνει για να α εργασιακά του δικαιωματα, αυτονόητα αγωνίζεται για όλων. Γιατί κανείς δεν είναι βιώσιμος όταν ο διπλανός του πεινάει. Γι αυτό και οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αγωνίζονται κι ας μην είμαστε αυτοί που πλήττονται
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media