Σε μια χώρα που υπάρχει -και λειτουργεί σωστά η δημοκρατία
δεν (χρειάζεται να) γίνονται διαδηλώσεις.
Και ως εκ τούτου ,δεν χρειάζονται και τα νομοσχέδια για αυτές.
Θεωρώ το ερώτημα παραπλανητικό
(ίσως μόνο για πολιτικού περιεχομένου
δημοσκόπηση έτσι για να υπάρχουν ερωτήματα)
Παράθεση:
Kινδυνευει η δημοκρατια μας απο το νομοσχεδιο για τις διαδηλωσεις?
Σχόλιο # 1 από la-merΓιατι τοση φασαρια με αυτον τον νομο? τι πιστευετε εσεις?
Ζουμε το μελλον των διαδηλωσεων, περασμενων δεκαετιων, στο παρων μας...
Αν γινονταν για να πετυχουμε αυτο που ζουμε...
Ηταν απλα αχρηστες για τον πολιτη και ωφελιμες για τους διοργανωτες...
Ο καθε κοπρος της ΓΣΕΕ, τσεπωσε μια κυβερνητικη θεση...
Ατυχης η συγκριση με τις λαικες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 21 από Megalodondas
Αν θέλουν τους δρόμους ανοιχτούς να σταματήσουν τις λαϊκές εν έτει 2020 στους δρόμους το παζάρι έλεος.. Ότι και να ψηφίσουν η απειθαρχια για λόγους επιβίωσης, λόγους για το περιβάλλον και σημαντικές αποφάσεις της χώρας ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ!Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το διεκδικούν και χωρίς κάποιο σημάδι πως οι κυβερνήσεις νοιάζονται για όλους δεν υπάρχει προδιάθεση πειθαρχίας σε νόμους που τουναντίον είναι μερικώς η ολικως αντισυνταγματικοι.. Αντισυνταγματικο είναι και το ενφια και μεταχειριζονται βία για να το εισπράττουν ακόμη και για πολύ καιρό μάλλον Δική τους είναι η βία
Και επειδη υπαρχουν "εξωγενεις" παραγοντες...
Να μην νοικοκυρευτουν οι διαδηλωσεις...
Αλλα ο καθε καταστηματαρχης, ιδιωτης κλπ να πρεπει να πληρωνει τις ζημιες που του εκαναν αλλοι...
Η μηπως η απορριψη του νομοσχεδιου, δεν θα εξυπηρετουσε εσαει, αυτους τους "εξωγενεις" παραγοντες?..
Ασε που εγω ξερω οτι, την δυσαρεσκεια του ο πολιτης την εκφραζει με την ψηφο του...
Παράθεση:
Σχόλιο # 23 από forget_it
Ναι φυσικά και κινδυνεύει.Σε επόμενο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί θα είναι απαραίτητη ίσως και η γραπτή δήλωση συμμετοχής του καθενός.Έτσι ,σε περίπτωση επεισοδίων θα έχουν έτοιμα ονόματα για συλλήψεις (αθώων κατά πάσα πιθανότητα αφού οι φασαρίες γίνονται πάντα από εξωγενείς παράγοντες).Ποιος θα τολμήσει μετά να συμμετάσχει σε διαδήλωση ,θα καταργηθούν εκ των πραγμάτων και μαζί με αυτές και κάθε διαμαρτυρία των πολιτών.
Σε ποια-ες χώρα-ες λειτουργεί σωστά η δημοκρατία; αν είναι και δόκιμος ο όρος...δεν ξέρω...
παραπλανητικό, το ερώτημα, γιατί?
εξήγησέ μου, αν θέλεις.
Παράθεση:
Σχόλιο # 22 από alisidaΣε μια χώρα που υπάρχει -και λειτουργεί σωστά η δημοκρατία
δεν (χρειάζεται να) γίνονται διαδηλώσεις.
Και ως εκ τούτου ,δεν χρειάζονται και τα νομοσχέδια για αυτές.
Θεωρώ το ερώτημα παραπλανητικό
(ίσως μόνο για πολιτικού περιεχομένου
δημοσκόπηση έτσι για να υπάρχουν ερωτήματα)
Οι νομιμες υπαιθριες αγορες παντος ειδους δεν σου αρέσουν?
άλλο καπελο το "πουλαω λαθραια στον δρομο"
άλλο και ο μεγάλος περίπατος.
Παράθεση:Σχόλιο # 21 από Megalodondas
Αν θέλουν τους δρόμους ανοιχτούς να σταματήσουν τις λαϊκές εν έτει 2020 στους δρόμους το παζάρι έλεος.. Ότι και να ψηφίσουν η απειθαρχια για λόγους επιβίωσης, λόγους για το περιβάλλον και σημαντικές αποφάσεις της χώρας ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ!Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το διεκδικούν και χωρίς κάποιο σημάδι πως οι κυβερνήσεις νοιάζονται για όλους δεν υπάρχει προδιάθεση πειθαρχίας σε νόμους που τουναντίον είναι μερικώς η ολικως αντισυνταγματικοι.. Αντισυνταγματικο είναι και το ενφια και μεταχειριζονται βία για να το εισπράττουν ακόμη και για πολύ καιρό μάλλον Δική τους είναι η βία
Μην ξεχνάμε τους γνωστούς άγνωστους,τ τους ίδιους τους μπάτσους δηλαδή πού δημιουργούν τα επεισόδια κάθε φορά αν κρίνουν πως συμφέρει
Ας τα πληρώνει η εργοδοσία τους λοιπόν.
Παράθεση:
Σχόλιο # 26 από EnikosΚαι επειδη υπαρχουν "εξωγενεις" παραγοντες...
Να μην νοικοκυρευτουν οι διαδηλωσεις...
Αλλα ο καθε καταστηματαρχης, ιδιωτης κλπ να πρεπει να πληρωνει τις ζημιες που του εκαναν αλλοι...
Η μηπως η απορριψη του νομοσχεδιου, δεν θα εξυπηρετουσε εσαει, αυτους τους "εξωγενεις" παραγοντες?..
Ασε που εγω ξερω οτι, την δυσαρεσκεια του ο πολιτης την εκφραζει με την ψηφο του...
Γιατί συνήθως έτσι τείθονται οι ερωτήσεις στις δημοσκοπήσεις.
Η απάντηση που δίνουμε στη μία ερώτηση ,μπορεί να έρθει σε αντίθεση με την απάντηση μας σε κάποια άλλη έτσι ώστε στο σύνολο να δείξουν αυτό που θέλουν
Τώρα όσο για την διαδήλωση ως "εργαλείο" σε μια δημοκρατία
μου φαίνεται οξύμωρο
Σα να λέμε δηλαδή ότι το διαζύγιο υπάρχει ως εργαλείο για να χρησιμοποιηθεί εάν χρειαστεί σε έναν υγιή γάμο
Δεν πάει
Δεν θα χρειαστεί
Απαντώντας λοιπόν στην ερώτηση του θέματος ,αυτομάτως παραδέχεται κάποιος ότι ισχύει η δημοκρατία στη χώρα μας
Γι'αυτό το λέω παραπλανητικό
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από la-merΣε ποια-ες χώρα-ες λειτουργεί σωστά η δημοκρατία; αν είναι και δόκιμος ο όρος...δεν ξέρω...
παραπλανητικό, το ερώτημα, γιατί?
εξήγησέ μου, αν θέλεις.
καθε πράγμα δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό αλλά εμπεριέχει και τα δύο .
"ουδεν κακον αμιγές καλού "
Δεν εχω καμια αντιρρηση...
Αλλα πως θα συμβει αυτο, διχως ελεγχο?...
Ουτε ειναι φραση την οποια μπορουμε να απευθυνουμε στους πληγεντες...
Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από MegalodondasΜην ξεχνάμε τους γνωστούς άγνωστους,τ τους ίδιους τους μπάτσους δηλαδή πού δημιουργούν τα επεισόδια κάθε φορά αν κρίνουν πως συμφέρει
Ας τα πληρώνει η εργοδοσία τους λοιπόν.
έτσι τείθενται οι ερωτήσεις και στις παρέες, και στα καφενεία και στα φόρα.
Με ερωτηματικό στο τέλος . Επιπλέον , η ερώτηση εδώ, είναι μία.
Πώς θα μπερδευτούν οι απαντήσεις, αν δεν είναι μπερδεμένος αυτός που απαντά;
Όσο για το άλλο σκέλος της απάντησής σου, τίποτα δεν είναι παγιωμένο,
ούτε τα καθεστώτα, ούτε οι δημοκρατίες,ούτε οι αντιλήψεις, ούτε οι γάμοι...
γι' αυτό θεσπίζονται και "εργαλεία" για "μελλοντική χρήση" just in case, που λένε.
Παράθεση:
Σχόλιο # 30 από alisidaΓιατί συνήθως έτσι τείθονται οι ερωτήσεις στις δημοσκοπήσεις.
Η απάντηση που δίνουμε στη μία ερώτηση ,μπορεί να έρθει σε αντίθεση με την απάντηση μας σε κάποια άλλη έτσι ώστε στο σύνολο να δείξουν αυτό που θέλουν
μου φαίνεται οξύμωρο
Σα να λέμε δηλαδή ότι το διαζύγιο υπάρχει ως εργαλείο για να χρησιμοποιηθεί εάν χρειαστεί σε έναν υγιή γάμο
Δεν πάει
Δεν θα χρειαστεί
Παράθεση:
Σχόλιο # 30 από alisidaΓιατί συνήθως έτσι τείθονται οι ερωτήσεις στις δημοσκοπήσεις.
μου φαίνεται οξύμωρο
Δεν πάει
Δεν θα χρειαστεί
Συμπλήρωσα κατόπιν αλλα
μάλλον δεν το πρόλαβες
Ότι απαντώντας αποδέχεσαι αυτομάτως ότι έχουμε δημοκρατία.
Να φανταστώ λοιπόν ότι όσοι απάντησαν δέχονται ότι έχουμε δημοκρατία και ότι δεν μπερδεύτηκαν ?
Οκ
Θα το δεχτώ
Είμαι τότε η μόνη που δεν βλέπει την εφαρμογή της .
Στη δημοκρατία δεν είναι που υπερισχύει η γνώμη της πλειοψηφίας ?
Οι εκπρόσωποι μας δηλαδή στη Βουλή είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης ?
Έχει συμβεί ποτέ να καταψηφίσει κάποιος βουλευτής του κυβερνώντος
κοματος
χωρίς μετά να εξαναγκαστεί σε παραίτηση ?
Ναι λοιπόν,σίγουρα είναι κάπου μπερδεμένος οποίος απαντά στη συγκεκριμένη ερώτηση .
Δεν μπορεί να βλαφτει κάτι που δεν υπάρχει
Παράθεση:
Σχόλιο # 33 από la-merέτσι τείθενται οι ερωτήσεις και στις παρέες, και στα καφενεία και στα φόρα.
Με ερωτηματικό στο τέλος
. Επιπλέον , η ερώτηση εδώ, είναι μία.
Πώς θα μπερδευτούν οι απαντήσεις, αν δεν είναι μπερδεμένος αυτός που απαντά;
Όσο για το άλλο σκέλος της απάντησής σου, τίποτα δεν είναι παγιωμένο,
ούτε τα καθεστώτα, ούτε οι δημοκρατίες,ούτε οι αντιλήψεις, ούτε οι γάμοι...
γι' αυτό θεσπίζονται και "εργαλεία" για "μελλοντική χρήση" just in case, που λένε.
Ως πολίτευμα, ναι ... Προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Η ισχύς της εν τοις πράγμασι όμως πρέπει να κρίνεται συνεχώς.
Παράθεση:
Σχόλιο # 30 από alisida
Απαντώντας λοιπόν στην ερώτηση του θέματος ,αυτομάτως παραδέχεται κάποιος ότι ισχύει η δημοκρατία στη χώρα μας
Γι'αυτό το λέω παραπλανητικό
Αλλαξε το πολιτευμα και δεν το ξερουμε?...
και εγώ σου απάντησα στο edit σου, αλλά δεν πέρασε ακόμη η απάντηση...ίσως παράπεσε κάπου λόγω φόρτου εργασίας
θα απαντήσω ξανά...στο πολίτευμα, ναι, έχουμε προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Η οποία, εν τοις πράγμασι, πρέπει να κρίνεται συνεχώς.
Με ερωτήματα.
Όχι με ματαίωση και ακύρωσή της κατά το δοκούν
Παράθεση:
Σχόλιο # 34 από alisidaΣυμπλήρωσα κατόπιν αλλα
μάλλον δεν το πρόλαβες
Ότι απαντώντας αποδέχεσαι αυτομάτως ότι έχουμε δημοκρατία.
Να φανταστώ λοιπόν ότι όσοι απάντησαν δέχονται ότι έχουμε δημοκρατία και ότι δεν μπερδεύτηκαν ?
Οκ
Θα το δεχτώ
Είμαι τότε η μόνη που δεν βλέπει την εφαρμογή της .
Στη δημοκρατία δεν είναι που υπερισχύει η γνώμη της πλειοψηφίας ?
Οι εκπρόσωποι μας δηλαδή στη Βουλή είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης ?
Έχει συμβεί ποτέ να καταψηφίσει κάποιος βουλευτής του κυβερνώντος
κοματος
χωρίς μετά να εξαναγκαστεί σε παραίτηση ?
Ναι λοιπόν,σίγουρα είναι κάπου μπερδεμένος οποίος απαντά στη συγκεκριμένη ερώτηση .
Δεν μπορεί να βλαφτει κάτι που δεν υπάρχει
![]()
Τι έλεγχο, σε ποιόν?
Με προπαγάνδα και αδιαφάνεια πορευονται όλες οι εξουσίες..
Και γυρεύουν την δικαιοσύνη μόνο αν συμφέρει συνήθως όμως για τα μάτια του κόσμου..
Ότι δεν θέλουμε να δουλεύει το διαλύουμε
Συγγνώμη δεν μπορώ να ταυτιστω με κανέναν από αυτούς
Για να κατανοήσω το "δίκαιο" έργο τους
Λαμβάνω πολλά αρνητικά σήματα για να τους έχω στο friend zone!
Παράθεση:
Σχόλιο # 32 από EnikosΔεν εχω καμια αντιρρηση...
Αλλα πως θα συμβει αυτο, διχως ελεγχο?...
Ουτε ειναι φραση την οποια μπορουμε να απευθυνουμε στους πληγεντες...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media