Ο εύκολος τρόπος να κάνετε νέες γνωριμίες και σχέσεις!
Με περισσότερα από 535.000 μέλη,
το Sxeseis.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό site γνωριμιών.
Το Sxeseis.gr συνδυάζει με μοναδικό τρόπο λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης ,σελίδας γνωριμιών, forums και chat rooms δίνοντας στα μέλη του περισσότερες δυνατότητες και ευκαιρίες επικοινωνίας και γνωριμίας, από οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Μάθετε περισσότερα για το Sxeseis.gr
Είμαι :
Ενδιαφέρομαι για :
Ημ. Γεννήσης μου :
Κατοικώ :
Νομός :
Περιοχή :
Ουπς! Ξεχάσατε να συμπληρώσετε κάποιες πληροφορίες!
Ουπς! Η ημερομηνία γέννησης δεν είναι σωστή!
Εγγραφή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε

Οι 4 ψυχολογικές λειτουργίες και οι αντιστοιχοι ψυχολογικοι τυποι.

Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123

maraki_lar_1980

# 1 στις 14/10/2020
author
Γυναίκα / 41 / Σε σχέση
Ν. Λάρισας / Λάρισα
Θέματα: 44
Απαντήσεις: 1.427
'Aρεσαν+: 0%

Οι 4 ψυχολογικές λειτουργίες και οι αντιστοιχοι ψυχολογικοι τυποι.

Οι τέσσερις ψυχολογικές λειτουργίες  με τις οποιες θα ασχοληθουμε ,ταξινομούνται σε μορφή σταυρού στις μη ορθολογιστικές (δηλαδή αυτές που δεν οδηγούν σε λήψη αποφάσεων) και τις ορθολογιστικές.

Οι ορθολογιστικές είναι η σκέψη και το συναίσθημα και βάσει αυτών επιλέγουμε συνήθως το σωστό και το λάθος, αυτό που μας αρέσει κι αυτό που δε μας αρέσει.

Οι μη ορθολογιστικές είναι η αντίληψη και η διαίσθηση κι ονομάζονται μη ορθολογιστικές επειδή δεν οδηγούν σε μία διαδικασία επιλογής. Η διαίσθηση οδηγεί τη ζωή σαν σε μονόδρομο, ενώ η αντίληψη οδηγεί στη διενέργεια αυτόματων σχεδόν μηχανικών αντιδράσεων στα δεδομένα που αντιλαμβανόμαστε από τον έξω κόσμο.

Οι μη ορθολογιστικές λειτουργίες εμφανίστηκαν από πολύ νωρίς στην ανθρώπινη εξέλιξη. Αντίθετα οι ορθολογιστικές λειτουργίες είναι προϊόν του πολιτισμού και της εξέλιξης του ανθρώπου.

Οι τέσσερις λειτουργίες ταξινομούνται σε πόλους, η αντίληψη απέναντι από τη διαίσθηση κι η σκέψη απέναντι από το συναίσθημα. Η ψυχολογική λειτουργία που διαλέγει ο καθένας από μας να αναπτύξει περισσότερο ονομάζεται κύρια λειτουργία. Η κύρια λειτουργία δημιουργεί εξ’ αντανακλάσεως μία λειτουργία (συνήθως την αντίθετη της) την οποία ονομάζουμε μειονεκτική και είναι η λειτουργία που επιλέγει να χρησιμοποιεί λιγότερο ο άνθρωπος.

Οι άλλες δύο λειτουργίες καθίστανται συνήθως λιγότερο ή περισσότερο βοηθητικές της κύριας λειτουργίας. Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι η κύρια λειτουργία, και συνήθως και μία δευτερεύουσα ,λειτουργούν μέσα μας κάτω από τον έλεγχο της συνείδησης, ενώ η τρίτη και κυρίως η μειονεκτική λειτουργία μας παραμένουν στον έλεγχο του ασυνείδητου που λειτουργεί τελείως ανεξάρτητα από την ατομική μας θέληση.

 

Ας παμε τωρα να δουμε τα χαρακτηριστικά των τεσσάρων ψυχολογικών τύπων όπως σχετίζονται με τις ψυχολογικές λειτουργίες και τα τέσσερα στοιχεία της αστρολογίας.


Φωτια (Κριος,Λεων,Τοξοτης) --Διαίσθηση

Γη (Ταυρος,Παρθενος,Αιγοκερως)--Αντίληψη

Αερας (Δυδιμος,Ζυγος,Υδροχοος)--Σκεψη

Νερο( Καρκίνος,Σκορπιος,Ιχθυς)--Συναίσθημα

 

Ο τύπος της φωτιάς είναι ο τύπος που πλησιάζει τον κόσμο γεμάτος ενθουσιασμό κι αυτοπεποίθηση. Έχει αυθορμητισμό, δημιουργικότητα, ενέργεια και δραστηριοποιείται συνεχώς. Έχει συνεχή έμπνευση, αλλά παράλληλα είναι και απότομος, καυγαδίζει, υπερβάλλει και γίνεται ενοχλητικός.

Ο τύπος αυτός κινητοποιεί μόνος του τον εαυτό του να ενεργήσει (self-motivated). Αισθάνεται ότι πρέπει να διεκδικεί το δίκιο του με επιμονή και κουράγιο. Είναι ανυπόμονος, δεν ανέχεται περιορισμούς και δημιουργεί το χάος όταν είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει κάτω από κανόνες. Κινητοποιείται με βάση τα ιδανικά του, κοιτάει μόνο μπροστά και προχωράει χωρίς να υπολογίζει τους κινδύνους. Υποτιμά την αξία των υλικών πραγμάτων κι αδυνατεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις που τα πράγματα δεν πάνε καλά γι’ αυτόν.

Ο τύπος αυτός αντιστοιχεί στο διαισθητικό τύπο όπως τον περιέγραψε ο Καρλ Γιουνγκ. Ο διαισθητικός τύπος έχει μία στάση προσμονής απέναντι στη ζωή ? δηλαδή περιμένει συνεχώς να του συμβούν πράγματα.

Σκοπός του είναι να αναζητά διαρκώς νέες ευκαιρίες κι αποτινάζει γρήγορα το παλιό, μόλις ικανοποιηθεί από αυτό και το βαρεθεί. Στην πορεία του αυτή δε λογαριάζει την ηθική ή τις απαιτήσεις του περιβάλλοντος του.

Ο διαισθητικός τύπος υποβαθμίζει συνειδητά τη λειτουργία της αντίληψης. Τον ενδιαφέρει περισσότερο η έμπνευση και το όνειρο. 

Ο γήινος τύπος χαρακτηρίζεται από επιμονή, πείσμα, εργατικότητα, προσοχή και αυτοέλεγχο. Ο τύπος αυτός δεν κινητοποιείται από μόνος του αλλά πρέπει να παρακινηθεί σε δράση από άλλους που θα του δώσουν το όραμα και το στόχο. Είναι ο άνθρωπος που κάνει αυτό που περιμένει ο κόσμος από αυτόν, ο άνθρωπος του καθήκοντος. Είναι επιφυλακτικός αλλά και ισχυρογνώμων, ακολουθεί τους τύπους και τους κοινωνικούς κανόνες, εργάζεται σκληρά αλλά έχει περιορισμένη φαντασία και πολλές προκαταλήψεις. Οτιδήποτε βρίσκεται εκτός των πραγμάτων που γνωρίζει, του προκαλεί δισταγμό και επιφύλαξη. Γι’ αυτό για να πειστεί να ακολουθήσει ένα στόχο χρειάζεται πολύ προσπάθεια. Μόλις πειστεί όμως είναι σε θέση να επιδείξει επιμονή και υψηλή συγκέντρωση δυνάμεων για τον επιτύχει. Ο γήινος τύπος δίνει σημασία στην υγεία, την άνεση, τις φυσικές εμπειρίες και τον αισθησιασμό.Στόχος του είναι πάντα να συμβαδίζει με τους άλλους και με ότι βλέπει στο περιβάλλον του.

Οι άνθρωποι αυτοί εκφράζονται καλύτερα με ότι είναι απτό και χειροπιαστό. Η τέχνη, η κατασκευή, το σχέδιο κι ότι έχει να κάνει με το χειρισμό υλικών πραγμάτων είναι ο τομέας που ο τύπος αυτός δραστηριοποιείται καλύτερα.

Ο αέρινος τύπος βασίζεται στη λογική για να εξηγήσει τα πράγματα. Εκφράζεται συνετά, ανταλλάσσει ιδέες, επικοινωνεί, έχει αντικειμενικότητα και προσπαθεί να διατυπώσει σκέψεις και επιχειρήματα για να εξηγήσει τα γεγονότα. Ενεργεί διαμεσολαβητικά με σκοπό την εναρμόνιση των αντιθέσεων. Αναλώνει πολύ χρόνο στην εξέταση των ιδεών με αποτέλεσμα να παραμελεί το πρακτικό κομμάτι της ζωής. Θέλοντας να είναι σίγουρος ότι είναι αντικειμενικός, εξετάζει όλες τις πλευρές ενός ζητήματος.Προσπαθεί ακόμα να εξηγήσει με τη λογική και γεγονότα που δεν εξηγούνται από αυτήν όπως τα συναισθήματα των ανθρώπων. Σκοπός του είναι να βρει ένα πλαίσιο αναφοράς μέσα στο οποίο θα ταιριάζουν όλα τα γεγονότα. Ο τύπος του αέρα χρειάζεται για να προχωρήσει στη ζωή του επικοινωνία. Μέσα από την επικοινωνία με τους άλλους , τη διαλεκτική και τις αντιθέσεις προχωρεί και εξελίσσει τη σκέψη του. Στις κινήσεις του δείχνει δραστήριος, στη συμπεριφορά του κοινωνικός, και σαν προσωπικότητα δείχνει ήρεμος και με εσωτερική ενότητα.

Ο εσωστρεφής αέρινος τύπος παίρνει ερεθίσματα για εξέλιξη από τα όσα συμβαίνουν μέσα του περισσότερο παρά από τα όσα συμβαίνουν έξω από αυτόν.

Ο υδάτινος τύπος επηρεάζεται κι αυτός από το περιβάλλον του αλλά με διαφορετικό τρόπο. Διεισδύει στα συναισθήματα των άλλων και ταυτίζεται με τις καταστάσεις και τα γεγονότα που περνούν. 

Οι άνθρωποι του νερού εξωτερικεύουν πράγματα που στους υπόλοιπους τύπους είναι μόνο υποσυνείδητα. Είναι υπερευαίσθητοι, κι έχουν έντονες αντιδράσεις σε συγκεκριμένα άτομα και χώρους. Ο υδάτινος τύπος έχει δυσκολία να ξεχωρίσει τι από όλα αυτά που αισθάνεται είναι δικό του και τι συναίσθημα κάποιου άλλου με το οποίο έχει ταυτιστεί.

Ο υδάτινος τύπος αγαπάει την ηρεμία και τη μοναξιά, κατανοεί τους ανθρώπους και έχει συμπάθεια για όσους υποφέρουν. Έχει υποσυνείδητη σοφία και αγάπη που μπορεί εν δυνάμει να αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους. Αν είναι λιγότερο αναπτυγμένος ψυχικά, μπορεί να αγαπά και να καταπιέζει ,να προστατεύει και να προστατεύεται, να υποψιάζεται και να δειλιάζει. Κρίνει τα πράγματα ανάλογα με το εάν του είναι αρεστά ή δυσάρεστα. Προσπαθεί συνεχώς να προσαρμόζεται στο περιβάλλον και γι’ αυτό προσαρμόζει και τη συμπεριφορά του με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουν τελικά οι γύρω του πώς αισθάνεται ο ίδιος για ένα ζήτημα.

Ο εσωστρεφής τύπος του νερού νιώθει συναισθήματα που πολλές φορές νομίζει ότι είναι των άλλων αλλά στην πραγματικότητα είναι δικά του.Καποιες φορες ισως δείχνει ψυχρός, απόμακρος και κάπως αναίσθητος.

 

Τα παραπάνω δίνουν μία γενική εικόνα για τα χαρακτηριστικά των τεσσάρων ψυχολογικών τύπων. Ο αγώνας για επικράτηση της μία ή της άλλης ψυχολογικής λειτουργίας είναι κάτι δυναμικό, κάτι που μπορεί να ανατραπεί σε ένα ωροσκόπιο ή και κάτι που να μην έχει ακόμη αποφασιστεί. Σε μερικά ωροσκόπια ο αγώνας παραμένει συνεχής και δεν έχει καταλήξει σε νίκη. Σκέψη και συναίσθημα, αντίληψη και διαίσθηση εμφανίζονται εναλλάξ και μας μπερδεύουν στην ταξινόμηση του χαρακτήρα.

Σε άλλες περιπτώσεις οι δυνατότητες που υποδεικνύει το ωροσκόπιο βρίσκονται σε νάρκη και δεν εξελίσσονται ελλείψει ευκαιριών και κατάλληλου περιβάλλοντος. 

Βασίλης Παπαδολιάς

Ψυχολογικη Αστρολογια

 

**Υ.Γ(δικο μου):Βρηκα ενδιαφέρον το αρθρο αυτο, καθως ταυτιστηκα με τον υδατινο τυπο στον οποιο ανηκω.Αναλογα το ζωδιο σας βρειτε κι εσεις τον τυπο σας κ πειτε αν ταυτιστηκατε με τα χαρακτηριστικά του.

Τιποτα δε γίνεται τυχαια...ουτε τ'ασχημα,ουτε τα ωραια!

DragonFall

# 2 στις 14/10/2020
author
Ανδρας / 47 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 426
'Aρεσαν+: 0%
Ωστόσο καλό θα ήταν να διαχωρίζουμε τις ανθρωπιστικές επιστήμες από τα ζώδια.

Enikos

# 3 στις 14/10/2020
author
Ανδρας / 77 / Χήρος
Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Θέματα: 22
Απαντήσεις: 23.915
'Aρεσαν+: 0%

Αμα δουλεβανε ολα αυτα...Ετσι θα ημασταν?...


Η μπας και ειμαστε ετσι, επειδη δουλεβουνε?...


Παντως εμεις, ουτε και που θα ντο βρουμε...maraki_lar_1980

# 4 στις 14/10/2020
author
Γυναίκα / 41 / Σε σχέση
Ν. Λάρισας / Λάρισα
Θέματα: 44
Απαντήσεις: 1.427
'Aρεσαν+: 0%

Η ψυχολογια, οπως κ η αστρολογια, ειναι ανθρωποκεντρικες επιστημες(ας την πουμε τεχνη την αστρολογια) και συνεργαζονται αψογα απο συμβουλευτικης αποψης ως προς τον ανθρωπο.(ο Carl Jung ασχοληθηκε πολυ με την αστρολογία κ τα ψυχολογικα αρχετυπα).

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από DragonFall
Ωστόσο καλό θα ήταν να διαχωρίζουμε τις ανθρωπιστικές επιστήμες από τα ζώδια.

 

Τιποτα δε γίνεται τυχαια...ουτε τ'ασχημα,ουτε τα ωραια!

DragonFall

# 5 στις 14/10/2020
author
Ανδρας / 47 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 426
'Aρεσαν+: 0%
#4 δυστυχώς όταν μπαίνει στην κουβέντα ο Γιουνγκ , εγώ συνήθως αποχωρω (μαζί με τη λογική). Θα μπορούσαμε όμως να κουβεντιάσουμε για το barnum effect αφορμής δοθείσης
Αρέσει στο μέλος maraki_lar_1980

Kristina_

# 6 στις 14/10/2020
author
Γυναίκα / 56 / Ελεύθερη
Χονγκ Κογκ
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1.485
'Aρεσαν+: 0%

Εχω αποχωρω πριν παω 

Η συσχετιση «ψυχολογιας» με αστρολογια και μεταφυσικη αδικει την ψυχολογια υποψιαζομαι... αλλο «ψυχολογια» και αλλο ψυχολογια...η τελευταια νομιζω ειναι καιρος να αλλαξει εντελως ονομα για να ξεκαθαρισει η ηρα απο το σταχυ
Αρέσει στο μέλος maraki_lar_1980

maraki_lar_1980

# 7 στις 14/10/2020
author
Γυναίκα / 41 / Σε σχέση
Ν. Λάρισας / Λάρισα
Θέματα: 44
Απαντήσεις: 1.427
'Aρεσαν+: 0%

Χμμ...

#5 αμα ξεκινησουμε να μιλαμε για το barnum effect ,θα το καψω εγω τελειως... ...οπότε καλο απογευμα!!

Francesca_

# 8 στις 14/10/2020
author
Γυναίκα / 57 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 581
'Aρεσαν+: 0%

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από DragonFall
#4 δυστυχώς όταν μπαίνει στην κουβέντα ο Γιουνγκ , εγώ συνήθως αποχωρω (μαζί με τη λογική). Θα μπορούσαμε όμως να κουβεντιάσουμε για το barnum effect αφορμής δοθείσης

εδω, δεν κανουμε το ιδιο και παντου ντε, να αξιολογουμε προτασεις αλλων ως αληθινες, ενω στην ουσια ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα;

ετσι και την ιδια αστρολογια αξιολογεις, χωρις να εχεις ασχοληθει μαζι της..

επισημαινω, πως ειναι η μανα ολων των επιστημων που υπαρχουν σημερα, δεν ειναι για ολους και δεν ειναι οι αστρολογικες προβλεψεις που κρεμονται σε εφημεριδες και περιοδικα..

μπορει να σου δωσει βαθυτερες γνωσεις, αν δεν την υποτιμας και αρχιζεις να την μελετας σωστα

Αρέσει στα μέλη Maitylou, Persefoni__ και σε ακόμα 1 μέλος.

Francesca_

# 9 στις 14/10/2020
author
Γυναίκα / 57 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 581
'Aρεσαν+: 0%

maraki, αυτο που μπορω να πω ειναι, πως θα ηταν λαθος να ταυτιζομαστε μονο με εναν τυπο και να μενουμε εκει..

ειμαστε ολα τα στοιχεια - και αερας, και φωτια, και νερο, και γη..επομενως, δεν μπορουμε να ειμαστε μονο εναν ψυχολογικο τυπο.
ο ιδανικος τυπος θα ηταν, αν μπορουσαν να ειναι σε ισορρωπια ολα ή οπου ειναι σε περισευμα 1-2 στοιχεια, να εξελησσουμε τα αλλα, για να ειμαστε/γινομαστε καλα και καλυτεροι, στο κατω-κατω
Αρέσει στο μέλος Alezandra

hornet19

# 10 στις 14/10/2020
author
Ανδρας / 53 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 5
Απαντήσεις: 1.437
'Aρεσαν+: 0%

Τι είναι το μπάρνουμ εφέκτ?

Σόρρυ που δεν άνοιξα το γούγλη, είχα και δύσκολη μέρα ...

 

ΥΓ: Πάααλι η ίδια συζήτηση για τον αν οι αστρολογικές προβλέψεις είναι επιστήμη, Τζίζας! (Κράιστ σούπερσταρ...)

 

agnwstos_Xi

# 11 στις 14/10/2020
author
Ανδρας / 76 / Ελεύθερος
Χονγκ Κογκ
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 506
'Aρεσαν+: 0%

 

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 4 από maraki_lar_1980

Η ψυχολογια, οπως κ η αστρολογια, ειναι ανθρωποκεντρικες επιστημες(ας την πουμε τεχνη την αστρολογια) και συνεργαζονται αψογα απο συμβουλευτικης αποψης ως προς τον ανθρωπο.

 

 

Κάθεσαι με μεγάλη παρέα στο σαλόνι και συζητάτε για ώρες.

Η τηλεόραση μπροστά σας ανοιχτή.

Κάποια στιγμή βγαίνουν από το στόμα σου 4 λέξεις και όλως τυχαίως οι ίδιες λέξεις ,την ίδια στιγμή,ακούγονται στην τηλεόραση.

Η παρέα εκπλήσσεται με τη σύμπτωση.Δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλο αυτό είναι τυχαίο.

Η παρέα δε μετρήσε πόσες χιλιάδες λέξεις βγήκαν από τα στόματα όλων τόσες ώρες.Δεν υπολόγισε πόσες πιθανότητες υπήρχαν ορισμένες λέξεις να ακουστούν ταυτοχρόνως στην τηλεόραση.

 

Μια χαρά λειτουργεί η "τέχνη" της αστρολογίας στα μυαλά που τείνουν να βλέπουν το δέντρο(τη σύμπτωση) και όχι το δάσος (τις πιθανότητες εμφάνισής της).

Αρέσει στα μέλη agrotis53, Persefoni__ και σε ακόμα 3 μέλη.

maraki_lar_1980

# 12 στις 14/10/2020
author
Γυναίκα / 41 / Σε σχέση
Ν. Λάρισας / Λάρισα
Θέματα: 44
Απαντήσεις: 1.427
'Aρεσαν+: 0%

Χμμ...

Σιγουρα δεν ειμαστε μονο ενα στοιχειο.εγω πχ που ξερω οτι εχω 5 πλανητες στο Ζυγο,με αντιπροσωπευει και ο Αερας,εκτος απο το Νερο που ειναι το ζωδιο μου.

Ωστοσο,εδω δεν μπορω να ξερω το ωροσκοπιο του καθενος για να δω ποιο στοιχειο υπερτερεί με βαση τη ζωδιακη θεση των πλανητων,γι'αυτο αναγκαστικα εδω παίρνουμε πληροφοριες  μονο απο το ζωδιο,που κ παλι μπορεις να βρεις στοιχεια ταύτισης.

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από Francesca_

maraki, αυτο που μπορω να πω ειναι, πως θα ηταν λαθος να ταυτιζομαστε μονο με εναν τυπο και να μενουμε εκει..

ειμαστε ολα τα στοιχεια - και αερας, και φωτια, και νερο, και γη..επομενως, δεν μπορουμε να ειμαστε μονο εναν ψυχολογικο τυπο.
ο ιδανικος τυπος θα ηταν, αν μπορουσαν να ειναι σε ισορρωπια ολα ή οπου ειναι σε περισευμα 1-2 στοιχεια, να εξελησσουμε τα αλλα, για να ειμαστε/γινομαστε καλα και καλυτεροι, στο κατω-κατω

 

 

squirrel-b1968

# 13 στις 14/10/2020
author
Γυναίκα / 53 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 247
'Aρεσαν+: 0%

hornet...

ευχαριστο διαλειμμα...

για γουγλαρισμα...μην κανουμε κοιλια...

 

https://www.youtube.com/watch?v=nlOxUcTcUH0&ab_channel=detodoparatiHDmac

Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από hornet19

Τι είναι το μπάρνουμ εφέκτ?

Σόρρυ που δεν άνοιξα το γούγλη, είχα και δύσκολη μέρα ...

 

ΥΓ: Πάααλι η ίδια συζήτηση για τον αν η αστρολογικές προβλέψεις είναι επιστήμη, Τζίζας! (Κράιστ σούπερσταρ...)

 

 

 

Αρέσει στο μέλος hornet19

Francesca_

# 14 στις 14/10/2020
author
Γυναίκα / 57 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 581
'Aρεσαν+: 0%

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από hornet19

Τι είναι το μπάρνουμ εφέκτ?

Σόρρυ που δεν άνοιξα το γούγλη, είχα και δύσκολη μέρα ...

 

ΥΓ: Πάααλι η ίδια συζήτηση για τον αν οι αστρολογικές προβλέψεις είναι επιστήμη, Τζίζας! (Κράιστ σούπερσταρ...)

 

 

αγαπητε, δεν εγραψα αυτο που λες στο ΥΓ σου και πραγματικα, με ξαφνιασε η αγενεια σου! 

οσων αφορα αυτο που ρωτας, ελπιζω ο Δραγον να σου απαντησει...

εγω θα σου πω μονο πως ειναι κατι που θελουμε να αποδειξουμε και βρισκουμε παντα τροπους να αποδειξουμε αυτο που θελουμε..

για ολα υπαρχει ο μπαχτσες

Heptamer

# 15 στις 14/10/2020
author
Ανδρας / 42 / Διαζευγμένος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Φιλοθέη
Θέματα: 36
Απαντήσεις: 15.019
'Aρεσαν+: 0%

Πόσο τυχαίο είναι άραγε, μια ανυποπτη μέρα, σε μια στάση λεωφορείου εσυ και ο κολλητός σου περιμενοντας το λεωφορείο, χαμένοι ο καθένας στις δικές του σκέψεις, να πειτε ξαφνικα,  την ίδια ακριβώς στιγμή, ανεξαρτητα ο ένας απο τον άλλο δυνατά και ταυτοχρονως την ίδια αγγλικη λέξη;


Εδώ σηκώνουν τα ποδια ψηλά και οι πιθανοτητες και η αστρολογία και τρίβει τα χέρια της η παραψυχολογια..

 

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 11 από agnwstos_Xi

 

 

 

Κάθεσαι με μεγάλη παρέα στο σαλόνι και συζητάτε για ώρες.

Η τηλεόραση μπροστά σας ανοιχτή.

Κάποια στιγμή βγαίνουν από το στόμα σου 4 λέξεις και όλως τυχαίως οι ίδιες λέξεις ,την ίδια στιγμή,ακούγονται στην τηλεόραση.

Η παρέα εκπλήσσεται με τη σύμπτωση.Δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλο αυτό είναι τυχαίο.

Η παρέα δε μετρήσε πόσες χιλιάδες λέξεις βγήκαν από τα στόματα όλων τόσες ώρες.Δεν υπολόγισε πόσες πιθανότητες υπήρχαν ορισμένες λέξεις να ακουστούν ταυτοχρόνως στην τηλεόραση.

 

Μια χαρά λειτουργεί η "τέχνη" της αστρολογίας στα μυαλά που τείνουν να βλέπουν το δέντρο(τη σύμπτωση) και όχι το δάσος (τις πιθανότητες εμφάνισής της).

 

 

Αρέσει στα μέλη maraki_lar_1980, Francesca_

Kristina_

# 16 στις 14/10/2020
author
Γυναίκα / 56 / Ελεύθερη
Χονγκ Κογκ
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 1.485
'Aρεσαν+: 0%

Ευκολακι...ακομη πιο απιθανο ειναι να πειτε δυο διαφορετικες λεξεις  αρα???

(Πιο απλα: ειστε κολλητοι, εχετε παρομοιο λεξιλογιο και κοινα θεματα )

Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από Heptamer

Πόσο τυχαίο είναι άραγε, μια ανυποπτη μέρα, σε μια στάση λεωφορείου εσυ και ο κολλητός σου περιμενοντας το λεωφορείο, χαμένοι ο καθένας στις δικές του σκέψεις, να πειτε ξαφνικα,  την ίδια ακριβώς στιγμή, ανεξαρτητα ο ένας απο τον άλλο δυνατά και ταυτοχρονως την ίδια αγγλικη λέξη;

 

Εδώ σηκώνουν τα ποδια ψηλά και οι πιθανοτητες και η αστρολογία και τρίβει τα χέρια της η παραψυχολογια... 

 

 

 

 

 

squirrel-b1968

# 17 στις 14/10/2020
author
Γυναίκα / 53 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 0
Απαντήσεις: 247
'Aρεσαν+: 0%
Σορρυ που δεν κανω παραθεσεις....
απλα αυτα τα σχολια μου εκαναν εντυπωση...ετσι κ αλλιως δεν εχει σημασια απο ποιον ειπωθηκαν ...αλλα αυτα καθαυτα τα σχολια...


επισημαινω, πως ειναι η μανα ολων των επιστημων που υπαρχουν σημερα

ποιος το λεει /δηλωνει αυτο?το συναφι των αστρολογων /αστρομεντιουμ/αναγνωστων αστρολογικων χαρτων?

δεν ειναι για ολουςαυτο ξαναπες το...ευτυχως!
Η ψυχολογια, οπως κ η αστρολογια, ειναι ανθρωποκεντρικες επιστημες(ας την πουμε τεχνη την αστρολογια)αυτο ναι...ας την πουμε ετσι.
..η καλυτερα ψευδοεπιστήμη ή επιστημονικοφανεια... και συνεργαζονται αψογα απο συμβουλευτικης αποψης ως προς τον ανθρωπο

αυτο δεν το καταλαβα καθολου...
Το αστρολογικο μου χαρτη θα συμβουλευτω...? για το πωςθα πορευτω ?κ ποιο ειναι το καταλληλο διαστημα..που θα επικοινωνησω /αλληλεπιδρασω με το φιλικο -κοινωνικο -εργασιακο περιβαλλον μου?


κ ποιες ειναι οι βαθυτερες γνωσεις...για να καταλαβω...
Απλά υπερτονίζονται οι επιτυχημενες προβλέψεις /επαληθεύσεις κ αποσιωπούνται οι αποτυχίες /διαψεύσεις
Τα δεδομενα κανουν τη θεωρία ...κ όχι το αντίστροφο!
Ενας επιστημονας δεν αλλοιωνει νοθευει/σκοπιμα τα δεδομενα ωστε να ταιριαξει με τη θεωρια του

  

πειραζει να εχουμε διαφορετικη αποψη?
Αρέσει στα μέλη maraki_lar_1980, Spiros-- και σε ακόμα 1 μέλος.

Francesca_

# 18 στις 14/10/2020
author
Γυναίκα / 57 / Διαζευγμένη
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αθήνα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 581
'Aρεσαν+: 0%

οταν μου συμβαινουν αυτες οι συμπτωσεις ξερω πως ειμαι καλα και βρισκομαι σε σωστο δρομο..

ειναι σαν να εχω συγχρονιστει με ενα αλλο ''ρολοι'', το συμπαντικο, οπου υπαρχουν ολα τα συμβαντα και ολες οι πιθανοτιτες.
οταν δεν ειμαι καλα, αυτα σταματανε 

DragonFall

# 19 στις 14/10/2020
author
Ανδρας / 47 / Ελεύθερος
Ν. Αττικής (Αθήνα) / Αγία Βαρβάρα
Θέματα: 1
Απαντήσεις: 426
'Aρεσαν+: 0%
Φραντσέσκα έγραψα κάπου ότι δεν έχω ασχοληθεί ;

agnwstos_Xi

# 20 στις 14/10/2020
author
Ανδρας / 76 / Ελεύθερος
Χονγκ Κογκ
Θέματα: 2
Απαντήσεις: 506
'Aρεσαν+: 0%

 

Παράθεση:
Σχόλιο # 15 από Heptamer

Πόσο τυχαίο είναι άραγε, μια ανυποπτη μέρα, σε μια στάση λεωφορείου εσυ και ο κολλητός σου περιμενοντας το λεωφορείο, χαμένοι ο καθένας στις δικές του σκέψεις, να πειτε ξαφνικα,  την ίδια ακριβώς στιγμή, ανεξαρτητα ο ένας απο τον άλλο δυνατά και ταυτοχρονως την ίδια αγγλικη λέξη;


Εδώ σηκώνουν τα ποδια ψηλά και οι πιθανοτητες και η αστρολογία και τρίβει τα χέρια της η παραψυχολογια... 

 

 

 

 

Δεν αντιλέγω.

 

Υπάρχουν συμπτώσεις που στέλνουν στον κάλαθο των αχρήστων τις στατιστικές.

 

Οι ενστάσεις μου είναι στο κατά πόσο μπορεί η αστρολογία,που παίζει τεχνηέντως με τις συμπτώσεις που έχει προγραμματιστεί να βλέπει το μυαλό μας βάσει του ζωδίου μας,να επηρεάσει τη ζωή μας στον βαθμό που προσπαθεί να μας πείσει ότι την επηρεάζει.

 

Στο βιντεάκι που ακολουθεί,ο πάντα επίκαιρος Ράντι (πέρασαν 25 χρόνια και ακόμα περιμένει να παραδώσει  επιταγή  ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε όποιον αποδείξει ότι έχει παραψυχολογικο-πνευματικο-μεταφυσικές ικανότητες) δίνει σε μια 30αρια νέους να διαβάσουν τον λεπτομερή ωροσκόπο τους που γράφτηκε από ειδικό και βασίζεται στα στοιχεία που έδωσε καθένας για τη ζωή του(ημερομηνία,ώρα και τόπο γέννησης, κλπ).

Οι περισσότεροι εκπλήσσονται με το πόσο μέσα πέφτει ο ειδικός στην περιγραφή του χαρακτήρα τους.

 

Μετά ο Ράντι τους ζητάει να ανταλλάξουν χαρτιά και διαπιστώνουν ότι όλα περιείχαν το ίδιο ακριβώς κείμενο.

 

End of illusions

 

https://www.youtube.com/watch?v=3Dp2Zqk8vHw

 

Αρέσει στα μέλη Kristina_, agrotis53
Επιλέξτε σελίδα: (1-3)
Σελίδες 123
Δεν μπορείτε να απαντήσετε