Θα το κάνετε κι αν όχι γιατί;
Ας απαντήσω πρώτη μιας και είμαι και η θεματοθέτρια...
Για να είμαι λοιπόν ειλικρινής διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις , ειδικά για τα 2 εμβόλια της Pfizer και της Moderna που βασίζονται στην καινοτομία του mRNA...
Με το φτωχό μου το μυαλό και χωρίς να είμαι ειδικός (αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να θεωρηθώ και ψεκασμένη επειδή έχω κάποιες ενστάσεις,γιατί έτσι όπως πάει να διαμορφωθεί η κατάσταση, όποιος σκεπτόμενος πολίτης τολμήσει να ψελλίσει την παραμικρή αντίθετη άποψη από την επίσημη αφήγηση αυτομάτως κατατάσσεται στους ψεκασμένους/ηλίθιους κοκ) σκέφτομαι ότι ακριβώς επειδή πρόκειται για καινοτομία,δεν θα έπρεπε να υπάρξει λίιιιγο περισσότερος χρόνος για να δοκιμαστούν τα συγκεκριμένα εμβόλια όσον αφορά την αποτελεσματικότητά τους ,και το κυριότερο όσον αφορά το κατά πόσο θα είναι ασφαλή μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα;
Να προσθέσω ότι δεν ανήκω στο αντιεμβολιαστικό κίνημα
Έχω κάνει το αντιγριπικό και του πνευμονιόκοκκου.
Απλώς καταθέτω κάποιους προβληματισμούς.
Τζεην άσχετα με το τι θα αποφασίσει
(η κυβέρνηση) ο καθένας για τον εαυτό του,δε νομίζω να έχουμε δυνατότητα επιλογής του εμβολίου(της εταιρείας)
.Ο,τι έρθει και ο,τι υπάρχει διαθέσιμο εκείνη τη μέρα..Φαντάζομαι δηλ...
Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αλλά προσανατολιζομαι προς το όχι.
Έχω πολλούς ενδοιασμούς ως προς την αποτελεσματικότητα του...
Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από jane1978γιατί έτσι όπως πάει να διαμορφωθεί η κατάσταση, όποιος σκεπτόμενος πολίτης τολμήσει να ψελλίσει την παραμικρή αντίθετη άποψη από την επίσημη αφήγηση αυτομάτως κατατάσσεται στους ψεκασμένους/ηλίθιους κοκ)
Έτσι.,..
Δεν ξερω ακομα...
Με προκαμες...εδω κι αλλος "ψεκαζμενος"...
Παράθεση:
Σχόλιο # 2 από jane1978Ας απαντήσω πρώτη μιας και είμαι και η θεματοθέτρια...
Για να είμαι λοιπόν ειλικρινής διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις , ειδικά για τα 2 εμβόλια της Pfizer και της Moderna που βασίζονται στην καινοτομία του mRNA...
Με το φτωχό μου το μυαλό και χωρίς να είμαι ειδικός (αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να θεωρηθώ και ψεκασμένη επειδή έχω κάποιες ενστάσεις,γιατί έτσι όπως πάει να διαμορφωθεί η κατάσταση, όποιος σκεπτόμενος πολίτης τολμήσει να ψελλίσει την παραμικρή αντίθετη άποψη από την επίσημη αφήγηση αυτομάτως κατατάσσεται στους ψεκασμένους/ηλίθιους κοκ) σκέφτομαι ότι ακριβώς επειδή πρόκειται για καινοτομία,δεν θα έπρεπε να υπάρξει λίιιιγο περισσότερος χρόνος για να δοκιμαστούν τα συγκεκριμένα εμβόλια όσον αφορά την αποτελεσματικότητά τους ,και το κυριότερο όσον αφορά το κατά πόσο θα είναι ασφαλή μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα;
Και γενικως οτιναναι...
Jane σημαντικη παραμετρος για τον αν και ποτε θα το κανει ο καθενας μας ειναι κυριως η ηλικια του και αν εχει υποκειμενα νοσηματα και ποσο σοβαρα ειναι αυτα αλλα και αν η δουλεια η/και ο τροπος ζωης του τον αναγκαζουν να συγχνωτιζεται με πολυ κοσμο...
Με αυτο το σκεπτικο δε θα ειμαι η πρωτη που θα εμβολιαστει αλλα πολυ πιθανον να ειμαι η δευτερη ...ε μπορει να ειμαι και η τριτη στην περιπτωση που αντεχω λιγο ακομη αυτοπεριορισμο...αλλα επειδη με βλεπω να αδημονω για μερη μακρινα...ε μαλλον θα βιαστω
Παράθεση:
Σχόλιο # 3 από jane1978Να προσθέσω ότι δεν ανήκω στο αντιεμβολιαστικό κίνημα
Έχω κάνει το αντιγριπικό και του πνευμονιόκοκκου.
Απλώς καταθέτω κάποιους προβληματισμούς.
Θα το κανει πρωτα ολο το νοσηλευτικο προσωπικο δλδ γιατροι,νοσηλευτες,νοσοκομοι
οι πολιτικοι επισης,δεσμευτηκε ο κουλης οτι θα το κανει πρωτα ο ιδιος και η οικογενεια του και μετα θα
ακολουθησουν οι ευπαθεις ομαδες κοκ...ως εκ τουτου θα δουμε και την αποτελεσματικοτητα του!!
Επειδη το φορουμ εχει πολλους γιατρους και γιατρεσες και αυτο το θεμα θα οδηγηθει σε γνωστα μονοπατια
απο πληροφοριες που θα αλιευτουν απο το νετ,με κοντρα το ποιανου ειναι πιο εγκυρες
Εγω ΝΑΙ θα το κανω οπως εχω κανει και του πνευμονιοκοκκου,και το αντιγριπικο και το εφ ορου ζωης
και εχω να αρρωστησω απο γριπη εδω και 5 χρονια...
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αν και το ανέκδοτο με το γουρουνάκι ήταν ευγενική προσφορά μιας πολύ καλής συμφορουμίτισσας (της Αρχοντούλας) που έχει χαθεί τον τελευταίο καιρό...
Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από Lolita68
Jane πριν πω την γνωμη μου θα ηθελα να σου πω οτι μου αρεσε στο προφιλ σου το θεμα με το "γουρουνακι"...Τωρα σχετικα με το εμβολιο εχεις δικιο. Ηθελα να αναφερω οτι σημερα εμαθα το εξης : ενα εμβολιο για να βγει στην αγορα θα πρεπει να περασει μεχρι και τη φαση 3. Τα παραπανω που αναφερεις δεν εχουν ακομα ολοκληρωσει και τη τριτη φαση. Ειναι ομως προς το τελος τους. Οποτε...μαλλον περιμενουμε ακομη να δουμε. Παντως δεν πιστευω οτι ειμαστε κοντα. Εχω ξαδελφο γιατρο και μου ειπε οτι μεχρι Μαρτιο δεν προκειται να για τον πολυ κοσμο να διατεθει εμβολιο. Επισης μου ειπε οτι οι παρενεργεις αν και εφοσον υπαρξουν θα φανουν μετα τα 20 χρονια.Καταλαβαινουμε λοιπον ολοι ...τιν κινδυνο που κρυβουν ολα αυτα για λιγο πιο νεους και παιδια! Φοβοι , προβληματισμοι απο ολους μας. Τελειωνω βεβαια και με κατι αλλο που μου ειπε ο ξαδερφος. Λεει οτι πλεον : οτι θα βγει στην αγορα θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα ασφαλες γιατι οι ερευνες γινονται ΟΛΕΣ και με πιο συγχρονους τροπους, σε σχεση με παλια, και ...απλα οι χρονοι ειναι πιο γρηγοροι. Αυτα...
... δεν θα τρέξω να το κάνω. Θα συνεχίσω να τηρώ τα προληπτικά μέτρα για όσο καιρό μπορώ και μετά, ανάλογα με τα νέα δεδομένα, θα κρίνω τι θα πρέπει να κάνω.
Πολύ φοβάμαι ότι άδικα προβληματίζεστε.Το πιθανότερο είναι να γίνει υποχρεωτικό πριν από οποιοδήποτε ταξίδι στο εξωτερικό ή εσωτερικό...Με αεροπλάνο,πλοίο κλπ..
Εκ των πραγμάτων θα το κάνουμε όλοι τότε
Γιατι φοβαστε αληθεια? οπως ειπε στα εγκυρα καναλια ενας εγκυρος τηλεγιατρος, δεν υπαρχει καμμια μα καμμια περιπτωση να κυκλοφορησει κατι διχως να ειναι απολυτα ασφαλες. Οι φαρμακευτικες εταιριες ποτε μα ποτε δεν κυκλοφορουν ενα μη ασφαλες φαρμακο. Και δεν υπαρχει περιπτωση οι αδιαφθοροι αρμοδιοι ελεγκτικοι μηχανισμοι να επιτρεψουν κατι τετοιο. 4 μηνες (απο τοτε που ανακοινωθηκαν οτι βρεθηκαν και δοκιμαστηκαν τα εμβολια, μεχρι να παρουν αδεια κυκλοφοριας ειναι υπεραρκετοι...) Το απογοητευτικο δεν ειναι οτι θα κυκλοφορησει αυτο το πραγμα, αλλα και οτι θα το φαμε αμασητο γιατι δεν θα υπαρχει πλεον κανενας να υπερασπιστει το δικαιωμα μας για το αν θελουμε να γινουμε πειραματοζωα η οχι) Ζητω ο γενναιος νεος κοσμος!!! Επισης κανενας πλεον δεν υπερασπιζεται το δικαιωμα στην εργασια, το οκταωρο, την δωρεαν υγεια, την παιδεια που ειναι για γελια... Πανω απο ολα ειναι η υγεια...Καλη υγεια το λοιπον μεσα στα μελλοντικα ανθρακωρυχεια που θα δουλευουν 12χρονα. Καλως να μας ερθει το 1911 εεε το 2021 ηθελα να πω...
λοιπον,
εγω σε πρωτη φαση θα
αρνηθω οπως κ οι περισσοτεροι συναδελφοι μου που το εχουμε συζητησει.) αν κ ειμαστε πρωτοι στη λιστα απο αυτους που θα εμβολιαστουν.(ως νοσηλευτες/τριες).
Τωρα αν βρεθω σε διλημμα δουλεια η εμβολιο πραγματικα δεν ξερω τι θα κανω...
Η εργασια μου εχει να κανει με τα rapid test κ pcr test σε ΜΦΗ,Δυπηρεσιες,Α.Τ,υπουργεια ,εταιρειες ,εργοστασια κ σε ολες τις δομες υγειας,οικοτροφεια,δομες προσφυγων, ιχνηλατισεις επιβεβαιωμενων κρουσαματων κλπ κ οπου εχει αναγκη ο κρατικος μηχανισμος να δωσει το παρον σε επιδημιολογικο testing.
Παιρνω ολα τα δυνατα μετρα προστασιας,κ σε ολες τις '"αποστολες''που παω καθημερινα , τους πολιτες τους αντιμετωπιζω ως εν δυναμει θετικους.(κ εννοειται οτι σε μεγαλα ποσοστα ειναι ετσι).Στην προσωπικη μου ζωη προσεχω επισης παρα πολυ,κ τηρω τις οδηγιες που τηρειτε κ εσεις.
Πιστευω ,χωρις να εχω καμμια πληροφορια εκ των εσω(διοτι αυτα δεν ανακοινωνονται ουτε σε εμας),οτι το εμβολιο θα αργησει να διατεθει ,δεν νομιζω οτι θα το εχουμε αρχες του χρονου.Πιστευω οτι ολο αυτο θα τραβηξει κ το "21..εννοω η διαθεση,εμβολιασμος του πληθυσμου κλπ.
Δεν εχω ουτε εγω καμμια εμπιστοσυνη σε εμβολιο που δεν εχει δοκιμαστει λιγοτερο απο 4 χρονια τουλαχιστον, κ σε μεγαλο αριθμο εθελοντων ,κ οπως προανεφεραν κ αλλοι δεν ειναι εμβολιο σαν της γριππης κλπ.(συνηθες δηλ) αλλα εισαγεται Rna στον οργανισμο το εχετε ακουσει φανταζομαι, κ δεν θα κανω επιδειξη γνωσεων ,διοτι απλα δεν τις εχω.
Ομως γνωριζω ,οτι αυτη ειναι μια διαφορετικη διαδικασια για τον οργανισμο κ δοκιμαζεται για πρωτη φορα σε ανθρωπινο οργανισμο!
Καλο το in vitro....
αλλα σε πραγματικες συνθηκες θα δοκιμαστει σε ευπαθεις ομαδες,ανθρωπους με υποκειμενα νοσηματα ,νοσηλευτες κ ιατρους ,στρατιωτικους, εκπαιδευτικους κλπ απο οτι ακουσα,κ δεν σημαινει οτι ολοι αυτοι ειναι υγιεις ε?
Πιστευω στην αρχη θα ειναι προαιρετικο,αλλα αργοτερα θα θεωρειται απαραιτητο για τις συναλλαγες μας,ταξιδια κλπ.ενα ειδος" πιστοποιησης ανοσιας"το οποιο θα έχει καθε πολιτης κ θα ειναι περασμενο στο "συστημα"
Αν ανεβουν τα κρουσματα την ανοιξη (ίσως κ νωριτερα ),πιστευω θα γινει υποχρεωτικο
(έχει ψηφιστει ήδη ο υποχρεωτικος εμβολιασμος για λογους δημοσιας υγειας
απο τον Μάρτιο του '20 κ σας παραθετω κ το ΦΕΚ για οσους δεν το γνωριζουν)
Υ.Γ.
Δεν ειμαι , συνωμοσιολογος ,απλα σκεπτομενη κ υποψιασμενη κ ουχι ψεκασμενη
στο θεμα της wish για τον ιο,στο ποστ 552 εχω αναπτυξει λιγο τις σκεψεις μου
κ υπαρχει κ το Φεκ που αναφερω παραπανω..
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media