Δικαστής διέταξε να εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μια τρόφιμος γηροκομείου παρά τις αντιρρήσεις της κόρης της, σε μια απόφαση που δημοσιοποίησε σήμερα το δικαστήριο του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.
Ο οίκος ευγηρίας προσέφυγε ενώπιον της δικαιοσύνης το Σάββατο, μπροστά στην κατηγορηματική άρνηση της κόρης μιας τροφίμου να εμβολιαστεί η μητέρα της κι ενώ η ηλικιωμένη έχει «πολύ περιορισμένη ικανότητα λήψης αποφάσεων».
Παράθεση:
Ισπανία: Δικαστής διέταξε τον εμβολιασμό ηλικιωμένης παρά την άρνηση της κόρης της
Σχόλιο # 222 από Mindthegap-Δικαστής διέταξε να εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μια τρόφιμος γηροκομείου παρά τις αντιρρήσεις της κόρης της, σε μια απόφαση που δημοσιοποίησε σήμερα το δικαστήριο του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.
Ο οίκος ευγηρίας προσέφυγε ενώπιον της δικαιοσύνης το Σάββατο, μπροστά στην κατηγορηματική άρνηση της κόρης μιας τροφίμου να εμβολιαστεί η μητέρα της κι ενώ η ηλικιωμένη έχει «πολύ περιορισμένη ικανότητα λήψης αποφάσεων».
Στην απόφασή του, ο δικαστής εκτιμά πως η ηλικιωμένη «στερείται συγκεκριμένων ικανοτήτων ώστε να δώσει τη συγκατάθεσή της στην τέλεση μιας ιατρικής πράξης». Αν και κατανοεί τις επιφυλάξεις της κόρης της μπροστά στις πιθανές παρενέργειες ενός εμβολίου, κρίνει πως ο εμβολιασμός της συνιστά έναν «ήσσονος σημασίας κίνδυνο» σε σύγκριση με το να μην γίνει τίποτα.
Η θέση της κόρης της ηλικιωμένης «αντίκειται στα συμφέροντα της τροφίμου αναφορικά με τη διατήρηση της κατάστασης της υγείας της και την αποφυγή ζωτικής σημασίας κινδύνων», τονίζει ο δικαστής.
Ο ίδιος υπογραμμίζει πως η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη αποκλειστικά με γνώμονα τα συμφέροντα της τροφίμου και όχι του συνόλου των συνταξιούχων, δεδομένου ότι η εκστρατεία εμβολιασμού στην Ισπανία διεξάγεται σε εθελούσια βάση και δεν μπορεί να αναγκαστεί κανείς να κάνει το εμβόλιο με το κίνητρο ότι από αυτό θα επωφεληθεί η κοινότητα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θα φαμε καλα...
πάρτε τους γονείς σας από τους οίκους, όσο είναι νωρίς ακόμα.
οπως εχω ξαναπει εγω δεν θα το κανω,για τους ιδιους λογους που εχουν αναφερει συμφομουριτες σε προηγουμενα ποστ,εχει δοκιμαστει σε υγιεις κ μονο,δεν προσφερει καμμια ανοσια εναντι του ιου,επισης ειναι εμβολιο αλλης τεχνικής κλπ,επισης ειμαι αλλεργικη κ εχω κ ενα υποκειμενο νοσημα, το οποιο αντεδεικνεται.Θα δωσω μια αλλη διασταση στο θεμα ,η οποια δεν βγαινει προς τα εξω φυσικα.Η εργασια μου αφορά σε ποστο στο οποιο ελεγχω με τεστ τον πολιτη κ κανω κ εμβολια σε ΜΦΗ , ακομα κ σε μας δεν ειναι υποχρεωτικο,το μεγαλυτερο ποσοστο υγειονομικων δεν θελει να το κανει,κ οχι απο αρνηση αλλα μετα απο συζητηση με πολλες ειδικοτητες ιατρων κ ειδικων.Η δευτερη απασχοληση μου αφορα εργασια ως νοσηλευτρια σε ΜΦΗ.Απλα σας αναφέρω ότι απο την μοναδα ηλικιωμενων που βρισκομαι εχουν απολυσει ήδη 6 ατομα επειδη δεν θέλησαν να κάνουν το εμβολιο., κ αυτο συμβαινει οπως μαθαινω κατα κόρον αν κ δεν είναι υποχρεωτικος ο εμβολιασμος.Πηγαινω με την υπηρεσια μου για εμβολια σε αλλες ΜΦΗ κ το προσωπικο βρισκεται υπο την απειλη /παρουσια του εργοδοτη(τους οποιους ΠΑΝΤΑ βγαζω έξω απο τον χωρο)κ συμπεριφερεται με τρομο οταν γινεται η διαδικασια διοτι υποχρεωνονται με το βαρος της απολυσης ,κ προσπαθουν να μας πουν ιδιαιτερα οτι αν γινεται να μην το κανουν κ να γραψουμε οτι το χορηγήσαμε(φυσικα αυτο δεν μπορει να συμβει)Επίσης πολλοι ηλικιωμενοι έχουν φύγει απο ΜΦΗ γιατι δεν θελουν οι συγγενείς τους,δεν υπογραφουν.Πιστευω ότι με τον τροπο τους θα μας αναγκασουν να το κανουμε με το εναν η άλλο τροπο (δεν θα μπορεις να ταξιδεψεις/κυκλοφορησεις/αγορασεις σε σμ /κινηθεις με τα μεσα ή εκτος νομου κλπ)οποτε θα θεωρηθει αναγκαιο κακό το οποιο δεν θα μπορουμε να παραβλεψουμεΓια όσο θα μπορεσω θα το τραβηξω ..πισω ,τα αναγκαια μετρα προστασιας τα παιρνωκ στην εργασια μου κ στην εξω καθημερινοτητ μου ,κ κανω μερα παρα μερα τεστ .Ειδομεν...
Παράθεση:
Σχόλιο # 224 από squirrel-b1968Απλα σας αναφέρω ότι απο την μοναδα ηλικιωμενων που βρισκομαι εχουν απολυσει ήδη 6 ατομα επειδη δεν θέλησαν να κάνουν το εμβολιο., κ αυτο συμβαινει οπως μαθαινω κατα κόρον
Ξεκινησαν... τα οργανα κι εδω δηλαδη...
Τελεια...
https://www.youtube.com/watch?v=dO_Ps8yp4ww
Παράθεση:
Σχόλιο # 223 από Paralia48
πάρτε τους γονείς σας από τους οίκους, όσο είναι νωρίς ακόμα.
Δεν εχω κανεναν βρε Παραλια μου σε οικο...
Μια χαρα ειναι, σπιτι της ειναι, δηλωνει φαν του εμβολιου, αν μπορουσε θα ειχε παει να το κανει μαζι με τον Τσιοδρα και τον Κουλη, ...εχει και προτιμηση λεει οταν ερθει η ωρα της , θελει αυτο της Moderna...
Δε βγαζεις ακρη...
εμας μας ειπαν επισημα οτι δεν θα υπαρχει επιλογη ...εμβολιου
ενα ειναι!
Σχόλιο # 226 από Mindthegap-
Μια χαρα ειναι, σπιτι της ειναι, δηλωνει φαν του εμβολιου, αν μπορουσε θα ειχε παει να το κανει μαζι με τον Τσιοδρα και τον Κουλη, ...εχει και προτιμηση λεει οταν ερθει η ωρα της , θελει αυτο της Moderna...
Δε βγαζεις ακρη...
Παράθεση:
Σχόλιο # 226 από Mindthegap-
Δε βγαζεις ακρη...
"Καταρχας οι υγειονομικοί που διενεργουν rapids , δεν διενεργούν και εμβολιασμούς. Είναι δύο διαφορετικές μονάδες με τελείως διαφορετικά πρωτόκολλα και άλλη εκπαίδευση.
Ας το πάρουμε αργά και γλυκά
Πολυ TV βλεπετε μερικοι...κ λαθος πληροφορηση εχετε επισης...
αλλο η θεωρια κ τα πρωτοκολλα που επρεπε να ισχυουν...στο Ελλαδισταν
...κ αλλο στη πραξη τι συμβαινει.Ενημερωθειτε καλυτερα!εκτιθεστε...σε αυτους που γνωριζουν τα πραγματα απο... "μεσα".επισης ανηκει σε αλλη υπηρεσια ο γιατρος σου κ οχι στη δικη μου...απο οτι καταλαβα.,εχεις μπουρδουκλωσει λιγο...τις υπηρεσιεςπου ασχολουνται με το κοβιντ.Η μεγαλοεκπαιδευση που ειχαμε ηταν μιας ημερας...σε κεντρικο νοσοκομειο..μην ειμεθα υπερβολικοι...κ ναι τα πρωτοκολλα ειναι διαφορετικα.Ομως αν εχει αναγκη η υπηρεσια..θα πας κ για ραπιντ!Ολοι αυτοι που διενεργουν τα εμβολια κανανε ραπιντ πριν , κ μπορει να αλλαξει αυτο αναλογα τις αναγκες!Τιποτε δεν ειναι σταθερο υπο αυτες τις συνθηκες.
Υ.Γ.με γνωριζουν αρκετοι ως φυσικη παρουσια εδω κ δεν θα μπω στη λογικη του παρολογου να αποδειξω τι ειμαι κ τι οχι...βρες αλλο θυμα σημερα...να συκοφαντησεις...δεν παιζω αλλο...κ το σταματω εδω
Παράθεση:
Σχόλιο # 226 από Mindthegap-...εχει και προτιμηση λεει οταν ερθει η ωρα της , θελει αυτο της Moderna...
Δε βγαζεις ακρη...
Δεν επιλέγει ο πολίτης το εμβόλιο που θα κάνει (Phizer, Astrazeneca ή Moderna) αλλά το κράτος γι αυτόν , τουλάχιστον όπως έχω διαβάσει σε διάφορα ειδησεογραφικά sites.
Παράθεση:
Σχόλιο # 229 από eva-1982Ας το πάρουμε αργά και γλυκά
Το εμβόλιο - όχι κατά της Covid-19, όπως αναφέρεται αλλά για την πρόληψη της Covid-19 - περιεχει ένα μόριο - το "τρομοκρατικό" m(essenger)RNA - το οποίο φέρει οδηγίες γιατην παραγωγή πρωτεΐνης από τον ιό SARS-CoV-2. Του ιού, δηλαδή, που προκαλεί την Covid-19. ΔΕΝ περιέχει τον ιό και ΔΕΝ προκαλεί Covid-19.
Το αγγελιοφόρο (messenger) RNA - να σημειωθεί ότι κατόπιν του εμβολιασμού το mRNA διασπάται και δεν παραμένει στον οργανισμό - έχει λάβει "οδηγίες" ώστε να παράγει την πρωτεϊνη ακίδα, την ίδια δηλαδή που χρειάζεται και χρησιμοποιεί ο SARS-COV-2 για να εισέλθει στα κύτταρα. Όταν εμβολιαστώ, ορισμένα κύτταρά μου θα "διαβάσουν" το μήνυμα του αγγελιοφόρου και θα προχωρήσουν στην προσωρινή παραγωγή της πρωτεϊνης ακίδας.Το ανοσοποιητικό μου θα πιάσει δουλειά. Αναγνωρίζει τον εισβολέα, ξεκινά την παραγωγή αντισωμάτων και παράλληλα ενεργοποιούνται τα λευκά μου αιμοσφαίρια για την επίθεση στο ξένο σώμα, τον εισβολέα. Ότ - αν, λοιπόν, έρθω σε επαφή με τον SARS-CoV-2, το ανοσοποιητικό μου τον αναγνωρίζει άμεσα και είναι έτοιμο να με προστατεύσει.
Κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό στην πρόληψη της Covid-19. Ωστόσο, επειδή τα δεδομένα δεν είναι επαρκή για ασφαλείς εξαγωγές συμπερασμάτων αναφορικά με την ασφάλεια και την κάλυψη του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, έλαβε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους. Η κύρια δοκιμή θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα. Παράλληλα, διεξάγονται και ανεξάρτητες μελέτες.
Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι η πανδημία, σταθμίζονται τα οφέλη και οι κινδυνοι, Εν προκειμένω, επειδή η κύρια δοκιμή δείχνει αποτελεσματικότητα περι του 95% κρίνεται ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων,
Κατανοώ την επιφύλαξη ωστόσο αρνούμαι τους αφορισμούς. Είτε υπέρ είτε κατά. Η άποψή μου είναι ότι ο καθένας μας θα πρέπει να συμβουλευτεί τον προσωπικό του ιατρό, να ενημερωθεί, να σταθεί επιφυλακτικά και όχι καχύποπτα απέναντι στο άγνωστο, να συμπεριλάβει στη σκέψη του το κοινωνικό σύνολο και στη συνέχεια να αποφασίσει. Σοφό είναι η δική μας επιφυλακτικότητα να εκφράζεται ως άποψη και όχι ως επίκληση στην αυθεντία - "αφού το λέω εγώ, έτσι είναι", "αφού έτσι το καταλαβαίνω, έτσι είναι".
Mindthegap, την αγάπη μου στη μαμά σου
Α! και φτάνει πια με αυτά τα videos με τις ψευτοεπιστημοσύνες...Βάλτε τα στο "χιούμορ"...αν και ούτε για εκεί δεν κάνουν...
ρίθηκε λόγω πανδημίας
συμφωνώ απολύτως μαζί σου !!!
Απορία: Είναι δυνατό να κάνεις την πρώτη δόση και ενώ δεν έχει ακόμα ο οργανισμός δημιουργήσει αντισώματα, να κολήσεις κόβιντ και η πορεία της αρρώστιας να είναι πιο βαριά απ ό,τι θα ήταν αν δεν είχες εμβολιαστεί; ή να έχεις ήδη κοβιντ , να μην το ξέρεις και να νοσήσεις πολύ βαριά;
Το λέω, γιατί κάτι τέτοιο ακούστηκε για κάποιους από τους 23 νεκρούς στη Νορβηγία. Και ήταν όλοι ηλικιωμένοι
Παράθεση:
Σχόλιο # 230 από squirrel-b1968Πολυ TV βλεπετε μερικοι...κ λαθος πληροφορηση εχετε επισης...
...κ αλλο στη πραξη τι συμβαινει.Ενημερωθειτε καλυτερα!εκτιθεστε...σε αυτους που γνωριζουν τα πραγματα απο... "μεσα".επισης ανηκει σε αλλη υπηρεσια ο γιατρος σου κ οχι στη δικη μου...απο οτι καταλαβα.,εχεις μπουρδουκλωσει λιγο...τις υπηρεσιες
που ασχολουνται με το κοβιντ.Η μεγαλοεκπαιδευση που ειχαμε ηταν μιας ημερας...σε κεντρικο νοσοκομειο..μην ειμεθα υπερβολικοι...κ ναι τα πρωτοκολλα ειναι διαφορετικα.Ομως αν εχει αναγκη η υπηρεσια..θα πας κ για ραπιντ!Ολοι αυτοι που διενεργουν τα εμβολια κανανε ραπιντ πριν , κ μπορει να αλλαξει αυτο αναλογα τις αναγκες!Τιποτε δεν ειναι σταθερο υπο αυτες τις συνθηκες.
Υ.Γ.με γνωριζουν αρκετοι ως φυσικη παρουσια εδω κ δεν θα μπω στη λογικη του παρολογου να αποδειξω τι ειμαι κ τι οχι...βρες αλλο θυμα σημερα...να συκοφαντησεις...δεν παιζω αλλο...
κ το σταματω εδω
και γω ξέρω περιπτώσεις, τωρα κυρίως που υπάρχει μεγάλη ανάγκη νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και ραπιντ .
Συγκεκριμένα ξέρω περιπτώσεις που εργάζονται ή προσφέρουν υπηρεσίες οικιωθελώς έξτρα στο ραπιντ (ή πώς το λέτε). Έχουμε πανδημία, πολλά γίνονται και το βρίσκω εντάξει, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες
Μπραβο Ευα...απλα και κατανοητα
(Αν και δυστυχως...στου κουφου την πορτα...)
Παράθεση:
...
Σοφό είναι η δική μας επιφυλακτικότητα να εκφράζεται ως άποψη και όχι ως επίκληση στην αυθεντία
- "αφού το λέω εγώ, έτσι είναι", "αφού έτσι το καταλαβαίνω, έτσι είναι
Α! και φτάνει πια με αυτά τα videos με τις ψευτοεπιστημοσύνες...Βάλτε τα στο "χιούμορ"...αν και ούτε για εκεί δεν κάνουν...
ετσι...για τη κουβεντα...κ γενικως μιλαω ,ας μην ανοιξουμε καλυτερα ...συζητηση...
Παράθεση:
Σχόλιο # 230 από squirrel-b1968
...κ αλλο στη πραξη τι συμβαινει.
Δηλαδή;
Γιατί "Ελλαδιστάν";
Οι γιατροι, οι οποιοι δεν ξερουν πραγματα και καταστασεις εδω μεσα...
Οριστε! Εγω παλι τα ακουσα οτι...
Παράθεση:
Σχόλιο # 227 από squirrel-b1968εμας μας ειπαν επισημα οτι δεν θα υπαρχει επιλογη ...εμβολιου
ενα ειναι!
Παράθεση:
Σχόλιο # 231 από hornet19
Δεν επιλέγει ο πολίτης το εμβόλιο που θα κάνει (Phizer, Astrazeneca ή Moderna) αλλά το κράτος γι αυτόν
, τουλάχιστον όπως έχω διαβάσει σε διάφορα ειδησεογραφικά sites.
Βρε εγω το ξερω οτι δεν μπορεις να επιλεξεις, κι εκεινη επισης, αλλα λεμε τωρα...εχει προτιμηση την οποια και θα εκφρασει στο εμβολιαστικο κεντρο..λεει...
Ας ελπισουμε να μη στησει και καυγα...
Παράθεση:
Το εμβόλιο - όχι κατά της Covid-19, όπως αναφέρεται αλλά για την πρόληψη της Covid-19 - περιεχει ένα μόριο - το "τρομοκρατικό" m(essenger)RNA - το οποίο φέρει οδηγίες γιατην παραγωγή πρωτεΐνης από τον ιό SARS-CoV-2. Του ιού, δηλαδή, που προκαλεί την Covid-19. ΔΕΝ περιέχει τον ιό και ΔΕΝ προκαλεί Covid-19.
Το αγγελιοφόρο (messenger) RNA - να σημειωθεί ότι κατόπιν του εμβολιασμού το mRNA διασπάται και δεν παραμένει στον οργανισμό - έχει λάβει "οδηγίες" ώστε να παράγει την πρωτεϊνη ακίδα, την ίδια δηλαδή που χρειάζεται και χρησιμοποιεί ο SARS-COV-2 για να εισέλθει στα κύτταρα. Όταν εμβολιαστώ, ορισμένα κύτταρά μου θα "διαβάσουν" το μήνυμα του αγγελιοφόρου και θα προχωρήσουν στην προσωρινή παραγωγή της πρωτεϊνης ακίδας.Το ανοσοποιητικό μου θα πιάσει δουλειά. Αναγνωρίζει τον εισβολέα, ξεκινά την παραγωγή αντισωμάτων και παράλληλα ενεργοποιούνται τα λευκά μου αιμοσφαίρια για την επίθεση στο ξένο σώμα, τον εισβολέα. Ότ - αν, λοιπόν, έρθω σε επαφή με τον SARS-CoV-2, το ανοσοποιητικό μου τον αναγνωρίζει άμεσα και είναι έτοιμο να με προστατεύσει.
Κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό στην πρόληψη της Covid-19. Ωστόσο, επειδή τα δεδομένα δεν είναι επαρκή για ασφαλείς εξαγωγές συμπερασμάτων αναφορικά με την ασφάλεια και την κάλυψη του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, έλαβε άδεια κυκλοφορίας υπό όρους. Η κύρια δοκιμή θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα. Παράλληλα, διεξάγονται και ανεξάρτητες μελέτες.
Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι η πανδημία, σταθμίζονται τα οφέλη και οι κινδυνοι, Εν προκειμένω, επειδή η κύρια δοκιμή δείχνει αποτελεσματικότητα περι του 95% κρίνεται ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων,
Κατανοώ την επιφύλαξη ωστόσο αρνούμαι τους αφορισμούς. Είτε υπέρ είτε κατά. Η άποψή μου είναι ότι ο καθένας μας θα πρέπει να συμβουλευτεί τον προσωπικό του ιατρό, να ενημερωθεί, να σταθεί επιφυλακτικά και όχι καχύποπτα απέναντι στο άγνωστο, να συμπεριλάβει στη σκέψη του το κοινωνικό σύνολο και στη συνέχεια να αποφασίσει. Σοφό είναι η δική μας επιφυλακτικότητα να εκφράζεται ως άποψη και όχι ως επίκληση στην αυθεντία - "αφού το λέω εγώ, έτσι είναι", "αφού έτσι το καταλαβαίνω, έτσι είναι".
Mindthegap, την αγάπη μου στη μαμά σου
ρίθηκε λόγω πανδημίας
Ευχαριστω Ευα...και καλως..ματαξαναηλθες...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media