Άκουσα ότι και η Γερμανία μετά τον Καναδά ανέστειλαν μέχρι νεοτέρας την χορήγηση του εμβολίου της άστρα ζένεκα σε κάποιες ηλικιακές ομάδες (κάτω από 60 και κάτω από 55 αντίστοιχα)
Παράθεση:
Σχόλιο # 407 από Paralia48
Καλή ανοσία ! (νέα ευχή)
Παίδες, αποφάσισα να το κάνω, οριστικά και αμετάκλητα.
Ήρθε ένας κωδικός, με τον οποίο θα κλείσω ραντεβού, λέει...
Το θέμα είναι πού να το κάνω... για πείτε άποψη. Κάθε εμβολιαστικό κέντρο κάνει και ένα συγκεκριμένο. Γιαυτό, αν έχω κάποια επιθυμία, πηγαίνω στο συγκεκριμένο κέντρο. Το Ζένεκα το έχω απορρίψει.
Η γιατρός τα άλλα δυο δεν τα ξεχώρισε. Έτσι ρωτώ στα ...καφενεία. Διαβάζω τις σελίδες των ινστιτούτων, αλλά δε βγάζω άκρη. Τι με συμβουλεύετε; Υπάρχει και η περίπτωση να περιμένω το μονοδοσικό, αλλά θα είναι εντελώς καινούργιο και πάμε στο μηδέν πάλι.
Τι λέτε;
Το Ισραήλ έβγαλε (εμβόλιο) εισπνεόμενο, που έχει αποτελεσματικότητα 99,9%
Το ίδιο σχεδόν σκεύασμα υπάρχει εδώ και χρόνια στα ράφια των φαρμακείων για άλλες παθήσειςΑπλά αυτό θα έχει την σφραγίδα ότι είναι το (ειδικό) και διαφορετική αξία τιμήςΤο άστρα ζενέκα αλλάζει όνομα και θα διατίθεται πλέον με την εμπορική ονομασία Vaxzevria.
Είμαι ακόμα υπέρ των εμβολίων εκείνων που εκπληρώνουν το σκοπό για τον οποίο χορηγούνται και όταν με το καλό υπάρξει τέτοιο,θα τρέξω να το κάνω.
(Ο Μανωλιός πού είναι ?)
Καλε για πες μας και το ονομα... παιζει να χω δλδ κανει το εμβολιο ηδη και να ειμαι κλεισμενη ενα χρονο ασκοπα?
Edit : καπου διαβασα για φαρμακο εισπνεομενο σε ασθενεις...αμα δεν ξεχωριζουμε τη διαφορα φαρμακου εμβολιου...τι να λεμεεε
(Κατι μου θυμιζεισσσς)
Παράθεση:
Πάρτε κόσμε
Σχόλιο # 422 από SERTIOSΤο Ισραήλ έβγαλε (εμβόλιο) εισπνεόμενο, που έχει αποτελεσματικότητα 99,9%
Το ίδιο σχεδόν σκεύασμα υπάρχει εδώ και χρόνια στα ράφια των φαρμακείων για άλλες παθήσειςΑπλά αυτό θα έχει την σφραγίδα ότι είναι το (ειδικό) και διαφορετική αξία τιμής
Καταλαβαίνω το point σου γενικότερα και συμφωνώ σε πολλά από αυτά που γράφεις, όπως κάθε νοήμων άνθρωπος.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής... αγνοούμε την ύπαρξη του ιού και συνεχίζουμε να ζούμε κανονικά και χωρίς να εμβολιαστουμε ποτέ;
Παράθεση:
Πάρτε κόσμε
Σχόλιο # 422 από SERTIOSΤο Ισραήλ έβγαλε (εμβόλιο) εισπνεόμενο, που έχει αποτελεσματικότητα 99,9%
Το ίδιο σχεδόν σκεύασμα υπάρχει εδώ και χρόνια στα ράφια των φαρμακείων για άλλες παθήσειςΑπλά αυτό θα έχει την σφραγίδα ότι είναι το (ειδικό) και διαφορετική αξία τιμής
Αυτό το ξανάνιωσα κατά ποίαν έννοια το λέτε όσοι το είπατε;
Παράθεση:
Σχόλιο # 406 από Sourygia
Γειά σας παιδάκια, εγώ το έκανα και ξανανιωσα???
Σε ότι αφορά αλλεργίες και αραίωση η πύκνωση αιματος
Παράθεση:
Σχόλιο # 418 από Paralia48
Αυτές δεν τις αποφασίζουμε εμείς; Τι εξετάσεις θα γυρέψουμε; Χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, λεμφοκύττερα;
Και τι συμπέρασμα θα βγάλουμε;
Τι λες τώρα;
Έως τώρα χόρευα, τώρα τραγουδάω κιολας
Παράθεση:
Σχόλιο # 426 από la-merΑυτό το ξανάνιωσα κατά ποίαν έννοια το λέτε όσοι το είπατε;
Παράθεση:
Σχόλιο # 427 από SourygiaΣε ότι αφορά αλλεργίες και αραίωση η πύκνωση αιματος
Αυτά εμείς πού τα ξέρουμε ρε Σουρία; Τι δείχτες είναι αυτοί; Εγώ δεν έχω ιδέα. Μηπως πρέπει να σπουδάσουμε 6 χρόνια ιατρική, για να κάνουμε το εμβόλιο; Ο γιατρός ξέρει, όχι εμείς
Μα ο γιατρός θα σου τα γράψει για να τα κάνεις. Όταν πήγα μετά το εμβόλιο μου είπαν δεν θα φας 2 ημέρες αυγό. Δεν ρώτησαν όμως πρώτα αν έχω αλλεργία στο αυγό. Το εμβόλιο έχει μια ουσία που πειράζει αν έχεις αλλεργία στα αυγα
Παράθεση:
Σχόλιο # 429 από Paralia48
Αυτά εμείς πού τα ξέρουμε ρε Σουρία; Τι δείχτες είναι αυτοί; Εγώ δεν έχω ιδέα. Μηπως πρέπει να σπουδάσουμε 6 χρόνια ιατρική, για να κάνουμε το εμβόλιο; Ο γιατρός ξέρει, όχι εμείς
Παράθεση:
Σχόλιο # 430 από SourygiaΜα ο γιατρός θα σου τα γράψει για να τα κάνεις. Όταν πήγα μετά το εμβόλιο μου είπαν δεν θα φας 2 ημέρες αυγό. Δεν ρώτησαν όμως πρώτα αν έχω αλλεργία στο αυγό. Το εμβόλιο έχει μια ουσία που πειράζει αν έχεις αλλεργία στα αυγα
σοβαρά; Πάρα πολλοί έχουν αλλεργία στ αυγό. Αυτοί δηλαδη δε θα μπορέσουν να εμβολιαστούν;
Πάντως στη μητέρα μου ρώτησαν για αλλεργίες, σίγουρα, το θυμάμαι
Αν δεν τοχουμε πει στο φορουμ Κυρια μου, να περασει απο την επιστημονικια επιτροπη των στελεχων, της εδρας των ευφυων...
Τι να μας πει ο ιατρος?...
Ισα κι ομοια γινηκαμε ολοι?...
Παράθεση:
Σχόλιο # 430 από SourygiaΜα ο γιατρός θα σου τα γράψει για να τα κάνεις. Όταν πήγα μετά το εμβόλιο μου είπαν δεν θα φας 2 ημέρες αυγό. Δεν ρώτησαν όμως πρώτα αν έχω αλλεργία στο αυγό. Το εμβόλιο έχει μια ουσία που πειράζει αν έχεις αλλεργία στα αυγα
Ενικε εσύ ακόμη δεν το έκανες πουλάκη μου;
Παράθεση:
Σχόλιο # 433 από Enikos
Μηπως η επεμβαση καποιου υπευθυνου...
Εσωζε κανεναν συνανθρωπο μας?...
Ειναι ανθρωπιστικο το ζητημα πλεον...
Θα μας τρεχουνε ολες οι φιλοζωικες μαζι...![]()
Σημερα ηταν να το κανω Σουρια...
Το ανεβαλλα ομως...
Σε συνεννοηση με τον γιατρο μου, ο οποιος φανηκε και αυτος σκεφτικος, για τους τελευταιους θανατους απο εγκεφαλικες και αλλου ειδους θρομβωσεις...
Ειμαι σε αναμονη ομως...
Μολις ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο με τις παρενεργειες, σιγουρα θα εμβολιαστω...
Παράθεση:
Σχόλιο # 434 από SourygiaΕνικε εσύ ακόμη δεν το έκανες πουλάκη μου;
Εγω εμβολιο δεν εχω κανει , επειδη ομως μετεφερα την μανα μου στο εμβολιαστικο κεντρο θα καταθεσω αυτα που μας ειπαν, γιατρος και νοσηλευτρια τα οποια ειναι και τα εξης:
Στις γενικες οδηγιες ειναι να πινει παααρα πολλα νερα για 2 24ωρα ετσι ωστε να διαλυθει το εμβολιο στον οργανισμο...Οι αλλεργιες αλλαζουν ...πιθανον γι αυτο οι γιατροι το λενε καλου κακου...
Άπειρα σταφυλια ειχε φαει μια φιλη μου και ξαφνικα στα 30 της επαθε αλλεργικο σοκ απο σταφυλι...ισα που την προλαβαμε (το σταφυλι εφταιγε...εκανε και τα τεστς) το ιδιο και με τα φυστικια σε αλλη φαση...
Παράθεση:
Παράθεση:
Σχόλιο # 431 από Paralia48
σοβαρά; Πάρα πολλοί έχουν αλλεργία στ αυγό. Αυτοί δηλαδη δε θα μπορέσουν να εμβολιαστούν;
Βρε Παραλια...κοινη λογικη...
Απλα...δεν θα φας αυγο οταν θα κανεις εμβολιο...
ε... και καντε λιτη διατροφη για 2 μερες...δεν εγινε και τιποτα...
Τα ιδια (ουδεμια ενοχληση) και η μανα μου, που εκανε και τις δυο δοσεις της pfizer και ειναι και πολυασθενης
Και εγω την πειραζω οτι εχει πολυ γερη κραση αφου καταφερνει και επιβιωνει με τα τοσα χρονια θεματα υγειας που εχει
Παράθεση:
Σχόλιο # 436 από Mindthegap-Εγω εμβολιο δεν εχω κανει , επειδη ομως μετεφερα την μανα μου στο εμβολιαστικο κεντρο θα καταθεσω αυτα που μας ειπαν, γιατρος και νοσηλευτρια τα οποια ειναι και τα εξης:
Στις γενικες οδηγιες ειναι να πινει παααρα πολλα νερα για 2 24ωρα ετσι ωστε να διαλυθει το εμβολιο στον οργανισμο...
Δευτερον, να αποφυγει να φαει αυγο, μπανανα, ψαρια, ξηρους καρπους και φυσικα οτι εκεινη γνωριζει οτι εχει αλλεργια. (επισης για 2 24ωρα)
Τριτον, ποιες ειναι οι πιθανες παρενεργειες (μυαλγιες, πυρετος, ριγη, κλπ)...και αν συνεχιστουν πανω απο 2 εικοσιτετραωρα τοτε να επικοινωνησει με τον γιατρο της.
Οι ειδικες οδηγιες εχουν σχεση με το τι φαρμακα παιρνει ο καθενας και τι ιστορικο εχει.
Εκανε το εμβολιο της Pfizer (πρωτη δοση) και δεν καταλαβε τιποτα...ουτε τοπικη αντιδραση στο σημειο της ενεσης.
Οπως και της ειπα...Σε πυρηνικη καταστροφη...εσυ και οι κατσαριδες...
Το εμβολιο (της γριππης απο οσο ξερω) εχει σχεση με το αυγο (ειναι η βαση του...χρησιμοποιειται ως μεσο αναπτυξης του...κατι τετοιο) και γι αυτο σου συστηνουν να μην καταναλωσεις αυγο ...για να μην ξεπερασεις καποιο οριο αλλεργιογονου υποθετω (ενα δικιο το χει η παραλια)
Οι αλλεργιες ειναι θολα νερα για την πλειονοτητα των γιατρων (ακομη και των αλλεργιολογων)...να δειτε ενα πανικο που παθαινουν οταν θελουν να μου γραψουν αντιβιωση και τους πω οτι εχω αλλεργια στην πενικιλλινη ...(ειναι πολυ σοβαρο ...πρεπει να παρεις αγωγη με τριπλο σχημα αντιβιωσης...γιατρε εχω αλλεργια στην πενικιλλινη...ααα τοτε μην παρεις τιποτε...θα το παρακολουθουμε...)
Παράθεση:
Σχόλιο # 438 από Mindthegap-
Βρε Παραλια...κοινη λογικη...
Απλα...δεν θα φας αυγο οταν θα κανεις εμβολιο...
ε... και καντε λιτη διατροφη για 2 μερες...δεν εγινε και τιποτα...
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media