όλα αυτά ισχύουν και μετά από νόσηση...ουκ ολίγα τα "κουσούρια" που αφήνει και άγνωστα τα μελλοντικά.
μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 539 από Heptamer
Και ποιος μπορεί να βεβαιώσει πως μια ανεπιθύμητη ενέργεια που θα εμφανιστεί ακόμη και μετά από χρόνια δε θα οφείλεται όντως στο εμβόλιο αλλά θα θεωρηθεί ίσως (λόγω ελλιπών στοιχείων ή συσκοτιστικων διαθέσεων) τυχαία;
Το σταυρό μας κάνουμε και ξορκίζουμε το κακό με αυτό που συμβαίνει.
ευχαριστώ για την ευχή και ανταποδίδω.
(δεν φοβάμαι τις μεταλλάξεις...τις περικαρδίτιδες, τις θρομβώσεις κλπ φοβάμαι...αλλά ας μην το κάνουμε θέμα )
Παράθεση:
Σχόλιο # 538 από Paralia48
ούτε σε 50 χρόνια, που εύχομαι να είσαι γερή ακόμα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 540 από Francesca_
παντως ο Δ. Κουβελας προσφατα ειπε πως οπως ειναι εγκλημα το σεξ με μικρα παιδια, ετσι και ο εμβολιασμος για το κοβιντ ειναι εγκλημα για τα μικρα-νεα παιδια..
οπου ο οργανισμος ειναι υπο αναπτυξη, δεν ειναι αθοα πραξη να πας να του το κανεις, γιατι κανενας δεν ξερει τι τωρινες και μακροχρονιες βλαβες μπορει να φερει...
ξερεις εσυ?
Όχι. Έχεις δίκιο . Εξτρεμ παραδειγμα με παιδοφιλία, αλλά στο ρεζουμέ συμφωνώ
Παράθεση:
Σχόλιο # 539 από Heptamer
Δεν υπάρχει (στατιστικός ή άλλος) κανόνας που να προσδιορίζει το μακροχρόνιο. Ειδικά με νέες, αδοκιμαστες σε επαρκή χρόνο τεχνολογίες.
Και ποιος μπορεί να βεβαιώσει πως μια ανεπιθύμητη ενέργεια που θα εμφανιστεί ακόμη και μετά από χρόνια δε θα οφείλεται όντως στο εμβόλιο αλλά θα θεωρηθεί ίσως (λόγω ελλιπών στοιχείων ή συσκοτιστικων διαθέσεων) τυχαία;
Το σταυρό μας κάνουμε και ξορκίζουμε το κακό με αυτό που συμβαίνει.
Υπάρχει αυτό το επιχείρημα, πως δεν έχει δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου. Εντάξει, σωστό είναι.
Σκέψου όμως πόσους καθημερινούς κινδύνους περνάμε και δε δίνουμε σημασία, οι οποίες επίσης σε πολλά χρόνια δημιουργήσουν πρόβλημα : κάπνισμα, παθητικό κάπνισμα, έκθεση στον ήλιο, τροφές με χημικά συντηρητικά, κρέατα ψημένα στα κάρβουνα, φάρμακα, ζάχαρη, επαφή με διάφορες χημικές ουσίες, εισπνοή από τον καπνό της φωτιάς, εισπνοή από εξατμήσεις αυτοκινήτων, άγχος με τη δουλειά, στενοχώριες κλπ κλπ .
Άντε ψάξε βρες ποιο απ όλα θα έχει κάποια πιθανή παρενέργεια σε πολλά χρόνια. Υποθέτω όλα μαζί ή κάποιο θα είναι περισσότερο βλαβερό... Κανείς δεν ξέρει. Μετράνε στατιστικές συσχετίσεις.
Κάπου πρέπει καθένας να βάλει τη ζωή του κάτω και να αποφασίσει. Τι θα ρισκάρω, επιπλοκές της νόσου ή επιπλοκές εμβολίου; Και η στατιστική κλείνει προς το 2ο.
Μια γιατρός είχε πει κάποτε, που δε θέλησα να κάνω ακτινογραφία για τις ακτίνες <<σας πειράζει η ελάχιστη ακτινοβολία για ιατρικούς λόγους. Όταν βγαίνετε στις παραλίες και στα βουνά και εκτίθεστε στον ήλιο;>>
Ίσως φέρεις το παράδειγμα του μεγάλου σκανδάλου του φαρμάκου Contergan. Ναι ήταν ένα μέγιστο λάθος της φαρμακολογίας. Δεν διαφωνώ πως γίνονται λάθη.
Η τεχνική m-RNA όμως δεν είναι τόσο καινούργια. Γίνονται πειράματα σε ζώα πάνω από 20 χρόνια και σε ανθρώπους... δεν ξέρω πόσα, καμιά 10ριά, θα σε γελάσω. Καλά και μεις κατά μια έννοια πειραματόζωα είμαστε, αλλά με μεγάλη πιθανότητα όχι λάθους. Είμαστε πλέον στο 3ο ή 4ο στάδιο του πειράματος
Καλά, ξέρω ανθρώπους, που ούτε ασπιρίνη δεν παίρνουν για τις παρενέργειες. Και γω την αποφεύγω, όσο μπορώ.
Καθένας αποφασίζει
Λαμερ, τι άλλο φοβάσαι; Πες και σε μας που πάμε την άλλη βδομάδα. Τι είναι αυτό που δεν έψαξα ακόμη;
Οσα και να μας πουν το να κανεις ενα εμβολιο με συστατικα τα οποια οχι μονο δεν ξερουμε αλλα και ουτε μπορουμε να καταλαβουμε μια και δεν ειμαστε σχετικοι επιστημονες, θα ηταν παρακινδυνευμενο να μην το κανεις ρισκαροντας να πιασεις το 'τζοκερ' που λεγεται κορονοιος. Εχω φιλους που εχουν νοσησει και παρολο που εχουν περασει 3 μηνες που βγηκαν απο εντατικη εχουν προβληματα τουλαχιστον κινητικα. Για να μην πουμε για τα ψυχολογικα. Εγω το εχω κανει και δεν μετανιωνω οτι και παρενεργειες φερει το εμβολιο ελπιζοντας οτι θα ισχυει αυτο για το οποιο εγινε, την προστασια μου.
τον μπουγκιμαν
Παράθεση:
Σχόλιο # 544 από Paralia48
Λαμερ, τι άλλο φοβάσαι; Πες και σε μας που πάμε την άλλη βδομάδα. Τι είναι αυτό που δεν έψαξα ακόμη;
Παράθεση:
Σχόλιο # 544 από Paralia48
Μια γιατρός είχε πει κάποτε, που δε θέλησα να κάνω ακτινογραφία για τις ακτίνες <<σας πειράζει η ελάχιστη ακτινοβολία για ιατρικούς λόγους. Όταν βγαίνετε στις παραλίες και στα βουνά και εκτίθεστε στον ήλιο;>>
Άλλο οι ακτίνες Roentgen, οι όποιες απορροφώνται βαθιά και οι επιδράσεις των οποίων είναι αθροιστικες και άλλο οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Την ηλιακή ακτινοβολία την αποφευγεις λίγο πολύ αν θες - δε μπορείς να κάνεις άλλωστε κάτι για αυτήν.. Τις ακτίνες της ακτινογραφίας όχι. H ακτινοβολία στρογγυλοκάθεται στο σώμα σου μόνιμα.
Είναι (ανθυπο)ιταμό να μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες συγκρισης για να δικαιολογησουμε / ωθήσουμε σε ιατρικές πράξεις.
Θρομβώσεις κάνουν μόνο τα JJ και astrazeneca ,που είναι παραδοσιακά (non m-rna) εμβόλια με εξασθενημένο ιό. Μυοκαρδίτιδες και πάρεση προσωπικού νεύρου ( αυτή, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, αφήνει κουσουρια) κάνουν τα m- RNA εμβόλια της moderna. και της pfizer.
Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που εμβολιάζεται και δεν έχει στρες...Καλή η στατιστική - όσο δε σου χτυπάει την πόρτα.
Καλό κουράγιο στους γενναιους...
Παράθεση:
Σχόλιο # 542 από la-merευχαριστώ για την ευχή και ανταποδίδω.
(δεν φοβάμαι τις μεταλλάξεις...τις περικαρδίτιδες, τις θρομβώσεις κλπ φοβάμαι...αλλά ας μην το κάνουμε θέμα
)
τα ξέρω βρε, αλλά όπως προείπες δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα.
Καθημερινώς προκύπτουν νέα δεδομένα.
Οπότε υπάρχει στρεςς σχεδόν σε όλους.
Παράθεση:
Σχόλιο # 548 από HeptamerΘρομβώσεις κάνουν μόνο τα JJ και astrazeneca ,που είναι παραδοσιακά (non m-rna) εμβόλια με εξασθενημένο ιό. Μυοκαρδίτιδες και πάρεση προσωπικού νεύρου ( αυτή, αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, αφήνει κουσουρια) κάνουν τα m- RNA εμβόλια της moderna. και της pfizer.
Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που εμβολιάζεται και δεν έχει στρες...Καλή η στατιστική - όσο δε σου χτυπάει την πόρτα.
Καλό κουράγιο στους γενναιους...
'Αλλη μια εξαιρετική συνέντευξη του καθηγητή Ανοσολογίας του ΕΚΠΑ,Παναγιώτη Βλαχογιαννόπουλου,για τα εμβόλια,τις πιθανές παρενέργειές τους(τόσο των κλασικών όσο και των m-RNA),των εμβολιασμό πολιτών κάτω των 40 ,σε αναπαραγωγική ηλικία κλπ κλπ...
Καλό θα είναι να φτάσει στους γιατρούς σας.Θα εκτιμήσουν τις πληροφορίες που εμπεριέχει...
https://www.youtube.com/watch?v=-cJ80xIOVzk
Παράθεση:
Σχόλιο # 547 από Heptamer
Άλλο οι ακτίνες Roentgen, οι όποιες απορροφώνται βαθιά και οι επιδράσεις των οποίων είναι αθροιστικες και άλλο οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Την ηλιακή ακτινοβολία την αποφευγεις λίγο πολύ αν θες - δε μπορείς να κάνεις άλλωστε κάτι για αυτήν.. Τις ακτίνες της ακτινογραφίας όχι. H ακτινοβολία στρογγυλοκάθεται στο σώμα σου μόνιμα.
Είναι (ανθυπο)ιταμό να μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες συγκρισης για να δικαιολογησουμε / ωθήσουμε σε ιατρικές πράξεις.
Πάντως ξέρω από τη δερματολόγο, πως και η ηλιακή ακτινοβολία αθροίζεται με τα χρόνια.
Ξέρω επίσης πως άνθρωποι που εργαζονται στον ήλιο, θεωρούνται υψηλού κινδύνου για καρκίνο δερματος
... Ο άλλος δεν έκανε στην ώρα του το εμβόλιο γιατί, λέει, δεν μπορούσε λόγω ιατρικού ιστορικού να εγγυηθεί ο γιατρός ότι θα έχαιρε άκρας υγείας (κο κο κο η κότα) και τώρα παίρνει τα ροπλάνα και πάει στην Κίνα με πολλαπλάσιο κίνδυνο να νοσήσει
Είναι υποκειμενικό το αν θα κάνει κάποιος το εμβόλιο, δεν είναι κότα όποιος δεν το κάνει για ιατρικούς ή άλλους λόγους. Δεν είναι σωστή στάση από μεριάς σου hornet
Όπως είπα προηγουμένως KontosGr όποιος δειλιάζει ή απλά επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα (fake news συνομωσιολογία κτλπ) περισσότερο κινδυνεύει αν δεν το κάνει.
Οι θάνατοι δεν είναι περιρρέουσα ατμόσφαιρα ούτε φεηκ νιουζ.
Όταν όμως σου χτυπήσει την πόρτα η στατιστική και δεν επιλέξει κάποιον "άλλο", προσγειώνεσαι ανώμαλα, σαν το αεροπλάνο της Ryanair στο Μινσκ.
Παράθεση:
Σχόλιο # 555 από hornet19Όπως είπα προηγουμένως KontosGr όποιος δειλιάζει ή απλά επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα (fake news συνομωσιολογία κτλπ) περισσότερο κινδυνεύει αν δεν το κάνει.
Κάνοντας το, απλά δρας κυρίως ως πειθήνιο στρατωτακι που του έχουν εμφυτεύσει ενοχές (ότι έτσι προστατεύει τους άλλους).
Παράθεση:
Σχόλιο # 554 από hornet19
Εγώ πάντως κάνοντάς το προστατεύω και τους άλλους.
ΕΓώ το έκανα!! Μπορώ να σας αγκαλιάσω όλους και αν δε φοβάστε και σεις, να με αγκαλιάσετε! Χαίρομαι, γιατί αρχίζει πάλι η ζωή!
Δε θα φοβάμαι να μιλώ στους ανθρώπους από κοντά κοιτάζοντάς τους πρόσωπο με πρόσωπο, όχι πίσω από μάσκες, να τους αγκαλιάζω σφιχτά, να μπαίνω στο λεωφορείο, να βγαίνω, να ταξιδεύω! Μη μου πειτε ότι σε 20 χρόνια θα πάθω γενικές μεταλλάξεις, γιατί θα γελάσω.χι χι χι.
Χειρότερη απ ό,τι είμαι , δεν πρόκειται να γίνω
Φτιάχνω βαλίτσες φίλοι μου!
Παράθεση:
Σχόλιο # 557 από HeptamerΚάνοντας το, απλά δρας κυρίως ως πειθήνιο στρατωτακι που του έχουν εμφυτεύσει ενοχές (ότι έτσι προστατεύει τους άλλους).
Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Όποιος συμφωνεί με μας είναι εντάξει, ενώ όποιος πράττει αντίθετα από τις δικές μας απόψεις είναι στρατιωτάκι. Καθένας έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που νοιώθει, ή είναι το καλύτερο για την κατάσταση της υγείας του. Καθένας έχει τους λόγους του.
Ούτε εσένα σου είπε κάποιος, ότι ακούς τους οπαδούς του τραμπ και του μπολσονάρου. Αν το έλεγε θα ήταν βλακεία. Δεν είναι όλα άσπρα μαύρα. Καθένας έχει δικαίωμα να αποφασίσει με τα κριτήριά του.
Ειχα καποτε ενα συναδελφο...40 κατι ηταν...απογευμα, κατεβηκε απο το γραφειο στο σταθμο του μετρο, περιμενοντας στην αποβαθρα μιλουσε στο κινητο με τη γυναικα του η οποια καποια στιγμη ακουσε «επεσε ...λιποθυμησε ...κλπκλπ» (οχι δεν αυτοκτονησε...ανευρισμα...ουτε εμβολιο ουτε τπτ) ...αυτο ηταν ολο..ακαριαιο...το επομενο πρωι στην πορτα ηταν η αναγγελια
Να ζεις με το φοβο του θανατου η της στατιστικης...εμενα δε μου λεει τπτ
Παράθεση:
Σχόλιο # 556 από HeptamerΟι θάνατοι δεν είναι περιρρέουσα ατμόσφαιρα ούτε φεηκ νιουζ.
Όταν όμως σου χτυπήσει την πόρτα η στατιστική και δεν επιλέξει κάποιον "άλλο", προσγειώνεσαι ανώμαλα, σαν το αεροπλάνο της Ryanair στο Μινσκ.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media