Παράθεση:
Σχόλιο # 12 από Paralia48Δεν βλέπω το θέμα σεξιστικό, αλλά μονόπλευρο. Και οι άντρες περνούν εμμηνόπαυση και πολύ χειρότερη από τη γυναικεία. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για όλους τους ανθρώπους, όταν αρχίζουν να κουράζονται από μερικά πράματα.
Οι άντρες δεν έχουν την παύση της περιόδου, όπου είναι κάτι που φαίνεται, αλλά έχουν άλλα συμπτώματα, τα οποία δυστυχώς δεν τα παίρνουν σοβαρά υπόψη με αποτέλεσμα, να μην το αποδέχονται και να δημιουργούν χειρότερα προβλήματα στις συντρόφους τους, ως <<αιώνιοι εραστές>>, <<παντογνώστες>>, <<αλάθητοι>>, <<αιώνιοι νέοι>>.
Σημαδια της αντρικής εμμηνόπαυσης είναι οι λιγότερες πρωινές στυσεις, συχνότερη κόπωση, έλλειψη ενέργειας και στυτική δυσλειτουργία.
Ασφαλώς κανένας άντρας δε θα παραδεχτεί ότι εμφανίζει κάποιο απ αυτά τα συμπτώματα. Ακόμα και τη στυτική δυσλειτουργία, την κρύβουν ακόμα και από τη σύντροφό τους, με δικαιολογίες διάφορες. Καλύτερα λοιπόν , να δεχόμαστε το προβλημά μας και να το παλεύουμε, παρά να το κουκουλώνουμε
καθε μονοπλευρη διακριση, βασισμενη στο ενα φυλλο, ειναι σεξιστικη..
γιατι αλλιως χρειαστικε να συμπληρονεις εδω καποια πραγματα;
με τα οποια συμφωνω βεβαια..
Παράθεση:
# 1 Απορίας ... απόρροια
Σχόλιο # 10 από Persefoni__Ποιός ο λόγος ύπαρξης ενός τέτοιου θέματος; Γνώρισες όπως λες και τις δυό πλευρές. (Φαντάζομαι, θα υπήρχε και κάτι σε ενδιάμεσο ,αλλά το προσπέρασες ως ανάξιο λόγου υποθέτω. )
Επειδή βαριέμαι τα "σεντόνια" ας μπω κατευθείαν στο θέμα . Έχεις μια άλφα ηλικία απ ό,τι είδα. Έχεις και την ικανότητα να επιλέγεις σε τί είδους ερωτήματα θα "σπαταλάς" το χρόνο σου . Για ποιό λόγο τόσα πολλά ερωτήματα για ένα τέτοιο κατ εσέ "είδος γυναίκας" ; Θα περιμένω την απάντησή σου πιστεύοντας , πως έχεις κάνει την αυτοκριτική σου..
Αποριες που εχεις και συ βρε κοριτσι..
Αλλα οχι μονο εσυ..και αλλες ειδα να αναρωτιουνται.
Το παιχνιδι ειναι στημενο κιαπο πριν μελετημενο
Λες να μπηκε για να φανει ποσο καλα ξερουν οι αντρες τις γυναικες;
Τη τυφλα τους ξερουν
Ε ναι καλε το χω πει και ξαναπει και χαιρομαι που το εμπεδωσες
Αλλα ο καλβιν δεν αναφερεται σε αυτο αλλα στο οτι και καλα οι ορμονες η η ενδεχομενη ελλειψη τους φταιει που γιναμε στριγγλες...ενω εγω υποστηριζω οτι στριγγλες ειμαστε απο παντα
ΕΙλικρινα θα ηθελα να τοποθετηθει ο καλβιν και να μας εξηγησει πως εφτασε σε τετοια συμπερασματα απο 5-10 γυναικες καποιας ηλικιας που μπορει να εχει στο κοινωνικο του περιβαλλον...αστεια πραγματα να βγαζει συμπερασμα για το ρολο των ορμονων και μονο (χωρις να λαμβανει υποψη ολους τους αλλους παραγοντες που πανε μαζι με την ηλικια) απο ενα τετοιο περιορισμενο δειγμα και να κανει αναγωγη σε ολο τον πληθυσμο
Αλλιως απλα μιλαμε για τις γυναικες ...που δε μας βλεπουν...επειδη περασαν η περνουν κλιμακτηριο ...ισως ειναι καλο για παρηγορια οταν ειναι καποιος στα κατω του αλλα μην το πιστεψουμε κιολας
Παράθεση:
Σχόλιο # 9 από paranomos
Για σενα κρις..δεν αλλαξε κατι.
Και πριν και μετα..υπερτιμημενο ηταν
χαχα και επειδή είμαι γυναίκα στην κλιμακτήριο με ορμόνες φουλ...φυλαχτείτε!
Παράθεση:
Σχόλιο # 25 από Paralia48Έτσι βλέπουμε ξαφνικά 50αρηδες να αγοράζουν βάρκα, να αρχίζουν το κυνηγι, αρχιζουν να μερεμετιάζουν στη βεραντα και να κάνουν κεραμοσκεπή και άλλα.
Γινονται ευέξαπτοι, διότι και αυτά δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά. Αυτά! Άλλες απορίες έχετε;χαχα και επειδή είμαι γυναίκα στην κλιμακτήριο με ορμόνες φουλ...φυλαχτείτε!
Συγκεκριμενα μιλαω για τις γυναικες, που απο μοδα εχασαν την ταυτοτητα της φυσης τους...
Και να δεις που χαρηκαν...αλλα εξωτερικα...
Γιατι εσωτερικα, προσπαθουν να το δικαιο-λογησουν, με τριμπλες του στυλ..."επειδη δεν σας καθομαστε τα λετε αυτα"...
Λες και τους ειπε κανεις...να κατσουν...
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από Francesca_
μπα, δεν εννοει αυτο...
αλλα πως βγηκαμε απο τον βασικο μας ρολο, να ειμαστε μονο γυνεκες και μανες και φορτωθηκαμε με πολλα επιπλεον καρπουζια κατω απο τις μασχαλες μας και, καποια φυσικα θα πεσουν και τα σπασουν, αφου δεν γινεται αλλιως...
που μεταφραζεται με παραπανω απ' οσο αντεχει η ψυχολογια μας, αφου θελισαμε να ειμαστε και γυναικες, και ανδρες!
σωστα τα λεω, Ενικε;
Ολυμπιακος-Παναθηναικος...
Αναμενομενο...
Αυτο ρωταει τις γυναικες, ο θεματοθετης...
Για το καναρινακι των ανδρων...
Τσιουουου...
Παράθεση:
Σχόλιο # 25 από Paralia48
Αχ, 'αντρες / γυναίκες! Πού ζούμε ρε παιδιά; Έλεος! Στη Σαουδική Αραβία, στο Πακιστάν ή στη μεσαιωνική Ευρώπη;
Λοιπόν, όταν οι άντρες ανακαλύψουν ένα πρωί πως το καναρινάκι τους δεν κελαηδά, αρχίζουν τη δική τους κλιμακτήριο. Στους καπνιστες συμβαίνει πολύ νωρίτερα, αλλά σε όλους συμβαίνει. Επειδή η κοινωνία θεέλει τον άντρα πάντα με το @@@ κάγκελο, αρχίζει να πέφτει η αυτοπεποίθησή τους και βρίσκουν άλλα πράματα, να λένε πως έχουν να κάνουν και επομένως όχι διάθεση για κοκό. Έτσι βλέπουμε ξαφνικά 50αρηδες να αγοράζουν βάρκα, να αρχίζουν το κυνηγι, αρχιζουν να μερεμετιάζουν στη βεραντα και να κάνουν κεραμοσκεπή και άλλα.
Γινονται ευέξαπτοι, διότι και αυτά δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά. Αυτά! Άλλες απορίες έχετε;χαχα και επειδή είμαι γυναίκα στην κλιμακτήριο με ορμόνες φουλ...φυλαχτείτε!
Ασε που η απαντηση ειναι αλα Σαουντι Αραμπια, Πακισταν και μεσαιωνικη Ευρωπη...
"Εμεις δεν ειμαστε ρατσιτες, αλλα αυτοι ειναι μαβροι, (αντρες)"...
Παράθεση:
Αχ, 'αντρες / γυναίκες! Πού ζούμε ρε παιδιά; Έλεος! Στη Σαουδική Αραβία, στο Πακιστάν ή στη μεσαιωνική Ευρώπη;
Λοιπόν, όταν οι άντρες ανακαλύψουν ένα πρωί πως το καναρινάκι τους δεν κελαηδά, αρχίζουν τη δική τους κλιμακτήριο. Στους καπνιστες συμβαίνει πολύ νωρίτερα, αλλά σε όλους συμβαίνει. Επειδή η κοινωνία θεέλει τον άντρα πάντα με το @@@ κάγκελο, αρχίζει να πέφτει η αυτοπεποίθησή τους και βρίσκουν άλλα πράματα, να λένε πως έχουν να κάνουν και επομένως όχι διάθεση για κοκό. Έτσι βλέπουμε ξαφνικά 50αρηδες να αγοράζουν βάρκα, να αρχίζουν το κυνηγι, αρχιζουν να μερεμετιάζουν στη βεραντα και να κάνουν κεραμοσκεπή και άλλα.
Καλβιν θα αδραξω την ευκαιρια να σου απαντησω και μαλιστα σαν νεα στο συγκεκριμενο χωρο, αλλα και γενικοτερα βεβαια μετα απο καποιες διαπιστωσεις που εχω κανει στη ζωη μου.
Αρχικα θα σου πω οτι με την εγγραφη μου εδω, περιμενα σαν νεο μελος να μην εχω προβλημα με τις γυναικες σαν ατομο ιδιου φυλου, αλλα να εχω με τους αντρες. ..Κι ομως.. συνεβη το αντιθετο. Οπως και στην προσωπικη μου ζωη διαπιστωνω οτι οι γυναικες μεγαλωνοντας εχουμε μεταξυ μας μια δυσκολια επικοινωνιας ισως γιατι η καθε μια βιωνει διαφορετικα την ορμονικη διαταραχη. ..δεν ξερω βεβαια αν καποιες απο αυτες ανηκουμε στην κατηγορια του "τουλιου" αλλα...ξερεις τι καταλαβα? ΔΕΝ εχει να κανει με την συγκεκριμενη περιοδο της γυναικας, εχει να κανει με τον χαρακτηρα, γενικοτερα ,του ανθρωπου ο οποιος με το περασμα των χρονων και τα προβληματα που παρουσιαζονται στη ζωη του..δηλ. βιωματα απο οικογενεια, γαμο,χωρισμο,απωλεια κ.α..., οοολα αυτα δημιουργουν την αναγκη του ,να βγαλει αμυνες, νυχια, ωστε να μπορεσει να επιβιωσει και να διατηρησει την ψυχικη του γαληνη.
Παράθεση:
ξερεις πολυ καλα που ζουμε...
αλλα αυτα που λες στο -
''Προσαρμόζομαι μεν, αλλά γίνεται ένας πόλεμος στο κεφάλι, σε συνδιασμό με τις ορμόνες που λες, γίνονται συχνά εκρήξεις. Τα παιδιά έγιναν άντρες/γυναίκες και πρέπει η λέαινα να αποχωρήσει πλέον ομαλά, διότι ήρθαν τα νέα λιοντάρια στην αγέλη. Αν δεν το αντιλληφθείς μόνη, θα εχεις συχνά καβγάδες. Μέχρι να εδραιωθεί η νέα ταξη πραγμάτων, έχουμε επαναστάσεις στο μυαλό και στο λαρύγγι''
οφειλονται σ' αυτα που σου εγραψα - τα ''πολλα καρπουζια'' που αναλαβαμε εδω και καιρο οι γυναικες.
αλλο ειναι τι μας εφερε ως εδω, αλλο αν αντεχουμε και μεχρι ποτε
αλλο, αν πραγματικα μπορουμε να ειμαστε παντα στα καλυτερα μας, ή - τα κανουμε ολα απο ''1% - 50%'' για να προλαβουμε να κανουμε λιγα απ' ολα και οχι, 3-5 πραγματα το πολυ, αλλα να ειναι 100% καλα.
ε, μην εχουμε και παραπονα για τις επομενες γενιες, οταν πιο πολυ αρσενικοτητα γιναμε, παρα θυλυκοτητα.. και οι ανδρες εξισου, γιατι καποιοι πραγματικα βολευονται/απαιθουν η γυναικα να κανει/να ειναι τα παντα και αυτοι μονο στη δουλεια τους..
και πως να μην γινομαστε και να μην μας λενε στριγκλες μετα, αφου την ψυχολογια μας την εχουν νανανα...
Δεν βλέπω γιατι να είναι κακό το θέμα
Μπράβο Καλβ...Δεν είμαστε όλες κοριτσάκια και δεν βλέπω γιατι να μην συζητηθεί
Η αλήθεια είναι ότι ξέρουμε.
Οπως όλοι οι άνδρες δεν είναι ίδιοι έτσι και οι γυναίκες.
Κάποιες τις επηρρεάζει περισσότερο κάποιες λιγότερο...αλλα αν ειναι στραβο το κλήμα το τρώει ο γάιδαρος
Στην περίπτωση την δική μου που είχα την "Τύχη " να το αντιμετωπίσω πολύ νωρίς όταν είδα ότι με τρώει σωματικά και ψυχικά αποφάσισα... λογω χαραχτήρα να το αντιμετωπίσω επιθετικά με τις πιο συγχρονες επιστημονικές λυσεις.. και δεν το μετάνοιωσα...ισα ισα το προτείνω .
Σίγουρα νεότερη δεν γίνομαι ...αλλά και γιατι να κακογεράσω?..το σώμα μου μπορει να θέλει ...η ψυχή και το μυαλό μου όχι
Παράθεση:
το θεμα μπηκεοπως μπαινουν τοσα θεματα που σχετιζονται με την συμπεριφορα του ανδρα και τα οσα κατα καιρους γραφετε που καποια ειναι σωστα καποια οχι.. το συγουρο ειναι η γυναικεια συσπειρωση σε τετοια θεματα.. οι απαντησεις σας ειναι λες και μιλαει ενα ατομο σχεδον... γιατι σας παραξενευει το θεμα κυριες μου?.. εσεις δεν ξερετε γυναικες με τετοιες συμπεριφορες???... μην ψαχνουμε δικαιολογιες... οσον αφορα τοθεμα θα συμφωνησω με την απαντηση του ενικου... μην τα ριχνουμε ολα στην βιολογια , ειναι και θεμα πρωτιστως ανθρωπου... συνεχιστε τοναγωνα σας για ελευθερια δικαιοσυνη κυριες μου χαχαχααχχαχαχα
Σχόλιο # 23 από kostas232
υγ οι κυριες που φορουν καπελακι μην απαντησουν διοτι θα στεναχωρηθουμε... χαχαχαχααχχαχα
Παράθεση:
Σχόλιο # 34 από Francesca_
ξερεις πολυ καλα που ζουμε...
αλλα αυτα που λες στο -
''Προσαρμόζομαι μεν, αλλά γίνεται ένας πόλεμος στο κεφάλι, σε συνδιασμό με τις ορμόνες που λες, γίνονται συχνά εκρήξεις. Τα παιδιά έγιναν άντρες/γυναίκες και πρέπει η λέαινα να αποχωρήσει πλέον ομαλά, διότι ήρθαν τα νέα λιοντάρια στην αγέλη. Αν δεν το αντιλληφθείς μόνη, θα εχεις συχνά καβγάδες. Μέχρι να εδραιωθεί η νέα ταξη πραγμάτων, έχουμε επαναστάσεις στο μυαλό και στο λαρύγγι''
οφειλονται σ' αυτα που σου εγραψα - τα ''πολλα καρπουζια'' που αναλαβαμε εδω και καιρο οι γυναικες.
αλλο ειναι τι μας εφερε ως εδω, αλλο αν αντεχουμε και μεχρι ποτε
αλλο, αν πραγματικα μπορουμε να ειμαστε παντα στα καλυτερα μας, ή - τα κανουμε ολα απο ''1% - 50%'' για να προλαβουμε να κανουμε λιγα απ' ολα και οχι, 3-5 πραγματα το πολυ, αλλα να ειναι 100% καλα.
ε, μην εχουμε και παραπονα για τις επομενες γενιες, οταν πιο πολυ αρσενικοτητα γιναμε, παρα θυλυκοτητα.. και οι ανδρες εξισου, γιατι καποιοι πραγματικα βολευονται/απαιθουν η γυναικα να κανει/να ειναι τα παντα και αυτοι μονο στη δουλεια τους..
και πως να μην γινομαστε και να μην μας λενε στριγκλες μετα, αφου την ψυχολογια μας την εχουν νανανα...
Δε νομίζω πως φταίει το φύλο γιαυτές τις πολλές ευθύνες που έχουμε φορτωθεί, τα καρπούζια. Και οι άντρες κάτι παρόμοιο βιώνουν. Μακάρι να είχαμε την άνεση να έχουμε δυο καρπούζια, ένα σε κάθε μασχάλη και να τα καταφέρναμε όπως λες 100%. Αλλά δυστυχώς η ζωή απαιτεί πολλά καρπούζια.
Ας μη μιλήσω για μονογονεϊκές οικογένειες που κατ ανάγκη καθε γονιός είναι δύο γονείς. Αυτοί έχουν πέντε καρπούζια σε κάθε μασχάλη. Αλλά και σε διγονεϊκές οικογένειες, έχουν τουλάχιστο 2 ή 3 καρπούζια στην καθεμιά. Η κοινωνία του ανταγωνισμού δεν αφηνει περιθώρια. Αλλά και ελεύθεροι, σόλο άνθρωποι και μάλιστα αυτοί που είναι με επιλογή τους σόλο και εκείνοι έχουν ...πολλά καρπούζια! Είχα συνάδελφο κατ επιλογή σόλο και δεν προλάβαινε!
Έχεις δίκιο παραπάνω, που λες, όταν ένα θέμα εξεταζεται μονόπλευρα όσον αφορά το φύλο, είναι <<σεξιστικό>>. Όμως το συγκεκριμένο δεν έχει σχέση με φύλο. Ο παληκαράς προκειμένου να κάνει πλάκα, το εντόπισε στις γυναίκες. Αλλά το ξέρει και ο ίδιος, ότι όλα αυτά συμβαίνουν και στους άντρες.
Και ξέρεις, σε κάποια επίσκεψη λαογραφικού μουσείου ο ξεναγός μας εξήγησε τον τρόπο ζωής σε κάποια ορεινα χωριά της ανατολικής Τουρκίας σε ένα <<εσωτερικό σπιτιού τάδε χωριού>> , δε θυμαμαι. Υπήρχαν χώροι ξεχωριστοί για άντρες και γυναίκες που χωρίζονταν με κουρτίνα και οι μεν δεν επιτρέπονταν να πάνε στους δε, μόνο η κυρά του σπιτιού, με τσεμπερι και κατεβασμένα μάτια επιτρεπόταν να μπαίνει και να σερβίρει τους άντρες και να φεύγει. Εξωτερικά ήταν των αντρών και εσωτερικά των γυναικών. Οι κυράδες είχαν μόνο τα δυο δικά τους καρπούζια, παιδιά, νοικοκύρεμα και οι άντρες τα δικά τους. Θα ήθελες να ζεις σε τέτοια κοινωνία; Εγώ όχι. Προτιμώ τα καρπούζια μου κι ας σπάνε!
εχμ...εισαι λιγο πισω...υπαρχουν τα θαυματουργα χαπακια που λυνουν αυτα τα προβληματα..δεν βλεπεις τι γινεται με τους γερους;σχεδον καθε μερα και ενα περιστατικο με δαυτους στα καναλια και εφημεριδες
Παράθεση:
Ολα καλα, αλλα εχω ενσταση στις αγνες προθεσεις και στην εφαρμογη τους...
Δεν τις θελουν ολοι...
Και αποδεδειγμενα...
Τους κανουν μεγαλο κακο...
Ειναι σαν να χαιρονται που σε βρηκαν "μποσικο" και επιτελους θα σε κρεμασουν διχως αντισταση...
Τοσο καλα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 33 από Lolita68Καλβιν θα αδραξω την ευκαιρια να σου απαντησω και μαλιστα σαν νεα στο συγκεκριμενο χωρο, αλλα και γενικοτερα βεβαια μετα απο καποιες διαπιστωσεις που εχω κανει στη ζωη μου.
Αρχικα θα σου πω οτι με την εγγραφη μου εδω, περιμενα σαν νεο μελος να μην εχω προβλημα με τις γυναικες σαν ατομο ιδιου φυλου, αλλα να εχω με τους αντρες. ..Κι ομως.. συνεβη το αντιθετο. Οπως και στην προσωπικη μου ζωη διαπιστωνω οτι οι γυναικες μεγαλωνοντας εχουμε μεταξυ μας μια δυσκολια επικοινωνιας ισως γιατι η καθε μια βιωνει διαφορετικα την ορμονικη διαταραχη. ..δεν ξερω βεβαια αν καποιες απο αυτες ανηκουμε στην κατηγορια του "τουλιου" αλλα...ξερεις τι καταλαβα? ΔΕΝ εχει να κανει με την συγκεκριμενη περιοδο της γυναικας, εχει να κανει με τον χαρακτηρα, γενικοτερα ,του ανθρωπου ο οποιος με το περασμα των χρονων και τα προβληματα που παρουσιαζονται στη ζωη του..δηλ. βιωματα απο οικογενεια, γαμο,χωρισμο,απωλεια κ.α..., οοολα αυτα δημιουργουν την αναγκη του ,να βγαλει αμυνες, νυχια, ωστε να μπορεσει να επιβιωσει και να διατηρησει την ψυχικη του γαληνη.
Τωρα αν θελω να αναφερθω και στο "εδω μεσα τι γινεται ", εξαλλου κι εδω ενας μικροκοσμος ειναι, ανεξαρτητως του λογου που υπαρχουμε στον συγκεκριμενο χωρο., το ζητουμενο δεν ειναι ο πολεμος, ο ανταγωνισμος και γενικα η φαγωμαρα μεταξυ μας, δεν εχουμε να μοιρασουμε κατι, εδω δεν ειναι πανεπιστημιο να κανουμε επιδειξη γνωσεων και "αντοχων" γενικως και ειδικως. Το ζητουμενο στη ζωη μας γενικα ειναι απλο. " η χαρα". Αυτος θα πρεπει να ειναι ο λογος υπαρξης μας εδω μεσα και παντου. Το ζητουμενο ειναι να περναμε καλα, χαρουμενα και να μπορουμε να ξεχναμε την καθημερινοτητα μας, βαζοντας και λιγο νερο στα κρασι μας δεχομενοι και σεβομενοι την διαφορετικοτητα των χαρακτηρων . Τοοοσο δυσκολο ειναι βρε παιδια? Αγαπη μεταξυ μας ...αγαπη...αυτο ειναι το μυστικο. Αν αντιμετωπιζουμε τη ζωη καλοπροαιρετα σκεπτομενοι πρωτα το καλο..και μετα το κακο και οχι αντιθετα , θα ειναι μια καλη αρχη.
Αυτα Καλβιν...αλλα κι εσυ βρε παιδι μου..πολλες αποριες...αν εχεις τοσο θεμα...ζαπαρε..μη κανεις παρεες που σε χαλανε...πολυ το ψαχνεις ...η ζωη ειναι μικρη για μιση , κακιες και αλληλοσπαραγμους .
Παράθεση:
Σχόλιο # 36 από Paralia48
Δε νομίζω πως φταίει το φύλο γιαυτές τις πολλές ευθύνες που έχουμε φορτωθεί, τα καρπούζια. Και οι άντρες κάτι παρόμοιο βιώνουν. Μακάρι να είχαμε την άνεση να έχουμε δυο καρπούζια, ένα σε κάθε μασχάλη και να τα καταφέρναμε όπως λες 100%. Αλλά δυστυχώς η ζωή απαιτεί πολλά καρπούζια.
Ας μη μιλήσω για μονογονεϊκές οικογένειες που κατ ανάγκη καθε γονιός είναι δύο γονείς. Αυτοί έχουν πέντε καρπούζια σε κάθε μασχάλη. Αλλά και σε διγονεϊκές οικογένειες, έχουν τουλάχιστο 2 ή 3 καρπούζια στην καθεμιά. Η κοινωνία του ανταγωνισμού δεν αφηνει περιθώρια. Αλλά και ελεύθεροι, σόλο άνθρωποι και μάλιστα αυτοί που είναι με επιλογή τους σόλο και εκείνοι έχουν ...πολλά καρπούζια! Είχα συνάδελφο κατ επιλογή σόλο και δεν προλάβαινε!
Έχεις δίκιο παραπάνω, που λες, όταν ένα θέμα εξεταζεται μονόπλευρα όσον αφορά το φύλο, είναι <<σεξιστικό>>. Όμως το συγκεκριμένο δεν έχει σχέση με φύλο. Ο παληκαράς προκειμένου να κάνει πλάκα, το εντόπισε στις γυναίκες. Αλλά το ξέρει και ο ίδιος, ότι όλα αυτά συμβαίνουν και στους άντρες.
Και ξέρεις, σε κάποια επίσκεψη λαογραφικού μουσείου ο ξεναγός μας εξήγησε τον τρόπο ζωής σε κάποια ορεινα χωριά της ανατολικής Τουρκίας σε ένα <<εσωτερικό σπιτιού τάδε χωριού>> , δε θυμαμαι. Υπήρχαν χώροι ξεχωριστοί για άντρες και γυναίκες που χωρίζονταν με κουρτίνα και οι μεν δεν επιτρέπονταν να πάνε στους δε, μόνο η κυρά του σπιτιού, με τσεμπερι και κατεβασμένα μάτια επιτρεπόταν να μπαίνει και να σερβίρει τους άντρες και να φεύγει. Εξωτερικά ήταν των αντρών και εσωτερικά των γυναικών. Οι κυράδες είχαν μόνο τα δυο δικά τους καρπούζια, παιδιά, νοικοκύρεμα και οι άντρες τα δικά τους. Θα ήθελες να ζεις σε τέτοια κοινωνία; Εγώ όχι. Προτιμώ τα καρπούζια μου κι ας σπάνε!
ε, και μονο που σου εξηγησα τα παραπονα σου απο πού προερχονται, στην ουσια σου μετεφρασα αυτα που δεν επιανες περι λιονταρια κ.λπ., βγαζεις συμπερασμα πως θελω να ζησω σε ενα χωριο της αναδολας;
που, ακομη και σημερα λες να μην υπαρχει αυτη η αισθηση ιδιοκτισιας καποιων ανδρων στην συγχρονη ταχα μου ελλαδα, ή στην πατριδα μου ή καπου αλλου, επανω στις γυναικες;
και θα θελειωσω με τα λογια σου:
στη φύση, όλα λειτουργούν δίχως ιδιοτέλεια και δίχως αντάλλαγμα, όπως τα όρισε η φύση και δίχως γρίνια. Δε συμφωνείς;
ε,δεν μπορεις να αρνηθεις πως καπου χασαμε τη δικη μας φυση και το φυσιολογικο..
απο εκει και περα ας χαρουμε τα αφυσικα και ας μην ειμαστε γκρινιαριδες - ανδρες και γυναικες, ας σπανε τα καρπουζια το ενα μετα το αλλο, αλλα οσα μεινουν, τουλαχιστον να μην ειναι μαπα και αυτα..
Ο Λόγος δηλ που κάποιοι άντρες αν και 45-65 αναζητούν γυναίκες κάτω των 35 είναι επειδή θέλουν να αποφύγουν τις ανεπιθύμητες ορμόνες;
και όχι για να καλύψουν τις δικές τους ανασφάλειες της προχωρημένης ηλικίας με όλες τις συνέπειες που αυτή έχει;
Ρωτώ επειδή όσο καιρό βρίσκομαι εδώ,9 στα 10 μηνύματα είναι από άνω των 50.
Παράθεση:
Φθαρμένες δαντέλες
Σχόλιο # 1 από kalvin251Η απορία μου είναι η εξής:
Γνώρισα γυναίκες ( είτε προσωπικές γνωριμίες είτε στη δουλειά, σε παρέες οικογενειακές, από φίλους, συναδέλφισσες της αδερφής μου κλπ) που, ενώ είχαν βιώσει την ορμονική ανισορροπία που φέρνει η γνωστή κλιμακτήριος, είχαν όρεξη για ζωή, ήταν ευχάριστες, οι άντρες τους δεν είχαν κανένα παράπονο και, γενικά έχαιραν εκτίμησης από το περιβάλλον τους αποπνέοντας μια ευωδιαστή αύρα σαν ο χρόνος να μην τις έχει ακουμπήσει.
Γνώρισα όμως και το ακριβώς αντίθετο.
Γυναίκες τοξικές, να τους φταίνε όλοι και όλα, να μην ευχαριστιούνται με τίποτα, να φθονούν όσους και όσες χαίρονται τη ζωή, το σεξ, την παρέα.
Βέβαια, απ την αντρική οπτική, αυτή η συμπεριφορά φαντάζει τόσο καταστροφική που μοιάζει με βύθιση του τιτανικού.
Αυτή η αντίθεση λοιπόν που οφείλεται; μήπως στο ορμονικό ;
Μήπως η ξηρασία του σώματος φέρνει και το άδειασμα σε πνεύμα και σε ψυχή;
Έχει να κάνει με το dna;
Έχει να κάνει με την λήψη ή όχι βοήθειας από την επιστήμη;
Έχει να κάνει με τον χαρακτήρα τους;
Τι φταίει και μετα την κλιμακτήριο γίνονται από γυναίκες στρίγγλες;
Και στην τελική τι φταίνε οι υπόλοιποι;
«Κι όταν πια ξέφτισαν τα νυφικά και μαράθηκαν τα άνθη λεμονιάς, βρέθηκαν πεταμένες, κλεισμένες σε ένα κουτί παπουτσιών, φορώντας ακόμα το νυφικό με τις φθαρμένες δαντέλες.»
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media