Το να είσαι εντάξει ή το πόσο αξιοπρεπης και κυριος είσαι / αισθάνεσαι, λίγη ουσιαστικά σημασία έχει. Είναι απλά ένα αποκούμπι σου, η μόνη άμυνα / διέξοδος σου για να προχωρησεις.
Δεν αντισταθμιζει, ουτε σε παρηγορει ουτε "εξαργυρωνεται" απεναντι σε παραλογες, αλλοπρόσαλλες και αναξιοπρεπεις συμπεριφορές.
Όταν απολυεσαι αναξιοπρεπώς, σου έχουν αυτοματα τρώσει την αξιοπρέπεια.
Παράθεση:
Σχόλιο # 79 από Paralia48
μα καλά, από τι κρίνεις την αξιοπρέπεια; Πώς του την ακύρωσε;
Η αξιοπρέπεια ξεκινά από μέσα σου. Αν νοιώθεις ο ίδιος ένα σκουπίδι και σέρνεσαι πίσω της, τότε ναι, δεν έχεις. Αν μιλάς ξεκάθαρα, εκφράζεις σκέψεις και συναισθήματα που κρύβεις μέσα σου, αν νοιώθεις κύριος, τότε δεν πα να κουρεύονται όλες οι γυναίκες του κόσμου! Είσαι εντάξει !
Παράθεση:
Σχόλιο # 77 από HeptamerΓια σένα ίσως.
Αν στον άλλο αναγνωρίζεις αξιοπρεπεια, δεν του φέρεσαι με τρόπο που να του την ακυρώνει.
Για μενα ισχυει εκατο τοις εκατο.
Μια αξιοπρεπης σταση στο γεγονος του χωρισμου εκτιμαται πολυ απο πλευρας μου και ισως να ανεβει και σκαλες ο αλλος στα ματια μου.
Χρονια να περασουν, θα θυμαμαι, οτι φερθηκε σωστα ή λαθος μετα τη ληξη τη σχεσης.
Τωρα επι του θεματος το κοριτσακι του θεματοθετη προφανως και εκανε γκαφα, που εφυγε χωρις εξηγησεις, αλλα εχω την πεποιθηση, πως οσο λαθος και να ειναι κανείς στους χειρισμούς του, τον ανθρωπο που του φερθηκε ενταξει και αξιοπρεπώς δεν τον ξεχναει.
Θα περασουν τα χρονια, θα ωριμασει η κοπελα και θα εχει να λεει πχ "έκανα τη βαρβαρότητα να τον χωρισω χωρις εξηγηση, αλλα εκεινος σταθηκε Κυριος, δεν πιεσε καμια κατασταση και αυτο του το πιστώνω".
Παράθεση:
Σχόλιο # 55 από giannis_1964_Τα θέματα " περί έρωτος " είναι ιδιότροπα θέματα ...
Αναρωτιέμαι , έχει βρεθεί λύση σε κάποιο από τα τόσα παρομοίου προβληματισμού θέματα ??
Γιαννη σε ολα αυτα τα θεματα η λυση που βρισκεται ειναι μια!!
Κολοκυθια με τη ριγανη!
Με καταλαβες ε;;
Παράθεση:
Σχόλιο # 80 από alisidaΒρε Παραλία,με ενέπνευσες με το ξεκάθαρα.
Το χυμένο γάλα
Ο ήρωας της ιστορίας μας έπιασε δουλειά σε ένα κτηνοτροφειο.
Το πόστο του ήταν το άρμεγμα
Δεν τα κατάφερνε και πολύ καλά,συχνα-πυκνα έριχνε κάτω τον κουβά και έχυνε το γάλα.
Ο εργοδότης βλέποντας τον,την τελευταία φορά που συνέβη αυτό,του λέει:
-- κύριε Ταδοπουλε λυπάμαι αλλά απολύσετε
-- μα γιατί κύριε Δεινοπουλε?
--επειδη χυσατε πάλι το γάλα
--εγω? Πότε το έχυσα ?
--ναι,καλά,δεν βλέπετε εκεί ?(και του δείχνει τον πεσμενο Κούβα με το χυμένο γάλα)
-- δεν βλέπω Τίποτα!!
-- καλά,καλά...πηγαίνετε παρακαλώ,δε θα ασχολούμαι συνέχεια να σας λέω το ίδιο πράγμα κι εσείς να το αρνειστε.
-- κύριε Δεινοπουλε ,ευχαρίστως να φύγω αν μου εξηγήσετε γιατί με απολυετε.
Ο κύριος Ταδοπουλος "αναρωτιέται" και ο κύριος Δεινοπουλος τραβάει τα μαλλιά του.
![]()
![]()
κάνει πως δε βλέπει λοιπόν;
Η ετεροχρονισμένη παραδοχη του λαθους, λειτουργεί - εάν και εφόσον - ως "μαλακτικό" των όποιων προσωπικων τυψεων εμφανιστουν και μόνο.
Ο "Κυριος" ήταν και θα εξακολουθεί να είναι άσχετος και ασημαντος, τόσο τότε κατά το χωρισμό, όσο και την όποια στιγμή της αποτίμησης. Οι όποιες δια-πιστωσεις εκ των υστέρων είναι ανουσιες (και για αυτόν), αφου και παλι μοιραία θα υπερισχυσει μα και επιβεβαιωθει ξανά το σωστό και η αναγκαιότητα της τότε απόφασης, η οποία είναι ισχυρότερη των όποιων προσωπικων ηθικων φραγμών ή συναισθημάτων / αντίδρασης του άλλου.
Το αν ο απολυθεις στάθηκε "κυριος", μη δημιουργώντας προβληματα, είναι απλα μια σημείωση στο περιθωριο, αφου υποσκελιζεται παντα από την σοβαρότερη συνειδητή απόφαση αποστασιοποιησης.
Παράθεση:
Σχόλιο # 82 από SaltedCaramel
Τωρα επι του θεματος το κοριτσακι του θεματοθετη προφανως και εκανε γκαφα, που εφυγε χωρις εξηγησεις, αλλα εχω την πεποιθηση, πως οσο λαθος και να ειναι κανείς στους χειρισμούς του, τον ανθρωπο που του φερθηκε ενταξει και αξιοπρεπώς δεν τον ξεχναει.
Θα περασουν τα χρονια, θα ωριμασει η κοπελα και θα εχει να λεει πχ "έκανα τη βαρβαρότητα να τον χωρισω χωρις εξηγηση, αλλα εκεινος σταθηκε Κυριος, δεν πιεσε καμια κατασταση και αυτο του το πιστώνω".
... με την προσωπική ανάγνωση μιας κατάστασης.
Τι μπορεί να δει και τι θέλει να δει κάποιος, το οποίο είναι προσωπική του υπόθεση.
Πόσες φορές έχουμε δίκιο απ' την μεριά μας και ταυτόχρονα λένε πως έχουν δίκιο και όσοι βρίσκονται στην άλλη μεριά ?
¶ρα το δίκιο είναι αντικειμενικό για τον έναν, αλλά υποκειμενικό για τους πάνω του ενός.
Θεματοθέτη διακρίνω τον πόνο και την αγωνία σου και είπα να συμβάλω και εγώ με τις δικές μου ... σοφιστείες, μπας και απαλλαγείς απΆ το μαρτύριο της σταγόνας.
Επικεντρώνεσαι στο γιατί και αυτό μόνο να σε τρελάνει μπορεί.
ΓιΆ αυτό, μην υποθέτεις τίποτα!
Μόνο η ίδια ξέρει και δεν σου είπε τον λόγο.
Δίκαιο, άδικό, σωστό, λάθος?
Ο καθένας διαλέγει και παίρνει ...
Εσύ όμως θεωρώ πως θα πρέπει να διαλέξεις ότι θα σε κάνει να έχεις τον έλεγχο της πραγματικότητάς σου.
Αυτό θα γίνει με το να δημιουργήσεις / «σκηνοθετήσεις» την νεα κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι, χωρίς ερωτήματα, αλλά με συγκεκριμένες σκέψεις, που θα σου αλλάξουν το συναίσθημα και εν τέλη θα σε επανα-προγραμματίσουν!
Αυτές τις σκέψεις θα πρέπει εσύ να τις ορίσεις, ανάλογα με το ποιος είσαι και το που θέλεις να πας.
Παράδειγμα :
Παράθεση:
Σχόλιο # 81 από HeptamerΤο να είσαι εντάξει ή το πόσο αξιοπρεπης και κυριος είσαι / αισθάνεσαι, λίγη ουσιαστικά σημασία έχει. Είναι απλά ένα αποκούμπι σου, η μόνη άμυνα / διέξοδος σου για να προχωρησεις.
Δεν αντισταθμιζει, ουτε σε παρηγορει ουτε "εξαργυρωνεται" απεναντι σε παραλογες, αλλοπρόσαλλες και αναξιοπρεπεις συμπεριφορές.
Όταν απολυεσαι αναξιοπρεπώς, σου έχουν αυτοματα τρώσει την αξιοπρέπεια.
και τι έχει σημασία για σένα, αν όχι τα αισθήματά σου; Το τι λέει η κυρά Κατίνα και η κυρά Βασίλω;
Και τι εννοείς αλλοπρόσαλες και αναξιοπρεπείς συμπεριφορές; Αν ήταν κάποια συμπεριφορά αλλοπρόσαλη, μάλλον ήταν η απαίτηση της κοπέλας να κρατησει απόσταση, δίχως φανερό λόγο. Επομένως ως τωρα, ο νεαρός έχει φερθεί πολύ εντάξει.
Αυτό το σύμπλεγμα που έχουν πολλοί άντρες κυρίως, αλλά και γυναίκες, να μη δείξουμε το συναίσθημά μας, γιατί θα μας φύγει η μαγκιά, αυτό είναι όχι αξιοπρέπεια, αλλά ηλιθιότητα! Μάλλον τα όριά μας είναι διαφορετικά.
Και το να νοιώθεις ο ίδιος εντάξει με τον εαυτό σου, δεν είναι παρηγοριά, ή αποκούμπι. Είναι το βασικότερο απ όλα, αν θες να νοιώσεις ένα ελάχιστο έστω βαθμό ευτυχίας.
Μην υπέραισιοδοξείς!
Μπορεί να διαβασε τα παραπονα σου και τα αναθεματα εδώ στο φόρουμ και αποφάσισε να δωσει τέλος με αξιοπρεπή τρόπο.
Μη φοβού το αναπάντεχο.
Παράθεση:
Σχόλιο # 92 από Nick_97_97
Εχω εξελιξη!!Μολις ελαβα μηνυμα για συναντηση την ερχομενη εβδομαδα ομολογω δεν το περιμενα...
Παράθεση:
Σχόλιο # 93 από HeptamerΜην υπέραισιοδοξείς!
Μπορεί να διαβασε τα παραπονα σου και τα αναθεματα εδώ στο φόρουμ και αποφάσισε να δωσει τέλος με αξιοπρεπή τρόπο.
Μη φοβού το αναπάντεχο.
λοιπόν, να μου το θυμηθείς: Εσένα η <<υπεραξιοπρέπεια>> θα σε φάει.
Καλώς να ορίσει.
Με έχω καρυκευσει επαρκώς!
Παράθεση:
Σχόλιο # 94 από Paralia48
λοιπόν, να μου το θυμηθείς: Εσένα η <<υπεραξιοπρέπεια>> θα σε φάει.
Παράθεση:
Εχω εξελιξη!!Μολις ελαβα μηνυμα για συναντηση την ερχομενη εβδομαδα ομολογω δεν το περιμενα...
εγω χαίρομαι παληκάρι, γιατί μάλλον θα λύσεις απορίες που σε τρώνε.
Κοίτα, μη ρωτάς πολλά. Θα σου πει μόνη, ό,τι και όπως νοιώθει καλύτερα.
Μπορεί να περασε ο χρόνος που ήθελε
Ωραία !!
Θα μάθεις επιτέλους
Μόνο μη μας ρωτάς μέχρι τότε τι θα σου πει ε? Δεν ξέρουμε
Παράθεση:
ακου τον αρχαγγελο και προχωρα ετσι το εκαναν παντα τα κοριτσια... να κρατησουμε μια αποσταση να μεινουμε λιγο μονοι για να δουμε πως θα τα παμε ...τελειωσε μεσα στη καραντινα παμε γι αλλα τωρα
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από Nick_97_97
ArchagellosΔεν μπορουσε να το πει καθαρα και ξαστερα??
Ποιος ερωτευμένος αντέχει να μη μιλήσει έστω και μια μέρα με το αίσθημα του? Κανένας.
Παράθεση:
Θελει αποστασηΚαλησπερα σε ολους!Ειμαι 23(ζυγος) κ η κοπελα μου 22(τοξοτης)Θα ηυελα να σας παραθεσω ενα ζητημα που προεκυψε προσφατα στην σχεση.Ειμαστε μαζι 1 χρονο κ 2 μηνες. Το τελευταιο διαστημα γενικως τα πηγαινουμε μελι γαλα οπως κ στην μεγαλυτερη διαρκεια της σχεσης εως τωρα. Συναντηθηκαμε την Κυριακη και διεκρινα ξαφνικα καποια στοιχεια στη συμπεριφορα που με ανησυχησαν.Την ρωτησα επι τοπου "θες να μου πεις κατι, εχει γινει κατι?"Μου απαντησε οχι.Την Δευτερα την εψαχνα ολη μερα, κλησεις-μηνυματα. ολα στον βροντο.Την Τριτη το πρωι βλεπω σε μηνυμα το εξης " καλα ειμαι αλλα θα σε παρακαλουσα νασταματησεις να στελνεις μηνυματα ουτε να τηλεφωνεις γιατι θελω να παρω αποστασεις για λιγο ".Της απαντησα οτι θα ηθελα πολυ να μαθω τον λογο που γινεται αυτο, αλλα θα σεβαστω την επιθυμια της. Δεν ελαβα απαντηση. Εκανα καλα?Αυτο το λιγο ποσο πιθανον να ειναι?Τι μπορει να κρυβεται πισω απο αυτη την αποφαση?Να σπασω κ να επιχειρησω επικοινωνια?Ευχαριστω
Σχόλιο # 1 από Nick_97_97
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media