Καλησπέρα σε όλους καλή υπομονή και δύναμη σας εύχομαι σε αυτές τις εποχές που ζούμε. Πριν κάποια χρόνια εγώ και η κοπέλα μου φύγαμε από την Ελλάδα και μετακόμισαμε στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο. Δυσκολευτηκαμε πολύ 2 χρόνια περίπου αλλά τώρα έχει 8 μήνες που είμαστε πολύ καλά σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι εγώ άρχισα να βγάζω 10πλασια χρήματα απ ότι έβγαζα πριν 8 μήνες. Έχτισα μια δικια μου επιχείρηση μέσω ίντερνετ η οποία πάει πάρα πολύ καλά. Από τότε που άρχισα να βλέπω επιτυχία χρηματικά η κοπέλα μου σταμάτησε να πληρώνει για το οτιδήποτε λέγοντας πως εγώ έχω λεφτά να πληρώνω τους λογαριασμούς και το ενοίκιο και τα έξοδα μας ενώ εκείνη δεν έχει. Η συμφωνία μας πριν αρχίσουμε να έχουμε χρήματα ήταν πως εφόσον εκείνη δουλεύει part time θα πληρώνει το ενοίκιο του σπίτιου και εγώ θα αναλάβω όλα τα υπόλοιπα έξοδα μας (φαγητό λογαριασμούς ψώνια γιατρούς όλα). Από τότε που η επιχείρηση αδχισε να πηγαίνει καλά κάθε εβδομάδα της έδια περίπου στα 500 ευρώ να τα κάνει ότι θέλει..Χθες γύρισε και μου είπε ότι θέλει από εδώ και πέρα και τα 500 ευρώ την εβδομάδα και να πληρώνω εγώ το ενοίκιο για να κρατάει εκείνο τον μισθό της για τα έξοδα της. Γενικά πιστεύω ότι σε μια σχέση πρέπει και οι 2 να συμβάλλουν όσο μπορούν σε όλους τους τομείς της αλλά μπορεί να έχω και άδικο..γι αυτό είμαι εδώ και σας γράφω για να.παρω μια 2η γνώμη.
Με τα λιγα που μας λες δεν μπορω να κανω σωστη οικονομοτεχνικη μελετη...
Μπορω απλα να πω οτι σε εκμεταλλευεται αισχρα ΑΝ θελει 2000€ για τα εξοδακια της (αντε και για το σουπερ μαρκετ) και εσυ καλυπτεις ενοικιο και ολους τους αλλους λογαριασμους του σπιτιου (φως, νερο, τηλεφωνο, φορους κλπ) και τις εξοδους σας!
Εμενα μου φαινεται πολυ ακριβη, αλλα μπορει και να κανω λαθος ελλειψη στοιχειων...,εσυ υπολογισε ποσο καθαρο κερδος εχει το μηνα απο σενα και κανε τη διαιρεση η πιο απλα θα πληρωνες €2000 πλας το κοστος διαβιωσης της για τις οποιες «υπηρεσιες» σου παρεχει???
(Φαινομαι λιγακι σκληρη, αλλα δεν ειδα πουθενα να μιλας για συναισθηματα κλπ στοιχεια μιας ερωτικης σχεσης...οποτε σαν συνεταιρισμος μου φαινεται πλεον πολυ ασυμφορος για σενα)
Παράθεση:
Η κοπέλα μου δεν θέλει να πληρώνει τίποτα πλεον
Σχόλιο # 1 από kwstas95Καλησπέρα σε όλους καλή υπομονή και δύναμη σας εύχομαι σε αυτές τις εποχές που ζούμε. Πριν κάποια χρόνια εγώ και η κοπέλα μου φύγαμε από την Ελλάδα και μετακόμισαμε στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο. Δυσκολευτηκαμε πολύ 2 χρόνια περίπου αλλά τώρα έχει 8 μήνες που είμαστε πολύ καλά σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι εγώ άρχισα να βγάζω 10πλασια χρήματα απ ότι έβγαζα πριν 8 μήνες. Έχτισα μια δικια μου επιχείρηση μέσω ίντερνετ η οποία πάει πάρα πολύ καλά. Από τότε που άρχισα να βλέπω επιτυχία χρηματικά η κοπέλα μου σταμάτησε να πληρώνει για το οτιδήποτε λέγοντας πως εγώ έχω λεφτά να πληρώνω τους λογαριασμούς και το ενοίκιο και τα έξοδα μας ενώ εκείνη δεν έχει. Η συμφωνία μας πριν αρχίσουμε να έχουμε χρήματα ήταν πως εφόσον εκείνη δουλεύει part time θα πληρώνει το ενοίκιο του σπίτιου και εγώ θα αναλάβω όλα τα υπόλοιπα έξοδα μας (φαγητό λογαριασμούς ψώνια γιατρούς όλα). Από τότε που η επιχείρηση αδχισε να πηγαίνει καλά κάθε εβδομάδα της έδια περίπου στα 500 ευρώ να τα κάνει ότι θέλει..Χθες γύρισε και μου είπε ότι θέλει από εδώ και πέρα και τα 500 ευρώ την εβδομάδα και να πληρώνω εγώ το ενοίκιο για να κρατάει εκείνο τον μισθό της για τα έξοδα της. Γενικά πιστεύω ότι σε μια σχέση πρέπει και οι 2 να συμβάλλουν όσο μπορούν σε όλους τους τομείς της αλλά μπορεί να έχω και άδικο..γι αυτό είμαι εδώ και σας γράφω για να.παρω μια 2η γνώμη.
Εάν αληθεύει ότι στα 26 σου έχεις όχι μόνο οικονομική ανεξαρτησία,αλλά και ευημερία,τότε αρχικά να σου δώσω τα συγχαρητήρια μου νεαρέ !!!
Είμαι της γνώμης ότι οικονομικά πρέπει να συμβάλλουν και οι δύο.
Τωρα,αν θα συμβάλλουν στο ίδιο απόλυτο νούμερο,ή αναλογικά με τις αποδοχές του ο καθενας,αυτό είναι κάτι που αποφασίζεται από κοινού μεταξύ των συμβαλλομένων μελών.
Ελπίζω να σε κάλυψα
Ψώνισες από σβέρκο...
Παράθεση:
Η κοπέλα μου δεν θέλει να πληρώνει τίποτα πλεον
Σχόλιο # 1 από kwstas95Καλησπέρα σε όλους καλή υπομονή και δύναμη σας εύχομαι σε αυτές τις εποχές που ζούμε. Πριν κάποια χρόνια εγώ και η κοπέλα μου φύγαμε από την Ελλάδα και μετακόμισαμε στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο. Δυσκολευτηκαμε πολύ 2 χρόνια περίπου αλλά τώρα έχει 8 μήνες που είμαστε πολύ καλά σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι εγώ άρχισα να βγάζω 10πλασια χρήματα απ ότι έβγαζα πριν 8 μήνες. Έχτισα μια δικια μου επιχείρηση μέσω ίντερνετ η οποία πάει πάρα πολύ καλά. Από τότε που άρχισα να βλέπω επιτυχία χρηματικά η κοπέλα μου σταμάτησε να πληρώνει για το οτιδήποτε λέγοντας πως εγώ έχω λεφτά να πληρώνω τους λογαριασμούς και το ενοίκιο και τα έξοδα μας ενώ εκείνη δεν έχει. Η συμφωνία μας πριν αρχίσουμε να έχουμε χρήματα ήταν πως εφόσον εκείνη δουλεύει part time θα πληρώνει το ενοίκιο του σπίτιου και εγώ θα αναλάβω όλα τα υπόλοιπα έξοδα μας (φαγητό λογαριασμούς ψώνια γιατρούς όλα). Από τότε που η επιχείρηση αδχισε να πηγαίνει καλά κάθε εβδομάδα της έδια περίπου στα 500 ευρώ να τα κάνει ότι θέλει..Χθες γύρισε και μου είπε ότι θέλει από εδώ και πέρα και τα 500 ευρώ την εβδομάδα και να πληρώνω εγώ το ενοίκιο για να κρατάει εκείνο τον μισθό της για τα έξοδα της. Γενικά πιστεύω ότι σε μια σχέση πρέπει και οι 2 να συμβάλλουν όσο μπορούν σε όλους τους τομείς της αλλά μπορεί να έχω και άδικο..γι αυτό είμαι εδώ και σας γράφω για να.παρω μια 2η γνώμη.
Και ομως...το χρημα αλλαζει κυριως την ποιοτητα ζωης εκεινου που το εχει και ,συνηθως, τη σταση των γυρω του απεναντι του
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από kwstas95
Ευχαριστώ για την απάντηση σας. Ούτε υπηρεσίες δεν θέλει να παρέχει πλέον. Απλώς μένω μαζί της μήπως είναι μια φάση και απ ως περάσει..αλλά μπορεί να κοροϊδεύω τον εαυτό μου..Καμία φορά λέω νταξει τα λεφτά δεν έχουν αξία αλλά οι άνθρωποι, απλως ο άνθρωπος που έχω δίπλα μου πρέπει να σκέφτεται το αντίθετο. Προς υπεράσπιση της να πω ότι ήμασταν μαζί 2μιση χρόνια περίπου χωρίς χρήματα χωρίς τίποτα. Δεν ξέρω το χρήμα αλλάζει τον άνθρωπο που τα έχει όχι τον σύντροφό του όμως.
Γεια σου κωστα, τι εννοεις δεν παρεχει υπηρεσιες? αν σου μαγειρευει ή αν κανετε σεξ ή αν σκουπιζει το σπιτι ειναι υπηρεσιες για σενα? μηπως τελικα περιμενει να την πληρωνεις? δεν ειναι κακη ιδεα αν τις θεωρεις υπηρεσιες αρα αυτη ειναι υπηρετρια και οχι συντροφος. μηπως εχεις ξεφυγει λιγακι επειδη εβγαλες λιγα φραγκα παραπανω. αν ειναι ετσι οπως τα σκεφτομαι τοτε καλα σου κανει και σε αντιμετωπιζει ετσι.
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από kwstas95
Ευχαριστώ για την απάντηση σας. Ούτε υπηρεσίες δεν θέλει να παρέχει πλέον. Απλώς μένω μαζί της μήπως είναι μια φάση και απ ως περάσει..αλλά μπορεί να κοροϊδεύω τον εαυτό μου..Καμία φορά λέω νταξει τα λεφτά δεν έχουν αξία αλλά οι άνθρωποι, απλως ο άνθρωπος που έχω δίπλα μου πρέπει να σκέφτεται το αντίθετο. Προς υπεράσπιση της να πω ότι ήμασταν μαζί 2μιση χρόνια περίπου χωρίς χρήματα χωρίς τίποτα. Δεν ξέρω το χρήμα αλλάζει τον άνθρωπο που τα έχει όχι τον σύντροφό του όμως.
Αγαπητε, Κωστα, καλημέρα...!
Διαβάζοντας το θέμα σου, μου ηρθαν κάποιες σκέψεις στο μυαλό...
Εχω να σου πω λοιπόν την αποψη μου σχετικα με τον προβληματισμό πού εξεφρασες...
Αρχικά θεωρω οτι πολυ το ψειριζετε το πράμα με τα οικονομικά του σπιτιού, ενω δεν ειδα να μιλας για αλλα ομορφα πραγματα οπως ερωτα, αγαπη μεταξύ σας, τι σου αρεσει στο χαρακτηρα της συντρόφου σου, γιατι την επέλεξες για συνοδοιπόρο κτλ.
Ωστόσο, αφου σε απασχολεί τοσο το οικονομικο, να πουμε οτι άλλα ζευγάρια επιλέγουν να εχουν κοινο ταμείο, κι άλλα να έχουν χωριστά πορτοφόλια κ το ποσό που θα συνεισφερει ο καθένας εξαρτάται από το βαλάντιο του.
Το οτι η κοπέλα σου αρνείται πλέον να συνεισφέρει στο ταμείο σας, με την αίτιο/δικαιο-λογια οτι εσύ βγάζεις πολύ περισσότερα χρηματα απο εκεινη θα ηταν οκ αν τα δικα της χρηματα τα έβαζε στην άκρη πχ για μια δύσκολη στιγμη σας ή τα έδινε για καποια επένδυση που να αφορα κ τους δυο σας ή κρατούσε ενα μερος των χρηματων της για μια δικη της πρωταρχική αναγκη.
Ομως,ετσι οπως μας τα περιγραφεις εδω, η σταση της μου βγαζει ενα παρτακισμο κ ισως μια "μικροψυχη-συμφεροντολογική" οπτική που προφανώς δεν προέκυψε ξαφνικά,απλα τωρα βγηκε στην επιφάνεια κ βλεπω πως εχει κανει κι εσενα σαν τα μούτρα της(καλα προϋπήρχε μέσα σου αυτη σου η τάση κ την ενεργοποίησε τωρα η κοπελια σου με τη δικη της σταση), αφού μπήκες κι εσύ σε αυτο το τρυπακι, υπολογιστικά σκεπτόμενος.
Κλείνοντας,να πω οτι οταν η γκρίνια για τα λεφτα μπαίνει απο την πόρτα ,η αγαπη φευγει απο το παραθυρο, να το προσέξετε αυτο(καλοπροαίρετα το λεω)!!
Συμβουλη μου απο την εμπειρία μου: κοίτα να εστιασεις την προσοχή κ το ενδιαφέρον σου σε άλλα πιο σημαντικα ζητήματα, οπως το σεξ κ την επικοινωνία μεταξύ σας, που ειναι οι 2 βασικοί πυλώνες μιας ανταποδοτικής σχεσης. Ειναι υγιεις κ λειτουργικοί αυτοι οι δυο τομείς;γενικα εισαι/ειστε ευτυχισμένος/οι σε αυτη τη σχεση(οπου η μονη διαφωνία σας περιορίζεται στο οικονομικο);;
Αν ναι, τότε οκ, συνεχίζεις μαζι της, κάνοντας της μια κουβέντα για το αν ειναι καλα μεσα στη σχεση σας, αν καλύπτονται οι αναγκες της ωστε να νιωθει πληρότητα κτλ.
Αν οχι,και υπαρχουν κι αλλα αλυτα ζητήματα/προβληματα,τοτε πρεπει να ταβσυζητησεις αμεσα κ να σκεφτείς καλα πως θα κινηθείς, με γνώμονα το να αγαπας και να αγαπιεσαι αληθινά.
Καλημέρα θεματοθετη
Σύμφωνα με τα δεδομένα που δίνεις , η σύντροφος σου δεν σε σέβεται . Το χρήμα ειναι απλά μια αφορμή για να ξεδιπλωθεί αυτή η συμπεριφορά , θα μπορούσε να ειναι κάτι αλλο .Όταν δεν έχεις χρήματα... Μπορείς να δεις τους χαρακτήρες των άλλων, προς εσένα
Όταν έχεις χρήματα... Μπορείς να δεις τον χαρακτήρα τον δικό σου, προς τους άλλουςΜπορεις επίσης να δεις και περισσότερα, αν φύγεις απ αυτά τα στενά πλαίσιαΑγαπητε φιλε
Οπως τα περιγραφεις η σχεση σας εχει μεταλλαχθει σε καθαρα οικονομικη.
Μακαρι η επιχειρηση σου να πηγαινει ολο και καλυτερα και μπραβο για τη δημιουργικη ιδεα που ειχες να την ξεκινησεις.
Φοβαμαι ομως οτι οσο αυξανονται τα κερδη σου θα αυξανονται και οι απαιτησεις της κοπελας.
Θα ανακαλυπτει συνεχεια νεες αναγκες.
Αποτελεσμα;
Η κοπελα θα χτισει σιγα σιγα τη δικη της "επιχειρηση" ενω η δικη σου ισως και να κινδυνευσει με "πτωχευση".
Λαβε εγκαιρα μετρα.
Μνημονιο στη κυρια
... δεν τα πας μόνο εσύ καλά. Και η κοπέλα σου είναι καλή επιχειρηματίας και τώρα τελευταία μάλιστα τα πηγαίνει και πολύ καλά
Μεγαλοπιασμενη μανταμ ..Σουσου των 500+ η νεαρά.
Απωθημενο θα το ειχε.
Την ισοτιμια αντικατεστησε το χορηγηλίκι.
Πολυ σκ@τ@ σε ολους τους τομεις.
η αγορά κάνει χαρές,, όταν βλέπει το χρήμμα., φρέσκο - φρέσκο ...:..,
στα social media