Καλησπέρα σε όλους σας,θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι...
Εδώ και 2 εβδομάδες έβγαινα με ένα παιδί,ας τον πούμε Χρήστο.Ο Χρήστος και εγώ λοιπόν,έχουμε ξεκαθαρίσει ότι βλέπουμε ερωτικά ο ένας τον άλλον,και μάλιστα ο ίδιος επιδιώκει να βγαίνουμε όπως και εγώ.Μεχρι σήμερα.Του ανέφερα πως θα μπορούσα να βγούμε το απόγευμα(γνωρίζει επίσης πως μου είναι δύσκολο να μετακινούμαι οπότε πρέπει να γνωρίζω από πριν αν θα βγούμε ή όχι) εκείνος λόγω φόρτου εργασίας μου είπε πως θα μου στείλει το μεσημέρι μήνυμα για να τα πούμε.Τζιφός.Μου έστειλε αργά το απόγευμα,λέγοντας απλά ένα γεια.Επειτα δεν έδειξε να νιώθει άσχημα ή να θέλει να απολογηθεί,σαν να μην το θυμόταν καν ότι με γειωσε.Εγώ τον ρώτησα αν άλλαξε κάτι.Διοτι δεν μου αρέσει να βρίσκομαι σε καταστάσεις περίπλοκες.Ομως εκείνος είπε πως όχι.Η γνώμη σας ποια είναι; Γιατί να έκανε κάτι τέτοιο;
Ή το μεταξυ σας το βλεπει χαλαρά και λιγο ανεύθυνα, οπως ειπε και ο Χορνετ - συνηθιζεται στις άγουρες ηλικίες σας
ή
χαλαρά παιζει κι άλλο θηλυκό - ως βολικοτερος 'φόρτος' εργασιας!
Κι αυτο ειναι σιγουρα περιπλοκο...
Καλησπέρα θεματοθετρια
Πολλά σενάρια παίζουν από την πλευρά του φίλου σου και κατα τη γνώμη μου , εφόσον δε θα μάθεις ποτε , δεν έχει νόημα να ξοδεύεις ενέργεια .
Το,ζήτημα είσαι εσυ : Ή ξεκαθαρίζεις μέσα σου οτι τέτοιες συμπεριφορές δεν ειναι αποδεκτές και τις απορρίπτεις , μεχρι να βρεθεί εκείνος που θα φερθεί με σεβασμό (κι εσυ σ εκείνον βέβαια) , ή κάθεσαι και ασχολείσαι με το γιατί , μένοντας σε μια επαφή που ποικιλοτρόπως σε υποτιμά .
(Κι όσο σε βλέπει οτι παραμένεις εκεί παρα τα καψόνια , θα κλιμακώνει και την αδιαφορία , υπόψιν :-) )
Για να δώσω παντως μια ερμηνεία , πιο πιθανή εξήγηση θεωρώ οτι ειναι η εξής :
προσπαθεί να σου δώσει να καταλάβεις με αθέμιτα μέσα οτι θέλει να είστε μονο φρεντς γουιθ μπενεφιτς. Έτσι κάνουν οι άνθρωποι χωρίς θάρρος . Δεν το λένε στα ίσα . Σε αφήνουν να αναρωτιέσαι κάνοντας τον κινέζο .
Καλημερα, θα συμφωνησω με την Ελενη οτι πρεπει να σε νοιαζει τι θες εσυ. ειναι βασικο για να κανεις μια οποιαδηποτε σχεση. μην ψαχνεις να βρεις τι εχει μεσα στο μυαλο του ο φιλος σου, θα χαθεις. εισαι ξεκαθαρη και εχεις δικαιωμα να ειναι και εκεινος ξεκαθαρος, κατι που δεν συμβαινει. αν σου αρεσει πολυ δωστου μια ευκαιρεια ακομη αλλιως προχωρα παρακατω.
Λάθος ερώτηση του έκανες
Ρώτησες αν άλλαξε κάτι ,
αντί να ρωτήσεις το αυτονόητο:
γιατί σε έστησε.
Σε αόριστες ερωτήσεις,παίρνουμε συνήθως αόριστες απαντήσεις.
Η διάθεση για επικοινωνία φαινεται από το αν απαντά ευθέως.
Εάν υπεκφευγει,
κατα πάσα πιθανότητα μαλλον σίγουρα βέβαια φανεροτατα δίχως άλλο σε έχει όντως γραμμένη.
Είναι λοιπόν καλή ιδέα να ρωτάμε τον ίδιο τον άνθρωπο πρώτα.
Όχι ότι θα ακούσουμε οπωσδήποτε απαραίτητα και με σιγουριά την αληθεια,
όμως θα έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας πως κάποια πράματα οφείλουν να συζητιούνται.
Εύχομαι από εδώ και στο εξής να έχεις το θάρρος να διεκδικείς αυτό που αξίζεις
Είσαι 22. Ξέρεις πόσοι ακόμα Χρηστάκηδες θα βρεθούν στο διάβα σου;
Αλλά για να μη σε "τρώει" άδικα, όταν και εφόσον συναντηθείτε κάποια στιγμή, πες σου καθαρά ότι προτιμάς να συζητάτε περισσότερο, γιατί με μονολεκτικά μηνύματα δεν βγαίνει άκρη. Και πες του επίσης, όταν έχει να σου πει κατι, να στο λέει ευθέως και με συζήτηση.
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τη συζήτηση. Τα sms, messenger, viber, email (σπανιότερα) ειναι ένας τρόπος να αποφεύγουν να κοιτάνε τον άλλο στα μάτια όταν έχουν κάτι να του πουν. Βέβαια, μια τέτοια συμπεριφορά θάπρεπε να μην προβληματίζει τον δέκτη αλλά τον ίδιο τον πομπό. Στην καλύτερη λέγεται θρασυδειλία. Στη χειρότερη σοβαρό πρόβλημα προσωπικότητας.
Παράθεση:
Τι φάση;
Σχόλιο # 1 από PennyKkΚαλησπέρα σε όλους σας,θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι...
Εδώ και 2 εβδομάδες έβγαινα με ένα παιδί,ας τον πούμε Χρήστο.Ο Χρήστος και εγώ λοιπόν,έχουμε ξεκαθαρίσει ότι βλέπουμε ερωτικά ο ένας τον άλλον,και μάλιστα ο ίδιος επιδιώκει να βγαίνουμε όπως και εγώ.Μεχρι σήμερα.Του ανέφερα πως θα μπορούσα να βγούμε το απόγευμα(γνωρίζει επίσης πως μου είναι δύσκολο να μετακινούμαι οπότε πρέπει να γνωρίζω από πριν αν θα βγούμε ή όχι) εκείνος λόγω φόρτου εργασίας μου είπε πως θα μου στείλει το μεσημέρι μήνυμα για να τα πούμε.Τζιφός.Μου έστειλε αργά το απόγευμα,λέγοντας απλά ένα γεια.Επειτα δεν έδειξε να νιώθει άσχημα ή να θέλει να απολογηθεί,σαν να μην το θυμόταν καν ότι με γειωσε.Εγώ τον ρώτησα αν άλλαξε κάτι.Διοτι δεν μου αρέσει να βρίσκομαι σε καταστάσεις περίπλοκες.Ομως εκείνος είπε πως όχι.Η γνώμη σας ποια είναι; Γιατί να έκανε κάτι τέτοιο;
Αφασια...
Παράθεση:
Τι φάση;
Σχόλιο # 1 από PennyKk
χιλιαδες τετοια Θεματα εχουμε διαβασει εδω μεσα .
Και ερωτω τους σπουδαστας μου ? Εμεις εδω τι να απαντησουμε .Οτι ο Χρηστακης με το ματοσακο που του εχει ξηλωσει η καδενα το στριφωμα του παντελονιου μεταφεροντας 2 ταψια με τους καφεδες και τα σαντουιτς το ξεχασε ο φουκαρας.
Παράθεση:
Ποσες
Σχόλιο # 12 από MiltosRNLI1930χιλιαδες τετοια Θεματα εχουμε διαβασει εδω μεσα .
Και ερωτω τους σπουδαστας μου ? Εμεις εδω τι να απαντησουμε .Οτι ο Χρηστακης με το ματοσακο που του εχει ξηλωσει η καδενα το στριφωμα του παντελονιου μεταφεροντας 2 ταψια με τους καφεδες και τα σαντουιτς το ξεχασε ο φουκαρας.
... γιατί ενώ σε είχε όλη την ημέρα στο μυαλό του και ανυπομονούσε να βρεθείτε, του έπεσε καφές στο κινητό και επειδή κόλλαγε άσχημα ... κατάφερε μετά βίας να σου στείλει ένα "γεια" ... και λίγο αργότερα ένα "όχι". Μετά το κινητό κακάρωσε ...
Τι φάση indeed !!!
Παράθεση:
Τι φάση;
Σχόλιο # 1 από PennyKkΚαλησπέρα σε όλους σας,θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι...
Παράθεση:
Το έκανε .
Σχόλιο # 14 από Spiros--Τι φάση indeed !!!
Συνηθισμένη στη σημερινή νεολαία ...
Δεν φταιει η ηλικια...ουτε το γεγονος οτι γνωριζεστε μολις 2 εβδομαδες...
Δεν σε γουσταρει τοσο...οσο...να μπει στη διαδικασια να στειλει ενα μηνυμα να ενημερωσει...
Παράθεση:
Σχόλιο # 17 από Mindthegap-Δεν φταιει η ηλικια...ουτε το γεγονος οτι γνωριζεστε μολις 2 εβδομαδες...
Δεν σε γουσταρει τοσο...οσο...να μπει στη διαδικασια να στειλει ενα μηνυμα να ενημερωσει...
ή και να μην απαντησει σαν ...γαιδουρι...!!!
Απλα πραγματα...![]()
Ναι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα μιλάνε εδώ, όπως "μιλάει" και η επιρροή όσων συμπεριφορών και δήθεν φερσιμάτων διακρίνει γύρω του ...
Αν δεχτουμε πως ως νεοι, μιμούμαστε τους γυρω μας στις σχεσεις μας,
πότε (ηλικιακά) άραγε σταματά αυτό - ΑΝ σταματά?
(semi-rethoric question)
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από hornet19
Ναι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα μιλάνε εδώ, όπως "μιλάει" και η επιρροή όσων συμπεριφορών και δήθεν φερσιμάτων διακρίνει γύρω του ...
Παράθεση:
Σχόλιο # 19 από HeptamerΑν δεχτουμε πως ως νεοι, μιμούμαστε τους γυρω μας στις σχεσεις μας,
πότε (ηλικιακά) άραγε σταματά αυτό - ΑΝ σταματά?
(semi-rethoric question)
Δεν είμαι ψυχολόγος (δεν έχω σπουδάσει) και κάθε περίπτωση είναι μοναδική.
στα social media