Είμαι 53 χρονών και η σύζυγος μου 50 και εδώ και περίπου 3 χρόνια δεν έχουμε καμία επαφή. Έχουμε 2 παιδιά 21 και 19 χρονών. Τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά αντί να είμαστε μαζί δυστυχώς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα εκτός από ότι έχει σχέση με τα παιδιά. Θα ήθελα την γνώμη σας για τους σύμβουλους γάμους. Θέλουμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια μήπως τα ξαναβρούμε. Από κάποιον με εμπειρία σε παρόμοιο θέμα θεωρείται ότι αξίζει τον κόπο η είναι χαμένος χρόνος; Και εάν ναι, γνωρίζει κάποιος κάποιον να μας συστήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Παντα θα σας ενωνουν τα παιδια αλλα οχι οπως θα ηθελες και λυπαμαι. Ασε χωρο και χρονο και ισως να γινει ενωση ξανα αν και πιστευω οτι δεν θα ειναι οπως οταν γνωριστηκατε. την φαση σου την εχω περασει 2 φορες. καλυτερα να χωρισετε ομορφα μια και εχετε μεγαλα παιδια. χιλιες φορες ομορφες αναμνησεις. προτεινε της ενα ταξιδι λιγες μερες θα σου ελεγα αλλα ετσι οπως ειναι τα πραγματα με το κοβιντ δεν βοηθαει και αυτο.
Την αγαπάς ?
Παράθεση:
Συνεχιση του γαμου η χωρισμοσ
Σχόλιο # 1 από Gregory1900Είμαι 53 χρονών και η σύζυγος μου 50 και εδώ και περίπου 3 χρόνια δεν έχουμε καμία επαφή. Έχουμε 2 παιδιά 21 και 19 χρονών. Τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά αντί να είμαστε μαζί δυστυχώς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα εκτός από ότι έχει σχέση με τα παιδιά. Θα ήθελα την γνώμη σας για τους σύμβουλους γάμους. Θέλουμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια μήπως τα ξαναβρούμε. Από κάποιον με εμπειρία σε παρόμοιο θέμα θεωρείται ότι αξίζει τον κόπο η είναι χαμένος χρόνος; Και εάν ναι, γνωρίζει κάποιος κάποιον να μας συστήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ασφαλώς από τη στιγμή που προβληματίζεσαι, δεν είσαι ακόμα σε φάση να χωρίσεις. Θέλεις να το προσπαθήσεις και καλά κάνεις.
Ναι, υπάρχουν κατάλληλοι στη θεραπεία ζεύγους. Βασικά σε κατευθύνουν ώστε τη δουλειά να την κάνεις μόνος σου. Εάν πάλι αυτή η διαδικασία σας οδηγήσει στο ότι δεν γίνεται να συνεχίσετε μαζί, η θεραπεία ζεύγους θα σας υποδείξει τον τρόπο να γίνει ο χωρισμός με το μικρότερο δυνατό κόστος, με τον καλύτερο τρόπο. Ελπίζοντας πως δεν θα κοπεί το σχόλιο από τη διαχείριση, δηλαδή δεν θα θεωρηθεί διαφήμιση, στην περιοχή της Καλλιθέας υπάρχει στην οδό ΦΙλαρέτου ένα κέντρο που λέγεται Προνόηση. Είχα 4 περιπτώσεις γνωστών μου που ήταν εξαιρετικά ευχαριστημένοι από την επιστημονική υπεύθυνο εκει, δεν θυμάμαι το όνομά της.Πρεπει να το θελετε και οι 2 και να ειστε ετοιμοι για υποχωρησεις απο οσα κανατε μεχρι τωρα.
Παράθεση:
Σχόλιο # 5 από Gregory1900
Σε σύμβουλο γάμου να πάμε μήπως και μας βοηθήσει ;
και εάν μεν υπάρχει αγάπη και αμοιβαίος σεβασμός μπορούν να εξελιχθούν σε συντροφικότητα.
εξαρτάται βέβαια από το τι ζητάει ο καθένας. εάν νιώθεις την ανάγκη να κοιτάς άλλου και να λες ψέμματα, είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις. η ζωή μας μας ανήκει και έχουμε δικαίωμα να την ζήσουμε όπως μας αρέσει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε δικαίωμα να τσαλαπατήσουμε τον/την σύντροφο μας. οπότε ίσως είναι πιο σωστό να παίξεις με ανοιχτά χαρτιά και να το συζητήσετε με την σύντροφο σου πριν προχωρήσεις. να έχεις όμως υπ όψιν σου ότι είναι καλύτερος ο διάολος που ξέρεις από τον διάολο που δεν ξέρεις. έχεις σκεφθεί την περίπτωση να ζήσεις μόνος σου? βαλτα όλα επάνω στην ζυγαριά και αποφάσισε.
Παράθεση:
Συνεχιση του γαμου η χωρισμοσ
Σχόλιο # 1 από Gregory1900Είμαι 53 χρονών και η σύζυγος μου 50 και εδώ και περίπου 3 χρόνια δεν έχουμε καμία επαφή. Έχουμε 2 παιδιά 21 και 19 χρονών. Τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά αντί να είμαστε μαζί δυστυχώς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα εκτός από ότι έχει σχέση με τα παιδιά. Θα ήθελα την γνώμη σας για τους σύμβουλους γάμους. Θέλουμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια μήπως τα ξαναβρούμε. Από κάποιον με εμπειρία σε παρόμοιο θέμα θεωρείται ότι αξίζει τον κόπο η είναι χαμένος χρόνος; Και εάν ναι, γνωρίζει κάποιος κάποιον να μας συστήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γνωρίζω κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει . Βασικά τον γνώρισα μόλις τώρα . Αυτός είστε εσείς και μονο εσείς .
Ρωτήστε τον εαυτό σας τι θέλει .Mπορεί να περνάτε απλά μια ηλικιακή κρίση.
Το ότι υπάρχει αγάπη μεταξύ σας είναι εγγύηση για μια καλή παραπέρα πορεία, όποια απόφαση κι αν πάρετε.
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από Gregory1900
Είμαστε μαζί 27 χρόνια και φυσικά νοιάζομαι και την αγαπάω. Εφόσον έχουμε ζήσει τόσα μαζί είναι αδύνατον να μην υπάρχει αγάπη . Για αυτό το λόγο θελουμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια με την βοήθεια κάποιου ειδικού έστω και εάν έχουν περάσει κάποια χρόνια και είναι δύσκολο και για τους δύο μας.
Βλέπω ότι το ενδεχόμενο να χωρίσετε από την τωρινή σύντροφό σας και μελλοντικά να καταλήξετε με μια άλλη γυναίκα που ισως σας προσφέρει ενδιαφέρον , έρωτα , όμορφες στιγμές και γιατί όχι , αγάπη , δε βρίσκεται στο πεδίο της παρατήρησής σας .
Παράθεση:
Σχόλιο # 10 από Gregory1900
Αυτό που σκέφτομαι είναι όμως καλύτερα να ζήσω την μοναχικότητα μου παρά να είμαι με κάποιον και να αισθάνομαι μοναξιά. Ελπίζω να με καταλάβατε.
Αγαπητε Γρηγορη αφου ακους γνωμες ακου και την δικη μου.
1.Καταρχην χρειαζεται κι απο τους δυο ενδοσκοπηση για το τι θελετε ειλικρινα και χωρις πρεπει2.Η μοναξια εναι πολυ σκληρη και δεν την αντεχουν ολοι. Δεδομενης της ηλικιας και της συνηθειας εισαι ετοιμος να μεινεις πραγματικα μονος σε ψυχικο αλλα και πρακτικο επιπεδο πιθανως για το υπολοιπο? Το να βρεις αλλο ανθρωπο και να ταιριαξεις ισως ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο κι αυτο ισχθει και για την συζυγο. Στην πραξη τα πραγματα δεν ειναι ευκολα.3.Δοκιμαστε αυτη την περιοδο της ενδοσκοπισης να απομακρυνθητε πχ μενοντας ο ενας στο σπιτι κι ο αλλος αλλου και συναντηθητε μονο οταν ειστε ετοιμοι.Απο βαθους καρδιας ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ. Σας χρειαζεται.Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι υπάρχει μεταξύ σας αγάπη.
Όμως,έχετε 3 χρόνια σχέση α-σχεσιακη δηλ χωρίς επαφές.
Αυτό δεν είναι ούτως ή άλλως γάμος.
Ο γάμος έχει τελειώσει εδώ και 3 χρόνια λοιπόν,το θέμα είναι διαδικαστικό εάν θα συνεχιστεί η συγκατοίκηση.
Από οικονομικά πώς πατε ,από μαγείρεμα,οικιακά ,τα καταφέρνεις ?
Παράθεση:
Σχόλιο # 8 από Gregory1900
Είμαστε μαζί 27 χρόνια και φυσικά νοιάζομαι και την αγαπάω. Εφόσον έχουμε ζήσει τόσα μαζί είναι αδύνατον να μην υπάρχει αγάπη . Για αυτό το λόγο θελουμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια με την βοήθεια κάποιου ειδικού έστω και εάν έχουν περάσει κάποια χρόνια και είναι δύσκολο και για τους δύο μας.
Τα παιδιά πολύ σύντομα δεν θα μένουν πια μαζί σας και αυτό σημαίνει πως όπου και να μένεις εσύ,η διαδικασία επαφής με τα παιδιά θα είναι η ίδια,θα τα συναντάς είτε στο σπίτι τους είτε στο δικό σου είτε κάπου έξω.
Το γεγονός ότι φοβάσαι να μείνεις μόνος,δεν θα ήταν καλή ιδέα να γίνει ο μοναδικός λόγος για τον οποίο θα παραμείνεις σε αυτόν τον γάμο.
Κάτι για εκείνη έχεις να μας πεις ,
εκτός του ότι σε περιποιείται εσένα και το σπιτικό σας,τι άλλο προσφέρετε ο ένας στον άλλο ,
τι κάνετε μαζί,ποια είναι τα κοινά σας όνειρα (έχετε ?)
Και μια ερώτηση αν μου επιτρέπεις,τα τρία χρόνια χωρίς ενδοσυζυγικο σεξ , πώς τα περάσατε ?
Υπήρξαν σύντροφοι και για τους δύο έξω από το σπίτι ?
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από Gregory1900
Το να φύγω είναι κάτι που με φοβίζει. Πρώτον δεν έχω ζήσει πότε μόνος μου οπότε λογικά δεν γνωρίζω τίποτα από μαγείρεμα κλπ εκτός βέβαια από τα βασικά.Δεύτερον θέλω να βλέπω και τα παιδιά μου. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο.
Οποτε, αντι συζητησης σε ενα φορουμ, επρεπε να απευθυνθεις κατευθειαν σε συμβουλο η σε καποιον τελος παντων ειδικο επι τετοιων θεματων...
Δεν θα βοηθηθεις εδω, για αποφασεις που τα αποτελεσματα τους θα επωμιστεις μονο εσυ και οι υπολοιποι απλα θα πουν το κοντο και το μακρυ τους και θα συνεχισουν να συμβουλευουν την κοπελιτσα διπλα περι...
Μαγνητισμου και ηλεκτρολογικων εγκαταστασεων οικιων, στα γκομενικα της...
Ευχομαι να κανεις οτι πιο ανωδυνο για τον εαυτο σου, διοτι ειναι πραγματι μεγαλο προβλημα...
Ο οποιος εαυτος σου...δεν σταματαει στην αναγκη και βολη...του μαγειρεματος...
Αλλα ειναι τα σοβαρα, επιπονα και επικινδυνα για τον ανθρωπο...
Παράθεση:
Σχόλιο # 18 από Gregory1900
Το να φύγω είναι κάτι που με φοβίζει. Πρώτον δεν έχω ζήσει πότε μόνος μου οπότε λογικά δεν γνωρίζω τίποτα από μαγείρεμα κλπ εκτός βέβαια από τα βασικά.Δεύτερον θέλω να βλέπω και τα παιδιά μου. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο.
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media