Οπως τοπες, ολα τα θεματα εδω ειναι για απλη συζητηση και απο καποιους φαι για δουλεμα (κακως). ολα σχεδον τα θεματα θελουν 'επιλυση' απο ειδικο (ψυχολογο, ψυχιατρο, κοιν.λειτουργο κτλ) . Μερικες φορες ομως καποιοι θελουν απλη συζητηση για να νομιζουν οτι θα λυσουν το θεμα μονοι τους.
Παράθεση:
Σχόλιο # 20 από EnikosΟποτε, αντι συζητησης σε ενα φορουμ, επρεπε να απευθυνθεις κατευθειαν σε συμβουλο η σε καποιον τελος παντων ειδικο επι τετοιων θεματων...
Δεν θα βοηθηθεις εδω, για αποφασεις που τα αποτελεσματα τους θα επωμιστεις μονο εσυ και οι υπολοιποι απλα θα πουν το κοντο και το μακρυ τους και θα συνεχισουν να συμβουλευουν την κοπελιτσα διπλα περι...
Μαγνητισμου και ηλεκτρολογικων εγκαταστασεων οικιων, στα γκομενικα της...
Ευχομαι να κανεις οτι πιο ανωδυνο για τον εαυτο σου, διοτι ειναι πραγματι μεγαλο προβλημα...
Ο οποιος εαυτος σου...δεν σταματαει στην αναγκη και βολη...του μαγειρεματος...
Αλλα ειναι τα σοβαρα, επιπονα και επικινδυνα για τον ανθρωπο...
Αν δεν θέλεις να χωρισεις γιατί θα χάσεις την βολεψη σου ... έστω στο φαγητό... κάθεσαι με την σύντροφο σου...γνωριζοντας ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει απλά να συμβιβαζεσαι συνεχώς ...αν οι συμβιβασμοι είναι αμοιβαιοι κάτι γίνεται...το αν θα βλέπεις τα παιδιά σου αν χωρισεις είναι δικαιολογιες...αντεχεις όμως μια ζωή γεμάτη συμβιβασμους???
Η συγκεκριμένη ερώτηση ήταν απόλυτα στοχευμένη.
Τι ήταν εκείνο που έκανε τον ήρωα μας μετά από τρία χρόνια αποχής από το σεξ με τη σύζυγό του,
ξαφνικά αναπάντεχα αποτομα ανέλπιστα αβασανιστα (γεια σου Χεπ) ,να νοιάζεται σκίζεται αγωνια ανησυχεί φροντίζει ελπίζει
τη σωτηρία του γάμου του ?
Θα μπορούσε να είναι και κάποιο τέλος κάποιας εξωσυζυγικής σχεσεις που τον επανέφερε πίσω στην πραγματικότητα.
Ας περιμένουμε την ελπίζω ειλικρινή απόλυτα συνειδητοποιημένη αληθινή και ντόμπρα απάντηση
Παράθεση:
Σχόλιο # 22 από konstandinos73
Βρε Αλυσιδα, τι ερωτησεις ειν αυτες που κανεις(γελαω)??? Εννοείται θα ειχαν τις "αρπαχτες" τους...αλλα, με μια διαφορα: Εναντι των τριτων "ολα βαινουν καλως...πολυ καλως!!". Φιλε μου, η συμβουλη μου ειναι μια: Να εξαντλησεις ολες τις λυσεις με τη γυναικα σου πχ διαλογος ουσιαστικος, ταξιδια, εκπλήξεις, αλλαγες, συμβουλο γαμου κτλ. Ομως: Τρεξε, γιατι ο χρονος πλεον μετραει αντιστροφα. 53 ετων γαρ. Η ζωη δε μπορει να σε περιμενει πλεον. Εξαλλου, σου παρουσιαζεται και μια ευκαιρία να τεσταρεις τις ικανότητες σου. Μπορεις, αν δεν αλλαξει κατι, να κανεις μια νεα αρχη, με οτι δυσκολιες και φοβους συνεπάγεται αυτο??? Ηηηη μηπως, σε "βλεπω" μετα απο 10 χρονακια, να πας καλοκαιρινο ταξιδακι με τη συζυγο, με οχημα ενα "πληρως συμβιβασμενο γαμο" και σα καλοι "ηλικιωμενοι" να πινετε βραδυνο "τσαγακι" στο μπαλκονι? Ω! Τι ευτυχια.
Παράθεση:
Σχόλιο # 25 από alisida(γεια σου Χεπ)
Γεια σου Αλις!
Παράθεση:
Σχόλιο # 25 από alisida
ξαφνικά αναπάντεχα αποτομα ανέλπιστα αβασανιστα (γεια σου Χεπ) ,να νοιάζεται σκίζεται αγωνια ανησυχεί φροντίζει ελπίζει
Χεπ νουμερο 2;;;
Ποσα να αντεξουμε πια ...;;;
( Οφειλα μνεία του εμπνευστή μου )
Παράθεση:
Σχόλιο # 27 από Mindthegap-
Χεπ νουμερο 2;;;
Ποσα να αντεξουμε πια ...;;;
Παράθεση:
Σχόλιο # 26 από Heptamer
Γεια σου Αλις!
Αλις να βάζεις και κάθετες
Αναπάντεχα/απότομα/ανέλπιστα/αβασάνιστα ...ακόμα πιο Χεπ
Κλαίω
Μα τι (πρόλαβα και) διάβασα αγαπητέ Heptamer , εγκαταλείπετε τα σεντόνια ?
Σας πειράζω , ελπίζω να ευθυμειτε !
Παράθεση:
Σχόλιο # 28 από alisida( Οφειλα μνεία του εμπνευστή μου
)
Χαίρομαι που ειμαι...7-μούσος!.
Παράθεση:
Σχόλιο # 29 από Helenaki4
Μα τι (πρόλαβα και) διάβασα αγαπητέ Heptamer , εγκαταλείπετε τα σεντόνια ?
Σας πειράζω , ελπίζω να ευθυμειτε !
Είχα αυτοτιτλοφορηθει κάποτε ως von Sentonof.
Παλιά , καλή αίγλη...
Άλλοι καιροί, άλλες συνεισφορές.
Ευθυμώ (ακόμη) τα μάλα.
Αγαπητέ Γκρέγκορι,
έχει τύχει να συναντηθούμε στο τσατ κάποιες φορές τα τελευταία λίγα χρόνια και έχω καταλάβει ότι είσαι ένας ευαίσθητος και σοβαρός άνθρωπος.
Που πραγματικά σε βασανίζουν τα θέματα που αναφέρεις.
Και που δεν είσαι ψεύτικος ούτε τσιλιμπουρδιζεις από δω και από κει όπως ίσως συμπέραναν αβίαστα και αβασανιστα ορισμένοι. Και που όντως θέλεις να βρεις τον σωστό για σένα δρόμο.
Συμβουλές δεν μπορώ σου δώσω ... απλά δυο φιλικές κουβέντες από την εμπειρία μου, αν θες.
Να μη φοβάσαι το άγνωστο...είμαστε όλοι ικανοί να ανταπεξέλθουμε στο οτιδήποτε απλά τη δύναμή μας την ανακαλύπτουμε όταν πραγματικά την χρειαζόμαστε... και νομίζω ότι θα την βρεις κι εσύ όταν αποφασίσεις για το πώς θέλεις να είναι η ζωή σου από εδώ και πέρα. Και η ζωή της οικογένειάς σου.
Όταν πάψεις να φοβάσαι, θα μπορέσεις να αποφασίσεις...
Θα φύγουν οι σκιές που σε εμποδίζουν να δεις αυτό που είναι καλύτερο για τον γάμο σας.
Και είμαι σίγουρη ότι θα πάρεις την σωστή απόφαση.
Να ξέρεις ότι οι άνθρωποι δεν παύουν να αγαπιούνται και να νοιάζονται όταν χωρίζουν αλλά όταν ψυχαναγκαστικά μένουν σε κάτι που τους φθείρει. Και ότι την σχέση σου με τα παιδιά σου, ακόμα και αν χωρίσετε με την γυναίκα σου τελικά, εσύ και αυτά θα την ορίσετε. Το ίδιο και την σχέση σου με τη γυναίκα σου.
Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου δύναμη για να πράξετε το καλύτερο για όλους σας.
Σε όλους μας αξίζουν τα όμορφα...και τα κατακτούμε με καθαρή καρδιά και μυαλό.
Η γνώμη μου είναι πως ούτε στα παιδιά συμφωνήσατε ποτέ αν το καλοσκεφτείτε η μεγαλύτερη δυσκολία είναι αυτή.
Εκεί φαίνονται τα θέλω σας και σε ποιες απολαύσεις δίνετε σημασία ο καθένας.
Τα παιδιά αγαπητέ μου είναι το στοίχημα αλλά και το πρόσχημα και η απάντηση βρίσκεται μόνο στο μεγάλωμα τους.
Ποιος το έκανε και με ποιο τρόπο.
Εσείς συμφωνείτε να πηγαίνετε πάντα τα νερά της ? Ίσως είναι η ώρα να αλλάξετε όχι μόνο σπίτι αλλά και χωριό
Η φαινομενική ηρεμία των τελευταίων μηνών,θα φέρει την έκρηξη που έχετε ανάγκη για να ενωθείτε ή για να χωριστειτε χωρίς τύψεις και ενοχές.
Μείνετε επιφυλακτικος απέναντι σε συστάσεις του οικογενειακού της κύκλου και περιοριστε τις δικές σας εκμυστηρεύσεις σε άτομα αμφιβόλων προθέσεων απέναντι σας.
Εύχομαι όλα να γίνουν προς όφελος της χαράς και της γαληνης σας.
Παράθεση:
Συνεχιση του γαμου η χωρισμοσ
Σχόλιο # 1 από Gregory1900Είμαι 53 χρονών και η σύζυγος μου 50 και εδώ και περίπου 3 χρόνια δεν έχουμε καμία επαφή. Έχουμε 2 παιδιά 21 και 19 χρονών. Τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά αντί να είμαστε μαζί δυστυχώς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα εκτός από ότι έχει σχέση με τα παιδιά. Θα ήθελα την γνώμη σας για τους σύμβουλους γάμους. Θέλουμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια μήπως τα ξαναβρούμε. Από κάποιον με εμπειρία σε παρόμοιο θέμα θεωρείται ότι αξίζει τον κόπο η είναι χαμένος χρόνος; Και εάν ναι, γνωρίζει κάποιος κάποιον να μας συστήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Και μαζι και μονος...ιδιος θα ειναι ο πονος..
Θα ψαχνεις αλλου τη χαρα..αν δεν υπαρχει αλλος( κοιτα προς φβ ,,)
την γυναικα σου μπορεις να την ξανακερδισεις ,,οχι με λουλουδια ταξιδια κι αηδιες ,,με την ουσια ,,,
αρκει να την ακουσεις ,,τι ειναι αυτο που την απομακρυνε απο κοντα σου
ειμαι σιγουρη οτι ξερεις ,,
κι αξιζει να το παλεψεις ,,σαν την οικογενεια δεν υπαρχει τιποτα σπουδαιοτερο ,,,οποιος λεει αλλα δεν ξερει τι του γινεται ,,,
εκτος αν τα θεωρεις ανευ σημασιας ...και εισαι ξεροκεφαλος ,,,θα σας παρεις ολους στον λαιμο σου ..
τι ειναι ,,,η ζωη που της παρεχεις;;η ρουτινα;;η ανεχεια ;;η αδιαφορια ,;;δεν φροντιζεις τον εαυτο σου;;εισαι απων ,, ;;την παραμελεις;;σου ειπα μερικα ..
αν υπαρχει αλλος ,,ξεχνα την μια για παντα ,,και σκεψου πως θα χωρισετε οσο πιο ομαλα γινεται ,,,και κυριως πως θα εισαι καλος πατερας ..
γιατι και να πισωγυρισει ποτε δεν θα ειναι δικη σου συναισθηματικα ,,,θα ψαχνεται συνεχεια αλλου ,,,
ουτε σε συμβουλο γαμου να πας ,,τζαμπα τα λεφτα ,,οταν το διαζυγιο εχει παρει τον δρομο του ,,
η προσπαθεια πρεπει να γινει μεσα στον γαμο ...μεταξυ σας ...αν μπορει να σωθει κατι,
,αλλιως κανεις συμβουλος δεν αλλαζει τα μυαλα ,,καποιου ..
τα διαζυγια ειναι ολεθρια οταν υπαρχουν παιδια ,,κι 100 χρονων να ειναι ,τα παιδια ,,σερνουν αποκαιδια ,,για παντα ,,
,μην τρως το παραμυθι οτι θα κανεις μια νεα αρχη ,,,
τιποτα δεν θα ειναι καλυτερο ,,
αν χωρισεις απο εκει και περα το χαος ,,,
να σου θυμισω ,οτι η κοινωνια εχει χοντρο προβλημα στις ανθρωπινες σχεσεις
και το σημαντικοτερο ,,οτι κανεις δεν ξερει ποτε θ αγκαλιασουμε ανθρωπο μετα τον κορωνοιο ,,,
στα ειπα περιεκτικα ,,και ουσιαστικα ,,
Παράθεση:
Σχόλιο # 1 από Gregory1900Είμαι 53 χρονών και η σύζυγος μου 50 και εδώ και περίπου 3 χρόνια δεν έχουμε καμία επαφή. Έχουμε 2 παιδιά 21 και 19 χρονών. Τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά αντί να είμαστε μαζί δυστυχώς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα εκτός από ότι έχει σχέση με τα παιδιά. Θα ήθελα την γνώμη σας για τους σύμβουλους γάμους. Θέλουμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια μήπως τα ξαναβρούμε. Από κάποιον με εμπειρία σε παρόμοιο θέμα θεωρείται ότι αξίζει τον κόπο η είναι χαμένος χρόνος; Και εάν ναι, γνωρίζει κάποιος κάποιον να μας συστήσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δεν μπορεί να κάνει τίποτα κανένας σύμβουλος η ειδικός η ότι άλλο- άλλος. ...
Είσαι 53 και αντίστοιχα 50... Με 25 χρόνια γάμου αν υπολογίζω σωστά περίπου. ...
Ο καθένας σας ξέρει το πρόβλημα τους λόγους αλλα και τι θέλει να κάνει. ...
Αν δεν μπορείτε στα 50 να τα βρείτε η 2σας...γιατί ακριβώς μιλάμε ;;
Άκου τώρα μία γνώμη. ...στο σημείο αυτό είναι κορώνα γράμματα το επόμενο βήμα. ...καθαρά τζόγος. ...
Αν έχεις- έχετε κολο και αντοχές για χωρια...τότε με τα χίλια λέω χωριστε...βασικά η σχέση αν μπορώ να υποθέσω μεταξύ σας έχει πολλά χρόνια που τελείωσε. ..ο γάμος είναι τυπικό θέμα δεν έχει αξία πλέον σε αυτό το σημείο. ..
Όπως και ναχει όμως είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τα πράγματα θα χειροτερεύουν μεταξύ σας δεν θα καλυτερεύουν.
Παράθεση:
Κατα τις ενδείξεις , παίρνετε διαζύγιο , με μήνα προσαρμογής (στην νέα πραγματικότητα) .
Κατα τη γνώμη μου αργήσατε :-) .
Από την αρχη που διαβάζω το θέμα , εχω σχηματίσει την εντύπωση οτι θέλετε να χωρίσετε , αλλα σας φοβίζει η μοναχική ζωή ως προς τα πρακτικά της αυτοεξυπηρέτησης και ισως η αίσθηση της διάλυσης της οικογένειας. Σε καθε περίπτωση , νιωθω πως τη σύντροφο την έχετε ξεπερασμένη .
Αν το κομμάτια αυτά ήταν λυμένα , νομίζω πως θα μιλούσατε πιο ανοιχτά για χωρισμό νωρίτερα .
(Καλη φάση αυτό το «ένα μήνα χωριστά» thing . Η χαζή η γράφουσα το έκανε μπαμ ).
Παράθεση:
Σχόλιο # 39 από Gregory1900
Τελικά μετά από περίπου 4 μήνες στον σύμβουλο γάμου έχουμε καταφέρει τουλάχιστον να μην τσακωνόμαστε και αποφασίσαμε να κάνουμε χωριστά διακοπές σχεδόν για όλο τον Αύγουστο προκειμένου να διαπιστώσουμε την απουσία του άλλου.Παρεπιπτόντως το να μείνει μακριά ο ένας από τον άλλον για τόσο διάστημα έχει να γίνει από τότε που γνωριστήκαμε δηλαδή 27 χρόνια!! Ίσως μας κάνει καλό Εσείς τι λετε;
Για λίγες ημέρες και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών των αλλαγών η δυνατότητα αποστολής νέων θεμάτων και απαντήσεων δεν είναι θα δυνατή.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
στα social media